Şimdi Ara

Squat yaparken dizlerden çıtırdı gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hayatımdan ikinci kez squat yaptım 18 yaşındayım dizlerimden çıt çıt sesler gelmeye başladım korktum açıkcaksı 5x5 progmanı deniyorum ondan önce split çalışıyordum 2 ay ve hiç bacak çalışmamıştım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Squat Yaparken Dizden Ses Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Squat egzersizi sırasında dizlerden ses gelmesi yaygın bir sorundur ve "squat yaparken dizden ses gelmesi", "squat yaparken dizden gelen ses", "squat yaparken dizim kütlüyor" gibi terimlerle internette sıklıkla araştırılır. Bu sesler, ağrılı olabileceği gibi zararsız da olabilir.

Dizlerden gelen sesin nedenleri şunlar olabilir:

• Eklem Fıtığı: Diz eklemi çevresindeki kaslar ve bağlar esnekliğini kaybederse, hareket sırasında eklem yüzeyleri birbirine sürtünebilir ve ses çıkarabilir.
    • Kıkırdak Hasarı: Dizdeki kıkırdak aşınırsa veya yırtılırsa, kemikler birbirine sürtünebilir ve ses çıkarabilir.
    • Menisküs Yırtığı: Menisküs, diz eklemini stabilize eden bir kıkırdak parçasıdır. Yırtılırsa, hareket sırasında ses çıkarabilir.
    • Önceki Yaralanma: Dizde daha önce bir yaralanma olduysa, iyileşme sürecinde ses çıkması normal olabilir.

Squat yaparken dizden ses gelmesiyle birlikte ağrı veya şişlik gibi başka semptomlar da varsa, bir doktora başvurmak önemlidir. Ancak sesin ağrısız olması durumunda, aşağıdaki önlemler yardımcı olabilir:

• Isınma Egzersizleri: Egzersize başlamadan önce dizlerini ısıtmak için esneme ve hareketlilik egzersizleri yap.
    • Uygun Teknik: Squat egzersizini doğru teknikle yaptığından emin ol. Çökerken dizlerini ayak parmaklarının üzerinden çıkarma.
    • Yeterli Dinlenme: Uzun süreli ve yoğun egzersiz diz eklemlerine baskı yapabilir. Egzersizler arasında ve sonrasında yeterince dinlen.
    • Ağırlığı Aşamalı Olarak Artır: Ağırlığı çok hızlı artırmak dizlere aşırı yüklenme yapabilir. Ağırlığı kademeli olarak artır.

Squat yaparken dizden ses gelmesi kalıcı bir sorun haline gelirse veya ağrıya neden olursa, bir sağlık uzmanına danışılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Formda yardimci olabilecek bir uzman/hoca/tecrubeli var ise dogrusunu beraber yapmanizi oneririm. Dogru yapilmadiginda sakatlik rismi yuksek bir hareket olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bacaklarin da ki bazi kaslar digerlerine oranla gucsuz olabilir. Bu tur olaylar genelde bu yuzden oluyor. Squat yerine leg press dene. Alternatifi olabilir. Daha sonra squat a devam et. Ayrica iyi isindigindan emin ol.

• dizlerim ayaklarımın önüne geçiyormuş öyle dedi hocam bide boş bar ağırlıkla yapıyorum nasıl düzelir bu durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollo115

dizlerim ayaklarımın önüne geçiyormuş öyle dedi hocam bide boş bar ağırlıkla yapıyorum nasıl düzelir bu durum

Mesajımı doğrudan editliyorum:
    Şuan birkaç internette siteye baktım, dizlerin ayakuçlarını geçmemesi bir kural değil fakat dizdeki yükü azaltıp belinize yük veriyor. Hafif ağırlıkta mümkün fakat yüksek ağırlıkta öne kaykılmayı sağlayabilir.

Bende kendi yanlış bilgimi düzeltmiş oldum. Ayrıca şunu belirteyim, ayakları dümdüz konumda bırakıyorsanız birazcık dışa dönük olması ağrıyı giderebilir( genellikle burada hata yapılır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 18 Ocak 2017; 18:54:44 >
  • Çıtırdama eklemlerdeki güçsüzlükten kaynaklanıyor olmalı , sol dizimden 3 ay önce sakatlık geçirdim koşu esnasında.Squat yaparken sadece sol dizimde çıtırdama oluyor bazen çok ağır girdiğimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t ulpa r -- 18 Ocak 2017; 16:4:58 >
  • hocan gayet dogru demis bende 5x5 progrsmi yaparken ayni sorunu yasadim dizlerimde.

nasil duzeltmen gerektiginse kicini disari vermen lazim hstring kasların gergin olmalıki kıc dısarda olsun dedigimi dene rahat edersin hatta dizlerin ayaklarinida gecmedigini gorursun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Isinmayi ihmal etmeyin. Bos barla isinmak yerine calisma agirliginin%50-70-80 ile isinin.

Eklemler sakat olabilir ayrica, sahsen zamaninda fazla kosu ve bisiklet sol dizimi mahvetti, su anda sert dizlikle sariyorim. Vucudunuzu tanimaniz lazim.

• Bacakları güçlendirmen lazım hocam, arkabacak ön bacak leg press'le güçlendir. Formu oturtturdukdan sonra squat yap, formu doğru yapamıyorsan yapma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.