Şimdi Ara

DOĞUŞ OTOMOTİV'İN CEVAPLA(YA)MADIĞI SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
6.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu mail'i değişik zamanlarda (en son 3 ay önce) Doğuş Otomotiv'e 5 kez yolladım ve makul bir cevap bekledim. Malum bu ülkede yaşayan ve ülkesini-milletini seven vergisini kuruşuna kadar ödeyen biri olarak memleketime yatırım yapılması ve istihdam oluşturulması beni sevindirirken, bu ülkenin imkanlarından sonuna kadar faydalanıp bu millet üzerinden yılda milyar dolarlar kazandığı halde sırf yabancı büyük patronlarının inadı ve istemezliği yüzünden ülkeme bir kuruş yatırımı çok görmeleri beni ve benim gibi düşünenleri üzüyor. Bilemiyorum ya ben çok fazla milliyetçi duygulara sahibim ya da Doğuş Otm. çok ilgisiz.
    Sonuçta bu inadın sebebini konunun direk olarak muhatabı olan Doğuş Otomotiv'e sordum ama 2 yıldır bir kelime bile cevap alamadım. Sorduğum hususları aşağıda sizlerle paylaşmak istedim.

''Sayın Doğuş gurubu yetlilileri; Gerek VW, gerekse ülkemizde sattığınız diğer marka araçlarınızı şimdilik kesinlikle tercih etmiyorum ve uzunca bir süredir de almayı düşünen çevremi,arkadaşlarımı, eşimi dostumu ulaşabildiğim herkesi bu düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmeleri hususunda uyarıyorum. Size aşağıda sunacağım hususları sıralayınca çoğu kişi bana hak veriyor. Bu tepkimin nedeni ile ilgili olarak birtakım düşüncelerimi sizlere iletmek istiyorum. Bilinçli bir tüketici olarak bu soruları sormamın hakkım olduğunu ve bir cevabı hakettiğimi düşünüyorum.
    Konuyu 2 ana başlıkta özetlemek gerekirse;
    1- Otomotiv olma iddianızın dayanağı nedir?
    2- Distribütörlüğünü yapmakta olduğunuz VW Grubu neden hiçbir aracını ülkemizde üretmez, neden inatla ülkemize yatırım yapmaz?

