Şimdi Ara

Bir mezuna kalma hikayesi . MEZUNA KALMAKTAN KORKMA.EDİT 3 GELDİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
47
Favori
5.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar biraz geç olsa da mezuna kalmayı düşünen mezuna kalmakta kararsız olan arkadaşlar için açıyorum bu konuyu belki güzel örnekleri görüp moralleri yerine gelir .

2014 YGS ->http://img501.yukle.tc/image.php?id=9651ygs1.png

2015 YGS ->http://img501.yukle.tc/image.php?id=2988ygs2.png

2014 LYS ->http://img501.yukle.tc/image.php?id=84382.png

2015 LYS ->http://img501.yukle.tc/image.php?id=3513.png

Biraz hikayemden başlayayım. Hedef İTÜ İnşaat olarak yola başladım fakat konular yetişmedi vb.bir sürü nedenle 40k ya girdim.Fakat hedef belliydi bu yüzden mezuna kalmayı düşündüm. Bir çok kişinin yaşadığı sorunla tabiki karşılaştım sorunun adı AİLE idi. Kimse istemedi aile de mezuna kalmayı tek anne baba değil teyze dayı anneanne vb. bir çok kişi karşı çıktı fakat şunu unutmayın hayat sizin hayatınız okuyacağınız üniversiteyi siz okuyacaksınız o yüzden kimseyi kafaya takmayın ailenize güzel dille izah edip söz verin ve kendinize güvenin asla pes etmeyin 1 sene boyunca yaptığınız tek iş dersiniz çalışmanız olsun.

Ve bu foruma teşekkürler geçen sene de ben böyle konulara bakıp gaza gelmiştim böyle konular mezuna kalmama etkili olmuştu emeği geçen kim varsa sağolsun.

Bu konuyu genel bir konu haline getirmek istiyorum . Sorular oldukça bol bol editleyip herkesin sorularına elimden geldiğince cevap vereceğim. Şuanda uzun bi yazı yazmak gibi bir planım vardı fakat forumda pek mezuna kalma isteği görmedğimden talep oldukça yazmayı düşünüyorum. Tüm sorulara açığım bol bol cevaplamaya çalışacagım belki direkt olarak cevap vermem zaman alabilir çünkü 2 kişi aynı soruyu sorabılır fakat konuyu direkt editleyip orada aradığınız cevapları bulmanızı ümit ediyorum herkese bu yolda kolay gelsin . Ne demişler zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır.

EDİT 1 : DERSANE KONUSU : Arkadaşlar ben bu sene dershaneye gitmedim. Kesinlikle dershaneyi de tavsiye etmem. Temelin hiç yoktur olabilir fakat temeli biraz bile olan gitmemeli bence. Enerjinin gücünün çoğunu dershanede , dershane yollarında geçiriyorsun. Bunun yerine konuları sen çalış , gerekli olduğu yerde internette konu anlatım videoları var bir sürü oradan eksiğini kapatabilirsin. Zaten önemli olan konuyu biraz çalışıp bol bol pekiştirmek. Sorularını çözdürcek bir yer arıyorsundur belki ama artık piyasada onlarca çözümlü soru bankası yada karekok çözümlü kitaplar var onları çözerek de çalışabilirsin. Dershaneye tek bir şey için gitmelisin o da deneme. Ben dershaneyle anlaşıp sadece denemelerine giriyordum bunu sizde yapın kesinlikle böylelikle sık sık deneme çözer ufaktan bir düzeniniz olur.

EDİT 2 : ÇALIŞMA ŞEKLİ : Arkadaşlar burada kendini tanıyın ilk önce . Ben kendim üzerinden gidicem sizden ona göre düşünün. Mesela ben okuyarak anlıyordum ne kadar konu dinlesem de aklımda kalmıyordu , bu yüzden ilk önce bi konu dinleyip kulak aşinalığı yapardım sonra konu anlatımlara geçerdim. Peki verimli ders nasıl çalışılır ? İlk önce çalıştığınız ortamın sessiz olmasına dikkat edin sizin dikkatinizi dağıtıcak bir şey bulunmasın , bir derse odaklandıktan sonra o derste iyice ilerledikten sonra mola verinki yalandan yere çalışmış olmayın . Mümkünse yakınlarınızda kütüphane varsa kütüphanelerde çalışın evlerde her zaman dikkat dağıtma unsurları var.Ders çalışırken müzik dinlemeyin özellikle bunu kesinlikle yapmayın bir süreden sonra müziksiz kafanız yerine gelmez soruları çözemezsiniz. Bu tek müzik için geçerli değil kendinizi bi şeye şartlayarak ders çalışmayın sınav anının aynısı şekilde çalışmaya gayret gösterin yoksa sınavda uyum sorunu yaşar ve dikkatiniz dağılır. Ders nasıl çalışılır buna gelicek olursak dersleri 2 şer saat şeklinde değilde 45 er dakika şeklinde yaparsanız sizin için iyi olur süre uzadıkça dikkat dağılır bıkkınlık gelir. Kendinizi sıkmadan yapın fakat 10 dakika çalıştınız sıkıldınız diye de bırakmayın öyle durumlarda zorlayın . Bir günde asla ve asla tek bir dersi çalışmayın 2 yada 3 farklı dersi çalışın atıyorum 2 saat fizik çalıştıktan sonra gidin 1 saat kimya soru çözün . Bu sizin zevkinize bağlı olsun. Ben biyoloji sevmezdim zorla biyoloji çalıştıktan sonra matematik veya kimya çözerdim çünkü bu dersleri seviyordum böylece çalışma isteğiniz kırılmaz hemde kendinizi de mutlu edersiniz

EDİT 3 : KİTAP TAVSİYESİ : Buraya olabildiğince çözdüğüm kitapları yazacağım . Çözmediğim fakat iyi olduğunu duyduğum kitaplarıda yazıcam ama onların yanına (?) işareti koyacağım .

