Şimdi Ara

Boşanmayı düşünüyorum sizce haklı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neredeyse 3 senedir süren öncesinde de tanıştığım bir ilişkim vardı. 5 ay önce evlendik her şey çok güzel kendisiyle problemim yok ancak ailesi açısından çok bunalmış durumdayım ve o hiçbir şey yapmıyor.

Daha evlendiğimiz ilk haftadan aniden çatkapı annesi ve babası geldi hiçbir sorun olmadı ancak her zaman bu şekilde devam etti. 5 aydır haftada 2-3 kez çatkapı gelmeleri oldu, hiç aramıyorlar müsait misiniz evde misiniz gibisinden. Hatta bir keresinde dışarıdaydık ve bizi kapıda kaldık diye aradılar ve biz gidene kadar kapıda beklemişler.

Eşimle gerçekten iyi anlaşıyoruz onunla alakalı bir problemim yok ama ona kaç kez söyledim ailesini bu konuda uyarması gerektiğini çünkü artık rahatsızlık vermeye başladı hatta kendisi de bu durumdan rahatsız ama tek kelime edemiyor ailesine karşı, ben de saygımı bozmak istemiyorum. Dün yine aniden geldiler ve gece kendilerince geç oldu diye yatılı kalmak istediler.

Onlar büyüğüm tabii ki ama artık bu durum aşırı canımı sıkmaya başladı. Eşimle bugün yine konuştum bak gelsinler tabiki ama bu çatkapı gelme işi olmaz bizim de kendimize göre işimiz gücümüz var dedim ve bana ''onlar benim ailem bu yaştan sonra onları değiştiremem, bir şey söylersem yanlış anlayıp bir daha asla gelmezler bize'' dedi.

Gün geçtikçe daha sık gelmeye başladılar ve artık ben bu durumdan çok sıkıldım, her gün işten dönerken acaba gelirler mi gelmezler mi eşimle birlikte vakit geçirebilir miyim diye düşünmekten yoruldum. Eşimin de bir şey yaptığı yok resmen kendi kafamda bitirmiş seviyeye kadar geldim.

• evleniyorsan o kadının ailesiylede evleniyorsun üzgünüm bunu kabullenmen gerkeiyor ve ailesine gelmeyin desen kadın direkt tavır alır sana

• Aman hocam bu devirde yuva kurmak zor bi orta yol bul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba zenginse bırak sizde kalsın fakirlerse boşan.  

• OptikForm kullanıcısına yanıt

Hocam hayalim zengin bi kayınpeder  

• Araya mesafeni koy herkes sinirlarini bilmeli. Esin bunu onlara soyleyemiyorsa sen soyle baktin olmuyor, esinle arana sinirlari ciz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orası benim evim lan ne öyle çat kapı gelmek valla karıyı da veririm ailesine alın kızınızı gidin derim 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce Aşık mıyım?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şehir değiştir gelemezler.

• Okuduğum en mantıklı ve güldüren yorum oldu 😂

• Eşinizin ailesine karşı saygılı ve anlayışlı olması çok güzel bir şey. Fakat ne olursa olsun, artık sizinle evli ve önceliği evlilik olmalı. Eğer bu adımı atamamışsa, ailesinden kopamamışsa yani, boşanmayı düşünmeniz çok mantıklı.

Alıntı

metni:
    evleniyorsan o kadının ailesiylede evleniyorsun

Bu yoruma da katılmıyorum. Yok öyle bişey. Siz eşinizle evlendiniz. Ailesine karşı bir sorumluluğunuz yok.

• Evliliği bitirmek baya saçma gibi duzeltilemeyecek şey değil istemenin arkasında başka şey var

• Yav onlar senin ne anan ne baban sevgi saydı da bir yere kadar tavrını belli et ne onlar sana gelsin nede sen onlara git,

• Ailesine konuyu direk açın. Açık açık çatkapı ve sık sık gelinmesinden rahatsız olduğunuzu nelere yaşattıklarını ama olaya sizin dünyanızda etkilerini hiçe saydıklarını ifade edin.

Evlilikte ailelerin sevgileri kadar saygıları da olmalıdır. Eşiniz arada kalmış ama kayıtsız kalması ile pratikte kendi anası babasının tarafını savunmaktadır. Burada psikolojik ağır bedeller ödeyen sizsiniz en başta eşiniz bu mesele el atmalı madem yapamıyor siz yapın .

