Merhaba iyi formlar diliyorum Bir arkadaşım 180-200k bandında araba alacak, km düşük temiz bi araç istiyor, 2017 model Jetta mı yoksa 2017 model Honda Civic mi sizce ? Yılda 10k km yapan çok yol yapmayacak o yüzden kmsi düşük araç istiyoruz. Jettanın benzinli ile dizeli arasında 15-20k gibi bi fiyat farkı var minumum ... Sizce tercihiniz hangisi olur ne sebepten dolayı ? Yorumlarınız benim için önemli Kendi Yorumum : Dış aksesuar olarak honda bir adım daha önde ama jetta alınacaksa da benzinli alınması tercihim çünkü dizel araç biraz daha pahalı.. Sıcak yerde bulunduğumuzdan dolay tsi 1.4 motoda klima açınca çekişi çok etkileyebeilir.. Benim tercihim civic olur gibi hem biraz daha sportif hem de fabrika çıkışı hem benzin hem lpg ama jetta da fena değil gidişi çok dha iyi benzinlinin . Kafamız çok karışık konfor olarak bilgim yok kullanan arkadaşların yorumlarına tercihine açığız < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismaildemirkol4600 -- 27 Şubat 2021; 1:46:6 > |
2017 model Vw Jetta vs 2017 Model Honda Civic ?? Sizce Hangisi ??
-
-
Konfor ve performansta tabiki jetta hocam.Tasarım ve sportflikte civic
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır corolla alınır o paraya, 4 yaşında araç almak mantıksız.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-0-km-corolla-1.6-vision-otomatik-pluselk-elfreni-881369479/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-hisar-dan-2020-toyota-corolla-1.6-vision-manuel-0-km-908212994/detay
Gibi gibi örneklendirilebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Diğerlerini bilmem ama 2015 Jetta1,4 TSI DSG BMT 150hp kullanıyorum. (Siz muhtemelen 125hp bakıyorsunuz)
Birazcık bahsedeyim isterim;
0-100 hızlanması 8,6 saniye ile kendi sınıfı sedan araçların ortalamasından iyi.
Aracımın en sevdiğim yeri bagajı; 510 litre.
Genel olarak konforu beni ve ailemi memnun ediyor.
Yakıta gelince aile babası olarak sakin ve kurallara uygun sürerim gereksiz yere ani gaz ve fren yapmadan trafiğin akışına göre sürerim. Bu şartlar altında genel şehir içi ortalamam 6,8 litre, şehir dışı 5,5 civarı.
Aynı jettanın 2012 model 1,2 olanı da var ailemizde sıfır almıştık. O bundan yaklaşık 1 litre daha fazla yakıyor. (Mk6 makyajsız kasa yani bmt değil)
Her iki araçta da klima ile çekiş düşüklüğü yaşamadık
1,2 olan 105 hp jetta ile 4 kişilik aile full bagaj, klima açıkken 3000km karadeniz turu yapmıştık. Onunla bile çekiş sorunu yaşamadık.
Tabi 125 ve 150 hp çok daha iyi çekiş sunacaktır. Örneğin haramidere-beylikdüzü rampasını sabit 80km ile çıkarken 105 hp araçta vites düşürmek kaçınılmazken, 150hp neredeyse zirveye kadar 7. viteste kalıyor. (Tork farkı)
Aracım 120.000km oldu. 69.000de almıştım. Periyodik bakım dışında masraf etmedim. Geçen yıl 105.000 bakımının parçalarını bosch, mann ve castrol olarak 390 liraya almıştım.
Dizele gelince, ilk satın almadaki fiyat farkı dışında, bakım maliyeti ve arıza çıkarabilecek parçaları da çok pahalı. Dizel partikül filtresi ve enjektörler gibi dizel araçlara has sorunlar baş ağrıtabiliyor.
Benzin dizel kıyasında çok farklı görüşler olsa da bana göre uzun vadede dizelin hiç bir ekonomisi kalmıyor.
Gerçi fiyatları eşit olsa da şahsen ben asla dizel otomobil almam. Dizele has titreşimi sevmiyorum. Konu şahsi otomobilim ise daima benzinli olur, hatta turbo benzinli olur. İlerde inşallah elektrikli de nasip olur. Bu konuda sabit fikirliyim. Uzun yıllar dizel ticari araçlar kullandım, yük altında dizelin torku mecburiyet olsa da şahsi otomobilime asla bulaştırmam dizeli :))) Tabi bu kişisel fikrimdir tartışmak için yazmadım.