Öncelikle DOĞUŞ OTOMOTİV olarak kendinizi tanıtmanıza rağmen ''otomotiv '' ünvanını veya tanımlamasını hakedecek hiçbir yönünüzün bulunmadığını düşünüyorum.Otomotiv firması olarak bu tanımın içini hiçbir şekilde doldurmadığınız herkes tarafından biliniyor.Bulunduğu ülkeye sadece otomobil ithalatı yapan, başka ülkelerde yapılan araçları getirip pazarlayan bir distribütör olduğunuz halde nasıl ve hangi mantıkla kendinizi OTOMOTİV FİRMASI olarak adlandırıyorsunuz?Ülkemizde bırakın sattığınız araçları bir topluiğne bile üretmezken hangi tarafınızla otomotiv olduğunuzu idiia ediyorsunuz?Bu mantıkla o zaman bütün araç alım satımı yapan galericileri de bir nevi otomotiv firması olarak mı tanımlamalıyız?
    Sayın DOĞUŞ OTOMOTİV yetkilileri ülkemizde satılmakta olan birçok araç markasının aynı zamanda üretim tesisleri de olduğunu ve ülkemize katma değer sağladıkları, ihracat yaptıklarını ve istihdam oluşturduklarını sizler de biliyorsunuz. Renault,Fiat,Citroen,Ford,Hyundai,Honda,Toyota,Suziki,Opel,Mazda,Peugeot,Mercedes v.s yıllardır ülkemizde yatırımları olan ve araç üretimi yapan fimalarda birkaçı.Hernekadar sattıkları tüm araçları üretmeseler de (ki zaten bu mümkün değil) en azından bazı modelleri tamamen veya kısmen üreterek onbinlerce insana istihdam oluşturmaktalar.Para kazandıkları, araçlarını sattıkları bu vatana değer verdiklerinin bir işareti olarak algılanan bu tutum bilinçli tüketicilerin gözünden kaçmamakta ve araç alıken gittikçe artan milliyetçilik (olumlu anlamda, ırkçılık veya sermaye rengi anlamında değil) duyguları bu tercihi etkilemektedir.Evet sattığınız VW grubu (audi,seat,skoda vs) araçların hiçbiri kısmen de olsa ülkemizde üretilmiyor.VW grup yatırım için Türkiye'yi çok cazip olmasına rağmen asla tercih etmiyor.Türkiye'ye yatırım yapmasının daha akılcı ve daha kazançlı olduğunu bildikleri halde yatırım ve fabrika kurma tercihlerini hep başka ülkelerden yana kullanıyorlar.
    Bu çarpık tercih'in nedeni ile ilgili yapılan bazı araştırmalar ve çoğu yerli-yabancı sitelerde tartışma konusu olan yorumlara göre VW gurubunun sahibi olan büyük ortaklarının müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Türkiye gibi ülkelere sıcak bakmaması olduğu iddia ediliyor.İddialara göre sözkonusu büyük! patronlarınız ülkemize inatla ve kasıtlı olarak yatırım yapmıyorlar.Yine aynı sermaye sahipleri, şu an TÜRKİYE ile arası sonderece bozuk olan ana vatanlarına milyonlarca dolar yardım yapıyor ve vatandaşlık görevlerini! ifa ediyorlar.Ben de bu ülkenin bir vatandaşı olarak VW gurubunun ülkemizdeki temsilcisi olan sizlere soruyorum; sizlerin pazarlamakta olduğunuz bu otomobillerin sahiplerinin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ve bu üklenin halkı ile ilgili gizli bir gündemleri mi var? Her yatırım hamlesi söz konusu olduğu zaman neden VW ülkemizi pas geçmekte? Bu milletin sırtından kazanç elde eden Almanya da yerleşik patronlarınızın bizim gibi ülkelere yatırım yapabilmeleri için bazı ülkelerden (İsrail gibi) icazet almaları gerektiği doğrumu? Vakti zamanında Caddy'nin ülkemizde üretilmesi gündemde iken hangi yetkililer VW gurubunu bu düşünceden vazgeçirdi?
    Sizlerin Doğuş Gurubu olarak VW üzerinde yatırım anlamında hiç mi etkiniz bulunmuyor? Arjantinden oradan burdan toplayıp getirdiğiniz araçları satıp bu milletin sırtından para kazandığınız halde neden bu yatırım ve üretim fırsatları sözkonusu olduğunda VW'ni ikna için kılınızı kıpırdatmıyorsunuz? Bu duyarsızlığınızın mantıklı bir açıklaması var mı? Yoksa ''nasıl olsa satarız burası TÜRKİYE, bunların %60'ı aptal'' diye düşünenlerdenmisiniz?
    Sayın yetkililer şahsen sermayenin dini,dili,ırkı, rengi, milliyeti olmadığını düşünüyorum.Sermaye parayı nerede kazanırsa orayı tercih eder.Yine ülkesini seven basit bir vatandaş olarak ülkeme yatırım yapıp istihdam oluşturan sermayeyi alkışlar ve elimden geldiğince desteklemeye öncelik vermeye çalışırım. Fakat VW gurup sermaye rengi konusunda maalesef böyle düşünmüyor. Uzaktan bakınca kazandığı bu ülkeye nankörlük yapıyor, bu milleti istismar ediyor. Bu iddialar doğru ise belki daha da öteye geçiyor...
    Sizlerden özetlemeye çalıştığım bu hususlar hakkında bilgi rica ediyorum.Genelde müşteri sorun ve şikayetlerini cevaplamadığınız ve ilgisiz olduğunuz iddiasını doğru çıkararak bana bir cevap ver(e)mezseniz tüm bunların doğru olduğunu kabul ederek ömrüm boyunca bu konuda insanımızı gerek sözlü gerek internet forumları yoluyla, gerekse şikayet siteleri aracılığıyla bilinçlendireceğim. İnsanımızın artık daha bilinçli olduğunu ,tüketicilerin çoğu şeyi artık sorguladığını dikkate almanızı öneririm. Tabii eğer umurunuzdaysa.
    Saygılarımla...''

