Şimdi Ara

Spudnik gözünü Hatay'a dikti'Suriye'den Çalınmış Topraklar'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spudink İnternational Çalınmış topraklar:"Hatay 80 yıl önce neden Suriye'den kopartılıp Türkiye'ye verildi?" diyerek Hatay'a göz dikti.

Daha düne kadar Kırım'ı işgal eden Rusya'nın 80 yıl öncesini sorgulaması,üstelik yapılan oylama sonucu özgür irade ile Türkiye'ye dahil olan Hatay'a göz dikmesi tek kelimeyle şerefsizlik.

Bildiğiniz gibi Spudnik=Rusya

Spudnik gözünü Hatay'a dikti"Suriye'den Çalınmış Topraklar"

ilgili haberin linki:
    https://sputniknews.com/middleeast/202002291078432455-the-stolen-province-why-turkey-was-given-a-corner-of-syria-by-france-80-years-ago/

• Valla durun şunu gösteriyor ki yakın bir zamanda çanakkale gibi bir mücadele ile karşı karşıya kalacak gibiyiz.Bize düşen ne olursa olsun artık durduğumuz yerden 1 mm bile geri adım atmamalıyız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgi pıtırcığı esad ve rusyanın türkiye toprağında gözü yok diyenlere kapak olmuştur,yazıda direk Atatürke hakaret var zaten..
  • Bunu ilk kez gündeme getirenin KKTC Cumhurbaşkanı olması daha ironik. Ondan feyz alanlar saldıracaklar tabiki Türkiye ye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Valla durun şunu gösteriyor ki yakın bir zamanda çanakkale gibi bir mücadele ile karşı karşıya kalacak gibiyiz.Bize düşen ne olursa olsun artık durduğumuz yerden 1 mm bile geri adım atmamalıyız.
    attık bile mavi marmara olayı gibi yine geri adım attık olan şehitlerimize oldu
  • Ne çanakkalesi. Adam enter tuşuna basıyor tüm sistemin çöküyor :)) bankacılığı çökertseler yeter işte :)

• Hayallerde yaşıyor bazı Ruslar.

İktidar karşıtıyım muhalifim. Hatay'a bir adım atsınlar en önden ben dikilirim karşılarına. Dikkat etsinler de Hatay matay derken Boğazlar'dan geçiş haklarını kaybetmesinler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suriye olmuş, Surusya

• O is biraz zor. Anca haber yaparlar gerisi bos. Once suriyenin toprak butunlugunu saglasinlar, ulke kendini bulmasi toparlamasi yillarca surecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E0AECD5C0

Hayallerde yaşıyor bazı Ruslar.

İktidar karşıtıyım muhalifim. Hatay'a bir adım atsınlar en önden ben dikilirim karşılarına. Dikkat etsinler de Hatay matay derken Boğazlar'dan geçiş haklarını kaybetmesinler.

Bende muhalifim ama yazık ki,Hatay ve yakın illerini mültecilerle doldurdular.

Dillendirmek ve ayrım yapmak istemiyorum ama:

Nasıl ki Irak savaşından kaçan milyonlarca Iraklı Kürt Güneydoğu'ya yerleştirilmiş ve bugün güneydoğu karıştırılıyorsa,

Yarında aynı senaryo,Hatay ve çevresi için de oynanabilir.

Oyun hep aynı:Türkiye'yi bölmek,bunun içinde mülteci akını yaratmak.

Yakın zamanda ABD sınırına yığılan mülteciler için Trump"Tel örgüleri aşmaya çalışan olursa vur emri verdim"diyen ve 1 tane mülteci bile almayan Avrupa,bugün bize insanlık dersi veriyor.

Rusya ise PKK'yı terör örgütü kabul etmemiş,PYD'nin büro açmasına izin vermiş,daima ikili oynayan kaypak bir ülke.Kesinlikle güvenmemek lazım.(idlib konusunda ABD ve israil ile anlaştığına da eminim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 29 Şubat 2020; 15:50:32 >

• Bi Sazan biz mi varız? Sen de Kaypak ol...

Bu kadar çok Mülteciyi niye ülkeye doldurduk? Kapasite denen bir şey var. Bizim gibi bir ülkeye 5 milyon Mülteciyi sokarsan, tabii ortalık karışır.

• S400 akkuyu santrali lazkiyeye konuşlanmış rusya

bu haberi kim attı ise sağlam gülüyorum.

