Şimdi Ara

Siyasal islam diye bir şey yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• CHP manifestosuna göre Atatürkçüdür eğer sorduğunuz oysa. Parti programının başı Atatürk İlkelerini ve CHP'nin Atatürk yolunda ilerleyen bir parti olduğunu izah etmekle geçer. İkinci olarak da manifestolarına bakarak ajandalarını anlayabilirsiniz demiştim zaten (sorduğunuz şey buydu), ideolojilerini değil. Çarpıtmayın lütfen söylediklerimi. Kaldı ki bazı partiler manifestosunda alanen ideoloji de belirtir (CHP gibi, AKP gibi), bazılarının da yapacağı tatbikatlardan ideolojisini anlarsınız, aklımızı kullanmak lazım neticede. Aşağıda direk resmi ideoloji belirten AKP ve Refah (Saadet, Fazilet) üzerinden bir yazı yazacağım zaten.

AKP'nin resmi ideolojisi muhafazakar demokrasidir. Muhafazakar demokrasi İslami değerleri seküler ve laik bir modelle yoğurmak, modern İslami bir demokrasi kurmak üzere bir ideolojidir. Aynı zamanda serbest piyasa ekonomisine, neoliberalizme taraftardır. Erdoğanizm dendiği de olmuştur, elbette 2002-2011 arası dönemi kastediyorum. Yani AKP Siyasal İslamcı bir partidir, muhafazakar demokrasi adını verdikleri resmi ideolojileriyle bunu açıkça ortaya koyarlar. Milli Görüş'ün içeriğine bakarsan da aynısını görürsün, hatta AKP'den çok daha az laiklik vurgusu vardır. Faizsiz bir serbest piyasa ekonomisi vardır. Dolayısıyla o da İslamcı/Siyasal İslamcı bir partidir. Alınlarında yazmasına gerek yok biz şuyuz diye, biraz üzerinde düşünerek anlayabilirsin Zira Ali Babacan'ın DEVA partisi de alnında neoliberal yazmasa da neoliberal olacak, manifestoları yayınlandığında görülecek ki pek çok özelleştirme, pek çok küreselci atılım neoliberal ilkelere uygun olarak yerleştirilecek oraya.

MHP nasıl siyasal İslamcı olacak onu anlamadım. Çevrenizdeki MHP'liler üzerinden ideoloji tartışmak bizi kaygan bir zemine götürür. Ben de size etrafımdaki Atsız'a sempati duyan ülkücülerden bahsedeyim ve diyeyim ki nasıl İslamcı olacak MHP? Boş bir tartışmaya yol açar bu, fikirler, kavramlar ve doktrinler üzerinden tartışmak esastır ideolojileri. MHP Türk-İslam sentezcisi bir partidir. Dokuz ışık doktrini ortaya koyar ki ülkücülük, Türkçü ve İslamcı bir şuurla hareket etmeyi gerektirir. Fakat öncelikli vurgu Türkçülüğedir, İslam'a değildir. Türk milletini bütün İslam milletleri arasında ayrıcalıklı bir konumda görür, Allah'ın bu uğurda seçilmiş milletidir Türkler. Burada Türklerin Gök Tanrı inancında bulunan Tanrı iradesini yer yüzüne aksettiren araç olma durumu hala mevcut neredeyse, yeni bir düşünce değil yani bu Türkler için. Kendilerini Allah'ın seçilmişi yerine koyup Türkçü vurgular yapan bir partiye Türk-İslam sentezi denir, Siyasal İslamcı değil. Kavramları karıştırmayalım.