Jetta hakkında başka merak ettiğiniz varsa sorabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FurkanEmir411
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-0-km-corolla-1.6-vision-otomatik-pluselk-elfreni-881369479/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-hisar-dan-2020-toyota-corolla-1.6-vision-manuel-0-km-908212994/detay
Gibi gibi örneklendirilebilir26-27 yaşındaki bir genç için gidebilecek araba değil :) yoksa o para başka sıfır araçta alabilirim :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı
Diğerlerini bilmem ama 2015 Jetta1,4 TSI DSG BMT 150hp kullanıyorum. (Siz muhtemelen 125hp bakıyorsunuz)
Birazcık bahsedeyim isterim;
0-100 hızlanması 8,6 saniye ile kendi sınıfı sedan araçların ortalamasından iyi.
Aracımın en sevdiğim yeri bagajı; 510 litre.
Genel olarak konforu beni ve ailemi memnun ediyor.
Yakıta gelince aile babası olarak sakin ve kurallara uygun sürerim gereksiz yere ani gaz ve fren yapmadan trafiğin akışına göre sürerim. Bu şartlar altında genel şehir içi ortalamam 6,8 litre, şehir dışı 5,5 civarı.
Aynı jettanın 2012 model 1,2 olanı da var ailemizde sıfır almıştık. O bundan yaklaşık 1 litre daha fazla yakıyor. (Mk6 makyajsız kasa yani bmt değil)
Her iki araçta da klima ile çekiş düşüklüğü yaşamadık
1,2 olan 105 hp jetta ile 4 kişilik aile full bagaj, klima açıkken 3000km karadeniz turu yapmıştık. Onunla bile çekiş sorunu yaşamadık.
Tabi 125 ve 150 hp çok daha iyi çekiş sunacaktır. Örneğin haramidere-beylikdüzü rampasını sabit 80km ile çıkarken 105 hp araçta vites düşürmek kaçınılmazken, 150hp neredeyse zirveye kadar 7. viteste kalıyor. (Tork farkı)
Aracım 120.000km oldu. 69.000de almıştım. Periyodik bakım dışında masraf etmedim. Geçen yıl 105.000 bakımının parçalarını bosch, mann ve castrol olarak 390 liraya almıştım.
Dizele gelince, ilk satın almadaki fiyat farkı dışında, bakım maliyeti ve arıza çıkarabilecek parçaları da çok pahalı. Dizel partikül filtresi ve enjektörler gibi dizel araçlara has sorunlar baş ağrıtabiliyor.
Benzin dizel kıyasında çok farklı görüşler olsa da bana göre uzun vadede dizelin hiç bir ekonomisi kalmıyor.
Gerçi fiyatları eşit olsa da şahsen ben asla dizel otomobil almam. Dizele has titreşimi sevmiyorum. Konu şahsi otomobilim ise daima benzinli olur, hatta turbo benzinli olur. İlerde inşallah elektrikli de nasip olur. Bu konuda sabit fikirliyim. Uzun yıllar dizel ticari araçlar kullandım, yük altında dizelin torku mecburiyet olsa da şahsi otomobilime asla bulaştırmam dizeli :))) Tabi bu kişisel fikrimdir tartışmak için yazmadım.
Jetta hakkında başka merak ettiğiniz varsa sorabilirsiniz.Değerli yorumların için teşekkür ediyorum hocam :) 125 hp aracı yazılım ile mi 150 hp oluyor yoksa fabrikasyon çıkışı 150 hp mi :)
-
6 sene 1.4 tsi 122 hp passat variant kullandım. 4 kişi dolu bagaj klima sürekli açık sayısız uzun yol yaptım bir kere de çekmiyor demedim...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmişte 4 adet 2015 jetta sahibi olarak yazıyorum ben de Hocam, fabrika çıkışı 150bg olanları var jettaların fakat çok fazla değil. İlanları kontrol edip bulmak gerek tabii ona göre de fiyatı var. :)
Kalite istenirse, verimlilik istenirse, konfor istenirse, işlevsellik ve fonksiyonellik eşliğinde performans istenirse elbette ki jetta.
