Şimdi Ara

KIA OPTIMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 model kia optima aracim var. cukur ve kasislerden gecerken onden 'lok lok' diye ses geliyor. kia servisine goturdum. oradaki usta arabayi kullandi hee bu mu dedi evet. direksiyon blokundan ya da kutusundan mi ne oyle birsey dedi. sonra servise geldik arabayi kaldirdi girdi altina bakti. orasini burasini elledi. bak dedi alt direksiyon blokundan geliyor dedi. ben de abi o ses yukarida geliyor direksiyon kilitli sen tekeri saga sola ceviriyorsun ondan geliyor. baska bir usta cagirdi oda benim dedigimi dedi. kapiyi actik evet direksiyon kilitli oldugu icin saga sola carparak ses cikariyordu. usta araci getir birak sunlari sunlari sokup bakacagiz dedi en son.

boyle olunca ustaya guvenim kayboldu. simdi bu ses giderek artiyor ya da artik arabayi kullanirken tamamen bu sese konsantre oldugum icin cok rahatsiz ediyor. ne diyorsunuz? tabi buradan brisey demek zor sesi duymadan yine de fikrinizi alayim dedi.

yazim hatalari icin affiniza siginiyorum

• aracı başka ustaya gösterin
  • z rotları değişecek al parçayı git ustaya değiştir de direk kafan rahat olsun.
  • Lok lok sesi yapan amortisör değilmiydi :) ayni zamanda küt diye vuruyor ise amortisör takozu..
  • I 30 varken arka tarafta kasistlerde cukurlarda lok lok diye ses geliyordu cok takmadim isin dogrusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesi duyduğumda aklıma en son gelen direksiyon oldu.. Başka ustaya gidin benim aklıma pürüz düşerse o ustaya gitmem.. Benim ustam sesi duyar duymaz sinyali verir geri döner parçacıda indirir şu parçayı al der o kadar emindir kendinden şimdiye kadar da yanılmadı.

• dr.caucasian D kullanıcısına yanıt
    Aynı ses bendede vardı 2 hafta öncesine kadar 3 ay boyle kullanmıstım ses giderek artmisti.

Usta direk soyledi sorunu Z rotlari ve takozlar değişti sıkıntı kalmadı. Ama yan sanayi taktırma sakın.
  • ilgilendiginiz icin sagolun arkadaslar,
    ankaradaki servise gotursem daha iyi olacak. ama ses giderek artiyor rahatsiz eden o. yeni rot ayari yaptirmistim simdi direksiyon hafif saga kiriliyken araba duz gidebilyor, direksiyonu duz tutunca saga cekiyor. yeni olan birsey bu da. bununla iliskili mi bilmiyorum.
  • Fiat puntodankronik sorundur çift z rot alıpmdeğiştirn ucuz bişeynzaten muhtemelen ses kesilecek

• ya tablalardan ya da z rotlarından, direksiyon kutusuna filan girerseniz yok yere kopartabildiklerini kopartırlar sizden itimat etmeyin..
  • Deneme-yanılma yöntemiyle sizi söğüşlemeye çalışan sözde "usta" lardan uzak durun. Yetkili servise sorun, gerekirse oraya "garantili" olarak yaptırın. Yoksa sanayi de turlamanız gerekir. Z-Rotu, salıncak, amortisör derken tüm ön takıma kadar gider bu iş.
  • tesekkurler arkadaslar, suphelerimde haklilik payim varmis demekki.
    ankaradaki kia servisine goturecegim artik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.