Şimdi Ara

Nasuh Mahruki - 6.Şubat depreminden bu yana 400bin telefondan sinyal yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tele1youtube
    "6 Şubat'tan beri 400 bin telefondan sinyal yok" Nasuh Mahruki Turhan Çömez'in iddiasını aktardı
    https://www.youtube.com/watch?v=gz3Wxt3WS-M&t=210s

Videodan alıntılar:

Turhan Çömez belirtti: 6.Şubattan bu yana 400.000 telefondan sinyal alınamıyor. 380.000 banka hesabında hiç hareket yok.
    Bunlar çok anormal rakamlar. Biz 54.000 diye konuşuyoruz.

2002 yılında siyaset değişikliği ile afet yönetimi bakış acısı değiştirdi

Asker 15.Temmuz sonrası bir hahane bulundu sistem dışında bırakıldı

6.şubatta bunun çok ağır bedelini ödedik.

Türk askerinin sorumlu olduğu sistemden yeni kurulmuş ehliyetsiz, başındaki Diyanetten gelmiş, afetten koordinasyondan bihaberdar cadır bile kurmaktan aciz bir imza ile getirilmiş AFAD. 140 yıldır Kızılay kurar bu çadırı, neden AFAD kuruyor artık?

Nasuh Mahruki 2023'te başka bir TV programında Türkiye'deki toplam (Suri-Afgi-Paki) göçmen sayısı için 20 milyon demişti.

• İddia yok. 380bin baka hesabında hareket yok, belli ki sahipleri ölmüş. Buradan en az 380bin kişinin öldüğü sonucu çıkar.

Biraz matematik.

Muhalefet gerçekten çok değişik ve boş işlerle uğraşıyorlar dediniz fakat Ölüm boş iş yani?

Depremin üzerinden 1.5-2 yıl geçti diyorsunuz. Ölüm / cinayet olaylarında 20 yıl, hatta 100yıl geçse bile zaman aşımı olmaz.

Kayıpları olanlar onu sorgular, fakat her birini tek tek sayıp 380.000 rakamına ulaşmak kapsamlı / masraflı çalışma gerektirir, o çalışmayı kamu kuruluşları yapmadığı için kimse yapmaz

Ancak sinyal alınamayan telefon / işlem görmeyen banka hesabı sayısı ile masraflı calışmaya gerek kalmadan ipucları elde edebiliriz.

Suri-Afgi-Paki göçmen sayısı, Tayyipçi bir arkadaşın tahminine göre en çok 3 milyon. Hükümetin rakamı belirsiz yada bilmiyor/bilinmiyor. Medyada (%99'u hükümet yanlısı medya) 10 milyon rakamı geçiyor.

Nasuh Mahruki bu işlerin içinde biri olarak 20 milyon diyor. Sizin Türkiye'deki göçmen sayısı rakamınız nedir? Madem depremde 54bin kişi öldü diye ısrar ediyorsunuz.

Konuyu tarafsız değerlendirmek gerekirse:

Şu kadar yardım yaptık diye reklam yapıyorlar, reklamda "350 bin aileye .... verildi" deniliyor. Demekki depremde zarar gören aile sayısı 350 bin. Bu durumda, aile başına ortalama 1 kişi ölmüşse, 350 bin ölüm var demektir. Tabi bunlar ailesi toplu şekilde yok olmayanlar. Tüm aile yok olduğunda yardım da olmuyordur.

Kalp krizinden ölenlerin de banka hesabı donabilir, telefon sinyali kesilebilir. Kanserden ölenlerin de. Yani sadece telefon ve banka hesabı doğruyu göstermez. Bunu söylemek taraf tutmak değildir.

Depremden sonra uzun bir süre yardım gitmedi. Yani kurtarma başarılı değildi. Bu ölüm oranını çok arttırır.

İlk deprem gece 4'te oldu. Bu saatte yıkılan binalarda daire başına 3 kişi ölmüştür. Gece 4te kimse öyle hemen uyanamaz. Uyansalar bile dışarı çıkacak zaman bulamamış olabilirler. 5 katlı olan ve her katta 4 dairesi olan bir apartmanda 60 kişi ölmüştür.

