Şimdi Ara

Türk malı otomobil nasıl üretilecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk malı araba yapılsın diye hükümetten destekler şelale ama problem şurda Türk malı araba yapınca büyük bir fiyasko olması çok büyük ihtimal audi e-tron teknolojisi çıkarıyor bi yandan merceses vb hibrit arabalar yapıyor nissan vb cvt vitese geçiyor elektrikli arabalar için çalışmalar için mükemmel ar-ge var dışarıda Türkler bu işi nasıl yapacak ?
    1.si kendi ürettiğimiz bir teknoloji yok farklılık yaratacak
    2.si kendisini kanıtlamış bir araba yok ortada bildiğin 100 sene geriden izliyoruz
    3.sü vergiler bu kadar yüksekken Türkiyede bile satılmaz çıkacak araba

İlk elden bilgisi olan arkadaşlar varsa bizi aydınlatabilir mi? çünkü bu işi en çok merak edenlerden&isteyenlerden biriyim, şu anki çalışmalar neler adaylar kim ? Türk firmaları harici Çinden yatırımcı mı getirecekler motoru dışarıdan mı alacaklar projeler neler ?ne kadar yatırım isteyen bir iş ? neden hala somut bir adım yok ?

Ki bence en büyük sorun şurada; Türklerin kalıtsal bi özelliği sanırım bu yeni veya farklı endüstriyel bir şey yapmaya kalkışınca herkes sana karşı çıkıyor yapamazsın diyor ne bileyim insanın hevesini kırıyor nasıl yani derseniz şöyle; Ben bi kaç senedir kendi imalatım tek veya çift kişilik 20-30 beygirlik hafif bi araç yapmak istiyorum bi Allahın kulu fena değiş iyi ibr proje yapabilir demez mi ? herkes gülüp yok yapamazsın git atv al ona harcayacağın paraya bilmem ne 1000 tane heves kırma girişimi.
    Şu sıcak ramazanda bildiğiniz gibi klima fiyatları 2'ye hatta 3'e katlanıyor ben de kendim yapayım dedim klimayı yine aynı şekilde herkesde ayrı bi heves kırma girişimleri ama çok şükür bu sefer kulak asmadım 65 tlye ikinci el buz dolabı 25 TL'ye 20Cm'lik kara fan 4Tlye cam elyafı ve elimde bulunan sunta ile işimi görecek bi klima yaptım 100 tlye geldi en fazla.. neyse konunun dışına çıkmaya gerek yok dediğim gibi arkadaşlar nasıl yapılacak bu araç ?
    Bu kadar geç kalmışken iyi bir şey çıkabilecek mi?

• Büyük ihtimal motor için bir firmayla anlaşma yapı geri kalanını kendimiz üreticez ve bence çin malı arabalara benzicek ilk modeller biraz daha asya tarzı gibi geliyor. Başbakan elektirikli araba üretmek peşinde zaten , elektirik benzin dizel fark etmez şöyle bir %75 türk malı türk marksı çıksa yavaş yavaş zaten kendi motorunuda yapar önemli olan bir yatırımın yapılması, Ama bizim zengin türkler biraz elini cebine atmaya korkuyor nede olsa ford , fiat arabaları burda toplıyıp aynı kazancı saglıyorlar riske atmıyorlar kendilerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 2 Ağustos 2012; 21:56:26 >
  • Teknoloji transferi olmadan zaten birşeye yaramaz. Çin girersse işin içine çıkılmaz. Madem yerli yabancı girmesin.

Ayrıca hocam iyi yapmışsınız klima işini merak ettim nasıl oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bm34

Teknoloji transferi olmadan zaten birşeye yaramaz. Çin girersse işin içine çıkılmaz. Madem yerli yabancı girmesin.

İlk olduğu icin bayagi ugrastirdi yarın resimlerini çekip atmayı düşünüyorum foruma belki video da olabilir size pm atmaya çalışırım :)
    Bi tane de eve yapacagım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaktiyle Tümosanı ilerde motor yapsın diye kurdular iflastan özelleştirmeyle kurtuldu şimdi pır pır motoru yapıyor

Eskişehirdeki Tülomsaş devrimi yaptı müzesinde marifet gibi sergileniyor. İcraate devam edilmedi.