Evet arkadaşlar gönderdiğim mesaj aynen böyle ve 3 aydır tık yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 29 Aralık 2010; 12:51:54 >

• Size sonuna kadar katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koksal09

''Sayın Doğuş gurubu yetlilileri; Gerek VW, gerekse ülkemizde sattığınız diğer marka araçlarınızı şimdilik kesinlikle tercih etmiyorum ve uzunca bir süredir de almayı düşünen çevremi,arkadaşlarımı, eşimi dostumu ulaşabildiğim herkesi bu düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmeleri hususunda uyarıyorum. Size aşağıda sunacağım hususları sıralayınca çoğu kişi bana hak veriyor. Bu tepkimin nedeni ile ilgili olarak birtakım düşüncelerimi sizlere iletmek istiyorum. Bilinçli bir tüketici olarak bu soruları sormamın hakkım olduğunu ve bir cevabı hakettiğimi düşünüyorum.
    2- Distribütörlüğünü yapmakta olduğunuz VW Grubu neden hiçbir aracını ülkemizde üretmez, neden inatla ülkemize yatırım yapmaz?

1- Araba uretmeyi araba alim satimi yapanlar sirketlerine "Otomotiv" ibaresi yerlestiremez mi ?

/>

2- HYUNDAİ
    TOYOTA
    RENAULT
    FORD
    FİAT
    MERCEDES-BENZ
    HONDA

Kim var bunlarin disinda uretim yapan ?

-----------------------------------------------------------------------

Bir firmanin neden yatirim gayesi olsun ? Pazarda yeterince likitide varsa satabildigin kadar satarsin, satabildigin kadar yuksek fiyattan satarsin

Dogus Oto'ya ne senin ne kazandigindan, ulkenin ne kazandigindan, ulkede getirdigi arabayi satacagi kadar para var ise bununla ilgilienmez dahi

Yarin gidip ciragini mahalleden secmeeyn bakalada cemkir, bu mahallenin parasi ile yan mahalleden adam besliyorsun diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 29 Aralık 2010; 0:04:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

1- Araba uretmeyi araba alim satimi yapanlar sirketlerine "Otomotiv" ibaresi yerlestiremez mi ?

/>

2- HYUNDAİ
    TOYOTA
    RENAULT
    FORD
    FİAT
    MERCEDES-BENZ
    HONDA

Bir firmanin neden yatirim gayesi olsun ? Pazarda yeterince likitide varsa satabildigin kadar satarsin, satabildigin kadar yuksek fiyattan satarsin

Dogus Oto'ya ne senin ne kazandigindan, ulkenin ne kazandigindan, ulkede getirdigi arabayi satacagi kadar para var ise bununla ilgilienmez dahi

Yarin gidip ciragini mahalleden secmeeyn bakalada cemkir, bu mahallenin parasi ile yan mahalleden adam besliyorsun diye
    Doğrudan yabancı sermaye için ülkemizde ne tür teşviklerin olduğunu söyleyebilir misiniz?

• quote:

quote:

