Şimdi Ara

İkinci el bir ilanda pazarlık payımız ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örnek 2019 model 1.8 Hybrid dream Corolla için 90 120 bin km aralığında 3 4 ilan buldum. Birisi 995 birisi 985 birisi 1050 , kimisinde tek parça ötekinde 2 parça boya var. İkisinin bakımı yapılmamış alınca bakımı yapılacak. Pazarlık teklifim nasıl olmalı size göre ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• %3-5 civarını geçmemeli bence ölücülüğe girer fazlası

• %10 en az olmalı 2.el de fiyatlar hala gereksiz pahalı 4-5 aydır piyasayı takipteyim 1000 yazan ilanlara 900 verdim diye parana kadar araba bak diyenler hala aracını satamadı, ha mal sahibinindir istediği fiyattan koyar ama satamaz o ayrı

2.el satışları ölü durumda

• %5 %10 arası millette zaten para yok,parayı beğenmeyen ilanda kalmaya devam eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 11 Ekim 2024; 9:48:10 >
  • Senin ikna kabiliyetin + satıcının paraya olan ihtiyacının aciliyetine göre değişir. Sabit bir değer yok. Senden önce arayan adama 800e vermediyse bile senin konuşma yapına göre 800e verebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 370 e ilanda olan araba 310 a düştü biraz önce, 2 aydır 370 de olmasına rağmen satılmayınca bugün 310 yazmış mesela.Normalde gidip teklif etsen hayır der.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt
    alıcı olarak 950 tl teklif edilir (995 ve 985 tl araçlar için) ,960-970 tl lerde buluşulur o artık satıcı ile alıcının durumuna bağlı.

1050 tl için olan araca 1.000 tl teklif edilir,1.000-1.025 tl arası anlaşılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracımın ederi 700 civarı 710'a ilana koydum. sağolsun amcam 640 teklif veriyor. bu kadarıda bana fazla geldi. genelde abartı düşük teklif verenler galeri veya al satçıdır emin ol.

bide yeni evlendim bilezik bozcam diyenlerden uzak dur. çoğu yalan söylüyor.

• THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt

Doğrusu budur alıcı adam böyle fiyat vermeli. 850 teklif edip olta atmaya gerek yok. Satıcı zaten o paralara satacak olsa 900 yazar. Genel yorumlar böyle değil ama bu yorum böyle olduğu için alıntı girmek istedim. 460bin istediğimiz araca 400 teklif ettiler. Uzaklık olarak 60bin ama % olarak düşünürsek %13 civarı düşmemiz gerekiyor. Zaten öyle satacak olsak 420 yazmamız lazım diye düşünüyorum. Olay satıp satamamak değil iki tarafın da istediklerini belli etmesi lazım. Alıcı, adı üstüne alıcı ise o fiyatlara çıkacak ise pazarlık yapmalı. Yoksa boş yere iki insan kendi vakitlerini çalmış oluyor..

• aracımı satarken kafamda biçtiğim değerin %5-10 fazlasına ilana koyarım. 10-15'den aşağıya inen zaten ölücüdür muhattap olmaya gerek yok. Aksi halde gelen alıcıya göre gözüm tutarsa %5 düşerim %10 bile düşerim karşımdakinin üslubuna tavrına bağlı. Mümkünse aracı gidip görmek de çok önemli. En son aldığım aracımı 2 farklı kere araç başında konuşarak satın aldım. İlanda 1900 yazan aracı 1700 verip gitmiştim. Sırf elimizde para var diye satıcıyı ezmemek lazım karşımızdaki insan ne işle uğraşır nasıl laflardan rahatsız olur bilmiyoruz olabildiğince sakin temkinli ve saygılı konuşmamız lazım.

• Bahsettiğin aracın 1.121.904,00 TL kasko değeri var.

Bu mükemmel kondisyonda olan ve senelik 15.000 km yapmış bir araç için diyelim, 75.000 KM olan mükemmel aracın fiyatı.

Boyalı parçalar ve kilometre farkı düşünüldüğünde, bakımıda kilometreyi yapanın ödemesi gerek dediğimizde %20 düşülmesi bence mantıklı.

897 bin lira yukarı yuvarlarsak 900 bin lira bence bahsettiğiniz araçların ederi. Emin olun galericilerin arasında daha düşüğe el değiştiriyordur.

Sizde pazarlık ederken 900 bin liraya ne kadar yaklaşırsanız o kadar iyi. Bir milyon falan hikaye o kilometredeki araçlar için.

Sıfırı 1.800.000,00 civarı diye böyle fiyatlıyorlarda, makyajlı corolla başka araba.

Ben arabayı alalı beş ay falan oldu, arabayı almadan önce baktığım ikinci el arabalar halen favorimde. Silinip geri verilen ilanlarıda boş vaktimde yakalıyor tekrar favoriye alıyorum.

Bas git sıfırını al o zaman, paran kadar araba bak, bu arabanın ederi bu diyen ne kadar hırt varsa arabaları halen duruyor.

