Şimdi Ara

Sürekli Düşük devir Kullanmak Motoru sağırlaştırırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
6.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşük devir kullanmak aracı sağlaştırırmı Benzinli araç Honda civic 1000-2300 arası vites değişimi yapıyorum arada bi redline yapıyorum sağırlaşma olmasın diye.

• Benzinlilerde bu bir sorun teşkil etmiyor bildiğim ancak düşük devirde dizel araçlar kesinlikle kullanılmamalı, bırakın kullanmayı, aracı 1000 RPM nin altında kaldırmak bile zararlı. Benzinli araçlarda bir şey olacağını zannetmiyorum. 2000 devir biraz düşük benzinli için ancak 2500 rpm civarı uygun olacaktır.
  • Benzinli atmosferik icin 1000-2300 araligi cok dusuk...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bir şey olmaz eskiden di o muhabbet yeni motorlarda dizel de olsa fark etmez.
  • yıllardır 2.250 genelde geçirmeden vites değiştiririm 1.6 atmosferik araçla hiçbirşey olduğu yok ya da dizel kadar çok belli etmiyor diyelim çünkü uzun yol yapınca arabanın gidişi gaz tepkimesi değişiyor
  • aracı yeterki boğma, yani yanma duman yapacak bir yanma olmadıktan sonra hiçbirşey olmaz ancak sen ani hızlanmalarda ve rampa yukarı çıkışlarda da bu şekilde düşük devirde kullanırsan sakıncalıdır, egr den dolayı emme manifoltunda katalitikte çeşitli sensorler uzerinde egsoz manifoltunda bulunan lambda sensörü üzerinde normalden çok daha hızlı kurum birikecektir buda başka bir deyişle motoru sağırlaştırmak demek....
  • Aracim Auris 1.33
    2.000 devirde vires yukselt isigi yaniyor. Eger dusuk devirde birsey olsaydi motora toyota muhendisleri neden boyle bisey yapmislar?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla kimisi şehir efsanesi desede ben o efsaneye inanlardanım.Evet sağırlaştırır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Valla kimisi şehir efsanesi desede ben o efsaneye inanlardanım.Evet sağırlaştırır.

Katılıyorum. Sağırlaşma olmamasını istediğim için günde üç defa vites değişimini (uygun trafik şartlarında) 5000 d/dk. civarında yapıyorum. Ve böyle yapılmasını da tavsiye ediyorum tanıdıklarıma.

• Sağırlaşmayla alakası yok. Siz devirsiz ve sakin kullandıkça ECU parametrelerini economy moduna göre ayarladığı için ani performans tepkimelerinde araç gaz pedalına cevap vermiyor gibi hissedebilirsiniz, 3-5dk boyunca dipgaz kullanın bu seferde ECU nun tam tersi bir karaktere büründüğünü göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 27 Aralık 2012; 14:01:42 >
  • benim kullandığım birçok araç sağır

duymuyor...

efendim ?
  • Araca bir faydamız dokunsun...

Sürekli Düşük devir Kullanmak Motoru sağırlaştırırmı
  • firma içinde hız limit 40 kmh.o yüzden araç arıza ışığı yaktı 8 bin kmde.servise gittik.arada bir otobana çıkıp basın motor açılsın dendi.ve ışıkta söndü kendiliğinden.kurummu ne yapıyormuş.
  • Sürekli düşük devirde karbon birikimi oluyor.Motor gerekli hava emişini gerçekleştiremiyor oluşan kurumdan dolayı

ve performans kaybı tüketim artışıntılar vb. hissedilir sıkıntılar oluşuyor

çözümü nedir araclarımızı her zaman tork dağılımı başlangıç devri ve üzerinde kullanmalıyız

örn:

tork devri 2000-2750 devir aralığında olan bir otomobili her zaman vites değişimleri 2000 devir ve üzerinde

yapılmalıdır ayni şekilde sabit sürüşlerde de en yüksek vites ve tork başlangıç devri ile kullanmalıyız

bu sürüş sitili hem düşük tüketim hemde çekiş kaybının önüne geçer daha sağlıklı ve randımanlı bir sürüşümüz olur

ancak mecburi kullanım varsa arasıra motor sıcakken 3-5 dk. performanslı kullanım bu karbon birikiminin

önüne gececektir diye düşünüyorum.

ayrıca kurum yani karbon birikimi zamanla tüm içten yanmalı motorlarda oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NİTROUS666 -- 27 Aralık 2012; 14:53:00 >

• Sağırlaşma olayını bende eski motorlar için diye biliyorum yenilerde öyle birşey olacağını sanmam yakıt fiyatlarının tavan yaptığı bu zamanda aracı mümkün olduğu kadar düşük devirde kullanmak en iyisi ama tabi aracı boğduracak kadar düşük devir değil.
  • benzinli araçlarda düşük devir hararet yaptırır.. conta bile yakabilirsin... dizellerde bu durum söz konusu degil... dizelin zaten zor koşullarda çalışmaya elverişli yük altında düşük devirde zorlanma yapmaz... hararet durumuda benzinli gibi degildir...

motor sagırlasması durumuda belli bir sure yuksek devir gittikten sonra motor toparlar... kalıcı bir durum degildir... karburatorlu araçlar için geçerli degil bu durum tabi... onlarda biraz daha uzun surede motor eski haline gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Sürekli düşük devirde karbon birikimi oluyor.Motor gerekli hava emişini gerçekleştiremiyor oluşan kurumdan dolayı

ve performans kaybı tüketim artışıntılar vb. hissedilir sıkıntılar oluşuyor

çözümü nedir araclarımızı her zaman tork dağılımı başlangıç devri ve üzerinde kullanmalıyız

örn:

tork devri 2000-2750 devir aralığında olan bir otomobili her zaman vites değişimleri 2000 devir ve üzerinde

yapılmalıdır ayni şekilde sabit sürüşlerde de en yüksek vites ve tork başlangıç devri ile kullanmalıyız

bu sürüş sitili hem düşük tüketim hemde çekiş kaybının önüne geçer daha sağlıklı ve randımanlı bir sürüşümüz olur

ancak mecburi kullanım varsa arasıra motor sıcakken 3-5 dk. performanslı kullanım bu karbon birikiminin

önüne gececektir diye düşünüyorum.

ayrıca kurum yani karbon birikimi zamanla tüm içten yanmalı motorlarda oluşur.

YANLIŞ BİLGİ.

motoru kullanmanın tork ile bir ilgisi yok, bunu ayarlamak tecrube ister, aracın kaldırabileceği en yuksek vitesde ve kaldırabileceği en duşuk devirde surmek her motor omru için en idealidir, burada kaldırabileceği kısmı seçmek ise tamamen şoför tecrübesine kalıyor.

Benim aracım tork değerleri 4500 de başlıyor bu şekilde kullanmaya kalksam benzine para dayanmaz...

• Sürekli yüksek devir kullanmak bizi sağırlaştırır mı peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Sürekli yüksek devir kullanmak bizi sağırlaştırır mı peki?

hahaha
  • benzinli dsg ler yandı ozaman 80km hızda bile 7.viteste 1700 devir falan oluyo
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.