İlk depremde evleri yıkılmayanlar kurtulduklarını sanıp eve girmiş olabilirler. Bu durumda ikinci depremde de ölenler olmuştur. Pazartesi olduğu için okula giden çocuklar da ölmüş olabilir, çünkü okullar hastaneler de yıkıldı. Özellikle hastanelerde hastaların kaçma fırsatı olmamıştır. Okullar ilk depremde tatil edildi mi hatırlamıyorum.

Nüfusa kayıtlı bile olmayan çok daha fazla insan ölmüş olabilir. Atıyorum, 1 dairede 10 suriyeli kalıyor da olabilir. Tabi oralara suriyeliler yerleştiyse.

Hatay ve Maraş'a depremden 1 yıl sonra bile 1 çivi bile çakılmadı. Bu şekilde davranan bir hükümetin doğruyu söyleyeceğine inanmak güç. Bunu söylemek de taraf tutmak değildir. Biz vatandaşız, yaşama hakkımız var. Yaşam endişemiz var. Gelecek endişemiz var. Bunlar bizim doğal hakkımız. Olayları doğru değerlendirmezsek, ders çıkarmazsak, yarın İstanbul'da veya İzmir'de veya Ankara'da aynısı başımıza geldiğinde ses çıkarmak için geç olur.

Bu kadar ölümden sonra normal bir hükümet istifa ederdi. Tek bir bakan bile istifa etmedi. Eğitim sistemi bozuldu, mağdur öğrenciler oldu, tek kişi istifa etmedi. Ekonomi sürekli batıyor. Amerikada araba sahibi olmak için 3-5 ay çalışıyorlar, bizde birkaç yıl çalışmak gerek. Kimse istifa etmedi. Ev almak hayal oldu. Barınma sorunumuz var. Kimse istifa etmedi. Salgın hastalıkla mücadele etme yöntemi de işe yaramadı. Çok insan hasta oldu. Bence bunu söylemek de taraf tutmak değildir. Çünkü bunlar herkesin zararına olan olaylar. Particilikle alakası yok.

Hala çeşitli yerlere saray yapılıyor, yanan ormanlar imara açılıyor ama 350 bin depremzede aileye sadece 30-40bin TL yardım yapıldı. Bu da dandik bir evin birkaç aylık kirası demek. Yıllardır mağdurlar.

40 bin ev yıkıldığında sadece oradan kalkan toz, duman, asbest bile en az 35 bin sağlıklı insanı yıllar içerisinde öldürür. 11 eylül saldırısından sonra yardıma gidenlerden yaklaşık 10bin'i kanser oldu ve 2000'i öldü. İkiz kuleler büyüklerdi ama 40bin binanın toplamından küçükler.

Tekrar ediyorum, Gazze'de ölenlerden kat kat fazla kaybımız varken kimse çığırtkanlık yapmadı, kahve içenlere saldırmadı, metrolarda - okullarda propaganda yapmadı. İnsanlar sessizce evlerinde öldüler. Bunu yazmak taraf tutmak değildir. İnsanın kendi canını, başkasının canını düşünmesi çok doğal bir şeydir ve particilikle alakası yoktur. Deprem, siyaseti aşan bir olaydır. Bunu siyasete çekmeye çalışanları da kınıyorum. Hatta lanetliyorum.

Sayıların az gösterilmesinin birçok sebebi olabilir:

- vatandaşlar paniğe kapılmasın diye

- istifa etmemek için

- yunanistan, fransa vb. bunu bir zayıflık olarak görüp saldırmasın diye (pek sanmıyorum ama bir olasılık)

- tam bir sayım yapılmamış olması

20 yıldır şu mantıktan şu söylemden BIKTIM BEN YA.

Böyle bir şey saklanabilir mi ? Yok 54 bin ölmemiş 300-400 bin banka hesabında haber yok yok 400 bin telefon aktif değilmiş çok insan ölmüş devlet saklıyor abi şakamısınız siz ?

şehitler gelir yok 3-4 katı şehit var devlet saklıyor.

Sel olur ölenler var devlet saklıyor

Korona olur yok aslında 3-4 katı öldü devlet saklıyor flan.

Abi şakamısınz ? Sürekli bir yalan dolan ALGI ile. Bir bilgin belgen kaynağın varsa söyle. Böyle olmaz ki bu işler. Devlet içersinde bu tarz bilgiler gizli kalabilir mi şaka msıınz siz ?

