Ben en başta araçların çok yakın takip etmesinden tırsıyorum ve her frende acaba , üstüme çıkacak biri var mı diye aynaya bakarak frene basıyorum.Yani takipte yeterli mesafeyi bırakmayanlara kızıyorum zincirleme kazalarda buna ne kadar kişinin uymadığını gösteriyor.Sonra sol şeriti devamlı işgal edenleri,sarı ışık yanar yanmaz kornaya asılanları,ani frene basınca arkadan korna çalanları ( yani frene ani basma adamı ez ya da bir şeye çarp ) ,ufak bir boşluğa girecem diye aynaları tokuşturanları ,devamlı uzunları yakanları ve bazı bisiklet ve motosikletlerin çok normalmiş gibi tınmadan ters yönden tehlikeli bir şekilde gelmeleri ve ışıklara uymamaları gibi ...
-kıçımın dibine gircek kadar aceLesi oLanLara ben de sinir oLuyorum -ışıkta bekLerken daha sarı yanar yanmaz geçenLere -camını açarak arabasının tüm pisLiğini yoLa dökenLere -heLe heLe seyir haLindeyken aracından çöp atanLara -yaya geçidinin tam orta yerinde durup yayaLarın geçişine engeL oLanLara -sinyaL kuLLanma özürLüLere -gereksiz yere kornaya basanLara -emniyet şeridini işgaL edenLere -yerLeşim aLanLarı içinde sürat yapanLara -yoL verdiğim zaman daha da yavaşLayarak uyuz uyuz geçen yayaLara ayrıca: -aLkoLLu araç kuLLananLara ve bunu özendirenLere
uyuz oLuyorum
Benim en çok sinir olduğum şey şu ;
sol şeritte seyirederken önümdeki araçla 1 en fazla 2 araçlık takip mesafesi bıraktığımda , arkamdan gelen aracın yanıma geçip benim önüme geçmesi veya yanımda seyreden arabanın bırakmış olduğum takip mesafesindeki yere geçmesi ...
Ulan ben bilmiyormuyum tampon tampona gitmeyi , sana neden yol veriyim ben ? bende biliyorum bekleme yapmadan ilerlemeyi ...
Genelde bana bu hareketi yapan idiotlara aynısını yapıyorum , kesinlikle affetmiyorum ... Ama benimki baya tehlikeli oluyor onlar için ve bu güne kadar 2 arabayı kaldırıma çıkardım bu sebepten dolayı , diğer olayları saymıyım ...
götgöte gitmeye ve daha sarı bile yanmadan kornaya asılmalarına gıcık oluyom
farketmesem bana sağlam koyacakmış gibi kazma gibi makas atanlara,ota boka korna çalanlara(babam dahil),yağmurlu havalrada gözümün önünde hızlı gidip milleti ıslatanlara ve kendini gazcı zannedenlere uyuz oluyorum hatta boğmak istiyorum...araba kullanmak ta bi kabiliyettir herkes araba kullanmamalı...iyi kullanamadığınız söyleniyorsa veya hissediyosanız lütfen araba kullanmayın...geçenlerde bi dede önümde bomboş gidiş geliş yolda tıngır mıngır giderken ben geçeyim dedim karşıdan da araba geliodu...adam gaza basmaya başladı karşıdakinden çarpmaya nasıl kurtardım kendimi bi allah bi de ben biliyorum...
*sinyal vermeden dönenlere *takip mesafesini korumayan eski model araçlara *daha sarı yanar yanmaz korna çalan dolmuşçulara *sol şerite tıngır tıngır giden tombalaklara *umursamaz sürücülere
ama ahtım var eğer sinyal vermeden duran yada dönen birisi yüzünden kaza yaparsam hemen inip o sinyol kolunu kıracam nasıl olsa işe yaramıyor diyecem o ib..e ye en çok kızdığım şey bu.
* SİNYALSİZ DONENLERE * ISIKLARDA HEMEN KORNAYA ASILAN UCUBELERE * TAKSİCİLERE OTOBÜSCÜLERE MİNİBÜSCÜLERE * SOL SERİTTE 90 LA GİDENLERE * ARKASINDAN DEVİR ALARAK GELDİGİMDE ÖNLERİ VE YANLARI BOMBOŞ KEN BANA YOL VERMEMELERİNE * NORMAL FARLARINI XENON A CEVİRİP GÖZLERİMİZE KIYANLARA * UZUNLAR ACIK GİDENLERE * BİZ KÖPRÜ TRAFİGİNİ ÇEKERKEN EMNİYET SERİDİNİ KULLANANLARA
-beni sağlayarak geçenlere (ben de onları sıkıştıra sıkıştıra yoldan çıkartıorm) -sol şeriti boşa işgal edip önünde 1 km mesafe bırakanlara (sağdan önlerine geçip ani fren koyup tekrar gazı köklüorm bana çarpcak die yüreği azına gelio) -arkamdan uzunları açanlara (iice yavaşlayıp kudurtuorm ve yol vermiorm) -emniyet şeridine habire girenlere (arabanın yarısı en sağ şeritte diğer yarısı da emniyet şeridinde kalcak şekilde gidiorm böylece kimse emniyet şeridinden geçemio) -sinyal vermeden önüme atlayanlara (ilerde bi yerde yakalayıp etrafında daire çiverek fıtık ediorm)
sinir oluorm
- Tali yoldan ana yola çıkışta, arkamda olan aracın yol müsait olmadığı halde kornayla, sellektörle taciz etmesi.. Yani herif "yola çık da... çarp ne olursa olsun çık" diyor.
