Şimdi Ara

Keanu Reeves: Her zaman ölümü düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Keanu Reeves gibi olan var mı? Her zaman aklına ölüm gelen. Ben bu adamın hayattan zevk aldığına inanmıyorum. Birçok sevdiğini daha genç yaşta kaybetti. Ölümü düşündükçe her şeyin anlamsız olduğunu düşünüyor gibi

• Keanu Reeves: Her zaman ölümü düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakınındaki birinin ölümünü, onunla ilgili bütün hatıraların ve anıların yok oluşunu, hiç yaşanmamış gibi oluşunu gördükten sonra ölümü düşünmemek, hayatın anlamsızlığını görememek mümkün değil

• Agent Smith: "Yaşamın amacı son bulmaktır..."

• o yüzden bu kadar mütevazi zaten. dünyevi işlere takılıp kibirlenmiyor.

• “Emine'nin ölümüyle son tutunduğum dal da kopmuş gibi büsbütün boşlukta kaldım. Kaybettiğim şey benim için o kadar büyüktü ki ilk önceleri bunu bir türlü anlayamadım. Ne de hayatımdaki neticesini ölçebildim. Sade içimde simsiyah ve çok ağır bir şeyle dolaştım durdum. Sonra bu haraplığa daha başka bir duygu, bir çeşit kurtuluş duygusu karıştı. Bir baskıdan kurtulmuştum. Artık Emine bir daha ölemezdi, hatta hastalanamazdı da. Orada zihnimin bir köşesinde olduğu gibi kalacaktı. Hayatımda birçok şeyler daha beni korkutabilir, başıma türlü felâketler gelebilirdi. Fakat en müthişi, onu kaybetmek ihtimali ve bunun korkusu artık yoktu.”

― Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    hayır tam tersi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cipe yukleyelim abi sonra birinin beynine takariz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

Allah inancınız var mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 13 Aralık 2024; 21:12:44 >
  • Hayattan tabiki zevk alıyor. Surekli mekanlarda sarap tadimi yapiyo adam

• Kabahatli olmayan birisi olarak ölümü sürekli düşünmüyorum,

çevremden de aldığım geridönüşler ışığında onun gibi iyi birisiyim ben de,

kendisini sevmeyen dünyada kaç kişi var acaba ?

• Sadece ölümü düşünüyor ama ölümden sonra başa gelecekleri ise iç düşünmüyor. Eğer onu da düşünseydi, müslüman olmaktan başka hiçbir seçeneği olmazdı. İmam-ı Rabbani Hazretleri buyuruyorlar ki : Ölüm felaket değildir, ölümden sonra başa gelecekleri bilmemek felakettir.

• kılıcım da yüreğim de demacia'nın emrinde.

• bize gerici diyorlar fakat biz ölümden sonrasını bile düşünecek kadar ilericiyiz.

• Birini kaybetmek zorunda deilsin. Ucundan felsefeyle ilgilen otomatikman nihilizme kayarsin bu kacinilmaz.

Bu bizim kulturumuzde yok. Medeni ulkelerde yaygin. Kavramlari bizden daha derin yasiyorlar.

• dekareme kullanıcısına yanıt

imân ışığı var gibi bu çocukta he hocam ne dersiniz? bir gün bir nakşibendi dergâhına götürmek gerek keanu kardeşimizi. oralet içer sohbet eyleriz

• izayoi kullanıcısına yanıt

Töbe haşa.

• Biraz varoluşçuluk okuyun biraz analiz yapın evladım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.