Şimdi Ara

2.0 dizel Otomatik Mondeo'yu nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ablamlar araçlarını değiştirecekler(daha doğrusu sabit bir araç alacaklar ailenin araçlarını ihtiyac oldukça kullanıyor herkes). Enişte bey takmış mazda 3'ün yeni kasası ve motoruna. Tipleri de baya hoşuna gitmiş araçla ilgili zaten en ufak bir şikayet yok kimsede fakat sorun parası 70bin lirayı kesinlikle c sınıfı benzinli bir araca vermelerini istemem.
    Sizden hem 60-70bin lira arası 2. el az km'de dizel(benzinli de olabilir bir nebze) otomatik sedan araç tavsiyesi istiyorum hem de forumda 2.0 dizel otomatik mondeo kullanıcısı varsa bu araçla ilgili görüşlerini almak istiyorum(hangi yıl hangi model alınmalı? şanzımanda sıkıntı var mı? kaç kmde alınmalı? bakımları ne kadar masraf çıkarıyor mu vs) . Gönlümden geçen araç kesinlikle mondeo. Zaten enişte 1.95 civarı ablam deseniz 180 bide çocukları oluyor şimdi kesinlikle geniş araç almaları lazım. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz tavsiyelerinizi bekliyorum

• C max 1.6 tdci titani alsınlar kendileri geniş bir araçtır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Mazda 3

• quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

C max 1.6 tdci titani alsınlar kendileri geniş bir araçtır.

ikisininde yaşları daha genç ve biraz genç işi bişiler bakıyorlar anladığım bu. Mazda'ya ondan sıcak bakıyorlar ama vazgeçiricem inşallah. 1.5 benzinli bir aracla aynı fiyata tank gibi 2.0 dizel araçlar varken mazdayı alırlarsa içim acır.
    Mpv tarzında değil de normal binek sedan araçlar tavsiye ederseniz çok daha hoş olur
  • Mazda 3 süper bir araba, 2.0 in gücüne ihtiyaçları yoksa zorlama insanları alsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan7

Mazda 3 süper bir araba, 2.0 in gücüne ihtiyaçları yoksa zorlama insanları alsınlar.

Kullanıyorsanız uzun yolda konforu rüzgar sesi ve sehir içi byakit tüketimi hakkında bilgi verir misiniz

• Şehir içi 9-10 lt yi gözden çıkartsınlar. Şehir dışı yakıt düşüyor tabi biraz daha ama ş. içi şanzıman ve ağırlıktan dolayı yakıt çok. Yakıt haricinde üzmeyecek bir araç. O fiyata en iyi seçeneklerden biri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Şehir içi 9-10 lt yi gözden çıkartsınlar. Şehir dışı yakıt düşüyor tabi biraz daha ama ş. içi şanzıman ve ağırlıktan dolayı yakıt çok. Yakıt haricinde üzmeyecek bir araç. O fiyata en iyi seçeneklerden biri.

Peki şanzıman nasil tork Konvektör mi yoksa powershift gibi mi ?
    sorun çıkartiyor mu kararsiz kalıyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Mazda 3 süper bir araba, 2.0 in gücüne ihtiyaçları yoksa zorlama insanları alsınlar.

Kullanıyorsanız uzun yolda konforu rüzgar sesi ve sehir içi byakit tüketimi hakkında bilgi verir misiniz

http://www.otopark.com/2015/03/23/dalya-mazda3-sedan-power-sense-skyactiv-g-1-5/

Benim Mazda 3 üm yok ama yabancı otoritelerde dahil olmak üzere Mazda 3 ciddi beğenilen bir araç. Kısaca bakarsın otopark testi başlangıç olsun.

Edit: Cevaplayayim bildiklerimi, otomatik şanzıman klasik tork konvertörlü, Skyactiv-AT olarak geçiyor ve oldukça tutumlu, yakita olumsuz etkisini duymadım. Hız olarak Dsg felan değil tabi, rahat konforlu vites geçişleri sunuyor.

Konfor, rüzgar sesi testte de geçiyor, hiçbirinde kötü değil. Arabanın tek - si performans zaten şu memleketimizde 2.0 vergisi kâvvali olmasaydı o da olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan7 -- 1 Kasım 2015; 12:39:57 >

• Forumda hic mi mondeo kullanan yok

• ben mondeo 1.6 dizel kullanıyorum. içi çok geniş motor başarılı ve kendini ispatlamış bir araç

zaten bu arabanın hakkı 2.0 ama vergi ve yakıttan dolayı 1.6 kullanmak zorunda kaldım.

