Şimdi Ara

Sanayi Bakanlığı'nın kararı hakkında Dijitsu'dan açıklama!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
8.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanayi Bakanlığı'nın kararı hakkında Dijitsu'dan açıklama!
    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan karar hakkında Dijitsu açıklama paylaştı. Dijitsu, bu kararının yanlış enerji etiketinden kaynaklandığını ve etiket değişikliğine gidilmesi gerektiğini duyurdu. Ayrıca Axen ve Onvo marka televizyonlarda da etiket değişikliğine gidilecek.

Dijitsu'dan açıklama

Sanayi Bakanlığı'nın kararı hakkında Dijitsu'dan açıklama!

Dijitsu, Bakanlığın "güvensiz ürün" kararı hakkında açıklama paylaştı. Dijitsu, etiket değişikliği talep eden müşterilerin 0850 219 69 69 numaralı müşteri iletişim merkezleri aracılığıyla yeni etikete erişebileceği belirtildi.

Dijitsu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Firmamız olarak piyasaya sunduğumuz tüm ürünler ilgili mevzuat ve standartlara uygun olarak titizlikte üretilmekte ve tüketicilerimize sunulmaktadır. Son dönemde basında yer alan iddialar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2023 yılında gerçekleştirdiği enerji sınıfı etiket değişikliğiyle ilgilidir. Söz konusu düzenleme, tarafımıza iletildiği andan itibaren firmamız tarafından gerekli tüm güncellemeler hızla hayata geçirilmiştir.

Ürün gruplarımız, uluslararası standartlara uygun belgeler, raporlar ve bağımsız denetimlerle denetlenmektedir ve bu şekilde piyasaya sunulmaktadır. Haberde adı geçen modellerde herhangi bir teknik ya da teknolojik eksiklik bulunmamaktadır. Konu yalnızca etiket prosedürüne dayalı bir uygulamadan ibarettir.

Etiket değişikliği talep eden müşterilerimiz, 0850 219 69 69 numaralı müşteri iletişim merkezimiz aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirler. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Enerji etiketinin güncellenmesi gereken Dijitsu modelleri hangileri?

• Dijitsu 32DS9800

• Dijitsu 43DS9800

• Dijitsu 50DS9800

• Dijitsu 32DS8500

• Dijitsu 50DS8800

• Dijitsu 55DS8500

• Dijitsu 65DS8500

• Dijitsu 65DS8800

Neden böyle bir karar alındı?

Dijitsu, Axen ve Onvo hakkında alınan kararın arkasında ürünlerin enerji etiketinin yanlış belirlenmesi yatıyor. 2021 yılında Türkiye'de ve Avrupa'da enerji etiketi yönetmeliği güncellendi. Dijitsu, Axen ve Onvo televizyonlarda Çin'den tedarik edilen bileşenler kullanılıyor. Kararlara konu olan modellerin enerji etiketleri belirlenirken Çinli üreticinin belirlediği enerji etiketi baz alındı. Türkiye'de 2021'de yürürlüğe giren yönetmelikteki referans değerlerine göre bu TV'lerin Çinli üreticinin belirlediğinden farklı enerji etiketiyle satılması gerekiyordu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi ekipleri tarafından yapılan denetleme sonucunda etiketinin yanlış basıldığı belirlendi ve bu ürünler için firmalardan savunma alındı. Ardından bu televizyon modellerinin "güvensiz ürün" veya "riskli ürün" olarak tanımlanmasına karar verildi ve kamuoyuna ilan edildi.

Bu televizyonlar tehlikeli mi?

Her ne kadar Bakanlık kararında bu ürünlerin riskli olduğu ifadeleri kullanılsa da enerji etiketinden kaynaklı olarak kullanıcıyı tehdit eden herhangi bir risk olmadığını söyleyebiliriz. Tarafımıza ulaşan firma yetkilleri de bu ürünlerin herhangi bir tehlike arz etmediğini ve kullanıcıların güvenli şekilde kullanabileceğini ifade etti.

Sektör yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde Dijitsu'nun bazı TV'leri hakkında toplatma kararı alınmasında ve bu ürünlerin "can ve mal güvenliği açısından tehlike içerdiği" açıklaması yapılmasında, Dijitsu'nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi İstanbul İl Müdürlüğü'ne savunma yapmamasının neden olduğu belirtiliyor. Bakanlık bu ürünlerin taşıdığı riskin "İlgili standartlara aykırı olduğundan can ve mal güvenliği açısından tehlike" arz ettiği ifadesine yer vermişti ancak karar güncelenerek taşıdığı risk açıklaması "Enerji etiketlenmesine aykırılık" olarak güncellendi.