Siyasal İslam, İslamcılığın her türlü siyasi yönelimine verilebilen bir isimdir. İslam ise bir din İslamcılık ve Müslüman olmak arasında fark var, Siyasal olmayan bir İslam da bu noktada ortaya çıkıyor zaten. Bu farkı doğru bulursunuz, bulmazsınız orası ayrı bir tartışma konusu, şu an siyasi ideolojileri konuşuyoruz. İlahiyata giremeyelim. Bir insan pek ala Müslüman olup devlet organizasyonunu seküler, liberal ve hatta sosyalist bir temelde isteyebilir, Türkiye'de CHP, HDP ve hatta MHP tabanında böyle insanlar bulmanız mümkün. AKP'ye oy verenler arasında da vardır elbette, AKP'ye oy veren herkesin teokrasiye yakın bir rejim istediği kanaatinde değilim fakat partinin doktrinleri ve resmi ideolojisi itibariyle Siyasal İslamcı olarak nitelememiz lazım. Daha evvel de dediğim gibi, oy veren insanlar üzerinden ideoloji tayin etmek kaygan bir zemine götürür bizi. Dolayısıyla Siyasal olmayan İslam budur işte, İslamı sadece şahsi (privacy'yi kastediyorum) bir mesele algılayıp sosyal, siyasi ve iktisadi tercihlerine yansıtmama durumundan ötürü siyasal olmayan bir İslam vardır, mevcuttur.
  • Kardeş sen Şengör paylaşarak yorumda bulun veya eleştir böyle olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasal İslam zaten orijini itibariyle (political Islam) İslamcılık (Islamism) kelimesiyle aşağı yukarı aynı anlamı taşır ve sık sık birbiri yerine kullanılır. Bu Türkçe'de de böyle, İslamcılık ve Siyasal İslam aynı görülüyor zaman zaman. Yine de İslamcılık, Siyasal İslam'dan farklı olarak bir takım başka anlamları da içinde barındırıyor. Yani o ayrımı yapmak hiç değilse siyasi tartışma zeminlerinde önemli.

Siyasal İslamcı bir partiden söylemlerinde muhafazakar, gelenekçi bir üslup takınması ve bir takım sosyal düzenlemelerde tutucu olmasının yanında liberal ve serbest piyasacı ekonomiyi kucaklaması, bir takım laik değerleri yansıtması gibi şeyler de beklenebilirken kendisini İslamcı olarak niteleyen bir partiden faizin yer almadığı ve devlet müdahalesine daha açık olan bir ekonomi, seküler değerlerin asgari düzeyde bulunduğu bir rejim beklemek daha makul olur. Siyasal İslam'ı İslamcılığın alt başlığı olarak görüyorum kısacası. Türkiye'de de net iki örnek barındırıyor. AKP ve Erdoğan özellikle 2002-2011 arası dönemde Siyasal İslam'ı temsil ediyorken Erbakancılık İslamcılığın temsilidir. En basit ayrım Erdoğan neoliberal serbest piyasacıdır (2002-2011), Erbakan ve geleneğinin devamı olan partiler Milli Görüşçü. Yani Siyasal İslam, İslami perspektiften şekillendirilen herhangi bir politik görüşü ifade edebilir, biraz daha yoruma açıktır. İslamcılıksa dini dogmaların daha katı bir uygulamasını barındırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 10 Haziran 2020; 22:24:52 >

• Peki bunların ajandası nedir? Şeriat devleti kurmak mı?

Aynı şekilde Chp için de Siyasal Kemalist diyor musun?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Siyasal Kemalizm mi Siyasal Kemalizm, siyasal Marxizm demek gibi bir şey olur. Yani saçma çünkü oryantasyonu ve vaatleri itibariyle siyasi bir ideoloji, din değil.

Partilerin ajandasını manifestolarını okuyarak görebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O partilerin manifestolarına göre kemalistler onlar da Bu durumda senin dediklerine göre siyasal olan ama siyasal denmesine gerek olmayan kemalizm ideolojisi Siyasal İslam dediğin şeyin içine gizlenen bir şey mi?

Yoksa bahsettiğin tamlama bu ülkede dini yok etmek için uydurulmuş bir tamlama mı? Ben Milli Görüş veya Akp'nin siyasal İslam partisiyiz dediğini hiç duymadım lütfen kaynak verir misin.

Mhp nasıl siyasal İslam değil onu da anlamadım. Benim çevremde bir sürü Mhp li var onlara İslam'ın siyasi! hakkının Akp'de olduğunu söylesem döverler beni.

Ayrıca Siyasal olmayan İslam ne demek onu da açıklayabilir misin?
    CHP manifestosuna göre Atatürkçüdür eğer sorduğunuz oysa. Parti programının başı Atatürk İlkelerini ve CHP'nin Atatürk yolunda ilerleyen bir parti olduğunu izah etmekle geçer. İkinci olarak da manifestolarına bakarak ajandalarını anlayabilirsiniz demiştim zaten (sorduğunuz şey buydu), ideolojilerini değil. Çarpıtmayın lütfen söylediklerimi. Kaldı ki bazı partiler manifestosunda alanen ideoloji de belirtir (CHP gibi, AKP gibi), bazılarının da yapacağı tatbikatlardan ideolojisini anlarsınız, aklımızı kullanmak lazım neticede. Aşağıda direk resmi ideoloji belirten AKP ve Refah (Saadet, Fazilet) üzerinden bir yazı yazacağım zaten.