Devletin eline ne gelecek depremde ölü sayısını az söyleyerek ?

• Burdan ne iddia ediyorlar şimdi ?

Ölü sayısı 52 binlerde değil 400 bin sinyal alınamayan telefon var o zaman ölen insan sayısı 6-7 katı daha fazla mı diyorlar.

Muhalefet gerçekten çok değişik ve boş işlerle uğraşıyorlar. Depremin üstünden 1.5-2 yıl geçti neredeyse ölüm oranı o kadar yüksek olsa millet görmeyecek mi duymayacak mı anlayamacak mı ?

Kayıpları olan yakınlarını bulamayanlar BUNU SORGULAMIYACAK MI SANIYORSUNUZ ?

• 54 bin rakamı akapenin palavrası.. kimse inanmaz. o kadar şehir etkilendi sadece 54 bin kişi mi ölmüş.

• Neredeyse 40 bin bina yıkılmış ama lafta 54 bin kişi ölmüş, yıkılan bina başına 2 kişi bile hayatını kaybetmemiş, inandırıcı gelmedi
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    İddia yok. 380bin baka hesabında hareket yok, belli ki sahipleri ölmüş. Buradan en az 380bin kişinin öldüğü sonucu çıkar.

Biraz matematik.

Muhalefet gerçekten çok değişik ve boş işlerle uğraşıyorlar dediniz fakat Ölüm boş iş yani?

Depremin üzerinden 1.5-2 yıl geçti diyorsunuz. Ölüm / cinayet olaylarında 20 yıl, hatta 100yıl geçse bile zaman aşımı olmaz.

Kayıpları olanlar onu sorgular, fakat her birini tek tek sayıp 380.000 rakamına ulaşmak kapsamlı / masraflı çalışma gerektirir, o çalışmayı kamu kuruluşları yapmadığı için kimse yapmaz

Ancak sinyal alınamayan telefon / işlem görmeyen banka hesabı sayısı ile masraflı calışmaya gerek kalmadan ipucları elde edebiliriz.

Suri-Afgi-Paki göçmen sayısı, Tayyipçi bir arkadaşın tahminine göre en çok 3 milyon. Hükümetin rakamı belirsiz yada bilmiyor/bilinmiyor. Medyada (%99'u hükümet yanlısı medya) 10 milyon rakamı geçiyor.

Nasuh Mahruki bu işlerin içinde biri olarak 20 milyon diyor. Sizin Türkiye'deki göçmen sayısı rakamınız nedir? Madem depremde 54bin kişi öldü diye ısrar ediyorsunuz.

• murtazagil kullanıcısına yanıt
    10 tane şehir yerle bir oldu. Mahalle cografyaları değişti. Dediğiniz gibi böylesi bir depremde 54bin kişi belli bir yalan.

Başka bir olay daha var: Bu deprem 8 saat arayla 7.6 ve 7.7 gibi üst üste oldu, böyle bir deprem dünya tarihinde görülmemiş.

Dogal bir depremden cok insan eliyle belli bir bölgeyi değiştirmek için kasten yapılmış olma ihtimali var.

Biraz durgun kafayla düşündüğümüzde bu deprem en çok kimlerin işine geldi? Hükümet ve müteahhitlerin. Başka birşey demiyorum.
  • Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt

380 bin banka hesabında hareket olmadığının kaynağı nedir ?

Ayrıca bu hesaplar biliniyorsa isimleri sorgulamak karşılaştırmak 5 dakikalık iştir.

Ayrıca benim 3 bankada hesabım var ben ölürsem 3x mi sayılacak ne saçma mantık bu ?

• deppechemode45 D kullanıcısına yanıt

20 yıldır şu mantıktan şu söylemden BIKTIM BEN YA.

Böyle bir şey saklanabilir mi ? Yok 54 bin ölmemiş 300-400 bin banka hesabında haber yok yok 400 bin telefon aktif değilmiş çok insan ölmüş devlet saklıyor abi şakamısınız siz ?

şehitler gelir yok 3-4 katı şehit var devlet saklıyor.

Sel olur ölenler var devlet saklıyor

Korona olur yok aslında 3-4 katı öldü devlet saklıyor flan.