Kendine kendine yamulup boyası dökülen model hakkında yorum yapmaya tenezzül etmem.
quote:
Orijinalden alıntı: ismaildemirkol4600Değerli yorumların için teşekkür ediyorum hocam :) 125 hp aracı yazılım ile mi 150 hp oluyor yoksa fabrikasyon çıkışı 150 hp mi :)
Alıntıları GösterHayır yazılım değil, fabrikasyon 150hp.
125 olana göre turbosu ve radyatörü daha büyük, bir de değişken sübap zamanlaması hem emme hem de egzos için var.
Yani 125 alıp yazılımla 150 yapmak aynı şey değil.
Ayrıca hiç bir araç için bu yazılım işlerine bulaşmayı tavsiye etmem. Sonuçta silindir belli, piston belli, turbo belli.. limitleri zorlamak bi şeylerin ömrünü mutlaka kısaltacaktır.
-
Çekiş ve güç konusunda jetta iyi. Ekonomi konusunda lpgli bir araca erişebilmesi mümkün değil.
Jetta mevcut corollaya kıyasla çok daha yaşlı arabası gibi duruyor. Sadece marka algısı.
Civic de saçma bir pazar var. Sıfırı 240 bin olsada dediğiniz paraya anca pertini bulursunuz. Keza jetta da aynı.
Jettanın genel tasarımı daha bütün. Civic in tasarım olarak önü ve içi güzel ama bu kadar çirkin bir arka tasarım madalyayı hakkediyor.
Bu paraya civic alamaz. Bence ya sıfır corolla alsın. Düşük faizli kredi kampanyası ile çok avantajlı olur yada genç işi istiyorsa en azından hb araçlara yönelsin.
208 filan alsın genç işi araba aranıyorsa
quote:
Orijinalden alıntı: ARES007
Çekiş ve güç konusunda jetta iyi. Ekonomi konusunda lpgli bir araca erişebilmesi mümkün değil.
Jetta mevcut corollaya kıyasla çok daha yaşlı arabası gibi duruyor. Sadece marka algısı.
Civic de saçma bir pazar var. Sıfırı 240 bin olsada dediğiniz paraya anca pertini bulursunuz. Keza jetta da aynı.
Jettanın genel tasarımı daha bütün. Civic in tasarım olarak önü ve içi güzel ama bu kadar çirkin bir arka tasarım madalyayı hakkediyor.
Bu paraya civic alamaz. Bence ya sıfır corolla alsın. Düşük faizli kredi kampanyası ile çok avantajlı olur yada genç işi istiyorsa en azından hb araçlara yönelsin.kredi çekmeden elindeki para ile alacak hocam yoksa 200k paraya bir dünya alınacak sıfır araba var :)
-
-
Ben 1 sene 1.4 tsi comfort 125 hp kullandım. Çekişi çok güzel hocam için rahat olsun motor hacmine çok takılmayın 1.2 çekmez 1.4 çekmez yok öyle birşey. Jettayla 5. Vites çıktığım rampayı şuanki aracım cruze 1.6 124 hp ile 3. Vites zar zor çıkıyorum. Tork yok turbo yok nasıl çıksın. Civic atmosferik bi araba performans takıntınız yoksa tasarımı hoşunuza gidiyorsa civic alabilirsiniz. Ama ben şahsen jetta tercih ederim her ne kadar civic fc5 in tasarımı çok hoşuma gitsede. Bu arada 2017 de jetta 1.4 tsi comfort dsg + sunroof 87 ye birakiyordu bayii, civic 1.6 eco elegance 86 ya bırakıyorlardı jetta almıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliyürek54 -- 28 Şubat 2021; 11:50:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ARES007
Bu paraya civic alamaz. Bence ya sıfır corolla alsın. Düşük faizli kredi kampanyası ile çok avantajlı olur yada genç işi istiyorsa en azından hb araçlara yönelsin.Hocam sonuna kadar size katılıyorum Jetta son kasa corollaya göre daha çok yaşlı arabası gibi duruyor ayrıca garantisi bitmiş bir dsg olacak hem de ülkemizde güncelliğini yitirmiş bir model
-
-
Jetta genç arabası ama yeni corolla yaslı arabası öylemi.Arkadas sana cok mantikli bir alternatif sunmus.O dedigin araclari alacagina kesinlikle sifir corolla daha mantikli.Gercekten yasina uygun araba ariyorsan golf veya leon gibi araclara bak, iste onlar genc arabasi.