O zaman teklif ettiğim paralara bana satsalar ve dövize koysalar şimdi istediklerinden daha fazla para ellerinde olacaktı.

Bir milyonu geçecekseniz zaten hybrid olmaz benzinli olur, corolla olmaz egea olur gidin sıfır bakın.

Kilometre, boyalı parça falan elbet araç bakarken bir ölçüt ama bana bir araba ver 1000 kilometreye gelmeden ilk halinden eser bırakmam isterseniz.

Bakarken aynı model aynı paket farklı arabaları kullanın kondisyon farkına şok olacaksınız.

• Misal:

"915' e veriyorsan bankadan krediyi çekip geliyorum..."

• Herkes malını daha yüksek bedele satmak ister her zaman ama gerçekler ve piyasa şartları var.

Ederinin üzerine uçuk rakamlarla ilan açarsanız,senelerce satılsın diye beklersiniz yada küçük bir ihtimal bulduğunuz bir enayiye kakalamak.

Satılmasını istiyorsanız makul piyasa şartlarında fiyatlandırır vede biraz pazarlıkla kısa zamanda satarsınız otomobilinizi.

• Satmak istiyorsa adam bir rakamda illaki anlaşılır. Emin ol piyasa fiyatının altına da satar. Keyfekeder satan adam 10k ya bile burun kıvırır onları dikkate bile alma,

Tam olarak bu ay içerisinde ofis ararken aniden 2+1 bir ev denk geldi bütün isteklerimi karşılıyor. (Cadde üstü ofis katı giriş ön taraftan 2024 yapım boş hiç oturulmamış) anlaştık. 2700 den satışa başlanmış ama piyasa durgun 2500 e kadar düşmüş 2375 e anlaştık.

Parayı full nakit istediler. Karşı da inşaat yaptırıyor parayı müteahhite verip inşaatı bitirecek vs i20 aracımı ilana çıkarmadan 1 günde sattım. Yakınlara haber saldık araç arayan var mı vs bir kaç alıcı çıktı paraları çıkmadı. Galeriye 450 ye bıraktım. Çevreye söyledik 470 veren varsa binici alsın yoksa galeri 450 veriyor satacağız diye. Parası denkleşen olmadı süre isteyen oldu ama benim zamanım yok galeri peşin veriyor parayı...

Sahibindene göre 500 ün altına öldürseler satmamam lazım. (520-530 gibi fiyatlar, 500-pertler)

Bana ev ile anlaşmadan önce aracı satmayı düşündüğüm zamanda gelse birisi aracı elimden 500 e alamaz. Ama ben ticaret yapmışken kredi vs uğraşırken üçe beşe bakmam 50 bin için ticaret bozulsa ve ev başkasına satılsa sıkıntı. (Başka avukatlarında sorduğunu biliyorum fiyat almışlar ama dönmemişler) Geçmişte de büro olabilecek konut veya ticari ofis aradım bulamadım. Tam istediğim gibi bir yer kaçsa ve aynı paralara 2+1 yerine 1+1 veya 1+0 alsam ileride bana yaşatacağı sıkıntı çok daha büyük. Araba 550 ye satılsa o zaman konutlar 3 milyonu devirmiş olsa o da bir risk benim için...

Keyfi ilanlara ki bana göre %80 i keyfekeder satış sahibindenin bakmadan paraya ihtiyacı olan adamı bulursun satın alırsın. Bu adamlar 2-3 ay ilana araç koymuyor. Bir süre sonra araç galeriye vavacar bilmem nelere bırakılıp geçiyor. İyi takip edersen denk getirirsin.

• İlanların çoğu boş hepsi birbirine bakarak saçma sapan fiyatlar yazıyor. Bende model yükseltmek için araç bakıyorum ilanlar hep aynı olduğu gibi duruyor birşeyin satıldığı yok. İnsanlarda nakit yok bir yere piyasa bitik satmak isteyen mecbur düşürecek. Nakiti olanın eli kuvvetli. Satmak istemiyorum diyende bekler durur öyle.

• Boyası ve kilometresi az olan en iyi seçimdir.
    Satıcı sıkıysa 1 kuruş bile indirmez tabi düşük ihtimal.

• Bi yakınımızın arabasını ilana koydum geçen ay 320ye. Adamlar 250 teklif ediyor böyle bir pazarlık payı hiçbir yerde yok. Aracın muadilleri en düşük 300k zaten nasıl böyle teklif edebiliyorlar anlamıyorum. Satan için de alan için de çok saçma bir piyasa var.

• 985'e ilana koyduysa en fazla düşeceği rakam 950'dir. 900 olur mu diye mesaj atmak aptallık olur.

• arayıp satıcının nabzını yoklamak gerekiyor, gerçekten satmak istiyorsa damar yolu bulunur. %lik bir pazarlık payı eskide kaldı artık zira ilanların çoğu ya tutarsacılar.

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt

Araç nedir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.