Şimdi Ara

CLİO II DİREKSİYON SİSTEMİ ELEKTRİKLİMİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
38.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 MODEL CLİO II DCI ARACIMIN GEÇEN MOTOR BAKIMINI YAPTIRIRKEN USTAM HİDROLİK YAĞLARINI FİLAN DEĞİŞTİRDİ AMA DİREKSİYON SİSTEMİNİN YAĞ KOYMA YERİNİ BULAMADI MOTORU ÇALIŞTIRDIĞIMIZDA İSE DİRREKSİYONU SAĞA SOLA ÇEVİRİNCE VIZZZT DİYE SESLER ÇIKIYOR SENİN ARACIN ELEKTRİKLİ DİREKSİYON DEDİ AMA BEN HALEN İNANMIYORUM USTANIN HİDROLİK SIVISININ YERİNİ BULAMADIĞI İÇİN BÖYLE DEDİĞİNİ ZANNEDİYORUM , EĞER ELEKTRİKLİ İSE BU SİSTEMİN AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI NELERDİR ? YOK HİDROLİK İSE YAĞ NERDEN KONUYOR ?

• Elektrikli hidrolik bilemem ama ustanı değiştirsen iyi edersin.

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

2004 MODEL CLİO II DCI ARACIMIN GEÇEN MOTOR BAKIMINI YAPTIRIRKEN USTAM HİDROLİK YAĞLARINI FİLAN DEĞİŞTİRDİ AMA DİREKSİYON SİSTEMİNİN YAĞ KOYMA YERİNİ BULAMADI MOTORU ÇALIŞTIRDIĞIMIZDA İSE DİRREKSİYONU SAĞA SOLA ÇEVİRİNCE VIZZZT DİYE SESLER ÇIKIYOR SENİN ARACIN ELEKTRİKLİ DİREKSİYON DEDİ AMA BEN HALEN İNANMIYORUM USTANIN HİDROLİK SIVISININ YERİNİ BULAMADIĞI İÇİN BÖYLE DEDİĞİNİ ZANNEDİYORUM , EĞER ELEKTRİKLİ İSE BU SİSTEMİN AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI NELERDİR ? YOK HİDROLİK İSE YAĞ NERDEN KONUYOR ?
  • Ustanı hemen değiştir bencede.Tamamen elektrikli direksiyon sistemini BOSH denemişti bikaç alman arabasında ama seri üretime hiç çıkmadı diye biliyorum.Seninki elektrik destekli hidrolik direksiyon ve yağının değiştirilmesi gerekiyor.Eğer benimkiyle aynıysa kaputu açınca sağ üstte görebilirsin.Üzerinde direksiyon şekli var zaten.
  • Usta degismeli gibi geldi bana, direksiyon hidroligi cok net gorunuyor kaputu acinca. Elektrik destekli hidrolik direksiyon bizim araclar
  • ustanı hemen değiştir.Senin aracın hidrolik direksiyon pompası ise elektrik pompası oda sol önde çamurluğun içerisinde bulunur yağ değişimi yapılmaz yağları ömürlüktür yalnız seviye kontrolü için kapağını açabilirsin oda sol fartın arkasında aşağı bak orada görürsün duyduğun vızıltı elektrik motorunun çalışma sesidir
  • ustamı değiştiremem nedenmi ? servise kazıklanacağıma yıllardır tanıdığım ustamla devam ederim daha iyi , zaten ustamla sadece yağ değişimi filtre değişimi zamanı müşerref oluyorum detaylı işçilik gerekirse dediklerinizi gözden geçireceğimden emn olabilirsiniz
  • elektrikli olsa bile hidroliksiz çalışmaz zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çalışır megane 2 ler komple elektrikli dir clio 2 faz 2 olan hatchback araçlarda elektriklidir onlarda hidrolik hiç yoktur tamammen elektrikli ve hidroliksizdir ve çok sağlıklı bir sistem değildir çok sık arıza verir.
    quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

elektrikli olsa bile hidroliksiz çalışmaz zaten
  • ben 2003 clio 2 hb çok iyi özellikle uzun yolda mükemmel her 10km/hıza duyarlı....ve sağlam motoruda siemens....
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkxwing

Elektrikli hidrolik bilemem ama ustanı değiştirsen iyi edersin.

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

2004 MODEL CLİO II DCI ARACIMIN GEÇEN MOTOR BAKIMINI YAPTIRIRKEN USTAM HİDROLİK YAĞLARINI FİLAN DEĞİŞTİRDİ AMA DİREKSİYON SİSTEMİNİN YAĞ KOYMA YERİNİ BULAMADI MOTORU ÇALIŞTIRDIĞIMIZDA İSE DİRREKSİYONU SAĞA SOLA ÇEVİRİNCE VIZZZT DİYE SESLER ÇIKIYOR SENİN ARACIN ELEKTRİKLİ DİREKSİYON DEDİ AMA BEN HALEN İNANMIYORUM USTANIN HİDROLİK SIVISININ YERİNİ BULAMADIĞI İÇİN BÖYLE DEDİĞİNİ ZANNEDİYORUM , EĞER ELEKTRİKLİ İSE BU SİSTEMİN AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI NELERDİR ? YOK HİDROLİK İSE YAĞ NERDEN KONUYOR ?

