Şimdi Ara

2011 Peugeot 407 1.6 Hdi 110 HP Hararet Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2011 pejo 407 1.6 hdi millesim aracım Seri kullanınca ve Yüksek devir kullanınca (3000-4000) Motordaki yedek su Deposundan dışarı su atıyo ve kapağı açınca sanki denizdeki dalga gibi su bi içeri gidip tekrar depo kapağı boşluğundan taşar şekilde gel git yapıyor...Aracı sakin kullansam az su eksiliyor...Seri sıkıştırarak kullansam Hararete ramak kalıyor biraz daha üzerine gitsem direk Hararet yapacak yolda kalcam...Bu araç uzun yolda istanbul-Erzurum arasında bizi Hararetle rezil etti yolda...Araca 1.300 TL verdim Erzurumda pejo servisinde yapıldı...Erzurumdan istanbula döndük sorun çıkarmadı yolda...Fakat şuan gene aynı Hararet sorunu devam ediyor...Ne zaman araca binip 10-15 kilometre yol alsam park alanına çekip motor yedek su kapağını açsam sakin kullanmışsam 1.5 - 2 Litre...Motoru yüksek devir kullanmışsam 4-5 Litre su alıyor motor yedek su deposuna...Ayrıca yüksek devir kullanıp aniden motor kaputunu açtığımda Motor yedek su deposunun kapağını hiç açmamışken bu yedek su deposundan Sanki hava kaçırıyormuş gibi ses geliyor...Kulağımı bu yedek su deposuna yaklaştırdım tam kapağın olduğu yerden ses geliyor.

Arkadaşlar erzurumda bu sorun için tam 1.300 TL ödedim ve sorun hala kaldığı yerden devam ediyor...Ne yapcam bilmiyorum...Sorun nedir ? Hangi servisi tercih etmeliyim ? Kazıklanmak istemiyorum...Yaptıp diyip Esas sorunu yapmıyor ustalar...Kime güveneceğimi şaşırmış kararsız bi haldeyim...Araç şuan garajda yatıyor çok ihtiyaç olmadıkça kullanmıyorum...Motor yağında su yok...Yağa kesinlikle su kaçırmıyor...Herhangi bi yerde su kaçağınada rastlamadım...Tek sıkıntı , İster sakin efendi kullan isterse yüksek devir kullan Motor yedek su deposuna herdaim su eklemekten bıktım usandım...Bu sorunu kökünden halledecek usta veya servis tanıdığınız Tecrübeli usta servis varsa yardımcı olursanız sevinirim...Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 22 Ağustos 2014; 16:15:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracımın ikinci bi sorunu ise Motor Beyni birçok kez Tamir görmüş ve bu Motor Beyni kesinlikle değişmesi gerekiyormuş Erzurum yetkili peugeot çimenler servisinde bana bunu demişti usta...Bu Motor Beynini nereden sıfır şekilde temin edebilirim ? Erzurum yetkili pejo çimenler servis 407 1.6 hdi aracımın Motor Beynine 3.000 TL istedi çok pahalı diye yaptırmadım...Ucuz ve Sıfır şekilde bu Beyni nereden bulabilirim Arkadaşlar ?

• sonra vay efendim fransızlarla derdin ne vay efendim artık çok aştılar mükemmel arabaları hani kardeşim daha dün içine su alan 206 konusu okuduk bugün hararet yapan 407 hemde daha 2011 model 3 yaşında bence harika sorunsuzluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

sonra vay efendim fransızlarla derdin ne vay efendim artık çok aştılar mükemmel arabaları hani kardeşim daha dün içine su alan 206 konusu okuduk bugün hararet yapan 407 hemde daha 2011 model 3 yaşında bence harika sorunsuzluk

forumda her markayı haklı haksız muhalefet eden tip mevcut malesef...
  • Hocam işe su deposunun kapağını değiştirmekle başlayın. Suyun fışkırması sistemde hava olduğuna işaret olabilir. Motor soğukken deponun kapağını açtıysanız hava yaptırmış olabilirsiniz. Onun dışında aracınız kaç binde? Eğer ki yüksek kmde ve ağır bakımları yapılmamışsa devirdaimin değişme vakti gelmiş olabilir ve oradan kaçırıyordur. Dediklerinize göre blok çatlağı conta yanması gibi problemler bulunmuyor. Siz.sağlam bir ustaya gidin araca kırmızı organik antifiriz koysunlar. Aracın suyu kaçırdığı yeri tespit edersiniz böylece.