Özeldeki girişimlerde sonuçsuz kaldı. bknz. gümüş motor

Vaktiylede uçak yapılıyordu. O bile ayakta dursa uçak gelenekli bir yerli otomobil markası içten bile değildi... (bknz. rolls roys, saab)

Vatanperverlik lafta kaldı yalan oldu hepsi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

quote:

Orijinalden alıntı: bm34

Teknoloji transferi olmadan zaten birşeye yaramaz. Çin girersse işin içine çıkılmaz. Madem yerli yabancı girmesin.

İlk olduğu icin bayagi ugrastirdi yarın resimlerini çekip atmayı düşünüyorum foruma belki video da olabilir size pm atmaya çalışırım :)
    Bi tane de eve yapacagım.

Eyvallah hocam yaratıcı fikirler hep ilgimi çekmiştir:)
  • üretilemeyecek.

Böyle vatandaş varken üretilemez.

Şu gün bir dedikodu yayın, "yerli araba üretilecek, dizel ve benzinli motorlar FIAT'tan alınacak" yayın hadi sonra oturun ve tepkileri izleyin veya FIAT kısmını değiştirip PSA yapalım, Renault yapalım.

"FIAT'tan motor mu alacak mışız? Kendimiz üretmeyecek miydik?"
    "Biz Fransız malını boykot ediyoruz, onlar motor mu alacak"

hede hödö bık bık bık bık.

Volkswagen bile dizel motor teknolojisinde geç kaldığı ve sonradan geçmesine rağmen milyonlarca euro tazminat ödemedi mi telif hakkından dolayı? Kim biliyor bunu? Kendimiz motor üretelim iyi hoş da nasıl yapacağız? Motor teknolojileri bu kadar ilerlemişken.

Kendimiz Şanzıman üretelim, nası üreteceğiz? Zaten bütün büyük markalar şanzımanını belli firmalara ürettiriyor, onlar da kendileri üretmiyor ki.

"Ee Motor FIAT'tan, şanzıman başka bir firmadan, hani yerli araçtı, toplama araç oldu bu, üzerine para versen almam!"

diyenleri duyar gibiyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de hybrit arabalaravergi indirimi yokken elektrik motorlu bir arabaya hükumetten destek gelecegini hiç zannetmiyorum. Çünkü bu ülke vergi gelirinin çok büyük bir kısmını petrolden elde ediyor. Böyle bir araba yapılsa bile muhtemelen bütün parçaları sagdan soldan toplanıp Türkiye'de birleştirilip daha sonra biz yaptık diye hava atılmaya çalışır. Başarılı bir turk arabası yapılmasını gönülden isterim ama ortaya bir araba cikarilabilseler bile fiyasko olma ihtimali çok çok yüksek. Düşünsenize bu gün volswagen in yaptıgı DSG sanZiman bile deli gibi sorgulanırken acaba Türkler nasıl bir sanZiman yapmayı başarabilecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ilk adimda yuzde elli yada yetmisbes turk olan bi arac imkansiz zaten araclar ole yumurta gibi ortaya cikmiyo milyar dolarlik ar-ge vs gerek. yillardir montaj yapiyoruz ve bu konuda iyi sayiliriz, bana gore guncel olmayan ve turkiyede cok bilinen kronik arizasi olmayan bi platform satin alip turk halkinin isteklerine gore sekillendirip piyasaya surulecek ki baslangic icin en mantiklisi bu olur daha sonra devletin iteklemesi tesviki vs ile gelistirme ve farkli urunler cikabilir...

• Uretseler ne olacak? Kim alacak? Bedava verseler binmem.

