Önceki kiracımız ile çok sıkıntı yaşadık. Piyasası 20k olan evde 2k'ya oturuyordu, sözleşmede alt kira maddesi olmamasına rağmen evi zaman zaman başkasına kiralıyordu. (ama ispatlayamamıştık) Evi satmak istediğimizde evi gelen kişilere göstermiyordu vs. Şimdi evi leş bir şekilde kendisi boşalttı ama ev leş vs bile demedik evi terk etsin sıkıntı çıkmasın diye. Son 3 ay aidat ve kirasından vazgeçtik nakliye parasınıda biz karşıladık evimizi bu şekilde işgalden kurtardık. Kanunlar kiracıdan yana olduğu için bunun gibi fırsatçı kiracılara gün doğmuş oluyor. Bu sefer kiraya verirken daha seçici olmayı düşünüyoruz. Bunun öncesinde öğrencilere kiralamıştık onlardan memnunduk yine öğrencilere kiralamak istiyoruz. Hukuken haklarımızı güçlendirmek için tavsiyeleriniz var mı? Tahliye Taahhütnamesi imzalatmayı düşünüyoruz sizin başka tavsiyeniz olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulflyyy -- 8 Eylül 2024; 21:10:35 > |
Evi Kiraya Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
-
Tahliye Taahhütnamesi ve imzalamayana hicbir sartta ev vermeyeceksin.. Bu sekilde kendini korumaya alırsın baska türlü bir yol ya da care yok.. Ancak bu belgeyi hazırlarken, iyice arastır ve kanunu iyice öğren.. Belgeyi gecersiz kılacak tuzaklara düsme yoksa mahkemede itiraz ederler.. En önemlisi taahhüt 1 gün sonrasında yapılmıs olacak ve adamın karısı da imzalayacak.. Eğer taahhüt üzerindeki tarih kiralanma tarihiyle aynı günse kolayca gecersiz olur.. Ayrıca imzaya itiraz edebilirler onu da önce resmi belge sunsunlar imza örnegi iste ona göre attırırsın bu sartları kabul etmeyenler olursa kalk git muhatap olma..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Eylül 2024; 19:32:27 > -
Tahliye taahhutnamesini tarihsiz olarak hazirla anlasmazliga gore tarih atarsin..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kiracıda olmak zor, ev sahibi de olmak zor. Ev sahibi de sende iyi niyetli olabilirsin, bi gün ev sahibi geliyor ve ben buraya taşınmam gerekiyor diyor. Hadi bakalım, tam düzeni kurmuşken mecburen çıkıyorsun. Şuan arkadaşımın başına gelen. İki tarafta iyi ama iyi olmakta yetmiyor.
-
Yalnızca emlakçıya güvenmeyin. Ciddi aday olarak gördüğünüzle siz de detaylı bir görüşme yapın. Fakat bu taahhütname işi düzgün ve uzun süreli kiracıları da kaçırıyor haberiniz olsun. Şimdiye kadar 10 seneden az oturmadık hiçbir evde. Hepsinde de kira muntazam ödendi, maaş günü kaynaklı 1-2 günlük gecikmeye bağlı şeyler bile bir elin parmağını geçmez bu kadar süre içinde. Çoğu zaman erken ödemişliğimiz dahi var. Şimdi tutup bana ev sahibi taahhütname imzalatmaya kalksa ben o evi ne kadar iyi olursa olsun tutmam. Ev olmuyor o zaman orası benim için. Ben kiramı muntazam ödeyeceğim, yıllık kanuni şart neyse ona göre zammımı yapacağım, kullanımdan kaynaklı bir hasar var ise karşılayacağım ki bu zamana kadar böyle yapmışım. Gayet tabii orasını da evim olarak görmek isterim. Taahhütname benim için buna engel bir şey. Böyle düşünen çok fazla kişi de mevcut. Öte yandan ev sahiplerini de anlıyorum. Onlar da kendilerini doğal olarak güvence altına almak istiyorlar zira çok sorun yaşanabiliyor. İki ucu boklu değnek denen şey tam da bu. O nedenle bence öncelikli olması gereken ön elemeyi yapan emlakçı sonrası ciddi adayla birebir bir görüşme ve değerlendirme.
