Şimdi Ara

Türk Telekom Neyin Peşinde? (Son Ödeme Tarihi İçin Gelen Mesaj)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Degerli musterimiz her ayin 16'si olan mobil faturanizin son odeme tarihi, Nisan 2020'den itibaren her ayin 9'u olacaktir. Son odeme tarihi, resmi tatillere ve hafta sonuna gore degisiklik gosterebilir.

Dün bu mesajı aldım ve çevremde bir kaç kişiye daha böyle mesaj gitmiş. Millet fatura tarihlerini maaş zamanına göre ayarlamaya çalışırken bu emrivaki durum ne diye. Bilgi verebilecek biri var mı? Çünkü yine ince durumlar var gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbm333 -- 14 Mart 2020; 23:9:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu biraz araştırdım.

Ev interneti için konuşuyorum. Eylül, ekim faturasında son ödeme tarihi değişikliği yapılacağı bildirilmiş ve kasım itibariyle değiştirilmiş.

Mobil için ise 9 ay önce bu konuya yazmışım bildirim aldım diye. Ancak mobilde son ödeme tarihi henüz değişmedi.

Ekran görüntüsündeki türkçe karakterlerin olmaması pdf uygulaması sebebiyle oluşuyor ama ne yazdığı anlaşılıyor.

Özetle, son ödeme değişikliği -ev interneti- bana eylül ve ekimde bildirilmiş. Kendini buna göre ayarla denilmiş. Mobilde de bildirilmiş ama henüz değişim olmamış. Ev interneti için ekran görüntüsü ekledim, eylül ayı seçtim.

Faturada yazan detaylar kanunen tebliğ edilmiş sayıldığı için de kurum yükümlülüğünü yerine getirmiş.

Bankalar "sözleşme değişikliği" niteliğindeki bildirimlerini ekstre üzerinden yaparlar ve kabul edilmiş sayarlar. Çünkü size tebliğ edilmiştir. Kabul etmiyorsan borcunu öde iptal et diye not düşerler ve bir süre verirler.

Tabi ev interneti veya mobil gibi taahhüt içeren şeylerde bunu yapmak mümkün olmaz çünkü aslında bu bildirimler biraz kendini buna göre ayarla, paranı kenara koy bildirimleridir. Kredi kartına verilen harcama sözünüzün olduğunu veya iptal etmeme sözü verdiğinizi düşünün. Bu durumda sözleşme değişikliğini kabul etmiyorum iptal edin dediğinizde verdiğiniz taahhüt anımsatılır ve cezası olur.

Sözleşme değişikliği, son ödeme tarihi değişikliği sebebiyle fesih yapılır mı diye sorulacak olursa-cezasız- ( haklı fesih ) hiç sanmıyorum çünkü " bildirme yükümlülüğü " yerine getirilmiş. Banka için uymuyorsa iptal edersin borcunu ödeyip veya cezasını ödeyip sözünden cayarsın, ev internetinde de taahhüt cezası daha fazla olacağından dolayı paranı son ödemeye göre ayarlarsın veya yok der iptal edersin cezası ile.

Bildirim bana ulaşmadı diyenler yasal yollardan hakkını arayabilir.
  • Aynen ya bana da böyle bir mesaj geldi

• Bizde faturaların 10 gün süresi var

Telekom’da bunu yapmak uzatılmış süreyi kısaltmaya çalışıyor

Yaklaşık 23 gün olan ödeme süresini geri çekiyor

23 kesiliyor son ödeme de 9 u olacak

• 9'unun gecesi fix yatırıyordum, benim için değişen birşey yok. Ama n'olur n'olmaz diye taaa 17'sinde olması iyi oluyordu.

Ayrıca bana mesajda gelmedi, bugün yarın gelir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 14 Mart 2020; 10:41:36 >
  • Bizde tt'a mesaj atalım bundan sonra xx tl olan faturamı yy tl olarak ödeyeceğim diye.
    Kısasa kısas..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soner5741g -- 1 Nisan 2020; 15:37:4 >
  • Aynı mesaj bana da geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell'de normalde son ödeme tarihi 14 gün idi, 9 güne çekilmiş.

11 Mart'ta çıkan faturamin son ödemesi 20 Mart olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 14 Mart 2020; 21:8:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herşey serbest nede olsa biz biraz kar edelim durumu. Tüketici korumaya yönelik bişey yapsalar şaşardım.

• Turktelekom dan Bana da mesaj geldi niyetleri millet ayın 15 de maaş alıyor kesim tarihini öne çekip faiz den gecikme bedelinden 1-2 TL kesmek trilyon ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bana son ödeme tarihi 25 yerine 16 si olacak diye mesaj geldi

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Sözleşme de her ayin 25 diye yazıyor

Nisan ayı itibariyle faturanızın son ödeme tarihi her ayın 16. günü olarak
    güncellenmiştir. Ödemelerinizi en geç her ayın 16’sına kadar yapabilirsiniz.

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    Sizin iyiymiş yine :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Nerdesi iyi 1 ay geriye atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 15 Mart 2020; 17:2:18 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bizimkisi de çok farklı sayılmaz. 16sı iyiydi, 9unda ödeyeceğiz artık.
  • Yasal olarak böyle bir hakları var mı?

• 5.6 Fatura ödemeleri, TT Mobil’in belirleyeceği yöntemlerle ve duyurduğu anlaşmalı banka ve kurumlardan yapılır. Faturada
    belirtilen son ödeme tarihini geçen ödemeler için; TT Mobil
    tarafından günlük bazda gecikmeli gün sayısı kadar faiz uygulanır.
    Uygulanacak faiz oranları hakkında, düzenlenen faturalarda ve ilgili HİZMET KANALLARI’ndan bilgi verilir.

Bankanın eline geçince bankacı beyni ile düşünüyorlar. Diğer arkadaşlarında dediği gibi maaş günü belli milletin. Gecikme faizi işletip kara geçecekler.

Başka hangi sebeple son ödeme tarihini değiştirir ki bir kurum.
  • 15 maaş alıyoruz 16 ödüyorduk faturayı şimdi 9 da ödenecek niye anlamadım.
  • bende aldım böyle bir mj 18de ödüyordum 9a geldi şuan tarih yaa
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.