MATEMATİK : KONU ANLATIM : Simetriler ve teknofem kesinlikle tavsiyem. Onun dışında hiç temeli olmayanlar antremanlarla matemateği bakabilir.
    SORU BANKASI : Kültür kolay sorular için . Fem beyaz normal sorular için. Karekök en son üst düzey sorular için çözülebilir

GEOMETRİ KONU ANLATIM : Geometride aslında ana mantık konu anlatımdan çok soru çözmektir o yuzden buraya çok kaynak yazmayacağım Fem beyaz ve fem simetri yeterli olur.
    SORU BANKASI : Palme , Fem beyaz , daha da zorlamak isterseniz birey alınabilir

FİZİK : KONU ANLATIM : Altyapısı zayıf olanlar için GÜVENDER(?) , Altyapısı normal olanlar için PALME A-B-C-D , Altyapısı iyi olanlar için Final ve kesinlikle teknofem ...
    SORU BANKASI : Palme A-B , Final (Değişik soru tarzları için kesin bakın) , Fen bilimleri(?) ,

KİMYA : KONU ANLATIM : FEM simetri herkese gider. Palme işin özü gibi son konularda fakat çok kaliteli kesinlikle tavsiyemdir. Eğer bunlarda yeterli gelmezse zirve de güzel bir kitaptır.
    SORU BANKASI : PALME soru bankaları lys ve ygs ler gerçekten kaliteli ve palme organik kimya kitabını şiddetle tavsiye ederim . Onun dışında fem beyaz soru bankası.

BİYOLOJİ: KONU ANLATIM : Temeli benim gibi olmayanlar için FİNAL kalındır fakat detaylıdır baya. Onun dışında palme A-B ve Fem simetri gerçekten güzel kitaplar
    SORU BANKASI : Palme A-B ve kültür kolay bir kitap çözülebilir.

Şuanlik aklıma gelen kitaplar bunlar umarım yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEVISKUS -- 15 Temmuz 2015; 17:53:28 >

• Sağ ol kardeş sayende gözlerim bozuldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • baltali ilah kullanıcısına yanıt
    İnsanların hayatıyla ilgili yardımcı olmaya çalışıyorum içinde birazcık insanlık varsa gidip trollüğünü başka yerde yaparsın.
  • Hocam yanlışlık olmuş sanırım iki sınav sonucu da geçen seneye ait
  • Konu icin tesekkurler ancak resimlerin boyutu mu kucuk yoksa ben de mi bir sorun var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tethark kullanıcısına yanıt
    tamamdır düzelttim pardon.
  • konuda çok yer kaplamasın diye küçük duruyorda üzerine tıkla yeni sekmede büyük açılıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamile kalma ihtimali ne kadar?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam tıp istiyorum o yüzden mezuna kaldım. ilk 15 bin için nasıl bir çalışma izlemem gerekir. mezun programını yazar mısın
  • Çözünürlük çok ii

• Mezuna kalmaktan korkmayın mf3 47k iken bu yıl 5k .. Sorusu olan sorabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: bzkynkvlcs

Mezuna kalmaktan korkmayın mf3 47k iken bu yıl 5k .. Sorusu olan sorabilir

Ss atsana netleri ve obp ne kadar atmış görelim

• Abi yazın için sağol ama resme tıklayıp büyütünce yazılar belli olmuo çöznürlük kötü en azından ygs2 mf3 ve mf4 sıralamalarını yazabilir misin?

• Fotoyu acamiyorum tekrar düzeltebilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Vena Portae

quote:

Orijinalden alıntı: bzkynkvlcs

Mezuna kalmaktan korkmayın mf3 47k iken bu yıl 5k .. Sorusu olan sorabilir

Ss atsana netleri ve obp ne kadar atmış görelim

Mobildeyim ama yazayım.
    Tr 26/11
    Sos 30/10
    Mat 33/2
    Fen 36/4

Mat 43/1
    Geo 14/14
    Fiz 28/2
    Kim 26/3
    Bio 26/4

Obp 85
    Mf3 ham 4,9 dan 5,4 e geri attı.

• linkleri değiştirdim şimdi nasıl ?
  • confess kullanıcısına yanıt
    Senin için edit attım . Umarım sorunun cevabı budur yada takıldığın başka yer varsa sorabilirsin
  • akıldakalıcı kullanıcısına yanıt
    Yeniledim linkleri de şuan nasıl açılıyor mu ?
  • LEVISKUS L kullanıcısına yanıt
    Evet çok sağol. Bu sıralar YGS netlerin nasildi? Ve ygsden hemen sonra LYS netlerin nasildi? İlk sene ve ikinci sene için ayrı ayrı söyleyebilir misin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aklıma gelmemişti birazdan fotoğrafı atar editlerim konuyu . linkler eklendi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEVISKUS -- 15 Temmuz 2015; 5:01:29 >
  • O ortalama ile bu sıralama mükemmel ya çok çok da geri atmamış üstelik çözümlü sorular haricindeki yapamadığın soruları naptın ki

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.