-
Haklısın kiracının da hakkını yok sayamazsın ancak ev sahibi olarak, senin de en az kiracı kadar mağdur olabilme riskin var. Insanları ne yazık ki kolay tanıyamıyorsun.. Sahsen taahhüdü alırım ama cok gerekmedikce yani hakkım ileri derecede yenmiyorsa kullanmam...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Eylül 2024; 19:44:27 > -
Doğru, iki taraftada kötü niyetli insanlar var. Dileğim iyi niyetli birisi ile karşılaşmak.
-
Haklısınız tahliye taahhütnamesi de çok etik bir şey değil ama bizde kendimizi güvence altına almak zorundayız. Bu ev kaç yıldır bizde inanır mısınız şimdiye kadar hiçbir kiracıdan depozito bile almadık çoğu zaman piyasanın altında kiraya vermişizdir. Biz iyi niyetli davrandık kötülük gördük o yüzden artık usulünce tedbirli şekilde hareket edeceğiz.
-
Kiraya vermemek. İstediğiniz evrağı imzalatın günümüzde sadece ev değil ticarette de aynı sizi dolandırıcılardan sistem korumuyor. Davalar yıllar alıyor. Satabilirseniz nakite dönün, profesyonel şekilde yatırım uzmanlarından yardım alın bir sepet yapsınlar altın, döviz, fon vs daha fazla para kazanırsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: soulflyyyHaklısınız tahliye taahhütnamesi de çok etik bir şey değil ama bizde kendimizi güvence altına almak zorundayız. Bu ev kaç yıldır bizde inanır mısınız şimdiye kadar hiçbir kiracıdan depozito bile almadık çoğu zaman piyasanın altında kiraya vermişizdir. Biz iyi niyetli davrandık kötülük gördük o yüzden artık usulünce tedbirli şekilde hareket edeceğiz.
Tahliye taahhütnamesi bir şeye yaramıyor, kiracı isterse yine 4-5 yıl çıkışını mahkemeyle uzatabiliyor. Kiraya vermemek tek çözüm.
-
Biraz da şansa kalıyor artık ona da yapacak bir şey yok. Siz her türlü önlemi alırım dersiniz, yıllarca mahkemelerle uğraşmak zorunda kalırsınız. Öteki tarafta da biz aylarca ev bulamayız. Geçen sene, 10 sene oturduğumuz ve dönüşüme gitmeyecek olsa yahut bina kendi kendine çürümese muhtemelen daha da fazla oturacağımız daireden taşındık. Deprem sonrası yavaş yavaş piyasanın oturmaya başladığı döneme denk geldi. Aylarca daire bulamadık. Saçma sapan evlere saçma sapan fiyatlar yahut şartlar istendi. 10 sene oturduğumuz eve verilen tek hasar, benim odamdaki duvar kağıdının ufak bir kısmının yırtılması fakat beni rahatsız etmeyecek bir yerde olduğundan yenisini yaptırmaya üşenmemdi. Evi o kadar iyi bıraktık ki, ev yıkılacak diye ev sahibi gelip bizden sonra bütün demirbaşları söktürüp götürmüş. Şimdiki evde de ufak bir ev kazası sonucu mutfak dolabının kapağının plastik kaplaması yandı. Hemen dolap kapağını değiştirip, kirlenen duvarları boyattık. Eve verilen tek hasar klima ve internet montajı sırasında açılan ufak delikler.
Bunları kendimi veya ailemi övmek için falan anlatmıyorum kesinlikle. Biz normal insan evladıyız. Ne bizim hakkımız geçsin, ne başkasının hakkı da bize. Hal böyleyken sizin gibi birçok ev sahibi kiracı problemi yaşıyor, bizim gibi kiracılar da ev sahibi hatta kiralık ev problemi çekiyor piyasa şartlarından ötürü. Sonra zerre kafası çalışmayan tipler gelip kiraya falan vermeyin diye güya akıl veriyorlar. Farkında bile değiller ki bu problemlerin çıkmasının sebeplerinden biri bu. Düzgün kiracı ev bulamıyor, ev sahibi düzgün kiracı bulamıyor sonra ya yabancı ya mülteci ya saçma salak tiplerle uğraşmak zorunda kalıyor ev sahipleri.
-
böyle kiracıların kıymetini çok az insan biliyor.
benim eski ev sahibim çok iyiydi.
ne kadar istersen o kadar artır derdi.
adamın 5 evi vardı, kiracıdan yılmış artık.
bana birşey demezdi.