/>

2- HYUNDAİ
    TOYOTA
    RENAULT
    FORD
    FİAT
    MERCEDES-BENZ
    HONDA

Arkadaşım galeriyi anlarım belki, yerinde olmasa da otomotiv ünvanını kullanırlar ve sorsan ne manaya geldiğini veya hangi şartları taşıması gerektiğini bilmezler, fakat OTOMOTİV olma iddiasıyla yola çıkmış ülkemizin en büyük sermaye guruplarındab biri olan DOĞUŞ GURUBU bu ünvanı kullanıyorsa ondan bunun hakkını vermesi beklenir.
    Başta satış-servis hizmetleri verir, bu hizmetleri üretim olarak devam ettirir ve büyüklüğünü gerçek bir otomotiv şirketi olarak taçlandırır. Fakat 20 yıllık doğuş, herhangi bir galericiden farklı olacak hiçbir faaliyeti yok.Sadece araç ithal eder ve satar o kadar, bizim itirazımız buna. Sen hem her VW reklamının arkasına DOĞUŞ OTM. logosunu sokuşturacaksın hem de bırak araç üretmeyi en ufak bir parçasını bile yapmayacaksın.
    İkincisi evet VW GROUP VE BMW DIŞINDA hemen tüm firmalar ülkemizde az veya çok birşeyler üretiyor...

• Beyninize, klavyenize sağlık

Mükemmel bir yazı olmuş. Bence artık harekete geçme zamanı. Madem 3 aydır cevap vermeyi bırakın bir satır mesaj ile bile geri dönmeye tenezzül etmiyorlar ya da yazdıklarınıza karşı ortaya koyacakları bir fikir veya cevapları yok. Yani "sükut ikrardan gelir" atasözünü bir anlamda teyid ediyorlar. O zaman bu yazıdakileri destekleyenlerle birlikte bunu yaymaya başlayalım. İlk olarak Facebook da bir grup açıp sonra bunu herkese iletmekle başlayabiliriz.

Sizi tüm kalbimle destekliyor ve alkışlıyorum

quote:

Sizlerden özetlemeye çalıştığım bu hususlar hakkında bilgi rica ediyorum.Genelde müşteri sorun ve şikayetlerini cevaplamadığınız ve ilgisiz olduğunuz iddiasını doğru çıkararak bana bir cevap ver(e)mezseniz tüm bunların doğru olduğunu kabul ederek ömrüm boyunca bu konuda insanımızı gerek sözlü gerek internet forumları yoluyla, gerekse şikayet siteleri aracılığıyla bilinçlendireceğim. İnsanımızın artık daha bilinçli olduğunu ,tüketicilerin çoğu şeyi artık sorguladığını dikkate almanızı öneririm. Tabii eğer umurunuzdaysa.
    Saygılarımla...''

Evet arkadaşlar gönderdiğim mesaj aynen böyle ve 3 aydır tık yok...

• quote:

Arkadaşım galeriyi anlarım belki, yerinde olmasa da otomotiv ünvanını kullanırlar ve sorsan ne manaya geldiğini veya hangi şartları taşıması gerektiğini bilmezler, fakat OTOMOTİV olma iddiasıyla yola çıkmış ülkemizin en büyük sermaye guruplarındab biri olan DOĞUŞ GURUBU bu ünvanı kullanıyorsa ondan bunun hakkını vermesi beklenir.
    Başta satış-servis hizmetleri verir, bu hizmetleri üretim olarak devam ettirir ve büyüklüğünü gerçek bir otomotiv şirketi olarak taçlandırır. Fakat 20 yıllık doğuş, herhangi bir galericiden farklı olacak hiçbir faaliyeti yok.Sadece araç ithal eder ve satar o kadar, bizim itirazımız buna. Sen hem her VW reklamının arkasına DOĞUŞ OTM. logosunu sokuşturacaksın hem de bırak araç üretmeyi en ufak bir parçasını bile yapmayacaksın.
    İkincisi evet VW GROUP VE BMW DIŞINDA hemen tüm firmalar ülkemizde az veya çok birşeyler üretiyor...

Alıntıları Göster
    Eğer blursam haber linkini koyarım buraya; 1 yıl kadar önce CADDY'NİN ülkemizde üretilmesi için gereken her türlü teşvik ve kolaylık sunulduğu halde aracın başka ülkede üretilme kararı verildi ve türkiye için 2018 yılına kadar (ne hikmeti varsa?) herhangi bir yatırım düşünülmediği açıklandı hakaret eder gibi...