• quote:

sonra vay efendim fransızlarla derdin ne vay efendim artık çok aştılar mükemmel arabaları hani kardeşim daha dün içine su alan 206 konusu okuduk bugün hararet yapan 407 hemde daha 2011 model 3 yaşında bence harika sorunsuzluk

+1

Kullanmayan etmeyen adamlar yok pugu bilen bilirmiş yok vw de sorunluymuş bilmemne.

Hergün başka sürpriz yapıyor bunlar.

• quote:

2009-2010 yılında 2005 Peugeot 407 2.0 hdi Executive premium aracım vardı yüksek vergisi yüzünden satmıştım ve Gram sorun hata yaşamamıştım...Bu aracım daha diri daha temiz Fakat o kadar Sorumsuz bi önceki eski sahibi varmışki motorundaki hiçbir sorunu çözmemiş vurdumduymaz şekilde motor parçalarını üst üste biriktirmiş bu şekilde kullanıp sorunlarla uğraşmadan satmış...Aracım çok diri ve daha yeni model olduğu için bu masrafları yapıp uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.

Bu sorun kullanıcı hatasıdır...Her pejo sorunlu deyil...Birinci 2.0 motorlu 407 aracıma sorunsuz bindim yıllarca Gram sorunu yoktu...Vergisi yüzünden sattım Bu yüzden tekrar 1.6 motorlu 407 aldım...Ama eski kullanıcısı aracın sorunlu parçalarına hiç müdahale etmediği için bugün bu haldeyim ;)

Konumda marka Tartışması istemiyorum...Sadece sorunlarımla ilgili yarcımcı olacak bilgiler istiyorum...Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 22 Ağustos 2014; 16:48:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Hocam işe su deposunun kapağını değiştirmekle başlayın. Suyun fışkırması sistemde hava olduğuna işaret olabilir. Motor soğukken deponun kapağını açtıysanız hava yaptırmış olabilirsiniz. Onun dışında aracınız kaç binde? Eğer ki yüksek kmde ve ağır bakımları yapılmamışsa devirdaimin değişme vakti gelmiş olabilir ve oradan kaçırıyordur. Dediklerinize göre blok çatlağı conta yanması gibi problemler bulunmuyor. Siz.sağlam bir ustaya gidin araca kırmızı organik antifiriz koysunlar. Aracın suyu kaçırdığı yeri tespit edersiniz böylece.

Su depo kapağı erzurumda hararet sonucu Tamir edildiğinde değişmişti.

Aracın Trigeri değiştiyinde su Pompasıda değişti.

Araç orjinal 85.000 küsür km'de.

Motor yağı 81.000 km'de Erzurumda değişti.

Hava yapmışmı bilmiyorum fakat Motor yedek su depo kapağını arada açıp su eklediğimde bazen Hava kabarcıkları çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

quote:

+1

Kullanmayan etmeyen adamlar yok pugu bilen bilirmiş yok vw de sorunluymuş bilmemne.

Hergün başka sürpriz yapıyor bunlar.

pöff

arkaşım bahsi geçen motor hdi motor.

hayır aracın başka yerinde sorun yaşarsan anlarım kalitesiz dersin tamam da hdi motor ford, bmw, volvo gibi araçlarda da kullanılan piyasadaki en sorunsuz motorlardan biridir. 1.6 turbo dizellerde en iyi motorlardan biri bu. bakımları yapılmamıştır, hata vardır lakin bu motora da laf edeceksek işimiz var.

• erzurumda yetkili serviste yaptirdigiysan faturanla beraber tekrar bir yetkili peugeot servisine git,olmamis sikayetim giderilmemis tekrar onarim talebi istedigini belirt ucretsiz garanti kapsaminda onarilmasi lazim...sorunu kaynagini once tesbit etmen lazim sanayiye gidersen araci deneme tahtasina cevirirler ankarada isen yetkili servis tecrubesi olan usta tavsiye edebilirim ?

soruna gelirsek sogutma sistemi hava aliyor veya motor ic kapak contasindan sizinti var...genlesme bidonunun yani su koydugun yerin kapagini acmadigin zaman arac hararet yapiyor mu ? veya su eksiltme oluyor mu ?

