Şimdi Ara

idealistlik(tıp) vs aile işini devam ettirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
3
Favori
6.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük ihtimalle idealistliği seçip tıp okuyup kendi yolumu çizeceğim. Maksat konu açılsın sohbet muhabbet olsun.
    Aile işini devam ettirmek: + ve - ler
    + Kendi işinin patronu olmanın getirdiği özgürlük, kendi tatilini, çalışma süreni, vizyonunu hayat planını uygulayabilirsin
    + Maddi olarak tıpta ulaşabileceğim seviyenin büyük ihtimalle en az 2 katını kazanabilirim. Ne olursa olsun maaşlı çalışan olarak çok para kazanılmıyor.
    + Çok daha az emek vererek çok daha iyi noktalara gelmiş olacağım. Üniversitede gezip tozup çevre yapıp( belki bir boğaziçi işletme okuyarak ) geçireceğim bir hayat ile seneler boyu tıpta gecelere kadar ders çalıştığım nöbet tuttuğum bir hayat karşılaştırması.
    - Mesleki tatminiyet yok. Günün sonunda aile işini devam ettiren ve orta çaplı bir işletmenin başında olan esnafvari bir iş insanı olurum. Kendim bir şeyler başarmamış olurum.
    - Ne olursa olsun bireysel şirket kadar özgür olamam aile şirketi sonuçta ailevi meseleler de işin içine girecek. Aile ilişkileri iş ilişkilerini veya tam tersi iş ilişkileri aile ilişkilerini etkileyecek.
    - Çok para kazansam da kaliteli ve kültürlü bir çevrem olmayacak. Kayseri'de yaşıyorum. Muhattap olduğum insanlar iş gereği Anadolu'daki diğer esnaf/iş insanları olucak.
    - Hayatımı Anadolu'nun ortasındaki bir şehirde kurmayı kabullenmiş olacağım. İlerde yurtdışına/İstanbul'a/Ege'ye şuraya buraya gitme gibi bir şansım yok.

Aklıma gelenler bunlar. Çevremde kim varsa aptal mısın oğlum niye kendine eziyet ediyorsun diyor. Çok da haksız değiller ama yine de tıp yolu beni daha çok tatmin eder gibi hissediyorum. Acı çeke çeke de olsa kendi yolumu çizmiş olurum. Tek çekincem ise bu idealistliğim bir noktada biterse ve oldu da işimden çok bıkarsam sefil bir noktada kalmış bir şekilde hayat tercihlerimi sorguluyor olurum.

Maksat muhabbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 26 Ocak 2025; 5:22:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Haaa öyle mi kanka. Bir şu bakış açısından kurtulamadınız. Sırf para ve meslek garantisi için tıp seçen insanlarla beni aynı kefeye koyma. Sence bu kadar şeyden sonra kariyer hedefim bir devlet Hastanesi'nde vasat bir doktor olmak mıdır ? Tıp diyince her zaman aynı yorumun gelmesinden bıktım. Tamam en idealist siz mühendislersiniz biz korkak garantici vizyonsuzuz. Böyle devam. Kimsenin ilgi alanına hedeflerine tatmin olduğu şeylere bakmayın herkes yazılımcı olsun çıksın
  • İdealist olmak tıp okumak değil mühendislik okumaktır. Tıp okuyup PhD yapmadığın sürece devlete kapağı atmaktan fazlası değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haaa öyle mi kanka. Bir şu bakış açısından kurtulamadınız. Sırf para ve meslek garantisi için tıp seçen insanlarla beni aynı kefeye koyma. Sence bu kadar şeyden sonra kariyer hedefim bir devlet Hastanesi'nde vasat bir doktor olmak mıdır ? Tıp diyince her zaman aynı yorumun gelmesinden bıktım. Tamam en idealist siz mühendislersiniz biz korkak garantici vizyonsuzuz. Böyle devam. Kimsenin ilgi alanına hedeflerine tatmin olduğu şeylere bakmayın herkes yazılımcı olsun çıksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 18 Eylül 2022; 12:30:14 >
  • Neden ikisini de yapmıyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailenden aldığın parayla kendi kliniğini kur bu iş huzur içinde çözülsün  

• tıp oku hocam boşver anadolu esnaflığını

• Ne istiyorsan onu oku bence hocam. Aile işini kardeşin falan varsa o devam ettirsin. 80 yaşına geldiğinde binlerce insana dokunmuş olduğun için vicdanı olarak rahat ölürsün

Ben parası için yazdım, idealistlik falan boş iş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tıpı okuduğuna değmeyecek bence boşver

• tıp devam dostum

• İnsanların fikirleri zaman içinde değişir bence bir daha düşün

• İdealistlik gelip geçici bir şey yarın bir gün sabah akşam ders çalışırken kafamı s*km diye sızlanacaksın rahat bir aile işi varken çekilecek çile değil hem rahat paranı kazanırsın hem hayatını yaşarsın tıp okuma kesinlikle hayatın gerçekleri bu bir noktadan sonra o idealistliğin sönecek ve keşke daha az çalışarak daha fazla para kazansam diyeceksin hiç gerek yok böyle şeylere

• Aile işi tam olarak ne? Ona göre değişir bence

Ha bence aile işi %99, tıp %1 aşırı bir istek varsa.
    kg

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    İnşaat sektörü pandam, tabi böyle diyince binalar diken bir holding canlanmasın gözünüzde

• cemalimyapmaz C kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız mantıksız değil beni de düşündüren bu zaten hocam

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Ben klinik açacak seviyeye gelene kadar aile işi diye bir şey kalırsa tabi

• Bounda koçta falan işletme oku hocam boşver tıpı aile işini büyütürsün vizyon katarsın işe CEO olursun  

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Alternatif kariyer yoluna bak insanlar mühendislik mi tıp mı der hahahahahah ama cidden durum böyle

• MASUM İNŞAAT

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.