• otosan, karsan, otokar, tofaş vs. birçok geniş hacimli fabrikalarımız olmasına rağmen, maalesef ki hepsi yabancı firmalara fason mal üretiyor.
    peki senin bi fabrikan olsa ve işin garanti olsa(yukarıda saydığım fabrikalar gibi) sen böyle bir işe kalkışır mıydın?
    cevabını duyar gibiyim - tabiiki hayır.
    ancak yeni bir fabrika açıp ve burda mal üretemeyince(kimse iş getirmezse) insanın aklına böyle bir şey gelir ki tüketim toplumundayız, mevcut firmalar daha çok kapasiteye ihtiyaç duyarken senin fabrikan mutlaka işler, yani sonuç her türlü aynı yabancıya mal yapıcaksın
    ancak bir çılgın çıkıp milyonlarca dolarını bu işe yatırır ve milyonlarca doları daha kenara kalır (şirketin gelecek 20-30 yıl kar edemeyeceğini hepimiz biliyoruz) işte o zaman bu iş gerçekleşir, ama atalarımız lafını yıllar önce söylemişler; ölme eşşeğim ölme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar3121

Türkiye'de hybrit arabalaravergi indirimi yokken elektrik motorlu bir arabaya hükumetten destek gelecegini hiç zannetmiyorum. Çünkü bu ülke vergi gelirinin çok büyük bir kısmını petrolden elde ediyor. Böyle bir araba yapılsa bile muhtemelen bütün parçaları sagdan soldan toplanıp Türkiye'de birleştirilip daha sonra biz yaptık diye hava atılmaya çalışır. Başarılı bir turk arabası yapılmasını gönülden isterim ama ortaya bir araba cikarilabilseler bile fiyasko olma ihtimali çok çok yüksek. Düşünsenize bu gün volswagen in yaptıgı DSG sanZiman bile deli gibi sorgulanırken acaba Türkler nasıl bir sanZiman yapmayı başarabilecek

sen medyayı pek takip etmiyosun galiba,
    aslında yavaş yavaş yerli otomobil çağrışımları yapılmıyor değil bunların belirtlieri
    1- Yerli elektrikli oto.da ötv %3'e indirildi
    2- Fabrikası olanlar için, büyük ölçüde elektrik yatırım teşviği (sadece otomobil değil tüm fabrikası olanlar için)
    hatta bu teşvik o kadar büyük ki 2 ilk sene geri ödemesiz sonraki 5 yıl düşük faizle, bu 7 yıl içinde yatırım kendini amorti ediyormuş diye duydum
    3- EE bunlar elektrik üretimi için yatırım yapıcaklar, peki fabrika tüketiminden daha çok elektrik üretirse ne olucak?
    fazla gelen elektrik direk santrale gidecek ve devlet aldığı elektriğin parasını ödeyecek.
    (yani devlet elektriği yurtdışından değil kendi vatandaşından alıcak :) )
    Sonuç:
    1- Dışarıdan elektrik almayı kesicez.
    2- Dışarıdan otomobil almayı azaltıcaz
    3- Dışarıdan petrol almayı kesicez.
    Aslında yerli otomobil üretimi için çok güzel bi zaman ama kimse risk almıyor, kimse çılgınlık yapmıyor...
    Hükümetten çok büyük destek var, ama destek alan yok...

Edit: 500. mesajımmış tebrikler kendime ne çok emeğim geçmiş forumda :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 2 Ağustos 2012; 22:29:37 >

