Şimdi Ara

Stadyumlara 5G şebekesi kuruldu: Yarın Galatasaray stadında herkes 5G'yi deneyebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stadyumlara 5G şebekesi kuruldu: Yarın Galatasaray stadında herkes 5G'yi deneyebilecek
    Türkiye’de 5G teknolojisinin bugüne kadarki en geniş kapsamlı testi için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen hafta yaptığı açıklamasında dört büyüklerin stadyumuna 5G şebekesi kurulacağını söylemişti. Şimdi de Galatasaray Rams Park Stadyumu’na 5G şebekesi kurulduğunu duyurdu. 20 Ocak Perşembe günü (yarın) oynanacak Galatasaray – AZ Alkmaar futbol maçında tüm taraftarlar 5G’yi deneyimleyebilecek.

Ayrıca Bkz.Turkcell, TEKNOFEST 2025’te 5G yarışması düzenliyor: Başvurular başladı!

FB, BJK ve TS stadyumlarına 5G ne zaman gelecek?

Operatörlerin 5G testleri için İstanbul Havalimanı gibi 34 farklı noktada halka açık şekilde 5G hizmeti sunuluyordu. 5G’nin yoğun kullanım senaryolarındaki performansını test etmek için stadyumlara 5G test şebekesi kurulması planlanmıştı. Bunun ilk adımı olarak Galatasaray’ın stadyumunda 5G ağı hayata geçirildi. Önümüzdeki haftalarda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un stadyumlarına da 5G şebekesi kurulacak.

Kimler 5G’yi kullanabilecek?

5G’li cep telefonu bulunan Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un tüm kullanıcıları herhangi bir ek ücret ödemeden 5G teknolojisini kullanacak. 5G sayesinde yüksek indirme ve yükleme hızı elde edilecek. On binlerce kişinin aynı anda internete bağlandığı durumlarda internette kilitlenme yaşanmayacak. Çekilen fotoğraflar ve videolar birkaç saniye içerisinde sosyal medya platformlarına yüklenebilecek.

5G ihalesi ne zaman?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre Türkiye'de 5G ihalesi 2025'in ikinci yarısında yapılacak. 2026 yılında operatörler ilk sinyali vermeye başlayacak. 2026'da tüm Türkiye'de 5G'yi kullanabileceğiz.

• İsterse 10 G olsun küçük küçük paketleri pahalı pahalı dayadıktan sonra.Taahhütün bitmesine 10 ay olmasına rağmen şimdiden düşünmeye başladım çekirge gibi hangi farklı operatöre uygun olsun diye atlamak.Adamlar kendi müşterisine geçirmeye çalışıyor başka operatör daha uygun veriyor.Bıktık artık oraya geç buraya geç.Ne 5G si ya umurumda değil
  • Tek bir hız testi ile kotalar yok edilecek.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

ben yeni hava alanında denemiştim 5G'yi.

sadece speedtest yaptım ve sanırım 1gb falan data gitti. Stadyumlara 5G şebekesi kuruldu: Yarın Galatasaray stadında herkes 5G'yi deneyebilecek 

• Sırf hız testi yapmak için giderdim, futbol bahane

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • millet yıllardir kullanıyor biz dron gören köylü gibiyiz 5g ye

• Mıllet 6g ye odaklandi biz daha ihale yapmamışız. Zaten faturalar da*2 olur

• 5g ye geçilecekse artık şu paketlerin sınırsız olması gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kota meselesi çözüme kavuşmadan.Olsada olur olmasada olur.

• Kotayı niye çözsünlerki operatörler güzel ekmek yiyor. Paketler zaten 400/500 sen aşağı değil. Komedi.

• İsterse 10 G olsun küçük küçük paketleri pahalı pahalı dayadıktan sonra.Taahhütün bitmesine 10 ay olmasına rağmen şimdiden düşünmeye başladım çekirge gibi hangi farklı operatöre uygun olsun diye atlamak.Adamlar kendi müşterisine geçirmeye çalışıyor başka operatör daha uygun veriyor.Bıktık artık oraya geç buraya geç.Ne 5G si ya umurumda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 19 Şubat 2025; 15:19:17 >
  • 5G'yi bilmem de mobilde 40-50Mbps hızda makul fiyata sınırsız internet vadedebilen operatör turknet etkisi yaratır, kısada piyasayı toplar.

• 5 sene önce haritalardan covid vakalarını takip ederken 5G olan ülkelere de bakıyordum, ufacık adalarda bile vardı, bizim halimize bak hele. Avrupa bizi kıskanıyor, yersen. Ver mehteri ver.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

4.5G ilk geldiğinde öyle 2-3 testle bitirmiştim. O zamanlar 80-90Mbit hız veriyordu. Hız testinde baya büyük bir dosya aktarıyor yani 1-1.5GB falan gibi.

Deneyecekler dikkat etsin :)

• 2019 yılında İngiltere'de sınırsız 5G kullanıyordum.
    Bu kadar acele etmeseydiniz 10 GB kotalı 5G'yi Bangladeş kalitesini İsviçre fiyatına yaşadığımız cennet vatanımızda test etmeye :)

• Anca şov yapmak için kurun 5G’yi. Yurt dışından gelen olursa aaa bu ülkede 5G bile yok demesinler diye.

• 5G ihalesinin bir an önce yapılması lazım. Denemeyle kalmamalı bu iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobilde sınırsız internet olsun da gerisi kolay zaten.

• Zamanında 4g için simcard değişiyorduk. 5G simcard istemiyecek mi? Altyapı okey telefon okey. Telekom aaa sizde 5G sim yok ?

• bol bol isiyin...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.