Şimdi Ara

Ford Focus 2018 Motor Arızası Verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2018 yarı otomatik ford focus bugün önce tık tık gibi bir ses geldi. Sonra motor arızası verdi ve durdu. Vitesi p ye aldım bastım bastım çalışması daha. Fordun kendi çekicisi geldi vites r de idi bastım çalıştı . O anda Araç gösterge panelinde egzoz/emisyon ikaz lambasının yanmasının yandığı dikkatimi çekti fakay cekiciye yukledik servise gitsin diye.(egzozda veya genel olarak motorun çalışmasında bir arıza olduğunu ifade eder. Motorun durmasına neden olabilir. Egzoz/emisyon ikaz lambası yandığında aracınızı yetkili servise götürmeniz tavsiye edilir) Sizce problem nedir. Başınıza geldi mi hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor arızasına benzemiyor. Aracın yazılımı motoru korumaya almış gibi görünüyor.

• plf P kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim inşallah öyledir

• Aynen arkadaşa katılıyorum, alakasız arızalar kablo/konnektör/yazılım arızası gibi görünüyor.

• think of idea kullanıcısına yanıt

Biranda yolda kalınca motor arızasını görünce insan korkuyor :)

• adblue varmı araçta

• Partikül filtresi arızasıdır yüksek ihtimalle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    Ford focus motor sistem arızası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sissil S kullanıcısına yanıt

adblue yok araçta

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Partikül filtresi arızasıdır yüksek ihtimalle.

Sevinirim arıza o ise :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cemall058

Sevinirim arıza o ise :)

Alıntıları Göster

Büyük birşey çıkacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun tekrar.

Hangi servise çekildi araç?

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Büyük birşey çıkacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun tekrar.

Hangi servise çekildi araç?

Alıntıları Göster

Tesekkur ederim. Sivas Otukurt servisine cekildi

• Yağmur yağıyor veya su birikintisinden hızlı geçtiniz mi bide ağaç altına çok park ediyor musunuz?
    Eğer cevabınız evet ise yağmur suyu tahliye kanalı tıkanıp beyin kısmına veya sigortalara sıvı teması olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

Yağmur yağıyor veya su birikintisinden hızlı geçtiniz mi bide ağaç altına çok park ediyor musunuz?
    Eğer cevabınız evet ise yağmur suyu tahliye kanalı tıkanıp beyin kısmına veya sigortalara sıvı teması olabilir.

Ağaç altına bu aralar park ediyorum fakat yağmur yağmadı

• fordlarda kronik sorun. egzoz ısısı fazla yazıp korumaya alır kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 14 Ekim 2020; 9:30:24 >
  • 3 yıl 140 bin km. dir focus 3.5 kullanıyorum karda yağmurda çamurda kullandım hiç bir kronik sorunla karşılaşmadım buna otomatik şanzımanda dahil. Bu sorun sizin araca has bir sorundur. Focus un kronik bir sorunu varsa o da motor altındaki motor koruma keçesidir. Bu keçe bütün focuslarda zamanla aşağı sarkar ve yere değer orada parçalanır. Parçalandığı için ford bunu garantiye sokmaz yere sürtüp parçalamışsınız der çıkar işin içinden halbuki malzeme ve mühendislik hatası.

• AO A kullanıcısına yanıt
    Motor ile yer arasında muhafaza yok mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SARIMSAKLI MAYONEZ

Motor ile yer arasında muhafaza yok mu?

Maalesef arada kalın bir keçe var. O keçe niye orda var ben anlam veremedim servistekiler de ne işe yaradığına cevap veremiyor. Allah korusun tehlikelide motorun yağ değişimi sırasında akan yağları bu keçe tutuyor olaki yüksek bir ısı veya ateşle karşılaştı tutuşur yağlı olduğu için, yangın söndürücü falan işlemez yanar gider araba.

• AO A kullanıcısına yanıt
    Gerçekten nasıl bir beyin ürünü onu yapan. Koysana doğru düzgün bir muhafaza oraya. Gerçekten ilginç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

3 yıl 140 bin km. dir focus 3.5 kullanıyorum karda yağmurda çamurda kullandım hiç bir kronik sorunla karşılaşmadım buna otomatik şanzımanda dahil. Bu sorun sizin araca has bir sorundur. Focus un kronik bir sorunu varsa o da motor altındaki motor koruma keçesidir. Bu keçe bütün focuslarda zamanla aşağı sarkar ve yere değer orada parçalanır. Parçalandığı için ford bunu garantiye sokmaz yere sürtüp parçalamışsınız der çıkar işin içinden halbuki malzeme ve mühendislik hatası.

Ford'un genel olarak keçelerle bir sorunu var. Çok beğendiğim bir markadır ama mesela davlumbaz keçeleri de sarkar hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

Ford'un genel olarak keçelerle bir sorunu var. Çok beğendiğim bir markadır ama mesela davlumbaz keçeleri de sarkar hep.

Alıntıları Göster

Bugün servisten aradılar. Arıza kodları turboda sorun olduğunu gösteriyormuş. Arıza kodlarını otosana göndermiş cevap bekliyorlarmış. Büyük ihtimalle turbo değişecek diyor. Sıfırının normal fiyatı . 9.000+ kdv imiş. Allah'tan garantili idi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.