Şimdi Ara

Bugün lastik patladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saat 01:00 sularında gülsuyu köprüsünde araçtan abuk sabuk sesler geldi. Kenara çektim tabi. Lastik inmiş. Değiştirmek için bijonları gevşetmeye başladım.
    Bijon anahtarı kullanıla kullanıla ağzı açılmış. Tekini sökemedim. Lastikçi arkadaşı aradım oda şansa kadıkoydeymiş araçsız. Biraz etrafa bakındım anahtar bulamadım ilerleyeyim dedim lanet olası eds kamerası yüzünden emniyet şeridinden geri döndüm. Dünyada zaten başka hiçbir ülkede böyle bir saçmalık yoktur. Lastik patlak bile olsa ceza kitliyorlar.
    neyse birini gördüm aracında rica ettim o tek bijonu söktüm.
    Bu kulağa küpe oldu herkesede tavsiyem yedek bijon anahtarı mutlaka bulundurun.

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim yolda duran biri olursa mutlaka yardım etmeye çalışın bir gün başınıza gelince ne demek istediğimi anlarsınız.

• Aracın nedir kasko yapılabiliyor mu bilmiyorumda yapılabiliyorsa her zaman çekici teminatı ve yol yardım teminatı olmasına özen gösterin kasko şirketinin numarasınıda araçta kesinlikle bulundurun. Arabasını durdurup zamanını tanımadığı insanlara yardım etmeye ayıracak insan %1 denk gelir.
  • Aracın nedir kasko yapılabiliyor mu bilmiyorumda yapılabiliyorsa her zaman çekici teminatı ve yol yardım teminatı olmasına özen gösterin kasko şirketinin numarasınıda araçta kesinlikle bulundurun. Arabasını durdurup zamanını tanımadığı insanlara yardım etmeye ayıracak insan %1 denk gelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    araçta kasko var dediğin gibi çekici çağırabilirdim. Aklıma inan o an gelmedi onu bırak şimdi yazmasan yine aklıma gelmezdi.
  • yani insanların başına binbir türlü şey geliyor. herşeyin yedeğini düşünüp haraket etmek doğru bir davranış değil. hem yönetsel hem maliyet hem de hacim açısından.

çekici çağırmak aklınıza gelmedi ise bu haklarınızı tam bilmediğinizi gösterir. o yüzden teminatınızı okumanızı tavsiye ederim.

ikincisi de her firmanın yol yardımı oluyor hatta bazı lastik firmalarının 7/24 yol destek hatları bulunuyor.

bu firmalardan ücretini ödeyerekte destek alabilirdiniz

geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bijon anahtarı neden yamulur. Fazla hava basıncı ile gereğinden fazla sıkarsan herkül gibi olursunda ondan. Çözüm yine hava tabancalı bijon. Yedek lastik olmayan araçta ne olacak peki.

• lastik tamir köpüğü ile pompa bulundursak ilk lastikçiye kadar gidebilir belki. bijon anahtarı içinde aracın içindeki değil de dışarıdan sağlam bişey alınıp taşınsa daha iyiymiş demekki
  • Fabrikasyon bijon anahtarları çöp maalesef, ben de lastik patladığında degistiremedim, kaskodan çekici çağırarak tecrübe ettim. Sonrasında izeltas + anahtar aldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yedek bijon anahtarı dışında çakmaklıktan çalışan bir pompa da hayat kurtarıyor bazen. Ufak patlaklarda lastik değiştirmekle uğraşmak yerine şişirip devam edebiliyorsunuz. Daha sonra müsait bir yerde ya da zamanda ister değiştirin ister lastikçiye uğrayın.

3 defa başıma geldi. İlkinin rezilliğini yaşadıktan sonra alıp attım bagaja. Sonrakilerde çok işime yaradı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek bijon anahtarı niye bulunduralım ki... Bijon anahtarı eskimiş ise atıp yenisini alalım

• Laatik şişirme spreyi kullanmak en iyisi, yol kenarları çok tehlikeli oluyor.

• Tork ayarlı lokma kullanarak yıldız şeklinde bijonlari takarsaniz böyle saçmalıklar yaşamazsınız.

