Nvidia' nın son sürücü güncellemesi buna yönelik bir hatayı düzeltiyordu ama şu an 3070 kullanmadığım için sorunun ekran kartı belleği mi yoksa sürücüden mi olduğunu bilemiyorum. Yukarıdaki 2042 model Fallout bir şeylerden bahsetmiş. 3070 ile 1440p Extreme doku seçeneği yada 4K Extreme seçiliyken o zaman oyunda DLSS ve FSR olmadığı için 8 GB V-Ram yetersiz geliyordu. Oyun güncellemelerde DLSS 2 ve FSR 2.2 desteği aldı ama bunlar V-Ram kullanımını fazla etkilemiyorlar. Örneğin şu an 3080 Tİ ile 4K en yüksek ve yeni RT ayarları aktifken DLSS kalite ile birlikte ekran kartı bellek kullanımı 10 GB ı aşıyor. Hot Wheels haritasında ise 11 GB a ulaşıyor. 1440p ise yeni RT ayarlarının etkisiyle DLSS kalite modundayken 8 GB ı biraz geçiyor. Eğer sürücü güncellemesi yaptınız ve yine dokularda siyah bantlar, renklenmeler gibi hatalar görüyorsanız bunun ekran kartı belleğinin yetersiz gelmesinden kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. V-Ram kullanımları için 3080 Tİ ile yaptığım DLSS ve FSR 2.2 testlerine bakabilirsiniz. Deadly Machine Benchmarksyoutube Forza Horizon 5 DLSS 2.4-FSR 2.2 Extreme Ray Tracing Update Steam
ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti OC 12 GB 4K DX12 Max Settings Extreme Ray Tracing DLSS 2.4-FSR 2.2 Quality Mode Benchmark
Test System and Software
ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti OC Edition 12 GB
İntel Core İ7 12700K 12 C/ 20 T 5 Ghz P- Core, 4 GHz E-Core
MSI MPG Z690 EDGE DDR4( Bios 1.8)
GSkill Ripjaws V (2X8) GB 4000 MHz Gear 1 DDR4
NZXT Kraken X62 (LGA 1700 Bracket)
Samsung 850 EVO 250 GB-860 EVO 500 GB SSD
Seagate 2 TB 7200 Rpm SSHD(SSD+HDD) Hybrid Desktop HDD
ASUS VG248QE 144 HZ
Corsair AİR 540 White Edition
Seasonic 1000 W 80+Platinum PSU
Logitech G810 Orion Spectrum RGB
Logitech G502 Proteus Spectrum RGB
Logitech G 633 Artemis Spectrum RGB 7.1 Surround
Windows 11 x64 Pro(22H2 22621.819]
Driver Version : Nvidia GeForce 526.47 WHQL
Recording Software: GeForce Experience 3.26.0.154
Resizable BAR ON
#rtx3080ti #dlss #rtxon https://www.youtube.com/watch?v=Gk4Vpsl5yg0&feature=youtu.be |
Forza Horizon 5 [PC ANA KONU ] (170. sayfa)
-
-
nvidia, sürücüleri bazen problemli yayınladığı için hemen güncellemiyorum ben. şimdi kontrol edince fark ettim ki unutmuşum güncellemeyi. güncel sürücü ile deneyince editlerim. tabi vram yetersizliği ayrı konu, ona kartı bizzat güncellemekten başka çözüm yok maalesef.
cevap için teşekkürler.
-
Benim sorun hala geçmedi çok ilginç. Oyundan soğudum resmen. Lenovo İdeaPad Gaming 3 var, Ryzen 7 ve 3060 lı. 70-80 fps alıyor görünüyorum. Ama oyun atlayarak çalışıyor. Küçük küçük takılmalar oluyor. Başka oyunlarda yok. Burada arkadaşın önerdiği gibi 60 fps ye sabitliyorum, onda da bazen yapıyor bazen yapmıyor. Zaten Fps sabitleme saçma sapan bazen 22-37-58 fps gibi saçma değerler çıkıyor. Anlamadım.
-
Logitech g29 da ayarlarını benimle paylaşabilecek birisi var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni güncelleme ne zaman gelcek acaba şu menüdeki donmalar geç algılamalar sinir etmeye başladı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
force feedback: 0.8
center spring: 0.0
wheel damper: 0.2
force feedback minimum force: 0,5
load sensitivy: 1
road feel: 0.4
off-road feel: 0.2
-
-
Beyler oyun bana 2021 m4 ve e-tron hediye etmiş niye yolladılar bu araçları bende zaten vardı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen herkese vermiş, bana da gelmişti.
-
Anladım hocam sağ olasın. Şu müzayede kapalı diye gaz alıyorlar galiba.
Sorma ya, en ihtiyacımızın olduğu dönemde yok. Haftalık etkinlikler için 10k para etmeyecek araca 500k bayılıyoruz.
-
Valla hocam nasıl olsa para var diye görevleri yapmıyorum. SF90’ı da müzayededen alırım dedim. En kısa sürede şu sorunu çözsünler oyundan sıkıldım oynamıyorum. Müzayede açık mı diye girip çıkıyorum o kadar.
Muzayede dediginiz auction mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Müzayede açılmış.
-
Ulaaaaa hocam bir bakayım çok sağ ol.
Yeni güncelleme bugün mü gelicekti bilgisi olan var mı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
selamlar arkadaşlar forza horizon 4 microsoft store den yüklerken yerel disk seçmeme izin veriyor fakat 5 de öyle bir durum yok doğrudan c ye yüklemek istiyor anlaşılan d ye yüklemenin bir yolu yokmu sürekli hata veriyor seçim yaptırmadığı için c de yer yok malesef
-
gamepass ile aldım oyunu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X