Şimdi Ara

V.Gelistirmede kafama takilan soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ideal olcuyu bulamadim vucudumda, ona ulasip sadece kuvvet calismak istiyorum. Guzel bir takim elbise diktirmek sonra.. Kuvvetim artinca buyur muyum?

2.)Arkadaslar kasin buyumesi ile guc kuvvet iliskisini cocuga anlatir gibi anlatirmisiniz ? Buyuk kasin ne avantaji olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +1 up bende merak ediyorum

• Vücut Anotomisi ile ilgili internetten bilimsel bilgi bulmak artık zor değil. Kasların çalışma prensibi ve büyüme prensibi artık iyi şekilde biliniyor. Kimse oturup burda sayfalarca birşeyler yazmaz. Ama en basit şekilde anlatılacak olunursa :

Vücut Evrimsel olarak hayatta kalmak için en tasarruflu şekilde kendini ayarlar. Eğer hareketsiz bir yaşam yaşıyorsa, mümkün olduğunca az kas yapısı ile enerji tasarrufu sağlar. Kişinin aldığı fazladan kaloriyi yağ yaparak depolar. Çünkü insan hayatta kalmaya odakli evrimlesmis bir Tür. Eğer vücut fazla hareket eder ve Kalori açığı oluşursa vücut başta yağ depoları olmak üzere enerji tüketmeye başlar. Eğer tüketilen enerji aşırı ise vücutta yıkım denilen şey gerçekleşir. Yani artık yağ depoları yanında kaslardaki enerji de kullanılır.

Fakat eğer insan Ağırlık çalışarak Kas liflerini yıpratır ise, o zaman beyin Vücuda sinyaller göndererek yırtılan kas liflerinin onarilmasini ister. Bunun için Vücuda alınan protein ve amino asitleri kullanarak yırtılan kas liflerinin onarilmasini sağlar. Böylelikle Kaslar eklenen yama ile hacim kazanır. Hacim kazandığı gibi ayrıca Ağırlığa adapte olur. Yani güçlenir.

• Öncelikle güç ve kuvvet halk arasında aynı gibi kullanılsada farklı kavramlar. Güç çalışmasını kastettiğinizi düşünüyorum. Kas dediğimiz dokunun işlevi bize bir hareket sağlaması ve bu doku vücudumuzda olan çoğu şey gibi durumlara adapte olabiliyor. En basitinden normal yürümek bile kaslarda stres oluşturup bir adaptasyon sağlayabiliyor çünkü yürürken bile aslında yerçekimine karşı bir mücadele veriyoruz. Güç çalışmasına genel olarak 5 tekrara kadar olan ve yüksek ağırlıklarla uygulanan bir yöntem diyebiliriz. Bu tarz bir stresin karşısında vücut ağırlıklı olarak sinir sistemi uyarılarının gelişimini ve miyofibriler hipertrofi adaptasyonlarını tercih ediyor. Vücut geliştirmede yaygın olarak uygulanan maksimum hipertrofi yöntemi ise daha düşük ağırlıklarla daha yüksek tekrarlar. Bu yöntemde ise vücut ağırlıklı olarak sarkoplazmik hipertrofi adaptasyonunu tercih ediyor çünkü güç antrenmanına göre biraz daha farklı bir stres tarzı var ve vücut bu stresle mücadele etmenin en iyi yolunun sarkoplazmik hipertrofi olduğunu düşünüyor. İki yöntemdede aslında sinir sistemi gelişimi, sarkoplazmik ve miyofibriler hipertrofi hepsi bir arada gerçekleşiyor fakat yönteme bağlı olarak biri birinde daha fazla oluyor. Ama mesela üst düzey sporcular bütün avantajları sağlamak için bütün adaptasyonları devreye sokmak zorunda kalıyor eninde sonunda. Yani ileri seviye bir güç sporcusu, vücut geliştirmecinin uyguladığı yöntemleride antrenmanında bulunduruyor. Aynı şekilde ileri seviye bir vücut geliştirmecide güç çalışmalarına yer veriyor, zaten genel anlamda hafif çalışıyor diyebileceğimiz ileri seviye pek vücut geliştirmeci göremessiniz. Şahsen ben görmedim. Vücut geliştirmecilerin ağırlıklı olarak yarattığı sarkoplazmik hipertrofi adaptasyonu bildiğimiz kadarıyla kasları hacmen en büyük haline getiren adaptasyon. Güç çalışmasıda kasları aynı şekilde hacmen büyütüyor fakat vücut geliştirme yöntemleri kadar yüksek seviyede değil bence, yinede ona baya yakın.
    Not: Bu konuda eğitim görmüş yetkin biri değilim. Sadece araştırıp anladığım kadarıyla anlatmaya çalıştım, yanlışlarım olabilir.