Ayrıca Bkz.Bakan Uraloğlu açıkladı: Sosyal medya yaş sınırı kaç olacak? Nasıl tespit edilecek?

Güncelleme: Axen ve Onvo marka televizyonlar için sadece etiket değişimi yeterli

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının riskli ürün ilanına göre Onvo'nun 6 farklı modelinde ve Axen'in 4 farklı modelinde enerji etiketinin yanlış belirlendiği ve enerji etiketi değişikliğine gidilmesine karar verildiği belirtildi. Bu modeller için herhangi bir toplatma kararı alınmadı.

Axen ve Onvo'nun bu modellerinin kullanımında herhangi bir risk bulunmadığını açıklandı. Aşağıdaki Axen TV modellerine sahip kullanıcıların 0850 886 80 80 numaralı Axen çağrı merkezini arayarak güncellenmiş etikete erişebileceği ifade edildi.

Enerji etiketi değişikliğine gidilmesi gereken modeller hangileri?

• Axen AX32DAB04

• Axen AX32DAB13

• Axen AX50FIL242

• Axen AX43DIL13

• Onvo OV32150

• Onvo OV42250

• Onvo OV43250

• Onvo OV50350

• Onvo OV65500

• Onvo OV75F500

Kaynak:https://www.ilan.gov.tr/ilan/1664580/tebligat-ve-duyurular-kurumsal-tebligat-ve-duyurular-guvensiz-urun-arz-yasagi-toplatma-ve-bertaraf-karari
    Kaynak:https://www.ilan.gov.tr/ilan/1417701/tebligat-ve-duyurular-kurumsal-tebligat-ve-duyurular-riskli-urun-iade-kararinin-ilanen-tebligi
    Kaynak:https://www.ilan.gov.tr/ilan/1574293/tebligat-ve-duyurular-kurumsal-tebligat-ve-duyurular-riskli-urun-hakkinda-kamuoyuna-duyuru

• A101, Bim gibi yerlerde satılan, halkımızın satın almak zorunda kaldığı, dandik ürünlerden işte...

Yalnız şuna takıldım:

Taşıdığı risk: Enerji etiketlenmesine aykırılık

Alınacak önlem: Toplatılıp imha edilmesine

Öeh yani.. İmha edilmesi rahatsız edici. Ne olursa olsun katma değerli, teknolojik bir ürün... Söz gelimi gözlere zararı yoksa, durduk yere patlamıyorsa ve sırf enerji etiketi F yerine E yazılmışsa çok da imhalık bi durum yok.

Ne yapılabilirdi, satın alanlara tazminat + idari para cezası verilebilirdi.

(Bi de yani imha da etmezler, geri okuturlar gibi hissediyorum...)

Ekleme: @feanogs uyardı, haberde "can ve mal güvenliğinden" de bahsediyormuş. O durumlar için imha doğru seçenek.

Ekleme2: Haber güncellenmiş. 1664580 no'lu İlan'a göre yazmıştım, orada yazıyor toplatılma bertaraf kararı:
    "Taşıdığı Risk: SGM:2021/6 (2019/2013/AB) Sayılı Tebliğ Ek —III de verilmiş olan enerji etiketlenmesine aykırılık"
    Haberde adı geçen markalar ve modelleri Carrefoursa'da da yaygın olarak satılıyor.

Dijitsu'nun ilgili modellerinin piyasaya arzı tümden yasaklanmış, halen satışta ve kullanımda olanlar ise bertaraf edilecekmiş. Firma adres verip, buraya getirin demiş. 58 - 65 inç televizyonu kim yüklenip adrese götürür, muamma.

Onvo, kargo ücreti firmaya ait olacak şekilde gönderin, etiketleme sorununu gidereceğiz, demiş.

