Şimdi Ara

Amazon bütün gümrük parasını geri iade etti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.378
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 50 gün önce 1088 dolarlık alışveriş yapmıştım amazondan
    192 doları gümrük için alınmıştı ona rağmen türkiyeye göre çok ucuza gelmişti
    bugün bekledigim mesaj geldi gümrük için alınan para harcanmamış ve 2gün içerisinde 192 doları kartınıza iade edecegiz yani refund dediler

kafanıza takılmasın büyük şeyler satın alırken bile gümrüge para gitmiyor :D
    bilgilendirmek istedim

• yasinzz Y kullanıcısına yanıt
    Hocam muhalefet olmak gibi olmasın ama her zaman iade etmiyorlar. Siz şanlısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: arke9

Hocam muhalefet olmak gibi olmasın ama her zaman iade etmiyorlar. Siz şanlısınız

Bu olayı forumda daha önce yazan üç-dört kişi oldu. Neye göre iade yapıyorlar anlamadım. Malum o tutarda ürün vergi ödemeden geçemez.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Bence gümrük memuruna göre. Gümrük memurları için vergi oranını belirlemek üründen gümrük vergisi almaktan daha kolay. O yüzden uğraşmamak için geçiriyorlar bence bazen. Tabi bazen de vergi istiyorlar canı sıkılınca. Görevini düzgünce yapanlar da vardır muhakkak. Fakat 1000 dolarlık malın geçmesinin tek sebebi gümrük memurudur. Bana kalırsa haksızlık olmaması gereken birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: arke9

Bence gümrük memuruna göre. Gümrük memurları için vergi oranını belirlemek üründen gümrük vergisi almaktan daha kolay. O yüzden uğraşmamak için geçiriyorlar bence bazen. Tabi bazen de vergi istiyorlar canı sıkılınca. Görevini düzgünce yapanlar da vardır muhakkak. Fakat 1000 dolarlık malın geçmesinin tek sebebi gümrük memurudur. Bana kalırsa haksızlık olmaması gereken birşey

Gümrükle onlarca kez muhatap oldum ne yapacakları belli olmaz ama o kadar tutarlı ürünün geçmesi pek kolay değil. Üstelik bu bir kişinin başına gelen bir olayda değil, bilmediğimiz daha bir sürü kişi vardır büyük ihtimal. Bu iş ptt de biraz esnek oluyor ama amazon gönderisinde ürünler özel aracı firmayla geliyor, onların hiç affetmemesi lazım. Eğer böyle iade edeceklerini bilsem alacağım çok şey var.

• Gümrük memurunun İnsiyatifi
  • ben de dahil kimse böyle bir riske girmek istemez gibi geliyor bana. tamamen adamlarının insiyatifine kalmış bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gümrük memurunın azizliği

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geri iade aynı anlamda onun için anlatım bozukluğu var...
  • amazondan bilgisayar toplarken tüm parçaları aynı satıcıdan almaya gerek var mı? farklı farklı satıcılardan alıp tek sepette alsak gümrük, vergi fark ediyor mu?
    sayın hocam normalde sınır 75 euro yada 100dolar oldugu halde bu tutarın 10 katı üründe alsan 100 katı üründe alsan verigisini ödediğimizde ürünü alabiliyor muyuz?
    mesala 100 dolarlık bir cep telefonu alabilir miyiz peki vergisini ödesek
  • Telefon olmuyor
    Gsm özelliği olan hiçbir şey olmaz gümükten geçmez yasak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar uzun bir süre yoktum söylemek gerekirse %90 ihtimalle gümrük parası almıyorlar.
    amazondan anladıgım kadarıyla ( help ile uzun bir diyoloğum var ) amazonun türkiye ile anlaşmasından dolayı kargo türkiyeye aktarılırken gümrükten geçmiyor direk olarak türk kargoya verilip adrese teslim oluyor
    ama amazon her ihtimale karşı gümrük alıyor ki buna rağmen kat kat ucuz biliyorsunuz.

neyse 192 dolar hesabıma 10 lira fazla olaraktan geldi :D

başka amazondan alışveriş yapanlara sormak lazım benim arkadaşımda full iade aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinzz

arkadaşlar uzun bir süre yoktum söylemek gerekirse %90 ihtimalle gümrük parası almıyorlar.
    amazondan anladıgım kadarıyla ( help ile uzun bir diyoloğum var ) amazonun türkiye ile anlaşmasından dolayı kargo türkiyeye aktarılırken gümrükten geçmiyor direk olarak türk kargoya verilip adrese teslim oluyor
    ama amazon her ihtimale karşı gümrük alıyor ki buna rağmen kat kat ucuz biliyorsunuz.

neyse 192 dolar hesabıma 10 lira fazla olaraktan geldi :D

başka amazondan alışveriş yapanlara sormak lazım benim arkadaşımda full iade aldı

bilip bilmeden konuşmayın arkadaşım gürmrük sınırını 0.3 $ geçti diye bile gümrük işlemi istediler.Her türlü gümrükten geçiyor geçmek ZORUNDA.PTT olsa eyvallah ancak bunlar özel şirketler o riski alamazlar

• yasaklı ürünler dışında, ticari olmayan ve değeri 1500 euro yu geçmeyen ürünler vergi ile gümrükten geçer.
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    gümrük için alınan para 192,50 dolar dı. refund total ise 192,50.
  • ancak gümrük parası almamışlar
    İstisna gibi, amazon 75 euronun üzerindeki işlemlerde vergiyi siparişle birlikte tahsil ediyor, genellikle iade etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 11 Ekim 2015; 18:31:03 >
  • zaten ilkten aldı ama ondan 45 gün sonra karar çıkıyor geri vermekle ilgili benimki kuruşuna kadar iade edildi sanırım şansılıyım
  • Benimde am/fm destekli bir teyp alasım var ama trt vergisi vs. ıvır zıvırdan çekiniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.