Şimdi Ara

Olmayan sevgiliyi özlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki bir sevgilim varmış, ve onlarca yıl onunla birlikte yaşadıktan sonra onu kaybetmişim gibi bir his var içimde. O kadar kuvvetli bir hiski nerdeyse ben bile inanıcam böyle birşey olduğuna. Ama sıradan bir sevgili değil. Sanki onlarca yıl beraber yaşamışız, beraber ağlayıp gülmüşüz, acıyı tatlıyı beraber tadmışız, dünyanın her yerini gezmişiz, yani gerçekten hayatı beraber dolu dolu yaşamışız ve o ölmüşde beni yalnız bırakmış gibi. Çok acayip gerçekten. Hani ekmek yerken boğazınızın ortasında kalırda yutkunamazsınız ya, aynen öyle hissediyorum her saniye. Rüyalar görüyorum sürekli. Deniz kenarında bir yazlık evimizin olduğunu, kumsalda sabaha kadar oturup sohbet ettiğimizi, güneşin doğuşunu izlediğimizi görüyorum. Sanki gerçekten onları yaşamışımda, rüyalarımdada anılar canlanıyor gibi... Düşünüyorum bazen, dalıyor gözlerim. Fakat düşündüğüm şeyler hayatımda olan şeyler değil. Aslında tam olarak hiçbirşey düşünmüyorum, farkında olmadan dalıyorum, uyanıkken uyku halinde oluyorum. Hergün rüyamda gördüğüm ev aynı. Yazlık aynı. Site sakinleri bile aynı. Bu hayatta bana ait olan herşey, aslında benim değilmiş gibi hissediyorum. Asla 1 dakika sonra ne olacağını düşünmüyorum, sadece anı yaşıyorum.

Böyle hissetmemin sebebi yapmak isteyipte yapamadığım şeylerin bilinç altıma yerleşmesinden kaynaklanıyor, biliyorum. Ama o kadar kuvvetli bir duyguki. Sanki yaşıcağımı yaşamışım, artık ihtiyacım yokmuş gibi hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökaLp. -- 10 Şubat 2010; 18:16:39 >

• Şimdi biri çıkıp diyecek ki öbür hayatında bunları yapmış olabilirsin vs vs saçmalayacak.
    İnanma. Senin sorunun elizabeth modunda olman
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

Şimdi biri çıkıp diyecek ki öbür hayatında bunları yapmış olabilirsin vs vs saçmalayacak.

Bu tür duygularımın bilinç altımdan kaynaklandığını biliyorum, fakat benim bütün hayatımı etkiliyor. Akrabalarım, arkadaşlarım, öğretmenlerim hepsinin söylediği şey aynı. Tıpkı ihtiyar insanlar gibiymişim. Niye hiç konuşmuyorsun, niye hiç gülmüyorsun, ruh gibisin vb. laflar duyuyorum herkesten.

Doğuştan gelen kalıtsal bir hastalığım var fakat ben kontrollere bile gitmiyorum doktora. Hiç umrumda değil çünkü. Sadece sağlık açısından değil, maddiyat olarakta böyleyim. Babam 18 yaşına geldiğimde(bu yaz) arabayı sana verip kendime başka alıcam diyor. Ama benim umrumda bile değil. Dershaneye yazdırayım diyor, umrumda bile değil. Benim babam gazeteci ve benimde gazeteci olmamı istiyor. Belkide hayatımın fırsatını sunuyor bana. Gazeteye yanıma gel, sana işi öğreteyim diyor. Gerçekten elimden tutarsa çok iyi yerlere gelebilirim kendiside genel yayın yönetmeni zaten. Benim yerimde kim olsa koşa koşar gider iş yerine işi öğrenmeye. Fıstık gibi meslek, ama benim umrumda bile değil. Başka bir yerde bir hayatım, bir düzenim varmışta buraya gezmeye gelmişim gibi hissediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

Şimdi biri çıkıp diyecek ki öbür hayatında bunları yapmış olabilirsin vs vs saçmalayacak.

Bu tür duygularımın bilinç altımdan kaynaklandığını biliyorum, fakat benim bütün hayatımı etkiliyor. Akrabalarım, arkadaşlarım, öğretmenlerim hepsinin söylediği şey aynı. Tıpkı ihtiyar insanlar gibiymişim. Niye hiç konuşmuyorsun, niye hiç gülmüyorsun, ruh gibisin vb. laflar duyuyorum herkesten.