Axen, servis tarafından teknik güncellemesi yapılıp, güncel enerji etiketi verilecek, diye açıklama yapmış.
    Dediğiniz gibi, sadece enerji etiketlerinden dolayı toplanıp imha edilecekse yanlış ve rahatsız edici bir karar. Yalnızca bu sebepten dolayı imha edeceklerini sanmıyorum. Herhalde böyle bir şeyde ceza yapıştıp etiket düzeltmesine giderlerdi diye düşünüyorum. Haberde de enerji etiketi haricinde can ve mal güvenliğinden de bahsediyor, muhtemelen o sebepten dolayı imha edilecektir.
    Firmalar bu şekilde açıklama yaptılar ise can ve mal güvenliği yok yani? Sırf enerji etiketinde yanlışlık ise niye direkt ceza kesilmedi? Kesilemiyor mu? Yasal kılıf olsa anında kesilirdi. Yasal kılıf yok, sadece enerji etiketi yanlış dense kimse takmaz ha E imiş ha F imiş. Alırken bütçesi ancak ona yetiyorsa yine onu alır. O yüzden de etkili olmaz diye düşünülüp can mal güvenliği diyelim mi dendi? İnsanlık, kurumlar öyle bir hale geldi ki, hiç bir açıklamanın direkt doğru olduğunu kabul edemiyor, güvenemiyor, arkasında ahlaksızlık, namussuzluk, şerefsizlik olasılıklarını da düşünüp öyle rastgale kararlar veriyoruz. Köfteci yusuf olayında da öyle. Direkt buna da çökmek istendi herhalde diyoruz. Tuik zaten herkes tarafından biliniyor. Her kurum, yetkili yetkisiz herkes çıkarlar için, para için kafasına göre konuşabiliyor. Yazık yani. Yapay zekalara güveniyordum , onlarda sonuçta bu insanlığın paylaşımları üzerinden çalıştığı için, onlarda kafayı yemiş bir şekilde büyüdü, onlarda yalan söylüyor, bir dedikleri birini tutmuyor.

Kardeşim, kimse kimseyi savunmuyor. Ayıplı mal ile ilgili, forumda hergün onlarca başlık açılıyor, neden ahlaksız üreticiyi savunalım?

Olay başka! Her ne kadar devlet diyorsak da, uzun süredir iktidarda olan hükümet, bütün devleti ele geçirmiş durumda. İktidarın o kadar alaverası, dalaverası var ki, kimse artık yapılan açıklamaya güvenmiyor. Mesele bu!

Bodrum'da 5 yıldızlı otelin sahibini Fetocü diye tutuklamaya kalktılar. Adam yurtdışında olduğundan yakalayamadılar. İsmini hatırlayamadım şimdi. Bütün AKP mensupları sülalecek orada tatile gidiyor, 5 krş ödemeden. Adamın Fetöyle ilgisi yoktu.... Bodrum'da Fetöcü.... İftira bile komik.

Köfteci Yusufun başına gelenler.... Kimbilir, hangi AKP linin istediği bir şeyi yapmadı.

23 yıllık iktidar seceresinde bunun gibi bir sürü olay var. Başarılı iş adamlarının mallarına, mülklerine çökmeleri, bununla yetinmeyerek Telekom ve Seka fabrikalarının satışları gibi bitmek bilmeyen yolsuzlukları.....

Burada da, herhangi bir gerekçe göstermeden, TV toplanmasına karar vermişler. Tüketicinin tehlikeyi bilmesi, buna göre önlem alması gerek. Fazla ısınmadan dolayı yangın mı çıkacak? TV açıkken uyuyakalanlar var. En azından kapatıp, fişten çekip öyle uyur. Patlama mı oluyor? Alır, kutusuna kaldırır, iadeye kadar kullanmaz.... vs

Hükümete güven o kadar az ki, millet sorguluyor, neden toplanacakmış diye. Kimsenin devlet kurumlarına güveni kalmadı. Bir veya birkaç akp linin istediği bir şeyi yapmadı diye, başarılı bir iş adamının yok olmasını istemiyoruz.

Bunca sayfada, birisi birşey biliyor mu, bir duyum var mı diye ağız yokluyorlar.

Ha, sen yapılan açıklamayı yeterli bulup, devlete ve kurumlarına hala güveniyorsan, tepkin doğrudur, sonuçta burada Atmaca elektronik kimsenin akrabası değil. Ayıplı mal üreten kimseyi savunmuyoruz. Sorun devlete olan güvenin sıfıra inmesi....

Zaten tüketicilere atılan mesajda, adamın yıpratılmaya çalışıldığı ve zarar ettiği de belirtilmiş. AKP nin istediği şu kadar milyar bağışı/rüşveti vermedim, ya da istedikleri arsayı satmadım diyecek hali yok.

• A101, Bim gibi yerlerde satılan, halkımızın satın almak zorunda kaldığı, dandik ürünlerden işte...

Yalnız şuna takıldım:

Taşıdığı risk: Enerji etiketlenmesine aykırılık

Alınacak önlem: Toplatılıp imha edilmesine

Öeh yani.. İmha edilmesi rahatsız edici. Ne olursa olsun katma değerli, teknolojik bir ürün... Söz gelimi gözlere zararı yoksa, durduk yere patlamıyorsa ve sırf enerji etiketi F yerine E yazılmışsa çok da imhalık bi durum yok.

Ne yapılabilirdi, satın alanlara tazminat + idari para cezası verilebilirdi.

(Bi de yani imha da etmezler, geri okuturlar gibi hissediyorum...)

Ekleme: @feanogs uyardı, haberde "can ve mal güvenliğinden" de bahsediyormuş. O durumlar için imha doğru seçenek.

