Şimdi Ara

Dengesiz beslenme ile düzenli spor yapsam vücut gelişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
21.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlük protein ihtiyacını karşılayamıyorum malum et fiyatları. Yumurta filanda bir süreden sonra bayıyor. Ama sporda sıkıntı yok o bedava ya vücut gelişir mi ne dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dengesiz beslenip hayatına devam edeceğine,
    Dengesiz beslenip+spor yaparak hayatına devam etmen daha iyi olur.

Spor sağlıktır, her ne kadar yukarıda arkadaşlar geri bile gidersin dese de abartıyorlar. Takılma onlara.

Etrafınızda spor yapmayan, dengesiz hatta berbat beslenen üstüne birde sigaraya gömülmüş milyonlarca insan vardır. Onlar ölsün o zaman...

Sen sporunu yap, hiç yoktan iyidir. Geriye gitmezsin. İlerleme az da olsa vardır. Spor demek hobi ve endorfin demektir. Sabahtan akşama kadar anime/dizi izleyip dota oynamak yerine şu yukarıdaki arkadaşların bahsettiği o işe yaramaz sporu yapmayı tercih ederim.

2,5 yıldır istediğimi yiyorum ve istediğim gibi çalışıyorum. Spor yaparken zevk aldığım için memnunum. Etrafımdaki göt ile göbek birleşmiş patates çuvallarından daha iyiyim, o bana yeter.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dengesiz Beslenme ile Düzenli Spor Yapınca Vücut Gelişir mi?

Giriş:

Dengesiz beslenme ve düzenli spor arasındaki ilişki, vücut geliştirme hedeflerine ulaşmaya çalışan birçok kişi için önemli bir sorudur. Bazıları spor yaparak sağlıklı olmayan beslenme alışkanlıklarını telafi edebileceğine inanırken, bazıları da beslenme olmadan sporun etkisiz olduğunu savunur.

Beslenme Olmadan Vücut Geliştirme:

Kas gelişimi için yeterli protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar da dahil olmak üzere besleyici bir beslenmeye ihtiyaç vardır. Sadece spor yapmak, vücudun kas onarımı ve büyümesi için gerekli olan besinleri sağlamaz.

Spor Yapıp Sağlıksız Beslenmek:

Sağlıksız beslenip spor yapmak, vücut geliştirme hedeflerine ulaşmayı zorlaştırabilir. İşlenmiş gıdalar, şekerli içecekler ve aşırı doymuş yağlar gibi sağlıksız besinler, kas büyümesini engelleyebilir ve iltihaplanmaya neden olabilir.

Beslenme Olmadan Kas Yapılır mı?

Sadece spor yapmak kas kütlesini hafifçe artırabilir, ancak önemli ölçüde kas geliştirmek için yeterli beslenme şarttır. Kas büyümesi, spor sırasında oluşan mikroskobik yırtıkları onarmak için gerekli olan protein sentezini tetikler.

Sonuç:

Dengesiz beslenme ile düzenli spor yapmak, vücut geliştirme hedeflerine ulaşmak için yeterli değildir. Kas gelişimi için besleyici ve dengeli bir beslenmeye ihtiyaç vardır. Spor, vücudu güçlendirir ve dayanıklılığı artırır, ancak sağlıklı beslenme olmadan kasların tam potansiyeline ulaşması mümkün değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olur ama iyi beslenen birine göre çok daha geç olur
  • Up

• Gelişir.
  • en azindan 1.2g/kg tutturmaya calis.
  • Arkadaşlar açıklar mısınız nasıl gelişir?

• BlueLagoN kullanıcısına yanıt
    spor sonrası ağrı geçim süresi 3 günü buluyorsa sıkıntı en geç 2 günde geçiyorsa idare eder iyi beslenen biri ise 1 gün sonra dipçik gibi olur fark bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lınc

spor sonrası ağrı geçim süresi 3 günü buluyorsa sıkıntı en geç 2 günde geçiyorsa idare eder iyi beslenen biri ise 1 gün sonra dipçik gibi olur fark bu

Gelişme olur mu peki, diyelim ki ön kol çalışıyorum biceps küçülür mü yoksa gelişir mi?

• Tabiki gelişirsin dostum bu nasıl soru. Ter dokuyorsun emek veriyorsun vücudun bunu karşılıksız bırakmaz. Fark şöyle olur kusursuz beslenmeyle 100 gelişiyorsan düzensiz beslenmeyle 50 belkide 30 civarı gelişirsin. Beslenme cok önemli

• gelişemezsin, bu sporun %70'i beslenmedir, olduğun yerde sayar durursun, sen o ağırlıkları kaldırınca kaslarını yıkıma uğratıyorsun , kaslar iyi beslenme ve dinlenmeyle gelişir
  • En önemlisi protein ihtiyacını karşılamak. Hele de ağırlık kaldırdığın günlerde. Diğer günler daha az protein tüketsen de olur.

Mesela benim beslenmem şöyle;
    4 yumurta + 150 gram lor peyniri + 300 gram et (tavuk ya da dana eti) + 1 ölçek whey = 145-155 gram protein
  • Bence yağ yakarım. Vücut küçülür ama sıkı olur. Kas olur ama yağsız kas olur yani tam brucele tarzı olurum gibi düşünüyorum.

• Bisa gitme beskenme yojsa zaman kaybi

• Gelişmez açık ve net.Geriye bile gider.
  • Dengesiz beslenmeyle gelişen en iyi şey sinsice ilerleyen kanser, diyabet ve diyabet'e bağlı hastalıklardır.
  • Dengesiz beslenip hayatına devam edeceğine,

Spor sağlıktır, her ne kadar yukarıda arkadaşlar geri bile gidersin dese de abartıyorlar. Takılma onlara.

Etrafınızda spor yapmayan, dengesiz hatta berbat beslenen üstüne birde sigaraya gömülmüş milyonlarca insan vardır. Onlar ölsün o zaman...

Sen sporunu yap, hiç yoktan iyidir. Geriye gitmezsin. İlerleme az da olsa vardır. Spor demek hobi ve endorfin demektir. Sabahtan akşama kadar anime/dizi izleyip dota oynamak yerine şu yukarıdaki arkadaşların bahsettiği o işe yaramaz sporu yapmayı tercih ederim.

2,5 yıldır istediğimi yiyorum ve istediğim gibi çalışıyorum. Spor yaparken zevk aldığım için memnunum. Etrafımdaki göt ile göbek birleşmiş patates çuvallarından daha iyiyim, o bana yeter.
  • BlueLagoN kullanıcısına yanıt
    Hangi bruce Lee?

• quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

Dengesiz beslenip hayatına devam edeceğine,

Benim yazacaklarımı bu arkadaş bir bir yazmış. Bana iş bırakmamış. Kesinlikle böyle dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

Hangi bruce Lee?

İnşaatta çalışan ya da ağır iş yapan Bruce leee leer bak adamlara 0 yağ. Kas inşa etmek için yemek lazım olay bu bence.

• Gelişmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.