Şimdi Ara

İyi derecede ingilizce bilmek nasıl bir duygu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
5
Favori
10.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam da bugün bununla alakalı şükrettim Ps4'da Sherlock Holmes oynuyorum Türkçe çevirisi yok. Dokümanları,diyalogları vs anlayıp dikkat etmek gerekiyor tabii.İngilizce bilmesem oyunu oynamam mümkün değil.Yani oyun oynarken çevirisi varmış yokmuş benim için hiç sıkıntı değil.Hiçbir şeyimiz yok ama İngilizce biliyoruz şükür ki
  • bunu burda atan da mı çıkacaktı be hahhahaha
  • bu nasıl bi duygu bilmem de, şunu iyi biliyorum: bu gavurlar(!) efsane kitap yazıyor.
    bu textbook'ları insanın okudukça okuyası geliyor. kafama soru takılmıyor.. hadi diyelim takıldı, diğer paragrafta adam o soruyu açıklıyor.
    türkçe kaynaklar insanı kanser ediyor. anlamsız cümleler filan.. berbat tek kelimeyle.
    b2 , hadi biraz da abartalım c1, ingilizcem vardır. cümleler ne kadar uzun olursa olsun, bi şekilde anlıyorum bu ingilizce ders kitaplarından. ama türkçe bir şeye bakayım çok geçmeden syntax error veriyorum.

belki de ülkedeki editörlerin vasatlığıdır bilemem ama durum bu.
    ayrıca ingilizce bilmek de öyle inanılmaz bir avantaj filan değil artık.
    bazı arkadaşlar kendini bulunmaz hint kumaşı, ingilizceyi de her derde derman/ultra yetenekli bir şey zannetmiş ama 6 ayda öğrenilir meret.
  • Ing kesin şart türkce icerik cok kısıtli yabanci bircok bilimsel makaleler var sınıri yok yani inş bende ögrenicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSG

Gerçekten o kadar kolay bir şey ki ingilizce öğrenmek. Az vakit ayırıp sadece giriş kurallarını öğrenseniz gerisi internet sayesinde geliyor.
    Yol göster reis

• quote:

Orijinalden alıntı: BSG

Kesinlikle katılmıyorum. Siz çok yanlış bir method seçerek ilerlemişsiniz ingilizce eğitimizde. Öncelikle akademik bir amacınız olması dışında öğrenci sırasında ingilizce öğrenmeye çalışmak zaman ve para kaybıdır. Yukarıda dediğim gibi basic'lerini öğrendikten sonra bir başka insanın tahtaya pencil = kalem demek bunu ezberleyin demesine ihtiyacınız yok. Şahsi örnekler vermekten hoşlanmam lakin ben hayatımda ingilizce ders görmedim anadolu lisesinde kimsenin dinlemediği I go you go we go dersleri dışında. Sonra oturdum dizi izledim, film izledim, müzik dinledim. Bilmediğim her kelimeyi çevirdim. Geçen sene master'ımı italya'da ingilizce olarak yaptım. Yabancı bir dile ders olarak yaklaşmak çok yanlış bir yöntem. Zaten bu şekilde öğrenenleri de gerçek hayatta görüyoruz konuşma sırasında gramer'i doğru kullanmaya o kadar kasıyorlar ki dakikada ağızlarından 5 kelime anca çıkabiliyor.

Alıntıları Göster
    Dedikleriniz çok doğru. Yalnız önemli bir ekleme yapmak isterim: İngilizcelerini geliştirmek için dizi, film izlemek isteyenler, Türkçe altyazıdan uzak durmalı ve başlarda ne kadar zor olursa olsun, İngilizce altyazı kullanmalılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

türkçe dahil 4 dil biliyorum bende sıkıntı konuşurken artık zorlanıyorum kafa karışıyor kelimeler 2-3 dilde birden aklıma gelmeye başlıyor. bir anahtar olsa mesela sadece ingilizce moduna girebilsem ama olmuyor tabi :) şuan rusça öğrenemeye çalışıyorum 200-300 kelime kadar öğrendim ama ingilizceye göre kat kat zor bir dil. bi rus kız arkadaşım olsa dili sökmem acayip kısalırdı :)
    ingilizceyi ingiliz kız arkadaşımla olan 3 senelik ilişkim süresinde acayip ilerletmiştim, sizede tavsiyem odur öyle göçmen falan değil ama bildiğin ingiliz olmalı ozaman işte 2 aya sökmezseniz gelin benim suratıma tükürün.
    şöyle örnek vereyim türkiyede istediğiniz kadar kursa gidin evde çalışın vs 2 sene 3 sene karşınıza bir ingiliz gelince teklersiniz ne dediğini bile anlamayabilirsiniz. bir kız arkadaş 3 senelik öğreneceğiniz şeyleri size 4-5 ayda hatta daha kısa bir sürede verir hele çenesi düşükse.
    "bi rus kız arkadaşım olsa dili sökmem acayip kısalırdı"

I see what you did there.