- Minibüs ve taksi sürücüleri...
- Yol verdiğin yayaların bazılarının salına salına karşıya geçmeleri, acele etmemeleri...
- Sarı ışıkta korna çalanlara...
quote:
Orjinalden alıntı: steal_heard
* SOL SERİTTE 90 LA GİDENLERE
UYUZUM
??????????????????????
sinyal vermeden dönülmesine.... ve bi de kendini F1 pilotu sanan kişilerede kıl olurum.
Hakkaten şu sinyal vermeyenler de çok saç baş yolduruyor.
Bazen mesala sağa dönecem ve ana yola girecem o yol üzerinden gelen aracın geçmesini bekliyorum geçsinde sağa dönüp yola çıkayım adamda hiç bir sinyal verme yok geliyor ve tam yanımdan sağa dönüyor ulan hıyar sinyal versene geçecen diye seni bekliyoruz madem dönecen benim yanımdan ben sinyal vermişim beni ne diye bekletiyon.
1) Korna çalanlara (ışıkta korna çalındı mı iyice yavaşlıyorum. zaten aracım otomatik, ışık yanar yanmaz gaz verip kalkıyorum. ama bakıyorum, bana korna çalan insan kılığındaki nesne daha hala orada duruyor), 2) Sol şeridi işgal eden orta ve sağ şerit özürlülerine, 3) Aracındaki sinyal kolunun ne işe yaradığını bilmeyenlere, 4) Kendini kurnaz zanneden ve her şartta sizin önünüze geçmeye uğraşanlara, 4) Altındaki araçla kendisini yolların fatihi zannedenlere, 5) Selektör kolundan elini çekemeyenlere, 6) Vatandaş yaya olarak yolun kenarında bekliyorken korna ve selektörle taciz eden tacizci ticari araç sürücülerine (Bu yüzden birisi bir gün elimde kalacak ya hadi hayırlısı), 7) Kırmızı ışığın ne anlama geldiğini bilmeyen renk körlerine, 8) Yokuş yukarı çıkarken bile sürat denemesi yapanlara, 9) Sıkışık trafikte korna ve selektörle yol isteyenlere,
Daha yazacak çok şık var ama...
arabamız yapılı diye dibime yapışıp gazlamak için hareket yapanlara kılllll oluyorum diğer konuları arkadaşlar zaten yazmış Aynen katılmaca
burnunu karıştıranlar komedi oluyo özellikle kırmızı ışıkta
yeşil ışıkta stop ettirenler
quote:
Orjinalden alıntı: japon dostu
yeşil ışıkta stop ettirenler
bence bu konuda insanlara hoş görülü olmamız lazım. aracında bir arıza olabilir, acemi olabilir, telaşlanmış olabilir, o aracı ilk defa kullanıyor ve debriyajına alışamamış olabilir...
ÖNCELİKLE,
1- Sağ şeritten normal hızla seyir halindeyken, SİVRİ ZEKANIN biri, emniyet şeridinden geçerek, birde onun yolu dar neden sola kaymıyorum diye kornaya basması, tabi bunun sonucu önü kesilerek şiddetli bir kavga, doğru olmasada.. dayanamıyorum artık.
2- Kırmızı da bekliyorum, yayalara kırmızı yandığı an, kornalara asılmaya başlanması, SİVRİ akıllılar.. 2 saniye sonra yeşil yancak, sanki ömrü o ışıklarda bitecek..
3- Fatih Sultan Mehmet köprüsünü geçince genellikle, önümde 3 araba var.. takip mesafemi koymuşum normal seyir halindeyim, sol şeritteyim ama önümdeki 3 araba hızlanmıyor, arkamdan gelen sivri zekalı xenonlarını açıp gözüme sokuyor, ne yapmam lazım düğmeye basıp uçmammı? bide sağıma geçip bana tiptip bakıyor, e be gerzek insan önümdeki 3 arabanın önü bomboş, gidip ona baksana?
4- Yokuştan çıkıyorum, çok dik bir yokuş, yağmurda var, dursam zor kalkacak araba, adam yokuştan iniyor, yolumu kesiyor yetmiyor bide üstüme sürer gibi çıkmim daha durim diye sürüyor.. sonra geçerken de beklesene diyor, eyyy bu insanlara ehliyet veren gerzekler, yokuştan çıkan öncelikli, inen değil, bunu bile öğretememişlermi
daha birçoğu var, arabayla çıkmadığım günü huzurlu gün ilan etmeye başladım, bu ne biçim araç kullanma ya! kaç kere kavgaya karıştım bu nedenle, bigün delinin biri bıçaklicak ama insan dayanamıyor, sabır sabır bir yere kadar..
bazen arabayı eşim kullanıyor. o günlerde işe mecburen otobüs-dolmuş tabanvay şeklinde gidiyorum. sonuç? dert yok, tasa yok, park derdi yok, hadi park yeri buldun diyelim, yanda park etmiş vatandaş kapıyı açarken vurdu mu derdi yok, birisi yoldan geçerken çizdi mi derdi yok, korna yok, sinir yok, stres yok... ohh beee yaşasın araba kullanmamak
Halk otobüsleri ve minibüslerinin saniyeleri para ya, diğer arabalar hiç mühim değil artık, her türlü aptallığı yapıyorlar. Bunlara ceza kesen de yok. Yazıklar olsun.