• Bu sağlam işin ehli ustayı veya servisi nerden bulabilirim varmı tanıdığınız sorunu kökten çözebilcek bi usta ? Erzurumdaki usta yaptım dedi parayı cebe indire gandi yaptı Ama aynı sorun hala devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Hocam işe su deposunun kapağını değiştirmekle başlayın. Suyun fışkırması sistemde hava olduğuna işaret olabilir. Motor soğukken deponun kapağını açtıysanız hava yaptırmış olabilirsiniz. Onun dışında aracınız kaç binde? Eğer ki yüksek kmde ve ağır bakımları yapılmamışsa devirdaimin değişme vakti gelmiş olabilir ve oradan kaçırıyordur. Dediklerinize göre blok çatlağı conta yanması gibi problemler bulunmuyor. Siz.sağlam bir ustaya gidin araca kırmızı organik antifiriz koysunlar. Aracın suyu kaçırdığı yeri tespit edersiniz böylece.

Hava yapmışmı bilmiyorum fakat Motor yedek su depo kapağını arada açıp su eklediğimde bazen Hava kabarcıkları çıkıyor.

Pardon hocam motor sıcakken kapağı açtıysanız hava yapmış olabilir diyecektim soğukken yazmışım. Sıcakken kapağı açtığınızda su fışkırması normal zaten çünkü ısınan su basınçlı hale geliyor. Ancak kapağı açmadığınız halde dışarıdan baktığınızda içinde su kaynıyor gibiyse hava vardır veya kaçak vardır bir yerde.

• Adam sorununu anlatıyor daha ilk mesajda karalama Fransız falan filan. Forum değil "benimki" daha iyi diye yarıştırma yeri sanki.

Konu hakkında ise hararet müşürü kadar basit bir sorun değil sanırım detaylı bilgim olmadığından bir şey diyemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 22 Ağustos 2014; 17:10:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

erzurumda yetkili serviste yaptirdigiysan faturanla beraber tekrar bir yetkili peugeot servisine git,olmamis sikayetim giderilmemis tekrar onarim talebi istedigini belirt ucretsiz garanti kapsaminda onarilmasi lazim...sorunu kaynagini once tesbit etmen lazim sanayiye gidersen araci deneme tahtasina cevirirler ankarada isen yetkili servis tecrubesi olan usta tavsiye edebilirim ?

soruna gelirsek sogutma sistemi hava aliyor veya motor ic kapak contasindan sizinti var...genlesme bidonunun yani su koydugun yerin kapagini acmadigin zaman arac hararet yapiyor mu ? veya su eksiltme oluyor mu ?

İstanbuldayım.
    Erzurumdaki usta kesinlikle artık elini sürmez...Yetkili pejo servisi deyildi...Yetkili olsaydı zaten Peugeot Türkiye Distribütörlüğüne direk şikayette bulunacaktım...Özel servislere Pejo Türkiye Distribütörü hiçbir yaptırımda bulunamıyor malesef.

Evet , Motor yedek su deposunun kapağı yolda giderken zaten kapalı ve bu şekilde sürekli su eksiltiyor...Yağa baktım yağda su yok...Yağ siyah normal deyerlerde...Araçta Anormal hiçbir sorun yok...Sadece motor yedek su deposundan sürekli su Eksiltiyo...Herhangi bi sızdırma akma belirtisi göremedim...Aracı efendice sakin kullanırsam daha az su kaybı oluyor...Yüksek devir kullanırsam ve seri atak kullanırsam araçtan indiğimde Motor yedek su deposu tarafındaki ön sağ lastik üstü çamurluk dahi sular seller içinde...Suyu motor üst kapak civarlarından basınçlı atıyorki seri kullanımda motorun dahi burdan fışkıran suyla ıslandığını görüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Pardon hocam motor sıcakken kapağı açtıysanız hava yapmış olabilir diyecektim soğukken yazmışım. Sıcakken kapağı açtığınızda su fışkırması normal zaten çünkü ısınan su basınçlı hale geliyor. Ancak kapağı açmadığınız halde dışarıdan baktığınızda içinde su kaynıyor gibiyse hava vardır veya kaçak vardır bir yerde.

Evet kardeşim tıpkı anlattığın gibi , Motor yedek depo su kapağını açmadan dahi o kapak altından aracı sıkıştırarak seri kullanımdan sonra tam o kapaktan hem su atıyor hemde hava gelir gibi Ses geliyor.

• Araçta bu problemler dışında sorun yok...Çok temizin temizi denilecek yıpranmamış bi kasaya sahip...Bu sorunlar çıkınca eski sahibi uğraşmadan satmayı tercih etmiş...Benim ikinci 407 aracımdır...Bir önceki aracımda 2000 motor 407 idi ve yıllarca sorunsuz binmiştim...Bu 2000 motor 407 eski aracımın senelik vergisi yüksek diye satmış ve Bu yeni 1.6 motorlu 407 yeni aracımı şubat 2014'te aldım.

