Şimdi Ara

ALTEA-FORD C-MAX-RENAULT SCENIC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
16.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2006-2007 model bir araç almayı düşünüyorum. Hangi aracı tercih etmeliyim, henüz karar veremedim.
    İnternette ve yakın çevremde araştırmalarım devam ediyor. Aile için geniş bir araç olması gerekiyor.

Altea ? Ford C-Max ? Renault Scenic ?

Benim için
    1. Konfor (ferah iç hacim, 5 kişil bir aile araba içinde sıkış tepiş olmayacak, güzel bir sürücü görüş açısı)
    2. Yakıt (belki LPG uyumu?)
    3. Donanım
    4. Servis

Bu araçlar hakkında düşüncelerinizi almak benim için aydınlatıcı olacak sanırım.

Vereceğiniz değerli yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

(şimdilik bu kadar)

• Focus C-max TDCI almanı öneririm şahsen ...
  • ferahlık ve konfor istediğiniz için scenic alın...Scenic bariz şekilde daha ferahtır (dikkat edin geniş değil ferah ). 2006-2007lerin en üst donanımları da donanım olarak Cmaxten üstündür..

Cmax daha sürücü odaklıdır, daha az yakar, acık daha performanslıdır ama siz bunları pek istemiyorsunuz. yani çocukları okula bıraktıktan sonra yalnız kalınca biraz zorlayabileceğiniz bir otomobildir. Test edin anlarsınız scenic direksiyonu geç tepkilidir. Cmax ise direk tepkili.Cmax size anında itaat eder, scenic biraz nazlanır...

Altea tamamen geride kalır benim gözümde..

benzinli sceniclere lpg yapılıyor mu bilmem ama ihtiyaçlarınıza çok iyi uyar gibime geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 4 Ekim 2008; 9:02:40 >
  • altea bu araçlarla aynı sınıfta sayılmaz
    alteanın için c sınıfı araçlarınkine yakındır..
    geniş araç istiyorsan scenic ve c-max arasında tercih yapman daha mantıklı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 4 Ekim 2008; 9:30:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Focus C-max TDCI almanı öneririm şahsen ...

• focusa artı 1 çeşit motor olsa verso derdim ama çok kısıtlı 1.6 benzinlide verso
  • Ford C-MAX
  • Ford C-MAX modelini öneririm.
  • bizde c-max ghia dizel var.Suana kdr sahıp olduğumuz en iyi arac oldugunu rahatlıkla söyleyebilirm.Bundan once 2008 vectra comfort ektra paketlı aracımız vardı ondan cok daa ii bi arac bu c-max.Bir arkds yukarda mesajında donanım olrak scenıc daa ıı demıs ama bız scenıc prevılıge versıyonuna da bakmıstık fakat aracta teyp calar var cd bıle calmıo kı c-max da sunroof, sony mp3 player ve ses sistemi, yağmur,park sensorlerı, hız sabıtleyıcı el gazı vs vs vs yanı bmw, mercedes de ne varsa bunda da var nerdeyse.Donanım olarak bı kusuru yok fazlasıyla mevcut hersey.Şiddetle tavsıye olunur...
  • Yakın çevremden de aldığım izlenim C-Max modeli yönünde idi. Yıl sonuna kadar araştırmam devam edecek.

Fakat bir de şu servis maliyetleri (özellikle yedek parça) hakkında bilgi sahibi olanlar varsa verecekleri bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Ford C-MAX

• ben scenic derim 2 yıl kullandım çok memnundum tekrar mpv alacak olsam yine scenic düşünürdüm
  • Kuzenimde 2007 Grand Scenic var, Çok sorun çıkardı. En basiti kornası çok zayıftı serviste daha kuvetlisi ile değiştirdiler, aracın elektronik sistemleri çöktü. 1 gün serviste kaldı.
  • SCENİC ya da C-MAX
  • tartışmasız C-MAX...
  • C-max
  • C-Max
  • quote:

Orjinalden alıntı: KubiPala

C-Max

+1
  • Alternatif olarak Touran da değerlendirebilirsiniz. 3 çocuğu olan bir arkadaşım Touran kullanıyor. Hatta bu yıl 2006 model Touran aracını yenisiyle değiştirdi. Hiçbir şekilde başka alternatif düşünmedi. Türkiye'de neden pek tutulmuyor bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

ferahlık ve konfor istediğiniz için scenic alın...Scenic bariz şekilde daha ferahtır (dikkat edin geniş değil ferah ). 2006-2007lerin en üst donanımları da donanım olarak Cmaxten üstündür..

Cmax daha sürücü odaklıdır, daha az yakar, acık daha performanslıdır ama siz bunları pek istemiyorsunuz. yani çocukları okula bıraktıktan sonra yalnız kalınca biraz zorlayabileceğiniz bir otomobildir. Test edin anlarsınız scenic direksiyonu geç tepkilidir. Cmax ise direk tepkili.Cmax size anında itaat eder, scenic biraz nazlanır...

Altea tamamen geride kalır benim gözümde..

benzinli sceniclere lpg yapılıyor mu bilmem ama ihtiyaçlarınıza çok iyi uyar gibime geliyor...

Şiddetle katılıyorum, Focus da focus cmax da sürücü odaklı araçlardır. Yol tutuş olarak focus gibi sınıfında referanstır. Ancak Scenic süspansiyonu daha yumuşak ve darbe emişi daha iyidir. Yakıt birbirine yakındır diye düşünüyorum. Dizelde scenic daha az yakabilir. Ancak ferahlıkta malzeme kalitesinde scenic çok daha iyi kabul etmek lazım.

Bu sınıf araç alacaksanız bu iki araç sınıfında en iyiler bence Türkiye'de. Ancak biraz daha uygun olan nissan note'a da bakabilirsiniz.

Altea da 8v vw motoru var ve malum çok yakan, gürültülü ve diğerlerine göre performansı düşüktür. Bir de içi ferah değil alteanın. Karamsar bi hava var iç mekanda. Scenic bu yönden çok güzel. özellikle privilege ya da dynamique modeli.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.