şimdiki, fena.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 9 Eylül 2024; 7:40:5 >
Evi Kiraya Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Evi kiraya vermemek mümkünse boşken satışa çıkarıp acil para ihtiyacın yoksa değerinde satmak (ev satılmıyor diyenlere bakmayın, ev gibi malın olsun zamanı gelince değerinde satılır)
- Oturacağın ev dışında ev sahibi olmamak, yatırımı dolar, altın, arsa, kurumsal kiracı bulmak şartı ile dükkan yada başka yatrım araçlarında değerlendirmek.
- Yeni ev talebi olmadığı için yüksek maliyetlerden dolayı konut arzı azalacağından kira artışları ve 2. elde konut talebi olacağından 1. madde kısa sürede sonuçlanacaktır.
Not: Ev sahibi olmak (oturduğun ev hariç) malınla rezil olmaya, kafaya takan birysen de sağlığından olmaktan başka bir şeye yaramaz.
Yinede kiraya vereceğim diyorsan
- Kira kontratında her detayı yaz, standart kira sözlşmesinde yazamayan ama aklına takılan ve istedğim şeyleri ilave maddelerde yaz.
- 3 aylık depozito al (kanun en fazla buna müsade ediyor)
- Tahliye taahütnamesi al fakat tarihisiz olması bazen sıkıntı yaratbiliyor mahkemede en sağlamı noterden yap aklından bir tarih belirle mesela 2 yıl sonraya tahliye taahütnamesi yap, kiracıya kardeşim bu 2 yıl sonra seni çıkaracağım anlamına gelmiyor şartlarda anlşırsak yeniden taahütname yaparız ve oturmaya devam edersin kendimi sağlama almam gerek dersin. Duygusal laflara kanma abi sz vs gibi iş ev-para olunca akraban bile kazık çakar. Tahliye tahliye taahütnamsindeki çıkış tarihinden itibaren 1 ay içerisinde dava açma hakkın var, dolayıyla 2. yılda sonra anlaşamadınız ve adam çıkmıyor veya bu süreyi geçirmeye çalışabilir. Uyarırsın 20. gününde davayı açar kuzu kuzu çıkarırısın. Sıkıntı yoksa aynı şekilde kafanda süre belirle yeniden tahliye taahütnamesi yap. Dediğim gibi tarihli ve taahütnamiyede noterde yaparsan fırıldak kiracının kaçacağı yer kalmaz (düzgün kiracalıları tenzih ederim). Tarihli olması belirlediğin süreden önce çıkaramama durumu doğurur ama bu kiracıyıda rahatlatır onuda düşünmek lazım. Tarihsizde yapabilirsin ama noter tarihsiz yaparmı onu bilmiyorum. Noter dışında yapılanlarda imza bana ait değil veya mecbur kaldım tarihsiz taahhütname imzaladım ev sahi tarihi kendi doldurdu gibi mahkemelik durumlar olabilir.
- Her kim olursa olsun (tanıdık, akraba, arkadaş) tüm kiracı adaylarını potansiyel sorun çıkarıcı olarak gör, eşeğini sağlam kazığa bağla hem kiracı hem de sen rahat uyuyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 9 Eylül 2024; 9:12:11 >
-
Zaten kiracıları koruma adı altında son 3 senede yapılan saçmalıklar sizin gibi düzgün kiracılara zarar verdi ve verecek. Sürekli kiracılar kışkırtılıyor, yapmayın, etmeyin, artırmayın, çıkmayın, hiçbirşey yapamazlar vs vs. diye dolduruluyor. Çok işsiz avukat var, bu davaları kovalayan.
Kötü ekonominin faturası marketlerle ev sahiplerine kesildi.
Bunun sonucunda ev sahipleri bıktı. Ya kiraya vermek istemiyorlar ya da şartları ağırlaştırıyorlar.
Aynı parlak zekalar şimdi de birden fazla evi olanlara ek vergi peşindeler. Dua edin bu olmasın yoksa kiracılar daha da perişan olacak.
kültürel faktörler önemlidir.
Marmara bölgesi haricinde olana vermiyoruz biz. kürt, laz vs fark etmez. marmara bölgesinden olmayan verilmez.
