Şimdi Ara

Sosyalleşmeye çalışan insan boş insandır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kere çevremde çok tip görüyorum arkadaş edinme, arkadaşım yok ortamlara giremiyorum bilmem ne diye ağlayan olm en güzeli yalnızlık lan. İnsan iğrenç bir varlık insanla muhabbet ettikçe sinir katsayım artıyor aptallıkları dar görüşlülükleri tahammül sıfır.

Üniversiteden tüm arkadaşlarımı sildim bir tek çocukluk arkadaşımla görüşüyorum ki onla bile ite kalka.

Bir şeyi başaramamış, statüsü iyi bir iş sahibi olamamış, sanat ve bilim konusunda hiçbir başarısı olmayan insanlar birilerine ihtiyaç duyar. İnsana veya arkadaşa nasıl ihtiyaç duyuyosunuz ki lan?

İyi donanımlı yetkinliğe sahip bir insan, işiyle meşgale olur, yaratır yenir şeyler yapar, başarır. Benim bundan zamanım bile kalmıyor bir de insan arkadaş edinme falan kabus bence.

Mesela bir arkadaşım vardı üniversitede okulu bitiremedi vasıfsız depocu oldu. Gelmiş bana excelde girdiği verileri sanki üç bilinmeyinli denklem çözmüşçesine hüneri olduğunu sanarak anlatıyordu.

Zaten çok görüşmüyordum, yani denk olamıyorsunuz ben sabaha kadar bilgisayar başında sadece 14 bin komut olan bir programda iş yapıyorum niye aramıyon sormuyon diye bir de trip atıyo vasfı anlayışı bu kadar. Direkt çıkardım hayatımdan.

• sosyal olunca insanlar kendi isteklerini (doğrudan ya da dolaylı şekilde) birbirlerine dayatıyolar.

bide şunu gördüm: insanlar artık kafa dengi arkadaş aramaktan çok "uysal" arkadaş arıyorlar. yani azcık ısrar edildiği anda "tamam madem çok istiyosun senin dediğin gibi olsun" diyen kişiyi arıyor herkes.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabaha kadar bilgisayar başında sadece 14 bin komut olan bir programda iş yapıyorsun amma yaratmak kelimesinin yoktan var etmek manasına gelip, sadece Allahü teala için söylenmesi, yazılması gerektiğini ve hangi amaç ve niyetle olursa olsun, yaratılmış olan, hiçbirşey yaratamayan bir insan için asla kullanılmaması gerektiğini hâlâ daha öğrenememişsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 8 Aralık 2024; 11:33:53 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

İnsanlar seni kara kaşın kara gözün için çağırmıyor kendi dertlerini anlatıp onu dinleyip rahatlatman için çağırıyor hep o konuşacak sen dinleyeceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    forumda ben de bu hatayı hep yapıyom. uzun yazıyom sürekli. kısa yazayım diyorum bi türlü olmuyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Normal hayatı kastettim siz o kadar uzun yazmıyorsunuz hocam

• Sosyalleşmeye çalışan insan boş insandır

Yalnızlık güzellemesi yapmayın. Sosyalleşmek bir ihtiyaçtır. Gerek psikolojik gerek bedensel sağlık için gereklidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alıntı

metni:
    Bir kere çevremde çok tip görüyorum arkadaş edinme, arkadaşım yok ortamlara giremiyorum bilmem ne diye ağlayan olm en güzeli yalnızlık lan. İnsan iğrenç bir varlık insanla muhabbet ettikçe sinir katsayım artıyor aptallıkları dar görüşlülükleri tahammül sıfır.

Alıntı

metni:
    sosyal olunca insanlar kendi isteklerini (doğrudan ya da dolaylı şekilde) birbirlerine dayatıyolar.

hayatımda bunlardan daha doğru bir şey görmedim. o kadar katılıyorum ki. insanlar hep şu kafada "eğer benimle arkadaşsan bazı isteklerimi yerine getirmek zorundasın" son zamanlarda çevremdekilerin bu istekleri öyle çok artmıştı ve absürt bir hale gelmişti ki, artık istekleri terbiyesizlik boyutuna varmıştı, onlar çalışıyor ve meşgul diye ben boştayım diye bana ayak işlerini yaptırmaya kalktılar.

dışarı çıkıyoruz, sade benim arabam var diye benden beklenen, hatta bana zorunlu kılınan şey herkesi tek tek evine bırakmam. babanızın şoförü mü var abi? koskoca 30 yaş üstü insanlarsınız atlayın taksiye gidin. bırakmayınca da niye bırakmıyorsun oluyor. "gecenin bir vakti nasıl gidelim eve" gibi şeyler duyuyorum (kızlar söylüyor bunu). e bazen kız arkadaşlarıyla gece çıkıyorlar instaya hikaye atıyorlar, ben yokken kız kıza gece barlara kulüplere gidip nasıl dönüyorsunuz eve? bana gelince birden 5 yaşındaki kız çocuğuna dönüşüveriyorlar. ben niye her seferinde eve 1 saat geç dönmek zorundayım? bir de evleri öyle saçma salak yerlerde ki, girmesi dert çıkması dert.

