Şimdi Ara

Aynı anda kas yapıp yağ yakmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Daha önce kısa bir dönem fitness deneyimim oldu fakat yağ ağırlıklı olarak kilo aldım. Şuan 1.80 boy 82 83 kiloyum. Bel bölgem 92 93 cm göğüs tarafı ise 95 96 cm civarında. Baya yağlıyım yani. İnternetten hesaplayınca %20 civarı çıkıyor sonuç. Demek istediğim aynı anda uygun bir diyet ile hem yağ yakımı hem de kas gelişimi sağlanabilir mi? Normal ağırlık hareketleri yanında kardiyo yapmayı düşünüyorum. Çok da fazla bir hedefim yok fit bir vücuda sahip olmak istiyorum. Örnek vermek gerekirse son zamanlarda popüler olan ben fero tarzı bir vücuttan bahsediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bulunduğum okulda spor yapacağım ve çok çeşitli hareket yok sırt göğüs kanat kardiyo bacak gibi temel aletlerden var. Nasıl bir program uygulamalıyım antrenman sonrası ek olarak yarım saat kardiyo uygulamayı düşünüyorum koşu bandı ve bisiklet var sadece. Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mümkün dostum olcune göre vücudun muz şeklinde skinny fat Vs biton ismi var . Yağ yakimi ve kas yapımı mümkün. Pumpi yakaladigin düşük kilolarda yüksek tekrar yaparsan hem kas yapar hemde yağ yakarsın. 15-20 rep yapican ve hipertrofiyi yakalicaksin bu kişiden kişiye degisiyo kimi birey hayatı boyunca hiç ağırlık kaldırmamistir adam 4 kilo dumbella pump yakalar kimi birey daha önce fitnesa gitmiştir ama kolları kürdan gibidir ve gücü vardır 15 kg dumbella pumpi yakalar. Bu dediğim aletlerin basina gidince ortaya cikan bişey. Koşu bandında 20 dk dan sonra vücut ısınır ve yağ yakimi olur nabizin yuksek olmasi lazim düşük nabizda anca teyze yürüyüşü yapiliyo oda biseye yaramaz. Oda kişiye göre degisiyo . Git ve öğren

• quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Mümkün dostum olcune göre vücudun muz şeklinde skinny fat Vs biton ismi var . Yağ yakimi ve kas yapımı mümkün. Pumpi yakaladigin düşük kilolarda yüksek tekrar yaparsan hem kas yapar hemde yağ yakarsın. 15-20 rep yapican ve hipertrofiyi yakalicaksin bu kişiden kişiye degisiyo kimi birey hayatı boyunca hiç ağırlık kaldırmamistir adam 4 kilo dumbella pump yakalar kimi birey daha önce fitnesa gitmiştir ama kolları kürdan gibidir ve gücü vardır 15 kg dumbella pumpi yakalar. Bu dediğim aletlerin basina gidince ortaya cikan bişey. Koşu bandında 20 dk dan sonra vücut ısınır ve yağ yakimi olur nabizin yuksek olmasi lazim düşük nabizda anca teyze yürüyüşü yapiliyo oda biseye yaramaz. Oda kişiye göre degisiyo . Git ve öğren
    Hocam 15 20 tekrar 5 kilo ile yapabilirim sanırım eğer 3 set 20 tekrar şeklinde olacaksa :) Ben pazartesi çarşamba günleri 1 saat kardiyo salı Perşembe cuma antrenman ve ardından 15er dakika bisiklet ve koşu bandı düşünüyorum. Nasıl program uygulayacağımı tam bilmiyorum hocam yok hocasız yazıldım çok bir beklentim olmadığı için bir de ilk ay kardiyo ağırlıklı bir çalışma yapıp yağ oranımı azaltmayı düşünüyorum. Zaten başlama sebebim de bu. Koşu bandında ısınırken 8e ayarlıyordum en son kardiyo hiç yapmamıştım koşu bandında ama 12 falan olur diye düşünüyorum. Birde bisiklet daha iyi yağ yakar diye düşünüyorum. Daha zorlayıcı olacağı için. Salı günü başlıyorum inşallah daha önce yaptığımda birşey anlayamadım ama inşallah bu sefer olur. :)

• Ek olarak eklemek istedim beslenmeye de dikkat etmek gerek sporda yeri cok büyüktür beslenmenin. Sağlıklı yiyecekler tuket paketli yiyeceklerden uzak dur.