AKP'nin resmi ideolojisi muhafazakar demokrasidir. Muhafazakar demokrasi İslami değerleri seküler ve laik bir modelle yoğurmak, modern İslami bir demokrasi kurmak üzere bir ideolojidir. Aynı zamanda serbest piyasa ekonomisine, neoliberalizme taraftardır. Erdoğanizm dendiği de olmuştur, elbette 2002-2011 arası dönemi kastediyorum. Yani AKP Siyasal İslamcı bir partidir, muhafazakar demokrasi adını verdikleri resmi ideolojileriyle bunu açıkça ortaya koyarlar. Milli Görüş'ün içeriğine bakarsan da aynısını görürsün, hatta AKP'den çok daha az laiklik vurgusu vardır. Faizsiz bir serbest piyasa ekonomisi vardır. Dolayısıyla o da İslamcı/Siyasal İslamcı bir partidir. Alınlarında yazmasına gerek yok biz şuyuz diye, biraz üzerinde düşünerek anlayabilirsin Zira Ali Babacan'ın DEVA partisi de alnında neoliberal yazmasa da neoliberal olacak, manifestoları yayınlandığında görülecek ki pek çok özelleştirme, pek çok küreselci atılım neoliberal ilkelere uygun olarak yerleştirilecek oraya.

MHP nasıl siyasal İslamcı olacak onu anlamadım. Çevrenizdeki MHP'liler üzerinden ideoloji tartışmak bizi kaygan bir zemine götürür. Ben de size etrafımdaki Atsız'a sempati duyan ülkücülerden bahsedeyim ve diyeyim ki nasıl İslamcı olacak MHP? Boş bir tartışmaya yol açar bu, fikirler, kavramlar ve doktrinler üzerinden tartışmak esastır ideolojileri. MHP Türk-İslam sentezcisi bir partidir. Dokuz ışık doktrini ortaya koyar ki ülkücülük, Türkçü ve İslamcı bir şuurla hareket etmeyi gerektirir. Fakat öncelikli vurgu Türkçülüğedir, İslam'a değildir. Türk milletini bütün İslam milletleri arasında ayrıcalıklı bir konumda görür, Allah'ın bu uğurda seçilmiş milletidir Türkler. Burada Türklerin Gök Tanrı inancında bulunan Tanrı iradesini yer yüzüne aksettiren araç olma durumu hala mevcut neredeyse, yeni bir düşünce değil yani bu Türkler için. Kendilerini Allah'ın seçilmişi yerine koyup Türkçü vurgular yapan bir partiye Türk-İslam sentezi denir, Siyasal İslamcı değil. Kavramları karıştırmayalım.

Siyasal İslam, İslamcılığın her türlü siyasi yönelimine verilebilen bir isimdir. İslam ise bir din İslamcılık ve Müslüman olmak arasında fark var, Siyasal olmayan bir İslam da bu noktada ortaya çıkıyor zaten. Bu farkı doğru bulursunuz, bulmazsınız orası ayrı bir tartışma konusu, şu an siyasi ideolojileri konuşuyoruz. İlahiyata giremeyelim. Bir insan pek ala Müslüman olup devlet organizasyonunu seküler, liberal ve hatta sosyalist bir temelde isteyebilir, Türkiye'de CHP, HDP ve hatta MHP tabanında böyle insanlar bulmanız mümkün. AKP'ye oy verenler arasında da vardır elbette, AKP'ye oy veren herkesin teokrasiye yakın bir rejim istediği kanaatinde değilim fakat partinin doktrinleri ve resmi ideolojisi itibariyle Siyasal İslamcı olarak nitelememiz lazım. Daha evvel de dediğim gibi, oy veren insanlar üzerinden ideoloji tayin etmek kaygan bir zemine götürür bizi. Dolayısıyla Siyasal olmayan İslam budur işte, İslamı sadece şahsi (privacy'yi kastediyorum) bir mesele algılayıp sosyal, siyasi ve iktisadi tercihlerine yansıtmama durumundan ötürü siyasal olmayan bir İslam vardır, mevcuttur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çarpıtma yapan sensin. Akp'nin de menifestosunda Atatürkçülük var ama Akp Siyasal İslamcı iken Chp siyasal olmasına gerek olmayan kemalist!