Honda sürüşü daha keyifli bir araç.Konfor,yalıtım ,serilik,kalite ,genişlik olarak da Jetta daha iyi bir araç.Benim terrcihim buna rağmen 2 el alınacağı için Honda olurdu.
Tabii ki Egea
Birazcık bahsedeyim isterim; 0-100 hızlanması 8,6 saniye ile kendi sınıfı sedan araçların ortalamasından iyi. Aracımın en sevdiğim yeri bagajı; 510 litre. Genel olarak konforu beni ve ailemi memnun ediyor. Yakıta gelince aile babası olarak sakin ve kurallara uygun sürerim gereksiz yere ani gaz ve fren yapmadan trafiğin akışına göre sürerim. Bu şartlar altında genel şehir içi ortalamam 6,8 litre, şehir dışı 5,5 civarı. Aynı jettanın 2012 model 1,2 olanı da var ailemizde sıfır almıştık. O bundan yaklaşık 1 litre daha fazla yakıyor. (Mk6 makyajsız kasa yani bmt değil) Her iki araçta da klima ile çekiş düşüklüğü yaşamadık 1,2 olan 105 hp jetta ile 4 kişilik aile full bagaj, klima açıkken 3000km karadeniz turu yapmıştık. Onunla bile çekiş sorunu yaşamadık. Tabi 125 ve 150 hp çok daha iyi çekiş sunacaktır. Örneğin haramidere-beylikdüzü rampasını sabit 80km ile çıkarken 105 hp araçta vites düşürmek kaçınılmazken, 150hp neredeyse zirveye kadar 7. viteste kalıyor. (Tork farkı) Aracım 120.000km oldu. 69.000de almıştım. Periyodik bakım dışında masraf etmedim. Geçen yıl 105.000 bakımının parçalarını bosch, mann ve castrol olarak 390 liraya almıştım. Dizele gelince, ilk satın almadaki fiyat farkı dışında, bakım maliyeti ve arıza çıkarabilecek parçaları da çok pahalı. Dizel partikül filtresi ve enjektörler gibi dizel araçlara has sorunlar baş ağrıtabiliyor. Benzin dizel kıyasında çok farklı görüşler olsa da bana göre uzun vadede dizelin hiç bir ekonomisi kalmıyor. Gerçi fiyatları eşit olsa da şahsen ben asla dizel otomobil almam. Dizele has titreşimi sevmiyorum. Konu şahsi otomobilim ise daima benzinli olur, hatta turbo benzinli olur. İlerde inşallah elektrikli de nasip olur. Bu konuda sabit fikirliyim. Uzun yıllar dizel ticari araçlar kullandım, yük altında dizelin torku mecburiyet olsa da şahsi otomobilime asla bulaştırmam dizeli :))) Tabi bu kişisel fikrimdir tartışmak için yazmadım. Jetta hakkında başka merak ettiğiniz varsa sorabilirsiniz. |
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-0-km-corolla-1.6-vision-otomatik-pluselk-elfreni-881369479/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-hisar-dan-2020-toyota-corolla-1.6-vision-manuel-0-km-908212994/detay Gibi gibi örneklendirilebilir |
Jetta genç arabası ama yeni corolla yaslı arabası öylemi.Arkadas sana cok mantikli bir alternatif sunmus.O dedigin araclari alacagina kesinlikle sifir corolla daha mantikli.Gercekten yasina uygun araba ariyorsan golf veya leon gibi araclara bak, iste onlar genc arabasi. |
Hiç düşünmeden 1.5 civic rs. +sportif dizayn +sportif sürüş +ciddi performans farkı +donanım + teknoloji +dsg gibi patlama riski yok CVT'de. =konfor =yakıt Yaşlı biri jetta alabilir, sportif isteyen civic. |
Kalite istenirse, verimlilik istenirse, konfor istenirse, işlevsellik ve fonksiyonellik eşliğinde performans istenirse elbette ki jetta.
Kendine kendine yamulup boyası dökülen model hakkında yorum yapmaya tenezzül etmem. |
Benzer içerikler
- renault scenic en çok tutulan modeli
- toyota yaris en çok tutulan modeli hangisi
- kia niro ev yorum
- 1.0 ecoboost kronik sorunlar
- alfa romeo direksiyon
- 2025 passat sedan
- bayiden sıfır araba fiyatları
- byd 2025
- byd han
- cupra terramar ne zaman gelecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X