Evliliklerde yeri gelir anne ya babaya karşı kale duvarları gibi sağlam olmalıdır.

Bazıları gerçekten kötü niyetli değillerdir ve mesele iletişim ve bu tür sorunları vakit kaybetmeden anında saygı çerçevesinde yalın izah etmektir.

Hayatı basitleştirmek gerekir. Onlara empati yaptırın kendiniz ve haliyle kızları eşiniz üzerindeki etkileri evliliği bitirecek kadar sabrettiğinizi net ifade edin. Niyetiniz bitirmek olmadığını çözüm için onların da sizi biraz daha tanıması ve hassasiyetlerinizi ifade etmenizi öneririm.

• Eşine söyle konuşsun yoksa ben konuşacağım de.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu süreçlerden geçmiş biri olarak eğer ailesi ile ters düşersen, eşinin olaya yaklaşımından anladığım kadarıyla eşin ailesinden yana tavır alacak. Huzurun daha çok kaçacak. Bu konuyu en güzel aynı şeyi yaparak çözersin. Kendi ailen ile konuş. Birebir aynı şeyi yapmalarını iste. İşe yarayacaktır.

• Evligligin icine iki taraf farketmeksizin ailelerin girmesi tehlikelidir evliklerin bitmesinde buyuk rol oynar.Esiniz ailesine karsi soyleyemiyorsa kendiniz yapacaksiniz Ailesi ile direkt olarak konusun tartisma olmadan sert soylemlerden kacinarak bu durumdan rahatsizlik duydugunuzu artik bu gelip gitmelerin azalmasi gerektigini acik ve guzel bir dil ile anlatın.Anlayis gösterirlerse ne ala eger ters dusunurlerde esiniz de ailesinin yaninda yer alip ev icince huzuru bozarsa evet ozaman hic beklemeyin bosanin gitsin.Ama anlayis gosterirlerse esinizlede problem olmuyorsa evlilige devam edersiniz.Oncelik olarak mutlaka konusulmali bosanma asamasi dusunulmeden.

• YusufYrkl kullanıcısına yanıt

Valla memur falansa yapacağı en mantıklı iş bu tartışma konuşma muhabbetine girerse o evlilik biter. Bir huzursuzluk girer yani tayinim çıktı sürdüler ayağına şehir değiştirecek ya da özelde ise başka bir şehirden iş ayarlayacak şartları daha iyiydi gitmemiz lazım diyecek. Evlilik ipte cambaz gibi oynama sanatı o dengeyi kaçırdığın an biter. Hakikaten sıkıntı birde o durum sürekli çat kapı birinin gelmesi falan adam rahat edemez yani. Ailesini bırak komşu bile gelse sıkıntı. Her şeyin bir dozu var. Misafir gelir ayda 1 gelir 1 saat kalır gider. Ben zamanında ygs döneminde eve çat kapı gelen komşu çocuğunu istemiyoruz diye kapıya yazı yazmıştım olay çıkmıştı pişman değilim halen daha. Annemler neden bizi de kattın demişti bende biz aileyiz anca beraber kanca beraber demiştim. :) o velette hak etmişti ama kreş gibi öğlen geliyordu akşam annesinin zoruyla gidiyordu alüminyum ev zaten kalabalık birde onla uğraşıyorduk. Hiç sevmem öyle vıcık vıcık sulu ilişkileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 22 Nisan 2024; 13:15:45 >

• çıldırmalık insan tipleri resmen. yapılan aşırı büyük bir terbiyesizlik. ben olsam ağır konuşup bir daha gelmemelerini isterdim. Ama gel gelelim eğer senin böyle bir şey yapabilme durumun yoksa, kendi anne babana durumu anlat. Onlarda durumu kızın anne babasına anlatsınlar ve öyle fazla sık gelmemelerini söylesinler. Nefret ediyorum böyle tiplerden, benim de dayımın eşi aynı böyle bir tip. kadın misafirliğe geliyor, misafirliğe geldiği yerde kalabilir miyim diye sormadan Çat diye kalıyor. Bir insan nasıl böyle zekasız ve düşüncesiz olabiliyor anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 22 Nisan 2024; 14:34:38 >
  • Eşinden memnunsan ve ailesine bişey diyemiyorsa sorunun kaynağına inmen lazım. Eşinden memnunsan eşini değil evini değiştir. Ailesinden daha uzak biryere taşıyabilirsin. Sırf evinin yerini değiştirmemek için eşini terketmek daha büyük ziyan olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.