Aracımda 407'lerde sık karşılaşılan kabindeki rahatsız edici ses dahi yok...Eğer iyi bir usta bulurda bu sorunları çözebilirsem bu araç ćok Temiz uzun yıllar sorunsuz kullanırım insallah.

• benzer sıkıntıları 2004model 1.4 HDI 307 ile yaşadım aracı biraz devirli kullanmaya başladıgımızda hararet direk yükseliyordu istanbuldan sinopa giderkende bolu dagı gişinde araç yıgılmaya başladı hararete baktıgımda ise 100ü geçiyordu hemen kenara çekip durdum sogutumaya başladım aracı aracı böyle sinopa kadar götürmek zorunda kaldım hararet yaptıgında durarak 100km hala araç stop etmeye başladı stop sanayiye götürdük adam 3tane bu şekilde araç yaptım dedi beyinde arıza var dedi 400tl civarı para bayıldık gelirkende 1 yerde biraz arttı hararet sonrasında olmadı şehir içinde böyle bi sorun olmuyordu 6ay civarı kullandım kurban bayramındada ankaraya gittim bi yerde direksiyon agırlaştı Allahtan benzinlige girdigimde oldu stop edip çalıştırdım düzeldi bekledim biraz sonra devam ettim ankaradada trafikte stop etti ve çalışmadı marş motorunun kömürü bitmiş vurdurarak çalıştırdık geri gelirkende aynı sıkıntılar bi ara abs ılıgı geç sönmeye başladı sonra sattım kurtuldum masraflarından araç 168 bindeydi aldıgımda 174bin civarı sattım sonra accent era aldım devam ediyorum hala onla

• quote:

Merak ediyorum şu mesajı yazarken gerçekten cahil olduğun içinmi yazdın yoksa bilerek gıcıklığınamı.. Eğer Bilmeden yazdıysan öğrenmiş ol kullandığın arabanın motoru Fransız Peugeot üretimi.

Ayrıca ; aynı motorlu 308 kullanıyorum aracım 120 bin km de hiç bir sorunu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 22 Ağustos 2014; 17:47:35 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin motoru çok iyi tanıyorum. Focusta ve 307'de 3 yıl kullandık.

Benim lafım motora değil

Elektronik aksam, yürüyen, kalitesiz ve dökülen malzemelere lafım var.

3 yaşında araba 3 ! O beğenmediğiniz kore üliler bile daha kaliteli kaldı yanlarında.

Ayrıca bizim aracımızda yolda kaldı (307) egr valfinden dolayı ve araç daha 2 hafta önce bakımdan çıkmıştı. 1200 tl ye değiştirdik.

Konu pug, citroen olunca " bakımı eksiktir, hor kullanılmıştır" diye savunursunuz. Aynı olayın 5 te 1'i vw ,ford,toyota gibi bir markada olsa yerden yere vurursunuz. ( hoş şimdi fan ilan edilicem ama umrumdada değil)

Hee şunuda ekliyeyim aracın herşeyini yaptırsanızda yine tekrar ediyor. Mesela şimdi camlar kapanmıyo, yada tutuklu kalıyo. Yolda giderken kendi kendine silecek çalışıyo, dün kendi kafasına göre uzun farı yaktı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

Merak etmeyin motoru çok iyi tanıyorum. Focusta ve 307'de 3 yıl kullandık.

Benim lafım motora değil

Elektronik aksam, yürüyen, kalitesiz ve dökülen malzemelere lafım var.

3 yaşında araba 3 ! O beğenmediğiniz kore üliler bile daha kaliteli kaldı yanlarında.

Ayrıca bizim aracımızda yolda kaldı (307) egr valfinden dolayı ve araç daha 2 hafta önce bakımdan çıkmıştı. 1200 tl ye değiştirdik.

Konu pug, citroen olunca " bakımı eksiktir, hor kullanılmıştır" diye savunursunuz. Aynı olayın 5 te 1'i vw ,ford,toyota gibi bir markada olsa yerden yere vurursunuz. ( hoş şimdi fan ilan edilicem ama umrumdada değil)

Hee şunuda ekliyeyim aracın herşeyini yaptırsanızda yine tekrar ediyor. Mesela şimdi camlar kapanmıyo, yada tutuklu kalıyo. Yolda giderken kendi kendine silecek çalışıyo, dün kendi kafasına göre uzun farı yaktı...

Merak ediyorum neden benim 4 yaşındaki 120 bin km deki 308 imde benzer sorunlar mevcut değil ? yada kuzenimdeki 5 yaşındaki 207 de yada eniştemdeki 14 yaşındaki 306 da..

Boş konuşmayın..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.