2. si sağa sola çemkirmiyoruz lütfen kullandığınız kelimelere ve üslubunuza dikkat edin, sadece bir soru soruyor ve bunun cevabını merak ediyoruz?Değişik yıllarda 4 kez gündeme geldiği ve araya üst düzey yetkililerin girmesine rağmen VW neden ülkemizi tercih etmedi bunu sorguluyoruz.

Bir diğer nokta sık sık yurtdışına çalışma amaçlı giden biri olarak örneğin İNGİLİZLERİN, FRANSIZLARIN veya jAPONLARIN BU GİBİ KONULARDA ÇOK DAHA HASSAS olduklarını ve böyle durumları çok ciddi sorguladıklarına şahit oldum,

Ayrıca araç üretimü ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi kullanılan orginal yedek parça ve servis hizmetlerinde de azda olsa düşüş sağlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 29 Aralık 2010; 0:27:13 >

• Doğuş otomotiv klasiklerinden bir tane daha

Konuyla alakası yok belki ama bu oto galeri halamların evinin altındaki galeri sanırım ya görünce çok şaşırdım
    quote:

• quote:

Eğer blursam haber linkini koyarım buraya; 1 yıl kadar önce CADDY'NİN ülkemizde üretilmesi için gereken her türlü teşvik ve kolaylık sunulduğu halde aracın başka ülkede üretilme kararı verildi ve türkiye için 2018 yılına kadar (ne hikmeti varsa?) herhangi bir yatırım düşünülmediği açıklandı hakaret eder gibi...

Bir diğer nokta sık sık yurtdışına çalışma amaçlı giden biri olarak örneğin İNGİLİZLERİN, FRANSIZLARIN veya jAPONLARIN BU GİBİ KONULARDA ÇOK DAHA HASSAS olduklarını ve böyle durumları çok ciddi sorguladıklarına şahit oldum,

Ayrıca araç üretimü ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi kullanılan orginal yedek parça ve servis hizmetlerinde de azda olsa düşüş sağlayacaktır.

Her turlu tesvigin verildigini nerden biliyorsunuz ? Demek ki daha iyi kosullar sunan bir yer yada mevcut kosullar daha iyiydiki adamlar gelmedi iste, adam senin kara kasina sacina burada araba basina 200 300 dolara pahaliya uretim mi yapsin yani ? Sanirsin pazarlikta oradaydinda her turlu tesvik yapildi diyorsun

Ayrica ulkendeki uretim sana saglayacagi sey calistirdigi isci, kalkindirdigi bir il olacaktir, adam Turkiyede uretiyor diye ucuza satmiyacak, Golf isterse galerilerde uretilsin 1 lira altian satilmayacak su anda satildigi fiyatin

Arabalarin fiyatlari oyle maliyetine gore belirlenmiyor, alicilar ne verebilecekse o isteniyor, o yuzden araba Tr'de uretilmis burada uretilmis fiyatini sandiginiz gibi fark ettirmicektir

Son olarak VW Turkiyede iyi satis yapiliyor, yerli uretilse belki satislari dahi dusecektir, siz peynir saniyorsunuz bunlari ama bunlar araba, milyar dolarlik sirketler, ulkende uretim yapilmiyorsa bunun sebebi karli olmadigi, riskli oldugu yada zarar ettirebilecegi ihtimalidir

Sen her turlu tesvigi sunsan arabalari burada 25 dolar ucuza mal etseler sen 2012 de gel seden 2011'de gelir bu adamlar

• belkide benimde milliyetçi bi kişiliğe sahip olmamdan dolayı yazdıklarınıza tamamen katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: firozat

Doğuş otomotiv klasiklerinden bir tane daha

Konuyla alakası yok belki ama bu oto galeri halamların evinin altındaki galeri sanırım ya görünce çok şaşırdım
    quote:

Sen mi ben mi. 1.resim Kadirli,2.resim Osmaniye'den.