Ayrıca bu bir karapropagandadır gel savaşalım çağrısı değil ha sen buna bakıp gaza gelirsen çok askerin ölür.

Evet fransanın hatayı suriyeye vermesi biraz akıl karıştırıcı referandumla topraklarımıza katılan bir yer kıbrıs gibi orasıda sorunlu açıkçası o mevzuları deşmemek lazım.Savaş ve antlaşma ile kabul edilmiş sınır değil yani diğer doğu tarafı kasr-ı şirin antlaşmasına göre varolan noktada.ırak suriyenin eski kalanını ise ingilizler çizdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 29 Şubat 2020; 16:2:51 >
  • Kıbrıs zaten osmanlı toprağı idi,İngilizlere kiraya verildi.Yani adanın tamamı kayıtlarda zaten bizim...Rumlar çoğunluğa geçince ayaklandılar ve "ada bizim" diyerek katliam yaptılar.Ardından Kıbrıs barış harekatı oldu.

Bunların belgeleri de var.

RESMİ KAYITLAR >
    Milli Gazete
    Kıbrıs ı da İngilizlere kiralık vermiştik
    https://www.milligazete.com.tr/haber/1186098/kibris-i-da-ingilizlere-kiralik-vermistik

1878 yılında Kıbrıs Adası İngiltere‘ye kiralanmıştı. Aynı yıl Bosna-Hersek‘in yönetimi de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu‘na devredilmişti. İngiltere Kıbrıs‘a, Avusturya-Macaristan ise Bosna-Hersek‘e bir daha geri çıkmamak üzere girmişlerdi.

1908 yılında İkinci Meşrutiyet yönetimi başlayınca elinde bulundurduğu Bosna-Hersek‘te de seçim yapılacağını gören Avusturya-Macaristan bu iki Osmanlı vilayetini resmen ilhak ettiğini açıkladı ve Osmanlı fazla bir şey yapamadı. İngiltere ise Osmanlı‘nın savaşa girmesini bahane ederek Birinci Dünya Savaşı‘nın hemen başlarında Kıbrıs adasını ilhak etti. Kıbrıs‘ın İngiltere‘ye ait olduğunu Lozan Antlaşması‘nda kabul etmek zorunda kaldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 29 Şubat 2020; 16:9:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vommel

Kıbrıs zaten osmanlı toprağı idi,İngilizlere kiraya verildi.Yani adanın tamamı kayıtlarda zaten bizim...Rumlar çoğunluğa geçince ayaklandılar ve "ada bizim" diyerek katliam yaptılar.Ardından Kıbrıs barış harekatı oldu.

Bunların belgeleri de var.

RESMİ KAYITLAR >https://www.milligazete.com.tr/haber/1186098/kibris-i-da-ingilizlere-kiralik-vermistik

1878 yılında Kıbrıs Adası İngiltere‘ye kiralanmıştı. Aynı yıl Bosna-Hersek‘in yönetimi de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu‘na devredilmişti. İngiltere Kıbrıs‘a, Avusturya-Macaristan ise Bosna-Hersek‘e bir daha geri çıkmamak üzere girmişlerdi.

1908 yılında İkinci Meşrutiyet yönetimi başlayınca elinde bulundurduğu Bosna-Hersek‘te de seçim yapılacağını gören Avusturya-Macaristan bu iki Osmanlı vilayetini resmen ilhak ettiğini açıkladı ve Osmanlı fazla bir şey yapamadı. İngiltere ise Osmanlı‘nın savaşa girmesini bahane ederek Birinci Dünya Savaşı‘nın hemen başlarında Kıbrıs adasını ilhak etti. Kıbrıs‘ın İngiltere‘ye ait olduğunu Lozan Antlaşması‘nda kabul etmek zorunda kaldık.
    Osmanlı toprağı diye bir kavran yok bir kere osman hüküm altına yani etkeni altına alabildiği yerlerde korumacılık ve oradan vergi alma işini yürüyüyordu toprakların sahibi değildi belli antlaşmalarda yoktu zaten bunla ilgili sadece sözler vardı işte savaş tazminatı olarak yada işte şu şu nedenlerle savaşa ara veriyoruz gibisinden yani bunların bir geçerliliği aslen yok itiraz edersen değişir ulusal bir kabul içermiyor.

