Aracım bir seri sıkıntı yaşadı. Önce motor hararet yaptı. Sonra şanzıman kitlendi. Motor komple revize oldu. Şanzıman çıkması ile değişti. 25.000 tl harcadım. Ancakfark ettim araç yokuştu kalkmıyor. Sanırım 2. Veya 3.Viteste takılı kalıyor. Gaza tam basınca vites düşmüyor yani kick down yapmıyor. Kocaelinde ikametim lütfen bilgisi olan veya iyi bir otomatik şanzımancı tanıyan yardımcı olsun. |
Golf 4 Otomatik Vites 3'te Kalkıyor: Nedenleri ve Çözümleri
Golf 4 otomatik vitesli araçlarda, aracın 3. viteste kalkması sorunu yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Otomatik Şanzımanın Kendini Korumaya Alması
Golf 4 otomatik şanzımanlar, aşırı ısınma veya yağ eksikliği gibi sorunları tespit ettiklerinde kendilerini koruma mekanizmasına alırlar. Bu durumda şanzıman, vitesleri sınırlandırabilir veya hiç vitese geçmeyebilir.
P1780 Arıza Kodu
P1780 arıza kodu, otomatik vitesli araçlarda hız sensörüyle ilgili bir sorunu gösterir. Hız sensörü arızası, şanzımanın doğru vitese geçmesini engelleyebilir, bu da aracın 3. viteste kalkmasına neden olabilir.
Otomatik Vites 3'te Takılı Kaldı
Aracınızın otomatik vitesi 3'te takılı kaldıysa, bunun nedeni şanzımandaki mekanik bir sorun olabilir. Bu sorun, aşınmış dişliler, kayan bantlar veya kırık sensörler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
Golf 4 Otomatik Şanzıman Arızaları
Golf 4 otomatik şanzımanları, yaşlanma ve kullanımla ilgili çeşitli arızalara eğilimlidir. Bu arızalar arasında hız sensörü arızası, solenoid arızası ve tork konvertörü arızası yer alır. Bu arızalar, aracın 3. viteste kalkmasına neden olabilir.
Golf 4 otomatik vites 3'te kalkıyor sorununu çözmek için şu adımları takip edebilirsin:
- Aracını bir tamirciye götür ve şanzıman sıvısını kontrol ettir.
- Hız sensörünü ve solenoidleri test ettir.
- Gerekirse şanzımanı onar veya değiştir.
Bu sorunun tekrarlanmasını önlemek için aracının düzenli bakımını yaptırman ve şanzıman sıvısını üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirmen önemlidir.