Milli Görüş veya Akp'nin biz Siyasal İslam yapıyoruz dediği kaynağı paylaşmanı istiyorum senden.

Siyasal kalem oluyor mu? Kalem siyasette kullanılınca siyasallaşan bir şey mi?

Siyasal olan İslam ile olmayan arasındaki fark olarak söylediklerin tamamiyle saçmalıktan ibaret.

Gerçekte var olmayan kavramları birileri bu ülkeye sokuşturdu. Ilımlı İslam , ortadoğu bataklığı, laik Müslüman vb. saçma sapan tamlamalar.

Siyasal ateizm nasıl oluyor onu da açıklar mısın? Madem din siyasal oluyor dinsizlik de siyasal olabilmeli.
    Çok şahsi algılıyorsunuz, meseleyi kavgaya çeviriyorsunuz. Bu agresifliği anlamadım açıkçası. Sanırım siz bir takım değerlere bağlısınız, hiçbir sakınca yok bunda fakat ben bu yüzden size uygun konuşacak değilim. Doğru bildiğimi konuşurum sadece. Eğer bir itirazınız varsa tartışma düzlemi üzerinden yapın lütfen, itirazınız benim yaptığım gibi kavramlar, doktrinler, prensipler üzerinden olsun ki ideoloji tartışabilelim. Konuyu sürekli ama sürekli başka yerlere çekerek bu iş olmaz. Önce MHP girdi işin içine şimdi siyasal ateizm

Kaldı ki size gayet düzgün bir üslupla kendi bilgim ölçüsünde bir yazı kaleme aldım. Beğenmeyebilirsiniz lakin saçma demeniz biraz saçma olmuş çünkü size her şeyi detaylıca izah etmeme rağmen "Milli Görüş veya Akp'nin biz Siyasal İslam yapıyoruz dediği kaynağı paylaşmanı istiyorum senden." demeniz sadece komik oluyor açıkçası. Yazdığımı ya anlamamışsınız ya anlamak istememişsiniz.

Eğer varsa bilginiz buyurun siz de bir yazı yazın ve okuyalım. Bana sadece soru sorarak beni çürütemezsiniz, her sorduğunuzu cevaplıyorum ondan sonra alakasız bambaşka bir soru geliyor. MHP izah ettim onu konuya kattınız diye, şimdi de siyasala ateizm sorarak aklınız sıra çürütüyorsunuz beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 11 Haziran 2020; 15:10:2 >

• Öncelikle çok ukalasın. Benim şahsi algıladığımı biliyorsun, kavgaya çevirdiğimi iddia ediyorsun, agresif olduğumu iddia ediyorsun Halbuki yaptığın şey papağanlık. Senin iddia ettiğin şeyler senin orjinal fikirlerin değil. 30-40 yıldır sürekli iddia edilen bir şey. Yazdıklarının bir orjinalliği yok. Felsefi tarzda bir şeyler de söylemedin. Hiç bir duygumu dürteklemedin sadece aaa bir adet papağanlık yapan adam bakayım kavramlara karşı ne kadar hassas diye seni yokladım.

Ben seni olmayan şeyleri var olduğunu iddia ettiğini söyleyerek alaya aldım ama anlamadın. Hadi ya dedim nasıl oluyormuş siyasal islam diyerek. Mhp yi dışladın, Chp yi dışladın ve gittin resmen İslam dininin siyasi partisinin Akp olduğunu ilan ettin. Senin gibileri çok seviyor Akp, gönüllü onlara çalışıyorsunuz.

Seni çürüttüm ben sen farkında bile değilsin. Olmayan şeylere inanmışsınız siz. Azcık kafanı çalıştırsan Akp nin İslam dinini sömüren bir oluşum olduğunu iddia ederdin çünkü. Onun yerine gittin Akp İslamın siyasetteki temsilcisidir dedin.