• Elektrikli hidrolik ilk defa duyuyorum kolpayı sıkmış düpedüz :) Hayır odeğil ben aynı zamanda denizciliklede uğraşıyorum gemimin dümeni var o bile elektrohidrolik motorlu dümenin kensisi elektrik ile çalışıyor ama ana makina yağ pompalıyor
  • yav kesin bişey bilen yokmu , elektrikli mi değilmi ???
  • Arkadaşım direksiyonun hıza duyarlı elektro-hidrolik direksiyon sistemi.Adındanda anlaşılabileceği gibi hidrolik yani yağ değişimi yapılabilir.Ama belki elektrik destekli olduğu için değişim periyodları normal hidroliklerden daha uzun olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Falmor

Arkadaşım direksiyonun hıza duyarlı elektro-hidrolik direksiyon sistemi.Adındanda anlaşılabileceği gibi hidrolik yani yağ değişimi yapılabilir.Ama belki elektrik destekli olduğu için değişim periyodları normal hidroliklerden daha uzun olabilir.

HELE ŞÜKÜR YAV NET Bİ CEVAP YAZAN ÇIKTI , TEŞEKKÜRLER ARKADAŞ
  • Rica ederim.Cevap kesinde yağ değişimi hakkında yazdığım kişisel fikrim.Değişip değişmeyeceğini yada ne zaman değişeceğini bilmiyorum.Benimki sadece hidrolik.
  • ben konuyu hortlatıcam ama bende de aynı sorun var ne yapmalıyım bilemedim.
    araba durmuş vaziyetteyken direksiyonu sağa sola çevirdiğimde vızıltı gibi uğultu gibi sesler çıkarıyor. bu normal bişey midir? sorun mudur?
  • haftasonu direksiyon motorun çalışmıyo dedi bizim usta. 1000 lira civarı orjinali, 600 civarı yerlisi, 100 liraya garantili tamir yaptırıyoruz dedi. herhalde tamir yoluna gidicez.
  • arkadasım bende de clio 2006 model 1.5 dizel arac var iki kere hidrolik pompasını patlattım ve ıkısınde de degiştirdim evt bunlar elektrikli ve sag sola cevirdiginde ses yapar bunlar normaldır yag degişiminede gelince bunların yagsı degişmez sadece hidrolık pompasını degiştirdigin zaman koyarsın baskada koymana gerek yoktur ama cok dıkkat etmen gerekır pompa içerisine bir damla suda alsa yanar ben şimdi gözüm gibi bakıyorum hatta arabayı yıkarken bıle oraya su tutmaya korkuyorum egerki yag atıyorsa ve direksiyon hala yumusak ise arabayı hemen durdur ve servis cagır motoru kurtarırsın BİLMEM ANLATABILDİMMİ
  • Merhaba arkadaşlar. Bayağıdır yazayım diyordum ama anca üye olabildim. malum yoğunluk.

1- Clio II lerin direksiyon pompası elektriklidir. Bu pompada yağ olmadığı anlamına gelmez (ATF Yağ Konur)
    2- Bu pompa aracın solunda SOL FAR altında bulunur. üstten dikkatli bakarsanız far motorunun altındaki yağ eklemek için direksiyon kutusunun kapağını görürsünüz.
    3- Sıfır fiyatı 1250 Lira civarındadır.
    4- Onarım fiyatı Garantili vırt zırt 300 civarı derler
    5- çıkma fiyatıda 300-500 arasıdır.
    6- Elektrikli direksiyon kutusu bozuldu ise kesinlikle yaptırmayın. Gidin çıkma alın... (tecrübe ile sabit)
    7- öyle su teması ile vs.. bozulmaz. Tam tur direksiyonu çevirdikten sonra biraz daha zorlarsanız dönmek için anında bozulur bu meret.
    8- Benim direksiyon kutusunu tamir ettirdikten sonra (Birkaç defa) keçesinden yağ kaçırmaya başladı. hali ile yağı bitiyor. bende yılda 1 defa tamamlıyorum.

Aracım 2004 clio II. Bilgisayar programcısıyım sanayi esnafına e-ticaret ve yazılım işi ile uğraşıyorum.
    Firma ismi reklama girebilir :) direksiyonu bozulan arkadaşlar bana mesaj gönderebilirsiniz. Eğer admin için sakıncası yok ise bir kaç firma ismide verebilirim.
    Bu yazıyı okuyorsanız mutlaka direksiyon ile ilgili bir sıkıntınız vardır.
    Geçmiş olsun.

• 2006 clio symbol um ver bende aynı dertten muzdaribim bugün Bosh servisine gittim periyodik bakım için aracın direksiyonundan vızır vızır ses geliyordu. Direksiyon pompasıdan kaynaklandığını söylediler. Orjinal parça 1000 tl muadili 700 tl dediler. Bende daha sonra bakarız dedim

İstanbul da çıkma parça yada tamir yaptırabileceğim yerler var mıdır ? Yardımcı olabilecek arkadaşlar pm atabilir mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.