Şimdi Ara

Vectra 2.0 cd aldım sorularım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar Allah cümlemize kaza bela vermesin. Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 96 model opel vectra 2.0 cd aldım araba sürüş konfor genişlik olarak çok güzel bi iki sıkıntımız var bu yüzden kullanan arkadaşlara sorularım olacak

1) Araçta bi ekran var ama üzerindeki tuşlar çalışmıyor 01.01.1994 de takılı kalmış onu nasıl yaptırabilirim yaptırılsa ne kadar tutar?

2) Şoför koltuğu ileri geri oynamıyor onun yapılması tahminen ne kadar tutar?

3) Benzin göstergesi çalışmıyor arıza nerden olabilir?

4) Kırmızı ışıkta frene basılı durunca sanki abs çalışıyormuş gibi fren tak tak diye geri vuruyor bu neden kaynaklanır?

5) İlk kalkışta tak diye bi ses geliyor sanki debryajdam birden kaldırırmış gibi oluyo bunu sadece birinci ve ikinci viteste yapıyor diğer viteslerde rahat gidiyor bu neden olur ?

6) Bu araçlarda ımmobilizer varmı?

Şimdilik sorularım bu kadar cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.

• sayın faruk_17

öncelikle merhaba:

aracınız hayırlı olsun.güle güle kullanın,gelelim sorunlarınıza.?.

1) sorun ekran'da deyil.?. aracın orjinal tyip üzerinde olmadığı için ekranı kuman'da edemiyorsunuz.? yani ekran

kumandası teyip sistemine ve direksiyondaki kumanda butonlarıyla çalışır.?. çalışması için ise yapacağınız durum şu

aynı araçtan çıkma kodu açık bir teyip bularak çözebilirsiniz..?.ben bundan on yıl önce bir cd çalar taktım ekran aynı

sizin bahsetiğiniz durumda.?.zaten baktığımda yok..)))) bu araç onyedi yıldır'da ben'de 98 vctra 20 cd

2) koltuğun arızası çekme koluna bağlı yay çıkmıştır ,ondan kumanda edemiyor olabilir.çünkü çekme koluna bağlı olan

yay koltuğun iki tarafındaki mekanizmayı hareket ettirir.?.bu sebepten koltuk çalışmıyordur.?.

3) benzin göstergesi çalışmama sebebi ya tesisattan yada şamandıradan olabilir.belkide kablo pabucu çıkmış'ta

olabilir.?bu durumu kendinizde kontrol edebilirsiniz arka koltuğu kaldırıın altında depo boğazı var kablolar or'da

görünür ,çıkan varsa jaka takın kontrol edin.?.belkide sgortası atıktır.?.

4) abs ani sert duruşlarda yani sert firenler'de tak tak diye vurur, bunun dışında sistemden ses geliyorsa muhtemelen

balata veya sensörlerden olabilir.servise baktırın yanlış bilgi vermek doğru deyil. bu sistem aracı durduran bir sistem

servise kesin baktırın.

5) ilk kalkıştaki ses.?. motor kulak takozu kopuk olabilir.?. şanzıman kulak takozu kopuk olabilir.?.ekzos takozu

kopuk olabilir.özellikle rampalarda kalkış sırasında bu daha sert yapıyorsa bu üç saydığım sorundan birisi doğru.?.

6) vectranın 96/2001 modeline kadar ımmobilizer var.?.sanırım sizin araçtaki iptal edilmiş.?.

umarım yardımcı olabilmişimdir.?.

esen kalın...

HER'GÖZÜN BAKIŞINA,HER'SÖZÜN AKIŞINA İNANMAYIN.?.
    YALNIZ BİLDİĞİNİZ DOĞRULARI PAYLAŞIN.?.
    PAYLAŞMADIĞINIZ HER DOĞRU,BİR BAŞKASININ YANLIŞINDAN DAHA DEĞERSİZDİR.?.

efsanemühendis...zkz...

• Teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun çok iyi yardımcı oldun çoğusunu hallettim Allah cümlemize kazası belasız binmeyi nasip etsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.