Ekleme2: Haber güncellenmiş. 1664580 no'lu İlan'a göre yazmıştım, orada yazıyor toplatılma bertaraf kararı:
    "Taşıdığı Risk: SGM:2021/6 (2019/2013/AB) Sayılı Tebliğ Ek —III de verilmiş olan enerji etiketlenmesine aykırılık"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 10 Ocak 2025; 20:34:44 >

• Amazon o ürünleri almadan satın alanlarda kalmasını isteyecek ve para iadelerini yapacak.

O ürünü alanlarda kullanmaya devam edecek.

• A10©1 de BıMde SOK da var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shrikeen kullanıcısına yanıt

ürün yoksa para iadesi yapmaz

• Zaten toplama değil mi bunlar :)

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi, sadece enerji etiketlerinden dolayı toplanıp imha edilecekse yanlış ve rahatsız edici bir karar. Yalnızca bu sebepten dolayı imha edeceklerini sanmıyorum. Herhalde böyle bir şeyde ceza yapıştıp etiket düzeltmesine giderlerdi diye düşünüyorum. Haberde de enerji etiketi haricinde can ve mal güvenliğinden de bahsediyor, muhtemelen o sebepten dolayı imha edilecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bandrol eksiktir, güzel bir vergi ile bandrol vurulursa,tehlike geçer...

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

mesele sadece bu değildir arkasında başka bir şey vardır. Korkmuşlarıdr açıklamaya.

• Haberde adı geçen markalar ve modelleri Carrefoursa'da da yaygın olarak satılıyor.

Dijitsu'nun ilgili modellerinin piyasaya arzı tümden yasaklanmış, halen satışta ve kullanımda olanlar ise bertaraf edilecekmiş. Firma adres verip, buraya getirin demiş. 58 - 65 inç televizyonu kim yüklenip adrese götürür, muamma.

Onvo, kargo ücreti firmaya ait olacak şekilde gönderin, etiketleme sorununu gidereceğiz, demiş.

Axen, servis tarafından teknik güncellemesi yapılıp, güncel enerji etiketi verilecek, diye açıklama yapmış.

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt
    kusurlu ürünlerde kargo filan uğraşmak istemiyorlar. biz alıp çöpe atacağımıza siz atın diyorlar.

• ben şu an evimde kullandığım onvo televizyonumu verirsem parasını alabiliyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mi6kullanicisi -- 9 Ocak 2025; 15:36:30 >
  • satışı devam eden ürünler baktımda firmalarda nasıl olcak bu iş

• Tamam çok kaliteli marka olmayabilirler ama f/p olarak gayet başarılı tv modelleri var. Sonuçta herkes Samsung, Lg alamıyor. Yerli malı diye öve öve bitirilemeyen, teknik servislerin gülü Vestel e de o kadar para vermenin anlamı yok insanlar mecbur marketlerde dahi satılan bu markalara yöneliyor.

• ben anlamadım, babama hepsiburadadan ov42250 almıştım. ne sorunu var, yanıyor mu patlıyor mu? hepsiburadaya geri mi göndermem gerekiyor? para iadesi mi olcak

• Benim 9000 tlye aldığım 65 inç onvo tv yerine ne verecekler peki?

• Üçü de yerli marka, ilginç.

• Lomax. kullanıcısına yanıt
    Firmalar bu şekilde açıklama yaptılar ise can ve mal güvenliği yok yani? Sırf enerji etiketinde yanlışlık ise niye direkt ceza kesilmedi? Kesilemiyor mu? Yasal kılıf olsa anında kesilirdi. Yasal kılıf yok, sadece enerji etiketi yanlış dense kimse takmaz ha E imiş ha F imiş. Alırken bütçesi ancak ona yetiyorsa yine onu alır. O yüzden de etkili olmaz diye düşünülüp can mal güvenliği diyelim mi dendi? İnsanlık, kurumlar öyle bir hale geldi ki, hiç bir açıklamanın direkt doğru olduğunu kabul edemiyor, güvenemiyor, arkasında ahlaksızlık, namussuzluk, şerefsizlik olasılıklarını da düşünüp öyle rastgale kararlar veriyoruz. Köfteci yusuf olayında da öyle. Direkt buna da çökmek istendi herhalde diyoruz. Tuik zaten herkes tarafından biliniyor. Her kurum, yetkili yetkisiz herkes çıkarlar için, para için kafasına göre konuşabiliyor. Yazık yani. Yapay zekalara güveniyordum , onlarda sonuçta bu insanlığın paylaşımları üzerinden çalıştığı için, onlarda kafayı yemiş bir şekilde büyüdü, onlarda yalan söylüyor, bir dedikleri birini tutmuyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.