Bugün lastik patladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Eylül 2019; 21:50:30 >
  • _mp_ kullanıcısına yanıt
    O spreyler lastik basınc sensörlerini bozabiliyor ama.

• Kaskonun çekicisi çağrılabilir,
    Bankanın Platinum müşterisiyden onun çekicisi çağrılabilir.
    Ve bunlar ücretsiz.
    Yolda kaldığımda ararım çekiciyi gelir hiç kimseden yardım istemem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gülsuyu köprüsünde Remzi Kılıç var lastikçi 24 saat açık ..
  • Ucuz bijon anahtarları ve araç içinde gelen anahtarlar, makina ile sıkılmış bijonları açmakta zorlanıyor bazen açmıyor ama sonradan alınan markalı sağlam anahtarlar ile açılmaması gibi bir sorun olmuyor. Başımıza geldi de ondan biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Aracın nedir kasko yapılabiliyor mu bilmiyorumda yapılabiliyorsa her zaman çekici teminatı ve yol yardım teminatı olmasına özen gösterin kasko şirketinin numarasınıda araçta kesinlikle bulundurun. Arabasını durdurup zamanını tanımadığı insanlara yardım etmeye ayıracak insan %1 denk gelir.
    Kütahya'dan Afyon'a giderken lastiği patlayan bir aileye denk geldim El ettiler. Durdum. Lastikleri patlamış. Ama nasıl patlamış. Adam uyur gibi olmuş. Arabayı orta refüje düşürdüğü anda uyanıp sağ yapmış. Arabayı refüjün kenarına vurmuş. Çelik jantın kenarı yamulmuş. Lastik oradan hava kaçırmış. Bereket, tarlaya uçmadan sağda durabilmişler.

Lastiklerini değiştirdim. İşin ilginç olanı, hayatımda değiştirdiğim ilk lastik bu idi. Fazla hız yapmadan Afyon'da bir lastikçiye girip yardım almalarını tavsiye ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sancar10

O spreyler lastik basınc sensörlerini bozabiliyor ama.
    Lastik patlayınca genelde Sensörde gidiyor zaten, parçalıyor sensörü.
  • bu kadar yorulmanıza gerek yoktu lastik tamir kitli alıp aracınızda bulundurun lastik indiğinde lastiğe sıkın 20 bar hava basar tamirciye kadar götürür 2008 den beri kullanırım yedek lastiğe hiç ihtiyaç duymadım

• bizim 3008 in ve kuzenın fluence in bijon anahtarı kırılmıştı
  • lastikçilerin hava tabancaları fena, onların sıktığı lastiklerin sökülmesi çok sıkıntı yaratabiliyor.

genelde araçlarımda yazlık/kışlık değişimlerini komple jant+lastik olarak değiştiriyorum,

3 sene önce, lastikçiye gittim, sadece sök tak yapılacak dedim, bu işlem için 40 tl istedi.

o zamandan beri kendim 4 lastiği yılda 2 defa sök tak yapıyorum.

Yalnız, hava tabancası ile sıkılmış lastikleri sökemediğim de oldu. öyle kaynamış ki. yanlış anlaşılmasın bijonları söktüm ama jant araçtan ayrılmıyor.

bu durumda yavaş yavaş krikoyu indirmek ve aracın ağırlığı ile jantın ayrılmasını sağlamaya çalışabilirsiniz.

lastikçiler kadar olmasa da artık hızlandım

burada kriko da önemli, patlak lastik değişimi için yeterli de benim gibi çok kullanıyorsanız, makas tipler pek kullanışlı değil, bu nedenle arabalı tabir edilenlerden almayı düşünüyordum ama şimdilik erteledim.

sıkıntı bijon anahtarında oluyor, araçlardaki bijon anahtarına güvenmeyin, sağlam bir anahtar alın mutlaka.

araç kitlerine de güvenmeyin çok, normal patlarda iş görebilirler ama yarık/yırtıklarda hiçbir işe yaramazlar.

ayrıca lastik içine iyice bulaştıklarında lastik temizliği/ömrü vs. sıkıntıya giriyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.