Şimdi Ara

Türk Telekom-Huawei LG8245X6-50 Wifi 6 Router Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
173
Cevap
9
Favori
19.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam arkadaşlar. Türk Telekom'un kendi ve FTTH altyapısını kullandığı diğer ISS'lerdeki müşterilerine verdiği Wifi 6 destekli Huawei LG8245X6-50 Router'i kullanan arkadaşlar fikir alışverişlerini bu konu altında yapabilirler.

Türk Telekom-Huawei LG8245X6-50 Wifi 6 Router Ana Konu Türk Telekom-Huawei LG8245X6-50 Wifi 6 Router Ana Konu Türk Telekom-Huawei LG8245X6-50 Wifi 6 Router Ana Konu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben kullanmıyorum (eğer PoyrazNet FTTH aboneliğimin kablosu üzerinden 2. FTTH aboneliğini de alacak olursam herhalde kullanacağım...) ama yan binada kayınvalidemde birkaç gün öncesinde VDSL'den FTTH'a dönüşüm yapıldı (sadece 35 Mbps'lik bir paket) ve bu "Fiber Modem" (HGW) verildi. Bizim Bölgede (Etiler-İstanbul) hangi FTTH paketi alınırsa alınsın, bu HGW veriliyormuş zira ellerinde başkası yokmuş.  

Çoğu kimsenin dert etmeyeceği (hatta farkına varmayacağı) özelliği arkada 4 değil 3 LAN portu olmasıo.

Kuruluma gelen Telekom elemanı VDSL için kullanılan TP-Link TD-W9970 modemdeki şifreleri buraya kopyaladı. Yani Wi-Fi şifreleri de değişmedi. Ancak buraya bağlanmış olan hiçbir mobil telefon, tablet ya da laptop otomatik giremedik. Cihazlarda varolan (değişmemiş) şifreyi girince sorun kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 12 Temmuz 2024; 10:39:2 >

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Bugün takmaya gelen arkadaş elimizdeki en iyi cihaz bu (zaten yeni ne geliyosa hep en iyi o olur :D) demişti. Bakalım kullandıkça ortaya çıkacak iyi mi kötü mü. Demekki ellerinde adam akıllı Wifi 5 router kalmadı 100 mbps altına da Wifi 6 veriyorlarsa.

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Ya da, geri aldıkları TP-Link Archer c5V, ZTE H298A ve hatta o şanlı şerefli Vestel HGW'leri yapabildikleri kadar "kalafatlayıp" Doğu'da, Güneydoğu'da 100 Mbps altı paketlere veriyorlar.

Şahsen benim 2. FTTH hattımda (Poyraznet, 100 Mbps. Bir ara 200 olarak da kullandım) halen ZTE H298A çalışıyor. Ben durumdan memnunum; zaten sadece bir oda içinde bu cihaz ve bağlanacağı cihazlara açık havada ençok 1 mt. mesafede ki çoğunlukla kablolu bağlanıyorum. ZTE bir yerde asılı duruyor; şimdi değiştirmeye kalksam sıkıntı yaratacak. Ölene kadar kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 12 Temmuz 2024; 10:45:32 >
  • Bende nakil yaptırdım bugün bu modemi taktılar inşallah iyidir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goldweb kullanıcısına yanıt

Deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu oluruz hocam

Nakil olduğu için internet gelmedi henüz hocam gelince tabiki paylaşırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun, SOL tarafında verilen versiyonu "HG" ile başlıyordu ve bir alt versiyonu idi. T.t'nin aldığı "LG' ile başlıyor, Sol'dakinde her firmware update yapıldığında daha da kötü oluyordu, QOS kapalıydı.

Bu modelde QOS açık diye biliyorum ve t.t bu cihazı f/u ile güncel tutar ise, uzun bir süre dominasyon sağlayabilir, nerdeyse sorunsuz bir cihaz, çokta yeni sayılmaz aslında 3 ay önce FTTH geçen atkadaşıma vermişlerdi çok memnundu, yüksek pakete geçtiği için başka bir router'a geçti, kurulumunu yaptım, fark ettiğim, arkadaşıma kurduğum cihaz (keenetic titan) wifi çekim gücü huawei'den daha iyi değil, huawei baya güzel cihaz tek sıkıntı 2.4/5ghz ayırma başarılı olmuyor idi, sorunun hala devam edip etmediği de önemli.

