Şimdi Ara

SIZINTI TESPİTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben tesisatçıyım,Su Kalorifer ve güneşle su ısıtma sistemleri vs gibi konularda çalışıyorum. Plastik tesitların sıva altındaki kaçaklarını tespit edebilen bir cihaz varmıdır, yok ise bu yapılabilirmi merak ediyorum.

• radyoaktif madde katıyosun suyun içine..sonra ğayğger cihazıylan ölçüyorsun..amerikaya bulaşmamaya dikkat ediyorsun..
    bizim evde kaçak olunca oradan sıva,boya kabarıyor.birde hafif küf oluşuyo..cihaz kullanmadan hallediyorum yani..
  • uranium laf olsun diye laf söylemek istiyorsan konu başlıklarının sıralandığı listenin en altında sana uygun bir yer var oraya git.Tesisatlar sadece duvara uygulanmaz bazen tabandada olabilir ve tabanda meydana gelen sızıntının alt katta çıkacağı yer her zaman sızıntıyla aynı hizaya denk gelmez, hatta o kadar alakasız yerlerden çıkarki hayretlere düşebilir insan. Herneyse konuyu ciddiye alanların cevabını bekliyorum.
  • izotop kullanarak ve iyi bir dedektörle sızıntının 3 boyutlu haritasını bile çıkarabilirsin..daha pratik bir çözümde bulunabilir..
  • Uraniun rica etsem daha detaylı bilgi verirmisin, mesela bu dedektorleri nereden bulabilirim vs gibi ,tşk
  • Eger sizinti uzun suredir varsa bir hayli nem olusmustur. Nem gorunur vaziyette olmasa bile metal dedektorleri sizinti civarini tespit edebilir diye dusunuyorum.

Bu cihazlar her ne kadar metal algilamak icin yapilmis olsalarda nemin cihazin calismasini etkiledigini biliyorum.

Fikir cimlastigi acisindan bahsettiginiz turde cihaz yapacak olsaydim, 1Khz civarinda 1kac yuz volt da bir kac amper akim basabilen AC kaynagin bir ucunu toprak hattina diger ucunu da su musluguna baglardim. Daha sonra minik bir ses yukseltecinin sasesini topraga sinyal girisini de bir civiye baglayip civiyi arama yaptigim alanda gezindirirdim (mumkunse batirirdim).

Sizinti bolgesinde ses duyar yada ses siddetinde artis hissederdim.

Bunu deneyip gormek lazim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.