Şimdi Ara

Yetkili servis mi? Özel sevis mi? Dizel bakımı pahalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
6.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel araç bakımları pahallı mı? Yetkil servis mi? Özel servis mi?

Dizel mi, benzinli mi?

İşte cevaplar!

Laguna ııı 1.5 dCİ (DİZEL MOTOR ) YETKİLİ SERVİS bakım zamanları ve fiyatları.

Ön ve arka fren balataları ve dört lastik değiştirilmesi dışında MASRAF çıkarmadı.

YILLIK BAKIM giderleri aşağıdaki gibidir.

Tarih: 24 Kasım 2011

Bugün yetklili servisete 87.000 km'de olan aracımın 90.000 km bakımını yaptırdım.

Klima ve müzik sisteminin olduğu yerden, bozuk yolda zaman zaman gelen cızırtı sesleri kesildi.

Direksiyonu çevirirken çıkan belli-belirsiz gelen cızırtı sesi normal. Çok dikkatli olmadıkça bu sesi duymak mümkün değil. Bunun için bir işlem yapılma gereği duyulmadı.

90.000 km bakım masrafı:

Polen filtresi, motor yağı, hava filtresi, mazot filtresi, karter tapa çontası, yağ filtresi değişti. Toplam işçilik dahil ücret.

Fren aksam temizleyici uygulaması

368 TL

Tarih : 27 Kasım 2012

Laguna ııı Priv. 1.5 dCİ. 2009 model. (Isıtmalı deri koltuk, viraj aydınlatmalı Xenon farlar...)

Km 97.576

Bakım: 100 BİN km bakımı. (Yetkili serviste.)

Motrio cam temizleme suyu

Fren aksam temizleyici

Paket renault bakımı

Motor yağı

Kartel Tapa contası

Polen filtresi

Hava filtresi

Yağ filtresi

Extra kontroller

Toplam ücret: 300.57 TL

Tarih: 14 Aralık 2013

Bugün bakımyapıldı. (107 BİN km 1.5 dCİ)

380 TL.

Ön ve arka fren balataları değiştirme: 320 TL

Tarih : 26 Aralık 2014

115 Bin bakımı bugün yetkili serviste yapıldı. 1.5 dCİ 2009 model. Ağır bakım denen olay. (Egzantrik 4 yıl dolduğu için değişti.)

su pompası

antifiriz

fren aksam temizleyici

krank kasnağı

cam temizlik suyu

paket renault bakımı

karter tapa contası

polen filtresi

motor yağı

alt kayış gergi

egzantrik kayış kiti

hava filtresi

mazot filtresi

yağ filtresi

extra kontroller (alt takım vb.) (bu kontrol ücretsiz)

Fatura tutarı: 1.550 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 27 Ağustos 2021; 21:48:17 >

• dizel ve benzinli aynı model marka aracın bakımları arasında maksimum 50-60 tl'lik bir farkla dizel pahalı olur.Genelde eski adamların alışkanlığı olan söylemler bunlar.

Ancak dizel motorun düzgün bakım yapılması düzgün kullanılması ve iyi yakıtla beslenmesi şart.Bunlar olmazsa dizel fena halde üzer.Hala bir enjektör pompa ve turbo çok masraflı parçalar ve sorunlu dizeller genelde bu parçaları bozar.Bunlara dikkat edilirse çok çok uzun km'ler hem sorun çıkarmaz hemde bakım masrafı bir araba daha aldıracak düzeye çıkmaz.

Ancak bunlar atmosferik motor kullananlar için geçerli onlara birşey diyemem.Turbo benzinli araçlara binipte turbo dizelin bakım maliyeti ve sorun çıkarma olasılığına laf eden bazı insanlara gülüyorum çünkü kimi sürücüler aracında turbo olduğunu bile bilmeden biniyor

• Dizel araçların servis dahil her süreci benzinliye göre bir basamak daha pahalı oluyor.Bunu da yıllardır anlayamadım. 1.5 TL lik benzin fiyat farkı yada az yakışı her neyse... Özel bakım servislerinde pazarlık filan derken evet ucuz çıkıyor ancak yetkili olan pahalı da olsa tercih edilendir. Fatura çok öenmli ve araç satışında full yetkili servis bakımı daha makul görünüyor.
  • kardeş ben mi yanlış gördüm sırf 4 yıl oldu diye egzantirik mili mi değişti? benim bildiğim egzantirik mili öyle değişecek bir parça değil
  • Ben onu bunu bilmem. Yetkili servisler muthis pahali. Mecbur kalmadikca asla gitmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

kardeş ben mi yanlış gördüm sırf 4 yıl oldu diye egzantirik mili mi değişti? benim bildiğim egzantirik mili öyle değişecek bir parça değil

Egzantrik kayışı değişen. Egzantrik mili değil.
  • Ağır bakım denen Egzantik işlemleri için km dolmadı ama yıl olarak doldu. Dört yılda bir değişmesi gerekiyormuş. (Kullanım Kitabı ve

yetkili servis bilgilendirme.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 20 Ocak 2015; 12:53:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOSTIL

staandart pahalı yetkili servis fiyatları, parası çok olan gider. Garantisi bitmiş aracı kesinlikle yetkili servise götürmem. Satarken araçdan anlayan adam aracın ne derece bakımlı olduğunu her türlü anlar.

birde son bakımdaki "krank kasnağı" değişimi nedir yaw, ne olmuş eskimiş mi?