Rumlar kıbrısta çoğunluktu zaten türk azdı zaten öyle birşey olsa türk çoğunluğu ile sen alırdın ama o durum yok hatayıda referandumla aldın şuan için bakarsak dünya savaşları sonrası kimin etkeni varsa onlarla iletişimi geçersin misal suriyede ister istemez bir fransa etkeni varsa kıbrıstada ingiliz etkeni var bunu inkar edemezsin yani çarpıştığın etkenler bunlar olur ha fransada uzantı bakımından yine ingilizlere çıkar.

Güçlü olan kuralları koyar sen kabullenirsin zamanında osmanlının yaptığı gibi güçlü olan kendini kabul ettirir osmanlı çöktü ve bitik hale geldi ingilizler gücünü gösterdi ve dolayısı ile çöktü.Bu sovyetler içinde aynı almanya içinde aynı durum bu güçlü isen hakkını ararsın sonuca ulaşırsın değilsen birşey yapamazsın.

Kendinde yazmışın düğnya savaşı sonrası en son antlaşma ile kabul etmişsin zaten iş bitmiş sen şuan kıbrısta ise sadeec varolan 1950deki sorun sebebi ile halkını o noktadaki konumunu korumak için varsın yani olurda yarın birgün kıbrıs türkleri yok biz türkiyeye bağlı kalmak istemiyoruz bir bütün olacağız dersek kıbrıs tek hale bürünebilir bunada birşey diyemezsin.

Hataydaki sorun zamanında ayaklanmalar sebebi ile ve fransanında kargaşayı kaldıramaması varolan dünya savaşı etkeni ile olmuş birşey yani durumdan faydalanmış ve bir ara referandumla işin içinden çıkmızsın savaşsız hemde aynı zamanda boğazlar sözleşmesini montröyüde düzenlemiş kendine güven ortamı yaratmışsın o zamanki dünya savaşındaki diplomasine bak birde şimdikine ben ne deyim.

• Dedi Kırım'ı, Gürcistan'ın kuzeyini, Çeçenistan'ı ilhak eden ülke.

Hatay'da 38'de ya da 39'da referandum yapılmıştı. Türkler çoğunluktaydı. Bu yüzden kurulan Hatay Cumhuriyeti'nde mecliste Türkler çoğunluktaydı. 39'da zaten ilhak ettik.

Atatürk'ün Lozan'daki topraklarımızla her şeyi kabul etmediği Hatay politikasıyla belli oldu. Musul da Cumhuriyet'in sevdası. Tabi petrolün olması da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 29 Şubat 2020; 16:56:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

Dedi Kırım'ı, Gürcistan'ın kuzeyini, Çeçenistan'ı ilhak eden ülke.

Hatay'da 38'de ya da 39'da referandum yapılmıştı. Türkler çoğunluktaydı. Bu yüzden kurulan Hatay Cumhuriyeti'nde mecliste Türkler çoğunluktaydı. 39'da zaten ilhak ettik.

Atatürk'ün Lozan'daki topraklarımızla her şeyi kabul etmediği Hatay politikasıyla belli oldu. Musul da Cumhuriyet'in sevdası. Tabi petrolün olması da cabası.
    Musul petrol olması sebebi ile hep gündemde kaldı yoksa halepte bu noktada idi ama oradaki durum olmadı çünkü orada yaşayanların çoğunluğu kürt ve sünni arap.Hatay savaşla değil referandumla alındı açıkçası deşilmemesi gereken bir iş.Şuan hatayda türkten çok suriyeli var.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Musul petrol olması sebebi ile hep gündemde kaldı yoksa halepte bu noktada idi ama oradaki durum olmadı çünkü orada yaşayanların çoğunluğu kürt ve sünni arap.Hatay savaşla değil referandumla alındı açıkçası deşilmemesi gereken bir iş.Şuan hatayda türkten çok suriyeli var.

Alıntıları Göster
    Evet? Yalnız Musul'da eskiden Türkmenler çoktu ama son yıllarda hükümetin politikası yüzünden PKK/YPG Türkmenleri Kürtleştirdi ya da oradan kovdular.

• Başımızda Erdoğan gibi birinolursa Hatay'da kalacaklarini sanmıyorum...

Bize kaliteli diplomat , stratejist ve komutanlar gerekli. Bugünkü kadronun kapasitesi belli...

• Şangay 5'lisine geçelim diyenler vardı çıldırıcaktım valla. Demokratik ülkelerle ittifakta olmanın önemini böyle olaylarda görüyoruz.
  • Kudur, beter ol Rusya.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.