Herkese kazasız belasız dertsiz sürüşler dilerim. Geçenlerde araca bi markanın -30 derece dayanıklı cam suyundan koydum fakat Ankara'da gece -15 derecede donmuş. Ön ve arka cama su atmıyor fakat silecekler çalışıyor. 2 gündür şırıngayla çekip ılık su ekledim motorun sıcağıylada dahil genede çözemedim. Cam suyu motorundanda ses gelmiyor elektrikçi arkadaşı aradım motorda donmuştur dedi. Başına gelen varmı yardımcı olursa sevinirim bir türlü su motorundan ses alamıyorum ve buzu da kolay kolay çözemiyorum |
Cam Suyu Dondu Yardımlarınızı Bekliyorum..
-
-
Hocam Vw grupsa sigortası onların hemen atıyor. Başka markaysa yine de sigorta kontrolü yapın eğer sağlamsa sıcak su ile yıkayan yıkamacılar var onlardan yardım isteyebilirsiniz. -
Yakınlarda avm veya kapalı otopark olan bir yer varsa sabah otoparka bırakın akşama kadar kalsın büyük ihtimal çözülecektir
-
Benim de silecek suyu fıskiyesinin ucu donuktu. Hiç uğraşmadım kendi kendine düzeldi. -
quote:
Orijinalden alıntı: tsmsk
Hocam Vw grupsa sigortası onların hemen atıyor. Başka markaysa yine de sigorta kontrolü yapın eğer sağlamsa sıcak su ile yıkayan yıkamacılar var onlardan yardım isteyebilirsiniz.Yok hocam Peugeot 206 aracım, silecek çalışıyor fakat su atmıyor ikisi aynı sigortaya bağlı olduğu için sigorta atmasına ihtimal vermedim o yüzden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ozay06Yakınlarda avm veya kapalı otopark olan bir yer varsa sabah otoparka bırakın akşama kadar kalsın büyük ihtimal çözülecektir
Bugün hava fena değildi 6-7 saat güneşin altındaydı arada kaput açtım motoru çalıştırıp sıcak tutmaya çalıştım gene bi sonuç alamadım
quote:
Orijinalden alıntı: shkoksal
Benim de silecek suyu fıskiyesinin ucu donuktu. Hiç uğraşmadım kendi kendine düzeldi.Çamur olduğu için her yer cam çok çabuk kirleniyor maalesef o yüzden hiç beklemek istemiyorum 😁
Benim de dondu, Ankara bu sıralar çok soğuk -10 dereceleri görüyor geceleri, sattıkları -30 derece yazan mal o kadar dandik ki şimdiden buz olmuş komple. Yazık gerçekten camlar hep çamurlu kaldı elle sildim bugün. -
quote:
Orijinalden alıntı: SequentiaL
Benim de dondu, Ankara bu sıralar çok soğuk -10 dereceleri görüyor geceleri, sattıkları -30 derece yazan mal o kadar dandik ki şimdiden buz olmuş komple. Yazık gerçekten camlar hep çamurlu kaldı elle sildim bugün.Peki su motorundan ses geliyor mu hocam sizin?
quote:
Orijinalden alıntı: Onur-kLcBugün hava fena değildi 6-7 saat güneşin altındaydı arada kaput açtım motoru çalıştırıp sıcak tutmaya çalıştım gene bi sonuç alamadım
Alıntıları GösterBugün yine soğuktu aslında Yarın ve diğer gün daha sıcak olacak Kapalı ortamda açmıştım ben zamanında
-
Muhtemelen fıskiye uçları donmüştür. Fıskiyenin üzerine sıcak su dökülebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Ocak 2021; 22:57:38 >
O üzerinde -30 yazan sudan bende kullandım -8 de dondu.
Hatta bu gün konu açmıştım
Su deposuna bir miktar alkol dokerseniz donmaz. Kolonya dezenfektan vs is gorur. -
Daha önce başıma böyle bir durum geldi. Aldığım kişi, kocaelinde ikamet ettiği için su ile kullanıyormuş. Kışın aracı almaya giderken boluda dondu. Ne sıcak su eklemem bi işe yaradı ne de -30 luk cam suyu. Havalar ısındığı gibi çözüldü. Çözüldüğü gibi bütün suyu sileceklerden sıkıp hemen cam suyu ekledim. O günden sonra böyle bir sorunla karşılaşmadım. Şu an bulunduğum yer -18 derece. Çare olarak da kapalı garaj veya avm otoparkına çekip 1 gün bekletmeniz. Koyacağınız yerin de eksi derecelerde olmaması gerekir minimum 5 derece ve üzeri.
Motordan ses gelmiyorsa ya bozulmuştur ya da sigortası atmıştır su donduğu için. Silecekle aynı değil sigortaları.
-
Hocam oncam ızgarasınin altindan geçen ince su hortumlarıni memelerden ayırıp kola basın eğer su geliyorsa uçları donmuştur , sökmesi kolaysa ılik su dolu bardağın içine atın çözülür .. opellerde washerjet memeler var onlarin yerinden kolay çıkıyor misal rahat oluyor.. su antifrizlide olsa yine de donuyor artık mavi boya mı katıyorlar antifrizli deyip bilemiyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: baranel
O üzerinde -30 yazan sudan bende kullandım -8 de dondu.
Hatta bu gün konu açmıştımA101 den aldim -20 yaziyordu sanirim. -18 de donmadi. Siz nerden almistiniz ? Oradan almayalim :)
-
sakın yukarıdaki arkadaşı dinleyip kolonya felan dökmeyin aracınız felan yanar ölebilirsiniz saçmasapan tavsiyeler tavsiyeye bak kolonya koyacakmış o motor sıcaklığıyla o kolonya parlayıp bütün arabayı yaktıracak.
Benzer içerikler
- akünün kutup başları ters bağlanırsa ne arızalanır
- motor rektefiye ücreti
- vernik atması çözümü
- seramik kaplama mı ppf mi
- en iyi yakıt tasarruf cihazı hangisi
- tesla model q
- bmw i4 fiyat
- chery tiggo 9 pro özellikleri
- elantra n
- dacia fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X