Şimdi Ara

500k Otomatik astra 1.4t lpg-clio 1.3 tce-corolla 1.6 lpg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Aracımı yenilemeyi düşünüyorum.

500000 civarı aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz?

Aradığım özellikler:

Otomatik.

Yakıt tasarruflu. Yıllık 25000 km civarı yapıyorum.

Bagajı 380+ lt.

PSAları, puretech 1.2 motorla ilgili okuduğum sorunlar yüzünden; VAG grubunu dsg yüzünden eledim.

Astra 1.4t j kasa sport 2017: donanım orta, malzeme kalitesi, sağlamlık ve yol tutuş iyi. Direkt enjeksiyon olmadığı için lpg uyumlu ama subap eritme problemi yine de sıkıntı.

Clio 1.3 tce edc icon 2020: donanım ve teknoloji olarak en iyisi ama malzeme kalitesi ve B Sınıfı olması düşündürüyor.

Toyota corolla 1.6 lpg advance 2017: lpg ile tam uyumlu subap vs derdi yok. Donanım ve malzeme kalitesi vasat.

Şu an sahip olduğum dizel, yaptığım hesaba göre son zamlardan sonra yakıt masrafı açısından en kötüsü o yüzden benzinli turbo veya lpg düşünüyorum.

Her gün 150 km civarı uzun yol yapıyorum. Genelde 110 km/s civarı sürüyorum.

Bu hızda en tasarruflu ve tavsiye edeceğiniz araç ne olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtolgae -- 2 Eylül 2022; 17:38:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.3 tce megane al geç

• Benim de gönlümde olan o ama temizi ve icon olanı için 600k lazım.

• Clio ile Astra J aynı kefeye konmaz kullandım Astra J 1.4 turbo yazılımda vardı ama sanki araba yürümüyordu belki ağırlıktan belki benim beklentim fazla idi geçen i20 otomatik 1.4 kullandım o daha beterdi gaza ne kadar basarsan bas araba aynı şekilde yürüyor kalkıyor :)

Astra J cosmo alın bence başka bakmayın

• Astra j miladını doldurdu. O motorda ekonomi kastım sanarsın ancak motor eline alırsan gitti. Civic öneririm ama onda da fiyatlar 620 civarında. Clio çok iyi araba ama küçük, megane alınabilir.

• C>B

• yıllık 25 bin km demek lpg demek
    lpg demek corolla demek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar, malum yakıt fiyatları sebebiyle toyota lpg mantıklı görünüyor.

• Astra j hb kullandım 5 yıl. Çok güzel arabadır. Lakin üretildiği platform 2007ye dayanmaktadır o yüzden daha güncel platformda üretilen bir araba secmek daha mantıklı bu meblağlara

• En iyi seçenek Corolla bence , mis gibi lpg ile tam uyumlu oldukça sağlam, sorunsuz geniş araba

• Aynı fiyat aralığımdaydım bende astra 1.4t aldım 2020 model şimdilik çok memnunum. Ama günlük 150km yol için corolla lpg daha iyi bi seçenek

• 2017 j kasa dediğine göre sedan baktığın araç.hb kasada 2015'te B14NET motor var yani euro5 değil euro6 ve çelik sübap hararet vs astra hakkında olumsuz ne biliyorsan hiçbiri yok.sedanlarda bu motora 2019 ikinci yarıda mı geçtiler bilmem yani astra düşürsen bi 2019 2020'lerine bak B14NET mi diye sor.şöyle sorunu vardı eledim diye içinde kalmasın diye diyorum ama yakıt tasarrufu için önermem.bu motor her türlü çok yakar hele otomatikte benimki de otomatik 2015 hb.

• Saydığınız araçlar içinde Clio B segmenti, onu bir kenara koyarım. Bu durumda mantıklı tercih ikisi de C segmenti olan Astra ile Corolla arasında yapılandır bence. Ben de haziran ayında araç alırken birkaç araç arasında kaldım, bunlar içinde Corolla da vardı, tercihimi Astra Sedan'dan yana kullandım. Corolla atmosferik, Astra Turbo. Turbo motorun keyfi ve performansı, nispeten daha sessiz olması ile atmosferik ile kıyaslanamaz. Corolla'nın fabrika tüketim değerleri benzinde daha düşük olduğu için daha az yakar, tek kriter yakıtsa tercih Corolla olmalı. Astra otomatik şehir içi 8.5- Corolla 7.8, arada uçurum fark yok aslında. Astra 1.4 140 beygir, 200 tork değerlerine sahipken 0-100 değeri 10.3 sn, Corolla 1.6 132 beygir, 160 tork değerlerine sahip 0-100 değeri 11.1 sn. Astra performans olarak üzmez. Otomatik şanzımanlara gelince, Astra tork konvertörlü tam otomatik ve sorunsuzluğa en yakın şanzıman türlerinden biri, vites geçişleri gayet güzel. Corolla'da CVT şanzıman var, o da iyidir ama tork konvertörlü tam otomatiğe tercih etmem şahsen. Corolla genel anlamda sorunsuzluğu ile övülüyor. Lpg uyumu Corolla'da daha iyi olabilir ama Astra Turbo'lara da LPG takılabiliyor, önemli olan uyumlu kit. Bu konuda Candan Mühendisliğin onlarca videosu var. Ben de Atiker Grand takılı, 48 Litre simit tank, 40 lt civarı yakıt alıyor ve bayağı da gidiyor. LPG'de benzindeymiş gibi gidiyor, çekiş vs bir problemim yok. Turbo fark ettiriyor, yol tutuşu efsane, araç güven veriyor. Yalıtım olarak da Corolla’dan daha iyi, kaput altında keçe bile yok Corolla’larda. Uzun yolda atmosferik motorun gürültüsü bile birleşince çok tat vermez. Daha önce Atmosferik kullandım, oradan biliyorum. İkinci elde Corolla’nın çok iyi bir piyasası var, kısa sürede satma niyeti varsa tercih edilebilir ama her türlü Astra’dan pahalı, ben 2017 Corolla parasına 2019 Astra aldım. Astra’nın muhtemel bazı sorunlarını ben de almadan önce okudum ama bir arkadaşın da belirttiği üzere 2019’dan sonra bu sorunlar azalmış bayağı. Ayrıca bu işler biraz da şans işi sanırım ve bakınca bağ olur misali. Ben düşük km’li araç aldım, 29 bindeydi aldığımda. LPG dahil bakımını aksatmayı düşünmüyorum, 30 binde LPG filtresini değiştirdim. Sonrasında ne sorunlar çıkar bilemem ama şimdilik memnunum. Elbette beğenmediğim yanları var ama saydığım özellikler nedeniyle memnunum. Ayrıca Astra benzinli düşük km araç bulma şansınız bir hayli yüksek, LPG düşünürseniz iyi bir kit kendiniz de taktırabilirsiniz. Her ne kadar forumlarda aman taktırmayın vs diyenler olsa da profesyonel kişilere ve yerlere danışarak düşünebilirsiniz. Ben yerinizde olsam, uzun yoldan dolayı kesinlikle Astra alırdım. Uzun yolda daha az gürültü, daha iyi yalıtım, yakıt tüketimi için ben şehir içi verileri yazdım ama şehir dışı verileri iki aracın birbirine çok yakın (Astra 5.6- Corolla -5.2). Yakıt elbette kullanıma göre değişir ama 110 km gibi bir hızda, iki aracın da LPG lisini alsanız aman aman bir fark olmaz bence.

Edit: Donanım yazmışınız, o zaman işler değişir. ICON doluluğunda bir araç Astra'da zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 4 Eylül 2022; 22:2:0 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.