• strategen kullanıcısına yanıt
    Bu yöntem işe yarar mı? Bende İngilizce öğrenemedim. Çok dizi izliyorum ancak Türkçe altyazılı. Acaba İngilizce altyazılı mı izlemek gerekiyor.
  • Yabancı dilde rüya görebilirsin
  • Bana göre sıradan bir duygu çünkü bilmezsen bilgiye erişimin zor, doğru bilgiye ulaşımın daha da zor, çünkü bazen çeviriler katlediliyor. Fakat sadece İngilizce yeterli değil keşke Almancam da İngilizcem kadar olsaydı diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

tam aksine ÇOK VAKİT ayırmanız lazım yoksa boşuna başlamayın diyorum ben. ben günde 6 saat haftada 5 gün yani ayda 120-130 saatten toplam 9 ay kadar ders gördüm, bunun üstüne bi de her gün 2-4 saat akşamları ingilizce çalıştım. toplasan 1500 saat falan ingilizce çalışmışımdır dersler saatleri dahil. Odtü ingilizce hazırlık sınıfı bahsettiğim. Kurs değil. Zaten akademik ingilizce yani. Dersler ingilizce olduğu için öğrenmek zorundasın, keyfi bir durum yok. Hatta hazırlık sınıfında bile derste Türkçe yasak. Sen sorsan hoca ingilizce cevap veriyor.

haftada 4-8 saat kurs görüp oturarak öğrenemezsiniz kardeşim kusura bakmayın diyorum. o şekilde 20 yılda anca öğrenirsin. ama her akşam oturur 3-4 saat çalışırım dersen olur.

Alıntıları Göster

• bende var. serbest meslek erbabıyım. (beyaz yakalı) paraya çeviremedin sürece hiç bir halta yaramaz. ki ben çeviremedim. beceriksizim. ucu paraya gitmiyorsa bilmenin hiç bir anlamıyok.
  • Normal bir duygu iş hayatı ve seyehat harici işe yaramıyor bazen de tv de yarıyor. Ama turkce konusmak daha keyıflı benım ıcın.
  • Mükemmel bir duygu büyük bir güç hele de sayesinde yabancılara satış yapıp ilgilenip para kazanıyorsan.

Böyle bir dünyada artık tek dil olmalı, hatta keşke doğuştan hepimize çift dilli olma kanunu olsaydı doğar doğmaz ingilizce de öğretilseydi, Türkçeyi de sırf geçmişi unutmamak için öğrenmeliydik.

Bir gün kendimi tamamen İngilizceye adamayı Türkçeyi unutmayı düşünüyorum bir işime yaramaz oldu anadilim günden güne.

Hatta ülkeyi komple Amerika yapalım gitsin zaten herkes özenti yaşıyor. Cumhuriyet kurulurken anadilimiz İngilizce olmalıydı, hem de öyle dandik ingilizce değil Amerikan İngilizcesi olmalıydı yemin ederim bugün dünya ile daha fazla entegre halindeydik bu kadar boş beleş özenti ama kopuk halde değildik.

• Şarkı dinlerken kelimelere bakarak dinleme ve ingilizce altyazılı izlemek.

Bence bu ikisi çok ciddi anlamda geliştiriyor.
  • İyi derece türkçe bilmek nası bi duygu?

• yurtdisinda ingilizce biliyor olmak buyuk avantaj ise girme arifesindeyim ve min 85 toefl isteniyor iste pek kullanacagimi sanmam fakat ise giris amacim yurtdisina sicrama tahtasi olarak gordugum icin yurtdisinda ingilizce kullaniyor olmak isimi kolaylastiracak
  • ingilizceden yana bir sıkıntım olmadı ama ispanyolca bilmemenin sıkıntısını çektim, kızın biri bana te quiero tek hıyar o dedi ben de tek hıyar sensin dedim ispanyolca bilseydim kızın beni ne kadar çok sevdiğini anlardım
  • Çok bi halta yaradığı yok, ingilizce dizileri ingilizce altyazıyla izliyorum o kadar. 2 yabancı dil bilmemin iş bulmama faydası sıfır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

Bu yöntem işe yarar mı? Bende İngilizce öğrenemedim. Çok dizi izliyorum ancak Türkçe altyazılı. Acaba İngilizce altyazılı mı izlemek gerekiyor.
    Türkçe altyazılı izlemenin hiçbir faydası yok. Bisiklete takılan ekstra tekerler gibi; 1000 saat bile sürseniz o bisikleti, 2 tekerlekle sürmeyi öğrenmeye hiç faydası olmaz. O yüzden düşe kalka da olsa ingilizce altyazıya geçmenizi tavsiye ederim. Bilmediğiniz kelimelerle karşılaşınca, gerekirse durdurun ve anlamına bakın. Zaten belli bir seviyeden sonra, kelimeleri ve grameri, yardımcı bir kaynağa ihtiyaç durmadan, dizideki bağlam içerisinde doğal olarak öğrenmeye başlarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.