• quote:

Ek olarak eklemek istedim beslenmeye de dikkat etmek gerek sporda yeri cok büyüktür beslenmenin. Sağlıklı yiyecekler tuket paketli yiyeceklerden uzak dur.
    Zaten genel olarak ara sıra kaçırsam da sağlıklı besleniyorum hocam. Tatlıya karşı koyamıyorum sadece. Şuan düzgün bir program ve sıkı bir çalışmaya ihtiyacım var.

• Hızlı ve sağlıklı bir şekilde spor yapıp istediğin vucuda sahip olmak istiyorsan kardiyo ağırlık beraber yürütmelisin.
    tabi bunlar için tavsiyem bi check up yaptır.
    Vucudunu bilmek en önemli şey.
    Kardiyo da kilo verebilmek için nabzının yükselmesi gerek. Bunu da boy kilona göre ayarla. ben 120 üzerine çıkmadan veremiyorum.
    Paran varsa bi diyetisyene git, ama yoksa standart şeylerden uzak dur.
    Örn: un şeker tuz
    Sütlü tatlılar elbette yiyebilirsin ancak seyrek ye.
    10 günde bir diyetini boz, şok etkisi.
    Yağ bazen gerekli olabiliyor.
    Kan grubuna göre et süt ürünleri tüketmelisin.
    Ve son olarak. Never give up.
    Ne kadar uzun sürerse sürsün bırakma. Senin spordan sonra kilo alma nedenin o. Vucut spor yapılıyor diye enerji depolar, buna alışır eğer sen bırakırsan vucut enerji depolamaya devam eder. Yani karbonhidrat yağ vs vs
  • Işte o tatlıya hayır demek gerekiyo ben tatlı aşığı bir insandım çikolata jelibon şeker sütlü tatlılar şerbetli tatlılar kilo kilo yiyodum. 300 Gr büyük Milka çikolatalar bilirsin onlar bana 2 gün dayanirdi. Ama sonra bu ise bi dur dedim ve arkalarını okuduğumda gordum ki yediklerim glikoz fruktoz ve bol bol işlenmiş malzemeler. Şimdi 50 Gr çikolata bana 1 ay falan gidiyo. Son zamanlarda %99 bitter cikolatalara sardım icinde şeker yok sadece kakao ve kakao yagindan oluşmakta kaloriside çok düşük. Beslenmeye dikkat et sebze tüketmeye özen göster.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atria

Hızlı ve sağlıklı bir şekilde spor yapıp istediğin vucuda sahip olmak istiyorsan kardiyo ağırlık beraber yürütmelisin.
    tabi bunlar için tavsiyem bi check up yaptır.
    Vucudunu bilmek en önemli şey.
    Kardiyo da kilo verebilmek için nabzının yükselmesi gerek. Bunu da boy kilona göre ayarla. ben 120 üzerine çıkmadan veremiyorum.
    Paran varsa bi diyetisyene git, ama yoksa standart şeylerden uzak dur.
    Örn: un şeker tuz
    Sütlü tatlılar elbette yiyebilirsin ancak seyrek ye.
    10 günde bir diyetini boz, şok etkisi.
    Yağ bazen gerekli olabiliyor.
    Kan grubuna göre et süt ürünleri tüketmelisin.
    Ve son olarak. Never give up.
    Ne kadar uzun sürerse sürsün bırakma. Senin spordan sonra kilo alma nedenin o. Vucut spor yapılıyor diye enerji depolar, buna alışır eğer sen bırakırsan vucut enerji depolamaya devam eder. Yani karbonhidrat yağ vs vs
    Bu sefer bırakmayı düşünmüyorum hocam. Ne kadar sağlıksız beslensem ya da protein az tüketsem bile hiç yapmamaktan iyidir diye düşünüyorum artık. Normal antrenmandan sonra yarım saat kardiyo etkili olur mu sizce haftada da en az bir günümü sadece kardiyoya ayıracağım yağ oranım yüksek çünkü. Düzgün bir program etkili bir kardiyo ve sağlıklı bir beslenme ile 3 ayda sonuç alacağımı düşünüyorum.