Doğuştan gelen kalıtsal bir hastalığım var fakat ben kontrollere bile gitmiyorum doktora. Hiç umrumda değil çünkü. Sadece sağlık açısından değil, maddiyat olarakta böyleyim. Babam 18 yaşına geldiğimde(bu yaz) arabayı sana verip kendime başka alıcam diyor. Ama benim umrumda bile değil. Dershaneye yazdırayım diyor, umrumda bile değil. Benim babam gazeteci ve benimde gazeteci olmamı istiyor. Belkide hayatımın fırsatını sunuyor bana. Gazeteye yanıma gel, sana işi öğreteyim diyor. Gerçekten elimden tutarsa çok iyi yerlere gelebilirim kendiside genel yayın yönetmeni zaten. Benim yerimde kim olsa koşa koşar gider iş yerine işi öğrenmeye. Fıstık gibi meslek, ama benim umrumda bile değil. Başka bir yerde bir hayatım, bir düzenim varmışta buraya gezmeye gelmişim gibi hissediyorum.

sana sebebini söyleyeyim. Hocam şunu anlamalısın. O beklediğin gbi biri yok ve asla olmayacak. Senin yapman gereken kendine bakman ve seveeğin birini araman. Bak bende çok idealistim bu konuda ama yinede sevilebilecek insanlar var karşındakinin olumsuz yanlarını görmemeye çalış ve seni seven birinin kollarına bırak kendini. Güzel br yaşam var önünde bir dersaneye yazıl babanın dediğinin yap ve güzel bir hayatın olsun. Çünkü o rüyalarında birgün şunu anlayacaksın o kadın ne kadar mükemmel olursa olsun sen mükemmel değilsin ve o rüyalarında gerçek olması imkansız. Bende saçmaladım biraz aynı sorunları bende yaşadım şiirler yazdım olmayan birine ama artık anladım ki ne ben mükemmelim ne de karşımda ki . Herkesi olduğu gibi kabul et ve inancın varsa birgün bunları başka dünyalarda bulabileceğinin düşün. Pek yardımcı olmadı sanırım ama neyse.

• hastasın, sıkı bir terapiye ihtiyacın var
  • fazla dostoyevski okumuşun sen
  • bi ilişki yaşamalısın artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir kızı seviyorum
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Of :/ Kendime ve sana geçmiş olsun demek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Harmonik-Ortalama

bi ilişki yaşamalısın artık

kesinlikle.

Şuan vicudun, kafa yapın bi ilişkiye hazır gibi. Yani sanırım sen aşk arıyosun. Buna ihtiyacın var. Anlatıkklarına görede bence şuan bi kıza aşık olursan ona acaip bağlanacaksın. Çünkü zihnin gerçekten çok meşgul oluyor senin anlatıkklarına göre. Bencede bi kız arkadaşı bulmalısın
  • Dostum kesinlikle gazeteci olmalısın.

Gerek imla kurallarına uyman, gerekse yazılarındaki akıcılık mükemmel.
  • Senin hafızanı silmişler.
  • ergen sancısı bunlar merak etme geçer
  • ben de özlerim arada hiç tanımadığım birini, birgün bulacağına inandığın bir kişi vardır ya, ne ismi ne de sureti bellidir, hayalini bile kuramazsın, elin kolun bağlıdır onu bulmak konusunda...
    O kadar çok kez küstüm ki ona, nerdesin diye sitem ettim uzaklara her baktığımda, yalnızlık kanıma her dokunduğunda onu düşündüm, karanlık ve sessiz bir yerlerde kendimle her başbaşa kalışımda onun karşıma çıkmayışıydı gözlerimi dolduran... hiçbirinden haberi yok... belki bir varlığı da yok, meçhulü beklemek bu bendeki, deli ediyor kimi zaman, kimi zaman tatlı bir heyecan, ama çoğu zaman acı verici...
    offf
  • PARALEL EVREN
  • Ertesi güne çıkacağın belli değil,sahip olduğun tek şey bugün ve sen hala böyle saçma şeylerle uğraşıyosun bırak! Yaşa hayatını bidahamı geleceksin dünyaya sanki?!
  • @sefa3027