Abi şakamısınz ? Sürekli bir yalan dolan ALGI ile. Bir bilgin belgen kaynağın varsa söyle. Böyle olmaz ki bu işler. Devlet içersinde bu tarz bilgiler gizli kalabilir mi şaka msıınz siz ?

Devletin eline ne gelecek depremde ölü sayısını az söyleyerek ?

• 380 bin banka hesabında hareket yoksa, 380 bin'den çok daha fazla kişi ölmüştür. çünkü birçok evde sadece babanın banka hesabı var. anne ve çocukların yok.

40 bin binanın yıkıldığı depremde zaten 54 bin kişi ölmesi imkansız.
  • 54 bin olmadığını biliyoruz zaten.
  • Konuyu tarafsız değerlendirmek gerekirse:

Şu kadar yardım yaptık diye reklam yapıyorlar, reklamda "350 bin aileye .... verildi" deniliyor. Demekki depremde zarar gören aile sayısı 350 bin. Bu durumda, aile başına ortalama 1 kişi ölmüşse, 350 bin ölüm var demektir. Tabi bunlar ailesi toplu şekilde yok olmayanlar. Tüm aile yok olduğunda yardım da olmuyordur.

Kalp krizinden ölenlerin de banka hesabı donabilir, telefon sinyali kesilebilir. Kanserden ölenlerin de. Yani sadece telefon ve banka hesabı doğruyu göstermez. Bunu söylemek taraf tutmak değildir.

Depremden sonra uzun bir süre yardım gitmedi. Yani kurtarma başarılı değildi. Bu ölüm oranını çok arttırır.

İlk deprem gece 4'te oldu. Bu saatte yıkılan binalarda daire başına 3 kişi ölmüştür. Gece 4te kimse öyle hemen uyanamaz. Uyansalar bile dışarı çıkacak zaman bulamamış olabilirler. 5 katlı olan ve her katta 4 dairesi olan bir apartmanda 60 kişi ölmüştür.

İlk depremde evleri yıkılmayanlar kurtulduklarını sanıp eve girmiş olabilirler. Bu durumda ikinci depremde de ölenler olmuştur. Pazartesi olduğu için okula giden çocuklar da ölmüş olabilir, çünkü okullar hastaneler de yıkıldı. Özellikle hastanelerde hastaların kaçma fırsatı olmamıştır. Okullar ilk depremde tatil edildi mi hatırlamıyorum.

Nüfusa kayıtlı bile olmayan çok daha fazla insan ölmüş olabilir. Atıyorum, 1 dairede 10 suriyeli kalıyor da olabilir. Tabi oralara suriyeliler yerleştiyse.

Hatay ve Maraş'a depremden 1 yıl sonra bile 1 çivi bile çakılmadı. Bu şekilde davranan bir hükümetin doğruyu söyleyeceğine inanmak güç. Bunu söylemek de taraf tutmak değildir. Biz vatandaşız, yaşama hakkımız var. Yaşam endişemiz var. Gelecek endişemiz var. Bunlar bizim doğal hakkımız. Olayları doğru değerlendirmezsek, ders çıkarmazsak, yarın İstanbul'da veya İzmir'de veya Ankara'da aynısı başımıza geldiğinde ses çıkarmak için geç olur.

Bu kadar ölümden sonra normal bir hükümet istifa ederdi. Tek bir bakan bile istifa etmedi. Eğitim sistemi bozuldu, mağdur öğrenciler oldu, tek kişi istifa etmedi. Ekonomi sürekli batıyor. Amerikada araba sahibi olmak için 3-5 ay çalışıyorlar, bizde birkaç yıl çalışmak gerek. Kimse istifa etmedi. Ev almak hayal oldu. Barınma sorunumuz var. Kimse istifa etmedi. Salgın hastalıkla mücadele etme yöntemi de işe yaramadı. Çok insan hasta oldu. Bence bunu söylemek de taraf tutmak değildir. Çünkü bunlar herkesin zararına olan olaylar. Particilikle alakası yok.

Hala çeşitli yerlere saray yapılıyor, yanan ormanlar imara açılıyor ama 350 bin depremzede aileye sadece 30-40bin TL yardım yapıldı. Bu da dandik bir evin birkaç aylık kirası demek. Yıllardır mağdurlar.