Ukala mıyım değil miyim pek alakadar etmiyor beni. Fakat ben Müslüman değilim, AKP'ye siyasal İslam'ın kalesi olduğu için çalışmam mümkün değil Siz sanırım müslümansınız ve anlaşılan şu "gerçek İslam bu değil" hissiyatıyla AKP Siyasal İslam'ı temsil ediyor dememe biraz bozuldunuz. Hani siz benim hakkımda haddiniz olmayan şeyler söylüyorsunuz ya, buyurun bir tane de ben söyleyeyim

Yazdıklarımın orijinal olduğuna dair sizi temin ederim, bu yazdıklarım aşırı derecede özgün ve sıradışı demek değil fakat bu yazıyı papağanlık zannediyorsanız bu konuda epey az fikriniz var belli ki. Sadece kaynak gösterdiğim şeyler herkesin söylediği şeyler ki bu olması gerekendir. Farazi konuşarak bu iş olmaz, elbette muhafazakar demokrasiden, Milli Görüş'ten, dokuz ışık doktrininden bahsedeceğim ki söylediklerim somut bir temele otursun. Sizin gibi sadece saçma ve konuyu saptıran sorularla bir şey ispatlama derdinde değilim.

Derin bilginizi içeren bir yazı beklerdim sizden, hani benimki 30-40 yıldır söyleniyormuş ve felsefi değilmiş ya, sizden düzgün bir üslupla kaleme alınmış şöyle özgün bir Siyasal İslam yazısı beklerdim fakat siyasal ateizme veya MHP'ye olan ilginiz ağır basmış olacak ki onu sormayı tercih ettiniz.

Beni sadece bu saçma sorularla çürüttüğünüzü sanıyorsanız bu mastürbasyonu elinizden almayacağım. Öyle sanmanız bu tartışmayı bitirecekse lütfen öyle zannedin ve daha fazla zaman kaybetmeyeyim.

• Konunun din ile alakalı olmadığını anlasaydın keşke. Sana siyasal kalem nedir diye de soru sordum. Birbiriyle alakalı olmayan şeyleri alakalı imiş gibi algılatmak başarıdır.

Bozulduğum da yok. Bu ülkenin saçmalığından sıkıldım sadece. Olmayan şeyleri var kabul edip bir de ben Akp'ye çalışmıyorum diyebiliyorsun. Farketsen zaten çalışmazsın. Chp islamcı değil, Mhp islamcı değil ama Akp islamcı hmm. Evet gerçekten Akp lehine çalışmıyorsun.

Osmanlı Devleti siyasal İslamcı mıydı yoksa İslamcılık mı yaptı? Malum İslam 1400 yıldır var olan bir şey ve öyle bir yazı yazdın ki İslam'ın siyaseten sahibi Akp diyorsun.

Akp yobazlardan oluşur. İnsanların dini duygularını sömüren bir siyasi oluşumdur. Senin gibiler de onlara yardım etmektedir. Uzun yazı yazmaya gerek var mı? Ne kadar uzun yazarsam yazayım özeti bu cümleler olacak.

Madem orjinalsin hadi buna cevap ver: Bu ülkede başörtüsü ile "kamusal alan" denen yerlerde gezmek yıllarca (kanunla veya yönetmelikle belirlenmemişken hem de)neden laikliğe aykırı sayıldı? Bir insanın kafasına örtü takması neden siyasaldır? Akp bu uygulamaya son verdiğinde ne oldu? Chp birden İslamcı mı oldu? Yaşın kaç bilmiyorum da ben okurken çok büyük saçmalıklar dönerdi bu ülkede. Milletvekili seçilen bir kadın yüzünden meclis karıştı. Halk seçmiş denmedi. Demokrasi idik güya. Şimdilerde sanırım bir yerlerde büyükelçilik yapıyor. Şu anda meclise başörtülü girilebiliyor. Hmm ne değişti acaba?

Anlaşılan bu soru sorarak tartışmaya yön kaybettirme alışkanlığınızı yitirmeyeceksiniz. Osmanlı da girdi şimdi işin içine. Bunlara cevap vereceğim bu sefer konuya Emeviler falan girecek heralde.
  • Öyledir. Bazı seküler insanlar İslam'ın aslında liberal, sosyal demokrat, seküler bir rejimle uyumlu olabileceğini falan sanıyorlar. O yüzden böyle tanımlamalar çıkıyor.
    ekşi sözlük
    islamcıların islamı yanlış yaşadığını sanan laik
    https://eksisozluk.com/islamcilarin-islami-yanlis-yasadigini-sanan-laik--5451212

• MRTFR kullanıcısına yanıt
    Peki insan laik olabilir mi?
  • Benim garibime giden şey orjinal fikirlerin olduğunu sanıp seni zorlayınca kaçman. 1400 senelik dinin Akp tarafından mı ilk defa Siyasal! İslama döndüğünü merak etmiştim sadece Emeviler Siyasal antiİslamcılardır onları konuşmaya gerek yok benim gözümde. İnanmayanlar çok seviyor Emevileri. Hatta konuyu açan arkadaş o zamanları tartışmak istedi diye düşünmüştüm de sen günümüzü dile getirdin.