şimdi gelelim sana

2012 yılından 2015 yılına kadar üretilen 2.0 dizel otomatikler 163 bg ve powershift şanzumanla gelir.
    2011 öncesi 140 bg ve eski tip otomatik şanzuman kullanır.

poershift hem daha konforlu hem de yakıt açısından daha iyidir.

size tavsiyem 2012 model 163 bg powersift bir araç alın sorunsuzca binin

özellikle bu mondeolar en olgun döneminde olduğu için kronik bir sorun falan yoktur.
  • Mazda da degisik bir sanziman var. Ilk 3 vites tork konventorlu gerisi cift kavrama diye biliyorum.

• Yan makinası

• quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

ben mondeo 1.6 dizel kullanıyorum. içi çok geniş motor başarılı ve kendini ispatlamış bir araç

zaten bu arabanın hakkı 2.0 ama vergi ve yakıttan dolayı 1.6 kullanmak zorunda kaldım.

şimdi gelelim sana

2012 yılından 2015 yılına kadar üretilen 2.0 dizel otomatikler 163 bg ve powershift şanzumanla gelir.

özellikle bu mondeolar en olgun döneminde olduğu için kronik bir sorun falan yoktur.

çok teşekkür ederim peki beğendiğimiz arabada nelere dikkat etmemiz lazım. Km kaç olmalı ederi ne kadar ? Donanım seviyeleri nasıldır? servise baktırsak yeter mi ?

• quote:

Mondeo d segment, mazda 3 c segment. Arada kesinlikle konfor, yalıtım, yol tutuş olacaktır.

• batkent B kullanıcısına yanıt
    Bizde 4 tane var. Biri 2010 2 si 11 ve bir tanede 163 bg 13 var. Bulabilirlerse 163 lükten alsınlar. Bunların hepsinde powershift şanzıman var. Şimdilik sıkıntı çıkarmadılar. Yetkili seevise gidersen ucuz değil. 2.0 ve mondeo olunca ona gore muamele yapıyorlar. Bunun yanında araç çok geniş ve rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 2 Kasım 2015; 13:24:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NamSalanAdam

quote:

Mondeo d segment, mazda 3 c segment. Arada kesinlikle konfor, yalıtım, yol tutuş olacaktır.

İki D sınıfı yada iki C sınıfı arasında da farklar olacaktır, farklar olmasa aynı olurlar. Ben sıfır kilometre C sınıfı bir aracı -eğer ki böyle iyi ise- ikinci el D sınıfı yerine almakta sakınca olmadığını söylemeye çalışıyorum. Mondeo'yu kötülemiyorum, o da iyi. Sadece, tercih meselesi.

• quote:

quote:

ben mondeo 1.6 dizel kullanıyorum. içi çok geniş motor başarılı ve kendini ispatlamış bir araç

şimdi gelelim sana

çok teşekkür ederim peki beğendiğimiz arabada nelere dikkat etmemiz lazım. Km kaç olmalı ederi ne kadar ? Donanım seviyeleri nasıldır? servise baktırsak yeter mi ?

bütçesine göre en iyisini almaya bakacaksınız mümkünse 2012 ve üzeri 100.000 km altı
    tabi galeriden değil sahibinden ya da ford ikinci el ve otokoçlara bakmak lazım.

ayrıca titanyum paket alabilirseniz çok daha keyifli olacaktır.

mondeolarda 3 paket var
    trend fena değil ama d segmenti için yetersiz
    titanyum oldukça başarılı çok konforlu koltuklar falan çok iyi
    selective paket bana göre biraz abartılı titanyumdan aman aman üstün bir tarafı yok

• Doatym bırak mazda 3 alsınlar çok güzel bir araba hem sıfır olacak kafaları ağrımaz. Mazda kolay kolay sorun çıkarmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

şimdi gelelim sana

bütçesine göre en iyisini almaya bakacaksınız mümkünse 2012 ve üzeri 100.000 km altı
    tabi galeriden değil sahibinden ya da ford ikinci el ve otokoçlara bakmak lazım.

ayrıca titanyum paket alabilirseniz çok daha keyifli olacaktır.

mondeolarda 3 paket var
    trend fena değil ama d segmenti için yetersiz
    titanyum oldukça başarılı çok konforlu koltuklar falan çok iyi
    selective paket bana göre biraz abartılı titanyumdan aman aman üstün bir tarafı yok

Aslında titaniumda bi-xenon olsa en mantıklı donanım olurdu. Ama selective arasında čok fark yok demişsiniz ama mk5 (son kasa) mondeo titaniumdan daha dolu mk4 selectiveler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.