40 bin ev yıkıldığında sadece oradan kalkan toz, duman, asbest bile en az 35 bin sağlıklı insanı yıllar içerisinde öldürür. 11 eylül saldırısından sonra yardıma gidenlerden yaklaşık 10bin'i kanser oldu ve 2000'i öldü. İkiz kuleler büyüklerdi ama 40bin binanın toplamından küçükler.

Tekrar ediyorum, Gazze'de ölenlerden kat kat fazla kaybımız varken kimse çığırtkanlık yapmadı, kahve içenlere saldırmadı, metrolarda - okullarda propaganda yapmadı. İnsanlar sessizce evlerinde öldüler. Bunu yazmak taraf tutmak değildir. İnsanın kendi canını, başkasının canını düşünmesi çok doğal bir şeydir ve particilikle alakası yoktur. Deprem, siyaseti aşan bir olaydır. Bunu siyasete çekmeye çalışanları da kınıyorum. Hatta lanetliyorum.

Sayıların az gösterilmesinin birçok sebebi olabilir:

- vatandaşlar paniğe kapılmasın diye

- istifa etmemek için

- yunanistan, fransa vb. bunu bir zayıflık olarak görüp saldırmasın diye (pek sanmıyorum ama bir olasılık)

- tam bir sayım yapılmamış olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 24 Ağustos 2024; 10:59:39 >

• zaten iki ihtimal var, ya yüzbinlerce vefat ya oralar neredeyse boşaltıldı ve kalan ufak azınlık ile sayı bu oldu, bu da şu demek olur deprem olacağını önceden biliyorlardı? nufusun 4te 1inin istanbulda olması durumunu göz önüne getirirsek her ihtimal söz konusu

• deppechemode45 D kullanıcısına yanıt

Yaa sizin kafanız mı güzel yoksa trollük olsun diye mi böyle konuşuyorsunuz.

Orada 2 deprem oldu. 2. deprem gündüz oldu ya hani !!! Gündüz herkes dışarıdaydı ayrıca ilk depremde hasar alıp insanlar boşalttıktan sonra yıkılan bina dolu. Hatta deprem odluktan günler sonra arççı depremler ile yıkılan bina dolu.

Bende sana bir soru sordum DEVLETİN ELİNE NE GEÇECEK ÖLÜ SAYISINI GİZLEYİNCE ? Veya bu gizlenebilir mi 1.5 yıl boyunca kimse duymayacak şekilde.

Ayrıca nasıl gizleyecek. Ülkede 120 tane muhalif parti var bir sürü sivil toplum kuruluşu var vakıf dernek muhalif yapı var hiç biri görmeyecek anlamayacak mı ? Bunu 1.5 yıldır gizleyecek kimsenin ruhuda duymayacak bu mu olay ?

Nufus dairelerinde sadece AKP'liler çalışmıyor veya mezarlıklar müdürlüklerinde veya hastanelerde sadece AKP'li doktorlar yok morglarda çalışan insanlar AKP'ye çalışmıyor sadece. Ölen insanları görüyor herkes. Hatay Düne kadar muhalif belediyeydi veya muhalif bir sürü belediye var oralarda. Ölü sayısını nasıl SAKLAYACAN.

Gerçekten 21. yy da kendiniz şöyle yapmayın. Teknoloji çağındayız yaını kaybolan ölen kişiler gizlenebilir mi ?

Bakın belediyeler şöyle ölenlerin listesini İSİM İSİM AÇIKLIYOR. Bir yakını ölen ve listede olmayan bunu görmeyecek bilmeyecek halde mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2024; 13:5:18 >

• Kaliteli muhalefet yıhaaaa, boş işleeer yıhaaa. 

• Yalan söylemek bir hastalıktır. Yalan söylemeye alışmış bir canlı mesela 10 TL'ye aldığı bir malı 9 TL'ye aldım der veya 11 TL'ye aldım der ama doğruyu söylemez.

Trolist demiş, iktidar niye yalan söylesin? En basiti asker sahaya geç sürüldü.

• Cem kullanıcısına yanıt
    Üfff azıcık kaliteli muhalefet ya, ülkenin kaliteli muhalefete ihtiyacı var. Hükümet bir şey saklamıyor yeeğenimmm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.