Şimdi Ara

Ankara Kahramanmaraş Arası Güzergahı nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
24.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir işimizi halletmek için Ankara'dan KahramanMaraş'a gitmemiz gerekiyor, olursa bu Pazar sabahı yola çıkıp oraya varıp, Salı geceside Ankara'da olmayı planlıyoruz.

Aracımız 2000 Model VW Bora olacak araç LPG'li ama 8 valfli, ne kadar yakıt harcarız, ayrıca bu yol güzergahını bilen arkadaşlaranlatabilir mi nasıl gideriz en kısa ve güvenli şekilde. Yolun bir kısmı gece kat edilecek.

• Akp nin Maraş kadar az çalışıp çok oy aldığı başka şehir var mı bilmiyorum. Biraz az oy verseler daha fazla hizmet alacaklar ama maraşlılara o yol bile fazla. 15yildir yalandan yol yapım çalışması var o yolda. İş makineleri yolun kenarına park etmiş, çalışıyor süsü vermişler. 15yıldır gidip geliyorum ama hala berbat bir yol. Bir kısmını tünelle halletmisler ama diğer kısım berbat çakıl asfalt ve yer yer tek şerit.

Doğası çok güzeldir. Durulacak, yemek yenilecek güzel yerleri var. Otobandan gitmenizi tavsiye etmem.
    Denildiği gibi en kısa mesafe Kayseri üzerindendir, Pınarbaşına-Tekire kadar yol çok rahat, duble yol sürekli. Ancak Pınarbaşından sonra tablo değişiyor, çift yönlü ve çift şeritli yol var ve dağdan aşağı iniyorsunuz virajlarla yaklaşık 30-40 km boyunca, biraz da meyve-sebze ihracatından dolayı kamyonlar yavaşlatıyor yolu aşırı olmasa da. Ama etraf seyrederek aheste aheste giderim denilirse rahat yol. Dikkat edilmesi gereken diğer bir noktaysa Tekir'den sonra yapılan duble yol çalışmalarından dolayı yer yer aniden asfaltın bitmesi-şeridin aniden yön değiştirmesi olabilir.

Adana üstü de olabilir ama 90 km kadar uzuyor, bunun yanında yol Türkoğlu'na kadar otoban, Türkoğlundan sonra yaklaşık 40 km kadar bir yol kalıyor.

Pazar sabah gidiş olacaksa Kayseri yoluyla gidilmesi daha mantıklı, diğer yol da görmek istenirse ikindin sonu gibi Arif Şekerleme'den Fıstık ezmesi, Yaşar Pastanesinden Dondurma alınarak çıkılabilir:)
  • ankara-kırıkkale-kırşehir-kayseri-pınarbaşı-göksun-kahramanmaraş güzergahını kullanabilirsiniz. kayseri yi geçip pınarbaşı ilçesinden göksun-kahramanmaraş yoluna gireceksiniz. yol genel olarak güzel. pınarbaşı-maraş arası duble yol yapılıyordu. pınarbaşı-göksun arası "dokuz dolambaç" mevkisi var dağlık ve virajlı bir yer. oraya da duble yol yapılıyordu zaten. yol genel olarak güzel. ayrıca ankara-adana- k.maraş güzergahı da var fakat yol yaklaşık olarak 100km uzar. yolun tamamı duble yol ve otoban.bu da 2. seçenek. hayırlı yolculuklar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: errrrr

ankara-kırıkkale-kırşehir-kayseri-pınarbaşı-göksun-kahramanmaraş güzergahını kullanabilirsiniz. kayseri yi geçip pınarbaşı ilçesinden göksun-kahramanmaraş yoluna gireceksiniz. yol genel olarak güzel. pınarbaşı-maraş arası duble yol yapılıyordu. pınarbaşı-göksun arası "dokuz dolambaç" mevkisi var dağlık ve virajlı bir yer. oraya da duble yol yapılıyordu zaten. yol genel olarak güzel. ayrıca ankara-adana- k.maraş güzergahı da var fakat yol yaklaşık olarak 100km uzar. yolun tamamı duble yol ve otoban.bu da 2. seçenek. hayırlı yolculuklar...
    Yaklaşık olarak kaç kilometre oluyor bu mesafe ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaviBodrum

Yaklaşık olarak kaç kilometre oluyor bu mesafe ?

Alıntıları Göster
    ankara kayseri k.maraş güzergahı 620 km.pınarbaşından sonrası biraz yorucudur. göksun maraş arası yol hala tek şerit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: met995

ankara kayseri k.maraş güzergahı 620 km.pınarbaşından sonrası biraz yorucudur. göksun maraş arası yol hala tek şerit.