• Mesh'i kapatıp 2.4GHz 5GHz'i ayırmayı deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Avengers.90

Mesh'i kapatıp 2.4GHz 5GHz'i ayırmayı deneyin

İlk onu denedim zaten, olmamıştı. İlk göstiyordu, sonra tekrar dfl (birleşik) oluyordu. Sorun, herkeste değildir muhtemelen.

• SOL'ün verdiği dahili ONT'liydi. Bunda ONT yok bildiğiniz gibi. Dünden beri kullanıyorum cihaz evin merkezinde değil ona rağmen kapsama alanı açısından sorun yaşamadım. Ipv6 var görünüyor ama Telekom'da yok. Qos var dediğiniz gibi o da açık geliyor fabrikadan. 2.4/5 GHz ayırmayı bende bulamadım direkt 2.4'ü kapattım sadece 5 GHz kullanıyorum. Bir artısı da 160 MHz bant genişliği de destekliyor. Yanlış hatırlamıyorsam bazı arkadaşlar şikayetçiydi Wifi 6 olmasına rağmen 160 MHz bant genişliği yok diye Telekom'un diğer cihazlarında. Uzun lafın kısası şu ana kadar 2.4/5 ayırma harici eksiklik görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak Namık -- 13 Temmuz 2024; 12:45:0 >

T.tnin verdiği router'de ilk f/u'da 2.4/5ghz ikisini ayırma var idi, demekki düzgün çalışmadığı için, t.t yeni f/u ile tamamen kapatmış. Dediğiniz gibi wifi çekim gücüne hayran kalmıştım bende, uzak mesafede 5ghz bile oldukça başarılıydı, t.t genelde 80mhz router alıyordu, 160mhz olması gerçekten çok iyi, o zaman 2.4/5 ayrımını sorunu ortadan kalkmış diyebiliriz bir nevi.

Bu arada sizde hangi ONT var? 100mbps altı paketim var demişssiniz, Nokia OLT'ye bağlı iseniz, Bufferbloat hala var mı? Ben nokia OLT'ye bağlıyım, 100mbps de DL latency 1800 civarıydı, 200mbps geçince, 23'lere düştü.

• Huawei ONT, 100/20 Türk Telekom Fiber kullanıyorum.

Huawei de olanlar şanslı valla :D çoğu bölgede 200'den başlayıp, 120lere düşüyor, bf olmuyor. Nokia tarafında biraz sıkıntıydı. 112 de duruyor.

Routerı güle güle kullanın bu arada, uzun bir süre router ihtiyacınızda olmaz gibi.

• Buffer bende fibere ilk geçtiğim zaman vardı. O zaman 35 mbps paketteydim. Hızı 100'e çıkarınca buffer sorunu düzeldi. Şu anda aynen devam problem yaşamadım. Profesyonel kullanıcı değiliz wifi kapsamasında kanser etmesin işini düzgün yapsın yeter bana.

• Şöyle adam gibi bir modem yapamadılar.

• 1 ayda 3 farklı modem değiştirdim ama Huawei LG8245X6-50 gerçekten bi başka. Ürün hızda dalgalanma ve pingde stabil olmama sorunu yaşayanlara ilaç gibi gelecektir. Öncelikle Wi-Fi ile hız ve gecikme kaybı az bu modemde. 80 metre mesafeden 5Ghz bandında oldukça iyi hız ve gecikme değerleri aldım.

Modemin hemen yanında yapılan Wi-Fi test sonucu

Modeme 80 metre mesafedeki parktan 5GHz bandından yapılan Wi-Fi testi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SelsPee

1 ayda 3 farklı modem değiştirdim ama Huawei LG8245X6-50 gerçekten bi başka. Ürün hızda dalgalanma ve pingde stabil olmama sorunu yaşayanlara ilaç gibi gelecektir. Öncelikle Wi-Fi ile hız ve gecikme kaybı az bu modemde. 80 metre mesafeden 5Ghz bandında oldukça iyi hız ve gecikme değerleri aldım.

Modemin hemen yanında yapılan Wi-Fi test sonucu

Modeme 80 metre mesafedeki parktan 5GHz bandından yapılan Wi-Fi testi.

Genel reklamları engellesene nextdns kurup, böyle nasıl kullanıyorsun :D

• Nasıl yapılıyor hocam? Ayrıca reklam engelleyicileri engelleyen sitelerle sorun yaşıyor muyuz?

Ben hiç bir sitede sıkıntı yaşamadım. Nereye kurmak istiyorsun? Telefona (ios,android) chroma, windows'a?

T.tnin verdiği Router deki dns ayarı kapalı oluyor, oraya kuramıyorsun ama dns i açık modeme de kurulabiliyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.