• quote:

Orijinalden alıntı: will.i.am

belkide benimde milliyetçi bi kişiliğe sahip olmamdan dolayı yazdıklarınıza tamamen katılıyorum
    kolayı var aslında. almayacak kimse bunlardan araba maraba. ama olmaz. adı var diye abuk subuk birçok markaya haybeye paralar veren, altımızdaki arabanın markası ile adam olabileceğimizi, statü kazanabileceğimiz düşünen bir milletiz ne yazık ki.
  • quote:

quote:

Her turlu tesvigin verildigini nerden biliyorsunuz ? Demek ki daha iyi kosullar sunan bir yer yada mevcut kosullar daha iyiydiki adamlar gelmedi iste, adam senin kara kasina sacina burada araba basina 200 300 dolara pahaliya uretim mi yapsin yani ? Sanirsin pazarlikta oradaydinda her turlu tesvik yapildi diyorsun

Ayrica ulkendeki uretim sana saglayacagi sey calistirdigi isci, kalkindirdigi bir il olacaktir, adam Turkiyede uretiyor diye ucuza satmiyacak, Golf isterse galerilerde uretilsin 1 lira altian satilmayacak su anda satildigi fiyatin

Arabalarin fiyatlari oyle maliyetine gore belirlenmiyor, alicilar ne verebilecekse o isteniyor, o yuzden araba Tr'de uretilmis burada uretilmis fiyatini sandiginiz gibi fark ettirmicektir

Son olarak VW Turkiyede iyi satis yapiliyor, yerli uretilse belki satislari dahi dusecektir, siz peynir saniyorsunuz bunlari ama bunlar araba, milyar dolarlik sirketler, ulkende uretim yapilmiyorsa bunun sebebi karli olmadigi, riskli oldugu yada zarar ettirebilecegi ihtimalidir

Sen her turlu tesvigi sunsan arabalari burada 25 dolar ucuza mal etseler sen 2012 de gel seden 2011'de gelir bu adamlar

Sn. drahte bolt yazmanızın özel bir sebebi varmı acaba açıklarsanız memnun olurum.

Bir iki gün önce güzel yurdumun otomotiv yan sanayisinde çok iyi seviyelere ulaştığı ve yanlış okumadıysam % 70 otomobilin parçasını üretecek seviyede olduğunu, hatta almanyada bazı tesisleri veya firmaları satın almak üzere olduğuyla ilgili haberleri vardı. Yani yurdum yerli üreticisinin kalite sorunu olmadığını gösterir diye düşünüyorum.

Bu konuda arkadaş doğuşu konu etmiş ama bu şekilde davranan bütün firmalara duyarlı vatandaşlar olarak aynı tepkileri tepkileri göstermeliyiz diye düşünüyorum ve arkadaşın bu tepkisinide fikir olarak destekliyorum. Fiili olarak fırsatım olursa vw alırım ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

kolayı var aslında. almayacak kimse bunlardan araba maraba. ama olmaz. adı var diye abuk subuk birçok markaya haybeye paralar veren, altımızdaki arabanın markası ile adam olabileceğimizi, statü kazanabileceğimiz düşünen bir milletiz ne yazık ki.

Alıntıları Göster
    Güzel yazı bencede yalnız mazdanın ne yatırımı var memlekette ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: will.i.am

belkide benimde milliyetçi bi kişiliğe sahip olmamdan dolayı yazdıklarınıza tamamen katılıyorum
    drahte1905 kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum, şirket kar-zarar oranı (başka bir ülkeye göre), yatırım riskleri, teşvik imkanları, üretim veya yatırım yapılacak ülkenin vermiş olduğu güvence ve teminatlar hesap edilerek yatırım kararını veriyor. Tabiki kendisine hangi ülke daha avantajlı imkanlar sağlarsa sermayesini de oraya kanalize edecek. Bu konuda hemfikirim. Fakat ülkemiz son 5 yıldır yabancı yatırımcıya çok ciddi destek veriyor, gereksiz bıktırıcı bürokrasi ve yıldırıcı rüşvet mekanizmaları en aza indirildi. Bunları sektörü takip ettiğim için biliyorum yoksa sanayi ve ticaret bakanlığı sözcüsü değilim tabiki.