Ben Akpli veya Chplideğilim, hiç bir partiye bağlı olmadım ama bu ülkede doğduğumdan beri siyaseti dinin belirlediğini görüyorum. Solcu veya sağcı diye iddia edilen kişilerin batıdakinin aksine sadece din ile ilişkili olduğunu görüyorum.

Siyasal Hristiyanlık olur mu olmaz. Bu ülkede ise birileri bunu sokuşturdu milletin benliğine. 90lı yıllarda siyasal islam yükselmemeli dendi durdu, halk tarafında aşırı tepki çekmesine rağmen birileri engellemeye çalışsa da geri tepti ve 2000lerin başında hiç olmadık yerde Akp tek başına iktidar oldu. Sürekli geriye doğru gidiş olsa da inanan ve inanmayan taraf tarafında bu parti hep İslamın siyasal temsilci olarak parlatılıyor.

İnanmayanlar olarak en büyük desteği sizden almaları çok ironik. O kadar farkında değilsiniz ki Akp yararına çalıştığınıza şaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Peki insan laik olabilir mi?
    Normalde olamaz da bizim ülkede seküler anlamında da kullanılıyor.
    Yazdıklarımdan AKP desteği çıkarıyorsanız ciddi manada yanlış okumuşsunuz. AKP Siyasal İslamcı bir partidir demek desteklemek değildir ki, siz direk bir önyargıyla yazdıklarımı okumuşsunuz demek. Bir gerçeği belirtiyorum sadece. AKP Siyasal İslamcı bir partidir, açık ve net bu. İlk defa AKP'yle siyasallaştığını da söylemedim İslam'ın, o nereden çıktı onu da anlamadım. Ayrıca Siyasal İslam terim itibariyle 80'lerde şekillendi. Bir kere sorduğunuz Osmanlı Siyasal İslamcı mıydı sorusu var ya hani, saçmalık. İsa komünist miydi gibi bir soru bu. Terimin o yıllarda karşılığı yokken siz Osmanlı Siyasal İslamcı mıydı diye bir soru soruyorsunuz

Yazdıklarınız o kadar yanlış, o kadar çarpıtmalarla dolu ki düzeltmeye uğraşamıyorum, bir de şu tartışma zemin kaybetsin diye elinizden geleni yaparak sorduğunuz sorular var. O yüzden bu kadar yazacağım. Tartışmaktan kaçmakla da hiç alakası yok, sadece siz düzgünce tartışmak yerine daldan dala atlayıp bir de üstüne söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yaparak olayı bambaşka bir boyuta taşıdığınız için yazmaya gerek görmüyorum. Fazla bile yazmışım hatta.

• Özel hayatımdaki dalgalanmalardan dolayı biraz haşin davrandım sanırım özür dilerim. Bu kadın işleri insanın sözlerini doğru söylememesine de yol açıyor. Açık net olmayıp iğneleyici konuşunca anlaşılamadım.

Bu tabirler birilerinin uydurması tabirlerdir. İslam veya başka bir din siyasallaşabilme yeteneğine sahip bir şey değildir. Siyaset pis bir şey olduğu için din gibi insanların çok önem verdiği bir olgu da kullanılır tabiki ama bu ülkede bu iş kuruluşundan beri farklı şekilde ele alınmıştır. Batılı ülkelerde din her kesimden insanın ortak paydası olabilirken bu ülkede hep çok farklı görülmüştür. Bugün bu söylemin yapılması da mevcut iktidarın istediği bir şeydir. O sebepten sen bu söylemi desteklemekle Akp'nin istediğini yapmış oluyorsun. Akp'nin yaptığı şey yobazlıktır. İslam ile hareket etmek değildir. Akp öncesi yapılanlar da yobazlıktı. Onlar da İslam karşıtlığının siyasetteki yansıması idi.

Akp'nin İslamın temsilcisi gibi değerlendirilmesi bir ateist için belki kin sebebidir ama bir çok insan için de icraate bakmadan oy verme sebebidir. Benim senin ifadelerinde eleştirmek istediğim husus bu idi. Kendimi doğru anlatamadım. Akp İslam ile alakalı işler yapmıyor kaldıki İslam veya herhangi bir inanış Siyasal kelimesi ile tamlanamaz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.