Mesala egzantrik işlemleri yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır. Kendi adıma egzantrikle ilgili ve motorla ilgili işlemleri asla özel serviste yaptırmam. Diğer işlemler, kaporta, alt takım vb. özel serviste yapılabilir.

Aynı bakım işlemleri özel servislerde kaça yaptırılır?

Egzantrikle ilgili işlemler bir bütün olarak yapılıyor. Değişmesi gereken parçalar arızasız da olsa değiştiriliyor.

Doğrusu da bu zaten.

• Bu arada özel aracım Lagunayla bir yılda yaklaşık 8 BİN km yapmışım.

Özel araç olarak benzinli-otomatik küçük bir araç düşünsem yakıt tüketimi sorun olmaz gibi.
  • Yetkili servislerin bir güzelliği de km kayıtlarıdır.

Yani km ile oynanmış mı, oynanmamış mı diye kafa patlatmadan rahat rahat satın alabilirsiniz.

Edit: İmla-noktalama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 20 Ocak 2015; 13:03:08 >
  • Laguna ııı dizel 1.5 motor düşünenler için yararlı olacağını umuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Laguna ııı dizel 1.5 motor düşünenler için yararlı olacağını umuyorum.

Paylaşım için teşekkürler. Emek çekmiş paylaşmışsınız. Ancak özellikle son bakım çok pahalı geldi bana.

Benim aracım da 2009 model. Benim aracım da fransız ve dizel (Citröen c4 grand picasso 1.6 hdi)

Aracım da 122bin km de..

Sizin bakımlardaki çoğu kalem bende değişmedi..

Benim aracımın 15bin kmdebir filtreleri değişiyor, yağı değişiyor.. 45bin km de bir mazot filtresi değişiyor.. 45bin kmde bir de fren balataları değişebiliyor.. Başka birşey yok..
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür.

122 BİN km bakımında aracınıza yapılan işlemler nelerdir?
  • Az önce Renault Hedef Florya yetkili servisinden randevu aldım. 03 Şubat Salı günü teslim edeceğim. Periyodik bakım+triger seti değişimi yapılacak. Normal fiyat 1.150,00 TL. %15 indirim yapıyorlar. 977 TL. Kredi kartına da taksit imkanı var. Aynı gün teslim edebileceklerini söylediler.

Hayırlısı bakalım.
  • İmzamdaki arabayı bu sabah saat 09:00'da yetkili servise bıraktım. İnşallah gün içinde verecekler. Neler yapıldığını ve ne kadar tuttuğunu buradan paylaşırım.
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    Çoğu yetkili servis özel servisten daha uygun oluyor yeter ki denk gelsin.

Misal 2009 yılında dizel berlingonun 15 bin bakımını 180 lira 30 bin bakımını 230 liraya yaptırdım.

2011 yılında dizel 3008 in ilk bakımı 190 liraya yapıldı. Sonra satıldı zaten.

2013 yılında dizel c max yine ilk bakim 240 lira tuttu. Forumda konusu ve fatura da mevcut.

Şimdi passat var yine dizel ilk bakim için 300 lira fiyat söylediler tabi tanıdık olmasi da etkili.

Çevremde çoğu kişi benzinli aracına özel serviste daha fazla ödüyor. Dizelin sadece belli km den sonra turbo ve enjektör değişimi olabiliyor.

• Renaultta dizel benzinli aynı fiyat tutuyor, kampanyalı dönemlerde sanayi fiyatlarına geliyor zaten.

• yetkili servislerde genelde yılda 2 kere kampanya olur (yada yogun rekabet varsa birbirlerine inat yaparlar arada) yedek parça ve işçilikte o dönemlerde bakım yaptırırsanız gayet uygun ve insani fiyatlara halledebilirsiniz
  • Dün akşam 16:30 da arabanın işi bitti. 1.022 TL fatura çıkardılar. Yapılan işlemler aşağıdaki faturada. Okunmayan yer olursa sorabilirsiniz. :)

Öncelikle şunu söyleyeyim. Araba cidden sessizleşmiş. Psikolojik filan değil. Vites geçişleri çok yumuşamış. Frenleme bariz farketmiş. Martta muayenesi var. Özellikle bu iyi olmuş. Diğer servislerin aksine arabayı iç dış yıkamışlar. Diğer servisler nasıl teslim aldılarsa o şekilde veriyorlardı.

Bu da faturası.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Karterin tıpa contası değişirde ,tıpası neden değişir hayret normal cıvata halbuki. Servis için iyi fiyat .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.