İşte tam da burada benim anlamadığım husus şu ki; örneğin CADDY üretimi konusunda 2006 yılında başlayan görüşmeler sonrasında ülkemizin cazip olduğu ve fabrika kurulabileceği belirlendiği halde VW caddy'yi başka bir ülkede üretme kararı aldı,
    Buyrun bu da linki;

http://www.vwtr.net/forum/caddy-transporter-ve-caravelle/vwden-caddyi-turkiyede-uretme-sinyali-t635.0.html

http://otomobil.milliyet.com.tr/vw-ticaride-turkiye-ile-buyuyecek/otomobil/haberdetay/10.10.2010/1299856/default.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 29 Aralık 2010; 1:15:45 >

• quote:

drahte1905 kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum, şirket kar-zarar oranı (başka bir ülkeye göre), yatırım riskleri, teşvik imkanları, üretim veya yatırım yapılacak ülkenin vermiş olduğu güvence ve teminatlar hesap edilerek yatırım kararını veriyor. Tabiki kendisine hangi ülke daha avantajlı imkanlar sağlarsa sermayesini de oraya kanalize edecek. Bu konuda hemfikirim. Fakat ülkemiz son 5 yıldır yabancı yatırımcıya çok ciddi destek veriyor, gereksiz bıktırıcı bürokrasi ve yıldırıcı rüşvet mekanizmaları en aza indirildi. Bunları sektörü takip ettiğim için biliyorum yoksa sanayi ve ticaret bakanlığı sözcüsü değilim tabiki.

İşte tam da burada benim anlamadığım husus şu ki; örneğin CADDY üretimi konusunda 2006 yılında başlayan görüşmeler sonrasında ülkemizin cazip olduğu ve fabrika kurulabileceği belirlendiği halde VW caddy'yi başka bir ülkede üretme kararı aldı,
    Buyrun bu da linki;

http://www.vwtr.net/forum/caddy-transporter-ve-caravelle/vwden-caddyi-turkiyede-uretme-sinyali-t635.0.html

http://otomobil.milliyet.com.tr/vw-ticaride-turkiye-ile-buyuyecek/otomobil/haberdetay/10.10.2010/1299856/default.html

Alıntıları Göster
    Bu yazınızdaki cesaret ve akıl dolu o beyniniz için sizi alnınızdan öpüyorum Köksal bey!.Bu yazınıza asla cevap vermeyecekler çünkü veremezler.İnşallah forumdaki ve etrafımızdaki insanlarda türkiyede otomobil konusunda nasıl bir ışıltılı tezgaha getirildiklerini anlarlar.

• quote:

Buyrun bu da linki;

Alıntıları Göster
    Tebrik ederim güzel yazmışsınız. VW almam. Gereksiz pahalılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

quote:

quote:

XXX

XXX

Sn. drahte bolt yazmanızın özel bir sebebi varmı acaba açıklarsanız memnun olurum.

Bir iki gün önce güzel yurdumun otomotiv yan sanayisinde çok iyi seviyelere ulaştığı ve yanlış okumadıysam % 70 otomobilin parçasını üretecek seviyede olduğunu, hatta almanyada bazı tesisleri veya firmaları satın almak üzere olduğuyla ilgili haberleri vardı. Yani yurdum yerli üreticisinin kalite sorunu olmadığını gösterir diye düşünüyorum.

Bu konuda arkadaş doğuşu konu etmiş ama bu şekilde davranan bütün firmalara duyarlı vatandaşlar olarak aynı tepkileri tepkileri göstermeliyiz diye düşünüyorum ve arkadaşın bu tepkisinide fikir olarak destekliyorum. Fiili olarak fırsatım olursa vw alırım ama.

Bolt degil bold metin kullaniyorum cunki, bencil ve inanilmaz egom yuzunden bu sekilde yaziyorum

Tamam %70'ini yapabilecke kapasitedesin, ama dunyada atalim X ulkesi var otomotiv parcalarinin %99'unu uretebilecek durumda ama bir tane civata uretmiyor..