Alıntıları Göster
    merhaba maraşa geçen sene gitmiştim

ben ankara aksaray adana maraş güzergahını tavsiye ederim

yolun tamamı double ve aksaraydan sonra maraşa kadar otoban

bas gaza gitsin yol yormaz sıkıntısı yoktur.

ama otoban olunca insan dayanamıyor basıyor :)
    yakmaya yakarsın tahmini 6-7 saat sürer eger 120-140 basarsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: H2O

merhaba maraşa geçen sene gitmiştim

ben ankara aksaray adana maraş güzergahını tavsiye ederim

yolun tamamı double ve aksaraydan sonra maraşa kadar otoban

bas gaza gitsin yol yormaz sıkıntısı yoktur.

ama otoban olunca insan dayanamıyor basıyor :)
    yakmaya yakarsın tahmini 6-7 saat sürer eger 120-140 basarsan

Alıntıları Göster
    Radarlar genelde nerelerde sotelenir bu güzergah üzerinde ?
  • quote:

Radarlar genelde nerelerde sotelenir bu güzergah üzerinde ?

Alıntıları Göster
    aksaraya girmeden 10km önce çıktıktan 15km sonrası güvenli bu araya dikkat et
    konya makasda oluyor bazen
    otobandan çıkınca aksaraya kadar pek yok 1 kere karşılaştım ondada hava açıktı
    ankara gölbaşına yaklaşınca mutlaka oluyor dikkat :)
    ş.koçhisarda degilde oraya gelirkenki ufak kasabaların yakınlarında gördüm hep
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H2O

aksaraya girmeden 10km önce çıktıktan 15km sonrası güvenli bu araya dikkat et
    konya makasda oluyor bazen
    otobandan çıkınca aksaraya kadar pek yok 1 kere karşılaştım ondada hava açıktı
    ankara gölbaşına yaklaşınca mutlaka oluyor dikkat :)
    ş.koçhisarda degilde oraya gelirkenki ufak kasabaların yakınlarında gördüm hep

Alıntıları Göster
    otoban gibi çevre yolundan çıktım aksaray yakınlarına kadar 120den aşşagı düşmedim
    belki benim şansımdır saat 19:00 - 22:30 arası ankaraya gelişim

• Denildiği gibi en kısa mesafe Kayseri üzerindendir, Pınarbaşına-Tekire kadar yol çok rahat, duble yol sürekli. Ancak Pınarbaşından sonra tablo değişiyor, çift yönlü ve çift şeritli yol var ve dağdan aşağı iniyorsunuz virajlarla yaklaşık 30-40 km boyunca, biraz da meyve-sebze ihracatından dolayı kamyonlar yavaşlatıyor yolu aşırı olmasa da. Ama etraf seyrederek aheste aheste giderim denilirse rahat yol. Dikkat edilmesi gereken diğer bir noktaysa Tekir'den sonra yapılan duble yol çalışmalarından dolayı yer yer aniden asfaltın bitmesi-şeridin aniden yön değiştirmesi olabilir.

Adana üstü de olabilir ama 90 km kadar uzuyor, bunun yanında yol Türkoğlu'na kadar otoban, Türkoğlundan sonra yaklaşık 40 km kadar bir yol kalıyor.

Pazar sabah gidiş olacaksa Kayseri yoluyla gidilmesi daha mantıklı, diğer yol da görmek istenirse ikindin sonu gibi Arif Şekerleme'den Fıstık ezmesi, Yaşar Pastanesinden Dondurma alınarak çıkılabilir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bitter -- 20 Kasım 2009; 0:14:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bitter

Denildiği gibi en kısa mesafe Kayseri üzerindendir, Pınarbaşına-Tekire kadar yol çok rahat, duble yol sürekli. Ancak Pınarbaşından sonra tablo değişiyor, çift yönlü ve çift şeritli yol var ve dağdan aşağı iniyorsunuz virajlarla yaklaşık 30-40 km boyunca, biraz da meyve-sebze ihracatından dolayı kamyonlar yavaşlatıyor yolu aşırı olmasa da. Ama etraf seyrederek aheste aheste giderim denilirse rahat yol. Dikkat edilmesi gereken diğer bir noktaysa Tekir'den sonra yapılan duble yol çalışmalarından dolayı yer yer aniden asfaltın bitmesi-şeridin aniden yön değiştirmesi olabilir.

Arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkürler,

Ankara'dan Pazar öğlen yola çıkılıp pazar gecesi Maraş'a varmayı planlıyoruz, Pınarbaşına geldiğimizde hava kararmış olacak ve sanırım o bölgeden gece geçeceğiz bu yüzden dikkatli olmak gerek sanırım. Tekir dediğiniz yer Pınarbaşı'ndan önce mi yoksa sonra mı oluyor acaba ?

• quote:

Türkoğlu dan sonra maraş a 20 km kalıyor şekeroba dan sonra 40 km

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Türkoğlu dan sonra maraş a 20 km kalıyor şekeroba dan sonra 40 km

Alıntıları Göster
    Narenciye dönemi olduğundan çok kamyon yada tır oluyor mu bu güzergahta acaba ? Özellikle Duble olmayan eski tip yollardan bahsediyorum.

• quote:

Narenciye dönemi olduğundan çok kamyon yada tır oluyor mu bu güzergahta acaba ? Özellikle Duble olmayan eski tip yollardan bahsediyorum.

Alıntıları Göster
    kamyon vs olabiliyor ama sorun olmuyor.Yollar geniş, yer yer duble yollar var.Ayrıca göksun maraş arası yokuş çıkarken genelde 2 çıkış bir iniş oluyor.O yüzden kamyonun vs arkasında pek kalmıyorsunuz.Ama genel olarak virajlı bir yol. Pınarbaşı- göksun arası zaten araba olmuyor genelde.çok sakin bir yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

kamyon vs olabiliyor ama sorun olmuyor.Yollar geniş, yer yer duble yollar var.Ayrıca göksun maraş arası yokuş çıkarken genelde 2 çıkış bir iniş oluyor.O yüzden kamyonun vs arkasında pek kalmıyorsunuz.Ama genel olarak virajlı bir yol. Pınarbaşı- göksun arası zaten araba olmuyor genelde.çok sakin bir yol.

Alıntıları Göster
    Dün geldim Niğde'den Adanaya. Pozantıyı geçtikten sonra otoban tamiratı var. Tek şerit ilerliyor otoban ve tam bir işkence. Umarım siz yola çıkana kadar bitirirler...

• Hortlatabilir miyim?

Güncel haliyle nasıl ilerlemek gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezcar

Hortlatabilir miyim?

Güncel haliyle nasıl ilerlemek gerekiyor

Maraşlı olup ankarada yaşayan biri olarak kayseri üzerinden gitmenizi tavsiye ederim. Ama bu tamamen kişisel zevkinize kalmış. Mesela beni otoban sıkıyor, sevmiyorum bana ruhsuz geliyor. Hiçbir şey görmeden gidip geliyosun sadece. Bir kere adana üzerinden gittim 80 km fazla gitmiş oldum artı otoban ücretleri de var tabiki, onun dışında hep kayseri üzerinden gittim. Bu yaz yine kayseri üzerinden gidiş dönüş yapacam. Tekir tarafında tek gidiş geliş yollar var malesef ama onun dışında her yer duble yol denebilir. Geçen Eylül ayında 7 saatte gitmiştim ortalama sakin denebilecek bi hızla
  • Akp nin Maraş kadar az çalışıp çok oy aldığı başka şehir var mı bilmiyorum. Biraz az oy verseler daha fazla hizmet alacaklar ama maraşlılara o yol bile fazla. 15yildir yalandan yol yapım çalışması var o yolda. İş makineleri yolun kenarına park etmiş, çalışıyor süsü vermişler. 15yıldır gidip geliyorum ama hala berbat bir yol. Bir kısmını tünelle halletmisler ama diğer kısım berbat çakıl asfalt ve yer yer tek şerit.

Doğası çok güzeldir. Durulacak, yemek yenilecek güzel yerleri var. Otobandan gitmenizi tavsiye etmem.
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, Tekir'den sonra nereye kadar tek şerit yol var? Ondan öncesinde duble sanırım. Tekrar teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Akp nin Maraş kadar az çalışıp çok oy aldığı başka şehir var mı bilmiyorum. Biraz az oy verseler daha fazla hizmet alacaklar ama maraşlılara o yol bile fazla. 15yildir yalandan yol yapım çalışması var o yolda. İş makineleri yolun kenarına park etmiş, çalışıyor süsü vermişler. 15yıldır gidip geliyorum ama hala berbat bir yol. Bir kısmını tünelle halletmisler ama diğer kısım berbat çakıl asfalt ve yer yer tek şerit.

doğru!
  • grezcar G kullanıcısına yanıt
    Hocam herhalde 10 km vardır hepi topu. Öyle kamyon veya tırın arkasında kalmadıysanız göze batmıyor bile
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.