• quote:

Işte o tatlıya hayır demek gerekiyo ben tatlı aşığı bir insandım çikolata jelibon şeker sütlü tatlılar şerbetli tatlılar kilo kilo yiyodum. 300 Gr büyük Milka çikolatalar bilirsin onlar bana 2 gün dayanirdi. Ama sonra bu ise bi dur dedim ve arkalarını okuduğumda gordum ki yediklerim glikoz fruktoz ve bol bol işlenmiş malzemeler. Şimdi 50 Gr çikolata bana 1 ay falan gidiyo. Son zamanlarda %99 bitter cikolatalara sardım icinde şeker yok sadece kakao ve kakao yagindan oluşmakta kaloriside çok düşük. Beslenmeye dikkat et sebze tüketmeye özen göster.
    Jelibon tarzı şeyler tüketmiyorum ama özellikle şerbetli tatlılara bayılıyorum hocam. Hatta sütlü tatlılar tatlı gibi gelmiyor bana hafif olduğu için bakalım komple bitirmesem bile azaltmaya gayret göstereceğim. Daha başlamadım spora Çarşamba başlayacağım inşallah. Hedef ilk ay için en az 3 kilo vermek.

• Ben sadece kardio taraftarı değilim. Ağırlık sonrası kardiyo senin yağ moleküllerinin kırılmasında daha etkili olacaktır.
    Bence o 1 gününü de en azından bacak çalışarak devam ettirebilirsin. Senin yapacağın kardiyo yalnızca vucudunun ATP ( l-carnitin ile ayni işlev ) üretmesiyle vereceğin enerji kaybıdır. Ancak ağırlık ile yaparsan kaslarının da kendini onarması için extra enerji ihtiyacını gidermek adına vucudunun yağ yakması olacaktır.
    1 taşla 2 kuş Ayrıca yağ oranın azaldığında karşına çıkacak görsellik, sadece kardio ile alacağın görsellikten daha iyi olacaktır
  • quote:

Ben sadece kardio taraftarı değilim. Ağırlık sonrası kardiyo senin yağ moleküllerinin kırılmasında daha etkili olacaktır.
    Bence o 1 gününü de en azından bacak çalışarak devam ettirebilirsin. Senin yapacağın kardiyo yalnızca vucudunun ATP ( l-carnitin ile ayni işlev ) üretmesiyle vereceğin enerji kaybıdır. Ancak ağırlık ile yaparsan kaslarının da kendini onarması için extra enerji ihtiyacını gidermek adına vucudunun yağ yakması olacaktır.
    1 taşla 2 kuş Ayrıca yağ oranın azaldığında karşına çıkacak görsellik, sadece kardio ile alacağın görsellikten daha iyi olacaktır
    Peki hocam idmandan sonra yarım saat kardiyo yeterli midir? Uzun süre spor salonunda durmak da pek etkili olmayacağı için kısa kesmek gerektiğini düşünüyorum.

• Yeterlidir.
  • quote:

Yeterlidir.
    Teşekkür ederim.

• 1 yada 2 saat bantta bısıklette yurucen yag yakcan sonra agırlıgı 1 veya 2 saat calıscan kas yapcan
    toplamda 2 yada 4 saat salonda kalcan enerjın yetmez ve sekerın duser.seker alırsan kılo veremezsın yagın durur
    hepsı test edıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

1 yada 2 saat bantta bısıklette yurucen yag yakcan sonra agırlıgı 1 veya 2 saat calıscan kas yapcan
    toplamda 2 yada 4 saat salonda kalcan enerjın yetmez ve sekerın duser.seker alırsan kılo veremezsın yagın durur
    hepsı test edıldı
    Hocam nasıl kilo verilecek o halde? Ben sadece kol ağırlıklı çalışıyorum ağırlıkta çok fazla uğraşmıyorum yani 20 dk bisiklet 20 dk da hızlı tempo yürüme yapıyorum bitiriyorum.

• Yeni başlayanlar için mümkün sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.