Hipertrofi: Büyüme
    Miyofibril: Kası oluşturan ve hareketin ortaya çıkmasını sağlayan iplik şeklinde yapılar.
    Sarkoplazma: Kasın içinde bulunan sıvı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 25 Şubat 2019; 16:2:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

Öncelikle güç ve kuvvet halk arasında aynı gibi kullanılsada farklı kavramlar. Güç çalışmasını kastettiğinizi düşünüyorum. Kas dediğimiz dokunun işlevi bize bir hareket sağlaması ve bu doku vücudumuzda olan çoğu şey gibi durumlara adapte olabiliyor. En basitinden normal yürümek bile kaslarda stres oluşturup bir adaptasyon sağlayabiliyor çünkü yürürken bile aslında yerçekimine karşı bir mücadele veriyoruz. Güç çalışmasına genel olarak 5 tekrara kadar olan ve yüksek ağırlıklarla uygulanan bir yöntem diyebiliriz. Bu tarz bir stresin karşısında vücut ağırlıklı olarak sinir sistemi uyarılarının gelişimini ve miyofibriler hipertrofi adaptasyonlarını tercih ediyor. Vücut geliştirmede yaygın olarak uygulanan maksimum hipertrofi yöntemi ise daha düşük ağırlıklarla daha yüksek tekrarlar. Bu yöntemde ise vücut ağırlıklı olarak sarkoplazmik hipertrofi adaptasyonunu tercih ediyor çünkü güç antrenmanına göre biraz daha farklı bir stres tarzı var ve vücut bu stresle mücadele etmenin en iyi yolunun sarkoplazmik hipertrofi olduğunu düşünüyor. İki yöntemdede aslında sinir sistemi gelişimi, sarkoplazmik ve miyofibriler hipertrofi hepsi bir arada gerçekleşiyor fakat yönteme bağlı olarak biri birinde daha fazla oluyor. Ama mesela üst düzey sporcular bütün avantajları sağlamak için bütün adaptasyonları devreye sokmak zorunda kalıyor eninde sonunda. Yani ileri seviye bir güç sporcusu, vücut geliştirmecinin uyguladığı yöntemleride antrenmanında bulunduruyor. Aynı şekilde ileri seviye bir vücut geliştirmecide güç çalışmalarına yer veriyor, zaten genel anlamda hafif çalışıyor diyebileceğimiz ileri seviye pek vücut geliştirmeci göremessiniz. Şahsen ben görmedim. Vücut geliştirmecilerin ağırlıklı olarak yarattığı sarkoplazmik hipertrofi adaptasyonu bildiğimiz kadarıyla kasları hacmen en büyük haline getiren adaptasyon. Güç çalışmasıda kasları aynı şekilde hacmen büyütüyor fakat vücut geliştirme yöntemleri kadar yüksek seviyede değil bence, yinede ona baya yakın.
    Not: Bu konuda eğitim görmüş yetkin biri değilim. Sadece araştırıp anladığım kadarıyla anlatmaya çalıştım, yanlışlarım olabilir.

Hipertrofi: Büyüme
    Miyofibril: Kası oluşturan ve hareketin ortaya çıkmasını sağlayan iplik şeklinde yapılar.
    Sarkoplazma: Kasın içinde bulunan sıvı
    nokta

• Benim merak ettiğim bazı kişiler nasıl hem skinny olup hem o kadar ağır deaflifti basabiliyor ? Bu bağlamda güç eşit değildir kas oluyor çünkü.

• Men Milk kullanıcısına yanıt
    Çünkü Kişinin Kas yapısı O ağırlıklara adaptasyon dönemi geçiriyor. Örnek vermek gerekirse : 70 Kg ama yağ oranı düşük, Kasları Ağırlıklara adaptasyona uğramış birisi,
    90 kilo Genetik olarak Kaslı ama Ağırlık çalışmamış, Kasları Ağırlıklara adaptasyona uğramamış birisinden fazla ağırlık kaldırabilir. Fakat 2 Sporcu içinden aynı programı uygulayan olsun diyelim. Bunlardan Kas oranı daha yüksek olan doğal olarak daha fazla ağırlık basabilir. Skinny olanın Adaptasyonu ne kadar yüksek olsa bile, sonuçta Kaslarının bir sınırı var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Men Milk

Benim merak ettiğim bazı kişiler nasıl hem skinny olup hem o kadar ağır deaflifti basabiliyor ? Bu bağlamda güç eşit değildir kas oluyor çünkü.
    Merak ettiğiniz şeyde bir çok değişken var. Kime göre neye göre zayıf. İlaçlı vücut geliştirmeci ile doğal vücut geliştirmeci arasında bile inanılmaz bir hacim farkı var en basitinden. Bir sporcu doğal ve yağsız ise gözümüzün alıştığı ilaçlı vücutculara göre tabi çok daha zayıf gözükür. Hatta ileri seviye doğal bir vücut geliştirmeciyi normal insandan ayıramassınız kışlık kıyafetler içinde falan düşük yağ oranında. Yukarıda anlattığım gibi güç sadece kasla alakalı değil, işin içinde bir sinir sistemi gerçeği de var. Küçük bir kas güçlü ve verimli sinir sistemi iletileri ile çok güçlü bir şekilde kasılıp yüksek bir güç ortaya çıkarabilir. Kocaman bir kas alıştırılmamış ise maksimum eforda bile düşük bir güç ortaya çıkarabilir küçük kasa oranla. Hedeflerinizi başka insanlar üzerinden koymamanızı tavisye ederim. Bu sektörün içinde olan biri olarak diyebilirim ki ilaç kullanımının ne kadar yaygın olduğunu tahmin bile edemessiniz. Maalesef bazı nadir genetikler dışında yağsız olarak öyle büyük bir görünüme falan sahip olmak gerçekten çok zor. Hatta kendi genetiğim adına konuşayım, benim için imkansız mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 28 Şubat 2019; 19:9:15 >

• İnce birinin kaslı birinden daha çok ağırlığa yada tekrara giriyorsa eklem ve bağlarının daha sağlam olduğunu ve sinir sisteminin buna daha müsait olduğunu düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.