muhabbetleri de ayrı bir ahmakça, "bu otelin sahibi benim tanıdık biliyo musun" "buraya ne ara bina yapıldı daha önce yoktu" "oğlum şurdaki kızlara bak uff" tan öteye geçmiyor muhabbet. söyledikleri şeyler o kadar sığ ki "hmm anladım, aynen" demekten öteye geçemiyorum. bu sığ kafalara tahammül etmek bir yana bir de dışarı çıkıp kahve içince en aşağı 500'lük oluyorum. ne gerek var abi?

bu sebeplerden dolayı bir süredir hiç kimseyle görüşmüyorum. odamda yalnızken nefes alıyorum, dışarı çıkınca boğuluyormuş gibi hissediyorum. iyi bir bilgisayarım ve oyunlarım var, başkasına niye ihtiyaç duyayım ki artık?

• izayoi kullanıcısına yanıt

aynı kişilere biz dert anlatınca aman boşver takma deyip geçiştiriyorlar ama o ne olacak?

• Yok. Ne kadar çok tanıdık o kadar artı. Fakat tabii ki nitelikli network en iyisi.

Yalnızlık iyi değil.

• Sizinki pek sağlıklı bir yalnızlık değil gibi hocam. İyi hissetmiyorsanız yardim almanızı tavsiye ederim

• Yalnızlığı aşamayıp buna bahane üretmek gibi gözüküyo yazdıkların.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Yakınmış hocam öfkeli

• Çevrendeki insanların seviyesi düşük olduğu için, sanki bütün sosyal ilişlilerin seviyesi düşük olmalıymış zannediyorsun. Yanıldığın konu burası.

• az haklılık var payın var. ama büyük ölçüde yanlışsın.

boş adamla takılmayacaksın. boş adamla takılacağına otur duvarı izle. harcadığın zamana & kaynağa üzülmezsin en azından.

dolu insanlarla vakit geçirmek kesinlikle en verimli şey(kendine harcadığın vakitten sonra).

• LastStand L kullanıcısına yanıt

Dediğimi doğruluyor işte. Seni çağıran şunu dinleyeyim belki yardımım dokunur diye çağırmıyor kendi derdini anlatıp rahatlamak için çağırıyor

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

sen benle mi yatıp kalkıyon hayırdır nerden biliyon çevremi? yaptığım iş dolayısıyla çevrem beyaz yaka dolu ayrıca en yakın çocukluk arkadaşım da piyanist orkestra şefi.

mühendis yazılım mimar ve sanatla ilgili çok fazla çevrem var hepsi de türkiye'deki en iyi ünilerden çok da oturup rakı içmişliğim var yüzlerce insan vardır ama biriyle görüşmüyorum.

sadece çocukluk arkadaşımla görüşüyorum. ben sadece ünideki okulu bitirememiş arkadaşın düşüncesizliğini örnek verdim ki bi çok okumuş adamı cebinden çıkarır tüm felsefecilerin edebiyatçıların kitaplarını bitirmiş adam

ha ünide yakındık iyiydik kaç sene sonra yaşadığım şehre geldi çevremdeki bir insan olarak bile sayılmaz 3-4 ayda bir ayıp olmasın diye zoraki görüşüyodum yani ki ne zaman buluşalım dese işim oluyordu yoğun biriyim ama bi bu değil en seviyesi yüksek adam da böyle.

insanlar kendi işi olmadığı zaman başkasının da işi olmadığını düşünüyor.

• unraveling kullanıcısına yanıt

Hayırlara vesile olsun

• unraveling kullanıcısına yanıt

Başlıktan yola çıkarak, bu kadar arkadaşınız varsa, siz de boş insan oluyorsunuz.

Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor, çok garip.

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt

benim çevrem o kadar dolu adamla dolu ki siz işte insan görmediğinizden arkadaşınız çevreniz bu tarz şeyler olmadığından ve yaşamadığınızdan anlamıyorsunuz. bir süre sonra bazı şeyler ego kibir sidik yarışına dönüyor.

insan ilişkileri hiç bir zaman stabilizeyi korumuyor. çok irite edici pohtan bir hale dönüyor. ben sevmiyorum abi insan bu kadar. yani bunun seviyesi yüksek veya düşüklükle alakası yok.

asıl dolu adamdan kaçacaksın. kendini her şeyin üstünde çok donanımlı ve biligli olduğunu sanat. çok dolu dediğin ne adamlar gördük kalsın benim zaten birikim donanım konusunda yanıma yaklaşamaz kim ki o ben ondan bir şey öğrencem

ben askerliği kısa dönem yaptım o zaman 6 ve 12 ay. ben hiç benim tertiplerle gezmezdim uzun dönemler harbi delikanlıydı onlarla takılırdım. çünkü o kendini beğenmişlik her şeyi ben bilirim havası mide bulandırıcı geliyordu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.