< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dersah. -- 9 Eylül 2019; 9:35:58 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dersah. -- 9 Eylül 2019; 9:35:58 > |
forumdan birinin can sıkan problemi hallolunca ne kadar mutlu oluyorum.
|
20 tl.ye hiçbir usta kaputu bile açmaz ,sürekli gittiğiniz bir ustaysa ve basit bir iş yapmışsa bazen kıyak geçebilir
motorun gaz yememesi ile ,çekişin olmaması durumunu dahi anlayamayan birisi varsa ona usta denmez |
Şimdiki arabalar hep beyinle meyinle idare ediliyor ya şimdi, o yüzden bu beyinsiz ustaların çoğu hemen beyne bok atmaya çok meyilliler. Bakıyorlar bir de kalantor ensesi kalın bir tipsen tamam biz buna bir beyin gömçürtelim yolumuza bakalım diyorlar...
Dacia marka şirket aracımıza beyin yanmış çok işi var diyen "tanıdık ustadan" sonra bir Renault yol yardım ekibi çağırdık. Adama beyin arızalıymış deyince, hass*ktir yaa gibisinden bir hareket yapıp anahtarın pilini değiştirdikten sonra 2003'ün parasıyla 100 lira servis ücretini alıp yoluna devam etmişti. O zamanlar immobilizerli arabalar yeni yeni türüyor nereden bilelim sorunun biten anahtar pili olduğunu! O tanıdık ustanın aklına uysak arabanın beyni değişecekti ama sorun çözülmeyecekti. İkinci bir mevzu babamın Pejo 307'sinin başına gelmiştir. İsim veriyorum; Şaşmaz Sanayi Talip Oto. Aracımızın sorunu, yüksek hızlarda otomatik şanzımanın hata vermesi ve kendini korumaya alıp devri 3000'de vitesi 2.kademede tutması, yani aracın hızlanmasına izin vermemesi. Bakıldı edildi, 50 kere gidilip gelindi. Valfler değiştirildi, yağ değiştirildi, tık yok. Son olarak bu Talip ustamız dedi ki, şanzıman beyni arızalı, değişecek. 5 sene evvelin parasıyla 3000 TL'ye çıkma şanzıman beyni bulundu, sorun devam ediyor. Sonra dedi ki şanzıman değişecek. Babama diyorum şu herife götürme arabayı bak Atisan'da Vatan oto var, iyi ustaları var bir baktıralım. Yok, Talip iyi çocuktur diyor başka da birşey demiyor. Dedim tamam, Talip öpsün seni o zaman... 8000 liraya sıfır şanzıman bulundu, takıldı. İlk uzun yol tecrübesinde bizim yeni şanzıman da aynı hatayı verdi. Neyse konu uzadı. Araba vatan otoya götürüldü ve bir bakışta sorun tespit edildi. Mesele 50 liralık bir sensördeymiş, fren merkezi ile alakalı bir sorun, bu sensör arızası yüzünden araba istem dışı olarak frenleme yapıyor ve şanzımanın zorlanmasına neden oluyor, şanzıman da kendini korumaya alıyor. İşin ilginci bu Talip efendi'nin yaptığı yazılım hata testlerinde de bu hata çıkmadı, yada çıktı da bu puşt sallamadı. Ama Vatan oto'nun yaptığı yazılım testinde şak diye çıktı... Okumak istemeyenlere özet geçeyip; 50 liralık sensör + işini bilmeyen dangalak bir usta + laf dinlemeyen inatçı bir baba, bugün piyasa değeri en fazla 30 bin lira olan araca boşu boşuna 10-15 bin lira masraf yapılmasına neden oldu... |
Gürbüz Egzozdan Zeki ustaya noldu? Para vermedin mi ona ayıptır
![]() |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferther -- 5 Eylül 2019; 11:32:26 > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|