-
kiracı kötü niyetli ise hukuki yollarla tahliyesi çok zor. haklı gerekçeleriniz olsa bile mahkemeden karar çıkması uygulanması çok uzun sürüyor.
malınızı kiraya verirken çok dikkatli ve seçici olun. sonra malınızla rezil olmayın.
kiraya vermediğimiz bir aile mülkümüz var, kiracıyla uğraşmamak için boş tutuyoruz, işyeri olarak yıllarca kullanıldı, son gelen kiracıdan sonra mülkü depo olarak kullanıyoruz.
-
Kardeş depozito olarak 50 tane çeyrek iste ve resmiyete geçirme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 9 Eylül 2024; 11:43:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Belirli süreli kira sözleşmesi yapılır ve süre dolmadan evi boşalt diye usulüne uygun ihtar gönderilir çıkmazsa tahliye davası fazla uzun sürmez zaten çünkü her şey usulüne göre yapıldığından
Diye düşünüyorum
İş mahkemeye kalırsa her şey uzun sürer. En az 6 ay mahkemenin görülmesi beklenir. Mahkemede çıkartma kararı verilse de o da belli bir süreye yayılır.
Yani çıkartma niyetiyle ülkemizde ev kiraya verilmez.
Kiracının merhametine ve başka ev bulabilmesine kalmış.
Tahliye Taahhütnamesi ve imzalamayana hicbir sartta ev vermeyeceksin.. Bu sekilde kendini korumaya alırsın baska türlü bir yol ya da care yok.. Ancak bu belgeyi hazırlarken, iyice arastır ve kanunu iyice öğren.. Belgeyi gecersiz kılacak tuzaklara düsme yoksa mahkemede itiraz ederler.. En önemlisi taahhüt 1 gün sonrasında yapılmıs olacak ve adamın karısı da imzalayacak.. Eğer taahhüt üzerindeki tarih kiralanma tarihiyle aynı günse kolayca gecersiz olur.. Ayrıca imzaya itiraz edebilirler onu da önce resmi belge sunsunlar imza örnegi iste ona göre attırırsın bu sartları kabul etmeyenler olursa kalk git muhatap olma.. |
kültürel faktörler önemlidir. Marmara bölgesi haricinde olana vermiyoruz biz. kürt, laz vs fark etmez. marmara bölgesinden olmayan verilmez. |
Yalnızca emlakçıya güvenmeyin. Ciddi aday olarak gördüğünüzle siz de detaylı bir görüşme yapın. Fakat bu taahhütname işi düzgün ve uzun süreli kiracıları da kaçırıyor haberiniz olsun. Şimdiye kadar 10 seneden az oturmadık hiçbir evde. Hepsinde de kira muntazam ödendi, maaş günü kaynaklı 1-2 günlük gecikmeye bağlı şeyler bile bir elin parmağını geçmez bu kadar süre içinde. Çoğu zaman erken ödemişliğimiz dahi var. Şimdi tutup bana ev sahibi taahhütname imzalatmaya kalksa ben o evi ne kadar iyi olursa olsun tutmam. Ev olmuyor o zaman orası benim için. Ben kiramı muntazam ödeyeceğim, yıllık kanuni şart neyse ona göre zammımı yapacağım, kullanımdan kaynaklı bir hasar var ise karşılayacağım ki bu zamana kadar böyle yapmışım. Gayet tabii orasını da evim olarak görmek isterim. Taahhütname benim için buna engel bir şey. Böyle düşünen çok fazla kişi de mevcut. Öte yandan ev sahiplerini de anlıyorum. Onlar da kendilerini doğal olarak güvence altına almak istiyorlar zira çok sorun yaşanabiliyor. İki ucu boklu değnek denen şey tam da bu. O nedenle bence öncelikli olması gereken ön elemeyi yapan emlakçı sonrası ciddi adayla birebir bir görüşme ve değerlendirme. |
Kiraya vermemek. İstediğiniz evrağı imzalatın günümüzde sadece ev değil ticarette de aynı sizi dolandırıcılardan sistem korumuyor. Davalar yıllar alıyor. Satabilirseniz nakite dönün, profesyonel şekilde yatırım uzmanlarından yardım alın bir sepet yapsınlar altın, döviz, fon vs daha fazla para kazanırsınız. |
Benzer içerikler
- c40 beton
- ülkemiz için neler yapabiliriz
- cumhurbaşkanı resmi nerelere asılır
- atatürk portakal hikayesi
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- netgsm zam
- en zengin ülke
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- bina yıkım kararı sorgulama
- bitcoin haram mı diyanet
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X