Kendime bakmak gibi bir isteğim hiç olmadı hayatımda. Sanki dünya bir oda ve bende o odanın kapısına gelip 'birine bakıp çıkacam' deyip içeri girmişim gibi yaşıyorum.
    Şuan çeşitli sağlık problemi ile uğraşıyorum. (aslında tek bir hastalığa bağlı olan farklı problemler)
    Ve sağlığımla ilgilenen doktorlarla ilişkimi kestim aylardır 'hiçbirinin' kontrolüne gitmiyorum.
    Çene yapım düzgün değil, tel taktım. 2 ayda 1 kontrole gitmem gerekiyor ben tam 7 aydır gitmiyorum doktor arayıp çağırıyor en az 5 kere randevu verdi gitmedim. Gözlerim bozuk fakat gözlük takmıyorum. Günlük hayatımda yazıları okumadan, uzaktaki insanların yüzlerini seçemeden yaşıyorum. Zaten bu dünyada görecek birşey yok, sadece hayatımı sürdürebileceğim kadar görsem yeterli diye düşünüyorum. Gözlerimin bozukluğu ilerliyor sürekli. Bu yazın sonunda lazer amelyatı olacam büyük ihtimal, doktorum gözlük kullanmamı söylesede tam 1.5 yıldır söylediğini yapmıyorum ve gözlük kullanmıyorum. (sadece bilgisayar oynarken takıyorum, yani evin içindeyken) Spor yapmaz, ağırlık kaldırmaz, sigara içmez, kendimi yormaz ve stresli bir yaşam sürmezsem daha uzun süre yaşayacağımı söyledi doktor. Bütün bu söyledikleri yasak olduğu halde bu saydıklarımın hepsini birden yapıyorum. O kadar kuvvetli bir duyguki bu, bütün hayatımı şekillendiriyor. Asla bulamayacağım birşeyi arayarak geçirdim ömrümü. Gerçekten çok yazık.

Benim yaşımdaki arkadaşlarımın hayatta yaptıkları şeyler; beraber gezmek(sinemaya, cafeye falan), sohbet etmek, saçma sapan hayâller peşinden koşmak. Bense; akşamları sokağa çıkıp tek başıma geziyorum. Biraz turluyorum, daha sonra güzel bi oturmalık yere geldiğimde oturup sigara içiyorum. Sonra eve geri geliyorum. Sinemaya çok nadiren gidiyorum fakat, yalnız başıma gidiyorum. Sınıf arkadaşlarım plan yapıyorlar, şu filme hep beraber gidecez diye, ben plana dahil olmayıp tek başıma gidiyorum. Toplumun bir parçası olmak istemiyorum. Çoğu kişinin hayâlidir, yazın yazlıkta aylar geçirmek. Deniz kenarında tatil yapmak.. Babam yazın ev tutuyor, gitmiyorum. Yazlığa gitmek yerine yaylaya Büyükbabamın yanına gidiyorum. Yaylada nerdeyse hiç yaşıtım yok fakat yaşlı insanlarla oturmak bana huzur veriyor. Yayladaki evde televizyon bile yok. Elektronik tek eşya Buzdolabı. Büyükbabam 83 yaşında. Fakat ben hayatımın en güzel aylarını, yaylada geçiriyorum. Yaşlı insanlarla oturup sohbetlerini dinlemek hoşuma gidiyor. Bütün sülalem babamın tuttuğu eve gidiyor, hiç abartmıyorum. Kuzenlerim akşamları telefonla arıyorlar discodan, bardan. Onlara göre hayat o ve ben onlara göre çok garip biriyim...

Bu hayatta her insanın bi' fikri olmalı. Ve her fikir hakkında bilgi sahibi olmalı diye düşünüyorum. Siyaset, Din, Bilim ve Tarih gibi konularda yaşıtlarıma göre çok daha üstün bilgiye sahibim. Fakat günlük hayatımda "hiçbir işime yaramadığını" söylemedende edemeyeceğim.

Bir kız arkadaş bulma konusuna gelince, ben hiç yakışıklı birisi değilim ne yazıkki.

(Bunları neden anlatıyorsun diyebilirsiniz, benim burdaki tek amacım dertleşmek. Çünkü şunu idrak etmemiz lazımki günlük hayatta konuştuğumuz insanlarla bu tür şeyler oturulup konuşulmaz. Konuşsak bile bizi anlamayacaklardır, anlamak istemeyeceklerdir. Çünkü kafalarını çok farklı şeylerle doldurmuşlar. )

• quote:

Orijinalden alıntı: uqurrrrr

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

Doğuştan gelen kalıtsal bir hastalığım var

Bunu bütün forum biliyor zaten

• Yaşam tarzınıza hayran olduğumu belirtmek isterim, aynen benim istediğim şeyler. Gazetecilik ve ya yazarlık konusunda kariyer sahibi olabilirsiniz. Sizinle ayrı olarak konuşmayı çok istiyorum, kabul ederseniz sevinirim..

Bir de aklıma bu şiir geldi..

Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti - Orhan Veli

Beni bu güzel havalar mahvetti,
    Böyle havada istifa ettim
    Evkaftaki memuriyetimden.
    Tütüne böyle havada alıştım,
    Böyle havada aşık oldum;
    Eve ekmekle tuz götürmeyi
    Böyle havalarda unuttum;
    Şiir yazma hastalığım
    Hep böyle havalarda nüksetti;
    Beni bu güzel havalar mahvetti.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.