Neymis ? Uretebilecek durumda olmak ile uretmek farkli seylermis ! Neden ? Uretebilirsinde bunun nakliyesi var, fiyati var, uretim yapan diger ulkelere gore avantajlari / dezavantajlari var...

Kalite var, uretebilecke makine var ama ya rekabet ? Fiyatlar ? Diger ulkeler neler sunuyor ?

Simdi Marsta bir fabrika var 10 liralik mali 1 cente yapiyor, 100 kat daha kaliteli napican o mali ? Marsta mal git getir aa yol maliyeti inanilmaz, 1 centlik mali getiriyorsun 500 dolara geliyor, yol uzun suruyor gittigi yerde uretimi aksatiyor, yol okadar uzun ki mal eskiyor gelene kadar

^Bu ornektir, gelipte Turkiye Avrupaya yakin deme bana, zaten bunu demeyi dahi dusunuyorsan, cok mantiklidusunen bir insan olmadigini anlaman lazim, bu kadar sig dusunuyorsan VW gibi bir firmanin gelecek projeksiyonlarini yapacak kapasitede oldugunu dusunmemen lazim

# VW gibi bir firmanin gelecek projeksiyonlarini bugun dunyanin en zeki insani dahi tek basina yapamaz

Ne oldu yani ? Oyle denklemin bazi elemanlarini atlayarak kiyaslama yapilmiyormus iste....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

quote:

quote:

XXX

XXX

Bolt degil bold metin kullaniyorum cunki, bencil ve inanilmaz egom yuzunden bu sekilde yaziyorum

Tamam %70'ini yapabilecke kapasitedesin, ama dunyada atalim X ulkesi var otomotiv parcalarinin %99'unu uretebilecek durumda ama bir tane civata uretmiyor..

Neymis ? Uretebilecek durumda olmak ile uretmek farkli seylermis ! Neden ? Uretebilirsinde bunun nakliyesi var, fiyati var, uretim yapan diger ulkelere gore avantajlari / dezavantajlari var...

Kalite var, uretebilecke makine var ama ya rekabet ? Fiyatlar ? Diger ulkeler neler sunuyor ?

Simdi Marsta bir fabrika var 10 liralik mali 1 cente yapiyor, 100 kat daha kaliteli napican o mali ? Marsta mal git getir aa yol maliyeti inanilmaz, 1 centlik mali getiriyorsun 500 dolara geliyor, yol uzun suruyor gittigi yerde uretimi aksatiyor, yol okadar uzun ki mal eskiyor gelene kadar

^Bu ornektir, gelipte Turkiye Avrupaya yakin deme bana, zaten bunu demeyi dahi dusunuyorsan, cok mantiklidusunen bir insan olmadigini anlaman lazim, bu kadar sig dusunuyorsan VW gibi bir firmanin gelecek projeksiyonlarini yapacak kapasitede oldugunu dusunmemen lazim

# VW gibi bir firmanin gelecek projeksiyonlarini bugun dunyanin en zeki insani dahi tek basina yapamaz

Ne oldu yani ? Oyle denklemin bazi elemanlarini atlayarak kiyaslama yapilmiyormus iste....

Alıntıları Göster
    ilk cümle cok net olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

ilk cümle cok net olmuş

Alıntıları Göster
    Üstat o yazdıklarına pek cevap alabileceğini sanmıyorum.Vw grubunun zannımca ülkemizle ilgili bir problem var.Ancak yiğidi öldür hakkını yeme demişler, krone fabrikası ülkemizde kuruldu doğuşun zorlamasıyla.

Bu arada drahte nickli arkadaş saydığı markalar dışında kim var diye sormuş.Ona bir iki ekleme yapmak isterim.Man,Isuzu.Bunun dışında traktör firmaları var hatırladığım kadarıyla yamaha ile ortak beldeyama var.Mitsubishi ile ortak temsa var, varda var yani.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.