• malezya ve suudiarabistan yaptı bizde yaparız
  • İstedikten sonra yapılır ama bizim ülkede maalesef büyük firmalar hep hazıra kaçtığı için bu işte sanki sürüncemede kalacak gibi.
  • Hocam sembolde teknoloji mi var? Binlerce satıyor bu ülkede. Kimse öyle mercedes ayarında bir araba istemiyorki. Bu saatten sonra marka çıkarıp yurtdışında satmak imkansız onun için sembol veya linea ayarında bir araç yapıp yurtiçinde satmak yeterli. Amaç zaten dışarıya para gitmesini engellemek. Bugün mercedes bile %100 yerli değil, gidip renaulttan motor alıyorlar. Bu dünya piyasasında herşeyi kendin üretmeye çalışırsan batarsın zaten.
  • Yerli oto fikri ortaya sallanalı 1 yıldan fazla oldu ama ne lafı söyleyenden ne de üretecekten ses çıkmadı.
    Ve bu konuda açılan 9764969377623....... oldu ve henüz bi ses çıkmadı.
    Benim ise unudum yok.
    Önce komşularla barışsınlar, terörü bitirsinler, insanlarımız kafalarını yastığa rahat koysun. ondan sonra yerli oto üretiriz.
    ----
    Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim.
    Daha önce paylaşmıştım şimdi tam rakamları hatırlayamıyorum ama
    Bu ülkenin en büyük dış ticaret açığı enerji (elektrik ve doğalgaz) iken yerli otoyu üreten adama beleş elektrik vermeyle bu iş çözülmez.
    Yerli oto üretmek isteyen insan düşük vergiyle ihracat yapmak ister ve o ihracat yapılacak ülke sayısının civic sedan konusunda yazdığı üzere 2 elin parmakları kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

üretilemeyecek.

Böyle vatandaş varken üretilemez.

Şu gün bir dedikodu yayın, "yerli araba üretilecek, dizel ve benzinli motorlar FIAT'tan alınacak" yayın hadi sonra oturun ve tepkileri izleyin veya FIAT kısmını değiştirip PSA yapalım, Renault yapalım.

"FIAT'tan motor mu alacak mışız? Kendimiz üretmeyecek miydik?"
    "Biz Fransız malını boykot ediyoruz, onlar motor mu alacak"

hede hödö bık bık bık bık.

Volkswagen bile dizel motor teknolojisinde geç kaldığı ve sonradan geçmesine rağmen milyonlarca euro tazminat ödemedi mi telif hakkından dolayı? Kim biliyor bunu? Kendimiz motor üretelim iyi hoş da nasıl yapacağız? Motor teknolojileri bu kadar ilerlemişken.

Kendimiz Şanzıman üretelim, nası üreteceğiz? Zaten bütün büyük markalar şanzımanını belli firmalara ürettiriyor, onlar da kendileri üretmiyor ki.

"Ee Motor FIAT'tan, şanzıman başka bir firmadan, hani yerli araçtı, toplama araç oldu bu, üzerine para versen almam!"

diyenleri duyar gibiyim.

haklısın bilader aynen katılıyorum yazdıklarına

• yapılsın da çamurdan olsun. sonra gelişir nasıl olsa.
  • İsterse Geely kanatlarının altında olsun ancak kendi markası olsun yeterli.Önemli olan markalaşma.Yoksa motor da ithal edilir şanzıman da platform da.En önemlisi marka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycgurdal

Yerli oto fikri ortaya sallanalı 1 yıldan fazla oldu ama ne lafı söyleyenden ne de üretecekten ses çıkmadı.
    Ve bu konuda açılan 9764969377623....... oldu ve henüz bi ses çıkmadı.
    Benim ise unudum yok.
    Önce komşularla barışsınlar, terörü bitirsinler, insanlarımız kafalarını yastığa rahat koysun. ondan sonra yerli oto üretiriz.
    ----
    Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim.
    Daha önce paylaşmıştım şimdi tam rakamları hatırlayamıyorum ama
    Bu ülkenin en büyük dış ticaret açığı enerji (elektrik ve doğalgaz) iken yerli otoyu üreten adama beleş elektrik vermeyle bu iş çözülmez.
    Yerli oto üretmek isteyen insan düşük vergiyle ihracat yapmak ister ve o ihracat yapılacak ülke sayısının civic sedan konusunda yazdığı üzere 2 elin parmakları kadar.

hocam ha diyince olacak işler değil bunlar.

dün bakan açıkladı 3-4 firma çalışıyormuş bunun üzerinde.

tofaş gibi altyapısı olan firmalar bu fikre sıcak bakmadığı için süreç yavaş ilerliyor.

ayrıca barış tek taraflı olmaz .

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.