Şimdi Ara

İşlemci frekans sorunu (Laptop)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
3.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleykum , öncelikle iyi günler.Elimde toshiba marka laptop var özelliklerini aşağı yazacağım,normal kullanımda cpu frekansı 2.20-2.50 arasında oluyor fakat herhangi bir oyuna girdiğimde cpu frekansı her 5-6 saniyede bir 0.7 lere düşüyor bu da fps dropları yaşatıyor ekran görüntüsü paylaşacağım.Bu sorunu 1-2 kere çözmüşlüğüm var, yeni format attığım vakit throttle stop programı yardımıyla sorun çözülmüştü fakat sorunu yine yaşamaya başladım.Normal mi bilmem ama görev yöneticisinde Sistem kesintileri ve Windows Ses Aygıtı Grafik Yalıtımı eksik olmuyor ve cpu kullanımında baştalar.Bana sorarsanız bir program sistemi etkiliyor derdim yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler.

Özellikler:
    İşlemci:intel i5 2410m 2.30ghz(turbo boost ile 2.90)
    Ekran kartı:Nvidia Gt 525m 1 Gb,128 bit
    Toshiba Satellite L755-14F , Bios: InsydeH2O 3.60

İşlemci frekans sorunu (Laptop)İşlemci frekans sorunu (Laptop)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ignore -- 15 Nisan 2017; 18:12:43 >

• Sorun devam etmekte yardımlarınızı bekliyorum
  • Virüs taraması yapmayı denediniz mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios'tan SpeedStep'i kapatın. İşlemci hızınız sabitlenecektir.
  • Bu çözümü ben de buldum fakat bios ta öyle bir seçenek yok onun yerine sanırım Dynamic CPU Frequency Mode diye bir ayar var, bu ayarda sadece 2 seçenek bulunmakta bunlar - Dynamically ve - Always Low bu seçenekler dışında bu ayarı kapatamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ignore

Bu çözümü ben de buldum fakat bios ta öyle bir seçenek yok onun yerine sanırım Dynamic CPU Frequency Mode diye bir ayar var, bu ayarda sadece 2 seçenek bulunmakta bunlar - Dynamically ve - Always Low bu seçenekler dışında bu ayarı kapatamıyorum.

http://support.toshiba.com/support/viewContentDetail?contentId=409887

buradaki yönergelere baktınız mı?farklı bir menüde ayarı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Bu çözümü ben de buldum fakat bios ta öyle bir seçenek yok onun yerine sanırım Dynamic CPU Frequency Mode diye bir ayar var, bu ayarda sadece 2 seçenek bulunmakta bunlar - Dynamically ve - Always Low bu seçenekler dışında bu ayarı kapatamıyorum.

Dediğim gibi bios ta sadece 2 seçenek var - Dynamically Switchable ve - Always Low site de high seçeneği yazıyor fakat bios ta gözükmüyor, youtube dan gördüğüm kadarıyla diğer kişilerde de yok.Toshiba Hardware programı ise baya eski bir program ve kullanılmıyor.

• quote:

quote:

quote:

Dediğim gibi bios ta sadece 2 seçenek var - Dynamically Switchable ve - Always Low site de high seçeneği yazıyor fakat bios ta gözükmüyor, youtube dan gördüğüm kadarıyla diğer kişilerde de yok.Toshiba Hardware programı ise baya eski bir program ve kullanılmıyor.

Merhaba
    Geç cevap için kusura bakmayın,foruma bakamadım birkaç gündür.

Sayfayı dikkatlice incelediniz mi?Dikkat ederseniz bu ayarın 2 yerde olduğunu yazmış.
    biosdaki ayarın dışında denetim masasına girip orada
    Toshiba Hardware Settings
    Toshiba Donanım Ayarları

uygulamasından ayarın değiştirilebileceği yazıyor.
    Bende böyle bir uygulama yok diyorsanız söyleyin gerekli linki vereyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba
    Geç cevap için kusura bakmayın,foruma bakamadım birkaç gündür.

Sayfayı dikkatlice incelediniz mi?Dikkat ederseniz bu ayarın 2 yerde olduğunu yazmış.
    biosdaki ayarın dışında denetim masasına girip orada
    Toshiba Hardware Settings
    Toshiba Donanım Ayarları

uygulamasından ayarın değiştirilebileceği yazıyor.
    Bende böyle bir uygulama yok diyorsanız söyleyin gerekli linki vereyim.

Programı indirdim fakat gerekli ayar bulunmamakta ayrıca attığınız sayfa da sol tarafa baktığımızda uygulanabilir modeller arasında benim modelim bulunmuyor, sanırım bu yolu kullanamayacağım.
    İşlemci frekans sorunu (Laptop)

• Sorun devam etmekte yardımlarınızı beklerim.
  • Sorun Nvidia driverlarında olabilir.
    http://www.tomsguide.com/answers/id-3358687/asus-laptop-cpu-frequency-drops.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 30 Nisan 2017; 8:21:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejihov

Sorun Nvidia driverlarında olabilir.
    http://www.tomsguide.com/answers/id-3358687/asus-laptop-cpu-frequency-drops.html

Sanmıyorum,zamanın da araştırıp eski sürümleri de denemişliğim olmuştu hiç bir değişiklik olmadı.
  • Sorun hala devam ediyor,yardımlarınızı beklerim.
  • Merhaba frekans düşmesi çoğunlukla aşırı ısıdan olur işlemci kendini korumak için frekansı düşürür bu da oyunlarda anlık fps düşmelerine neden olur. Throttlestop adlı programı kullanarak işlemci frekansınızı sabitleyebilirsiniz, ancak sabit frekansta kalmak isteyen işlemci aşırı ısınacaktır bu da risk demek seçim sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SadorSkyWalker

Merhaba frekans düşmesi çoğunlukla aşırı ısıdan olur işlemci kendini korumak için frekansı düşürür bu da oyunlarda anlık fps düşmelerine neden olur. Throttlestop adlı programı kullanarak işlemci frekansınızı sabitleyebilirsiniz, ancak sabit frekansta kalmak isteyen işlemci aşırı ısınacaktır bu da risk demek seçim sizin.

Ne etkiliyor bilmiyorum ama ısı olduğu halde frekansın düşmediği zamanları da hatırlıyorum yani bence sorun bu değil,throttlestop kullanmama rağmen işlemcim sabitlenmiyor yardımlarınızı bekliyorum.
  • Sorunum devam ediyor arkadaşlar yardımcı olursanız güzel olur.
  • Hocam sorunu bulabildiniz mi? Aynı sorun bende şu an olmakta masıl bir çözüm sağladınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayni sorun bende de var yardimci olabilecek var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.