Şimdi Ara

Otomatik araç kullanimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ilk defa otomatik arac sahibi oldum ve elimden geldigince sorunsuz kulllanmak istiyorum bu maksatla otomatik sanzimanli arac kullanirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Bu sanzimanlarin hassas olduklari konular varmidir?

Ornegin isiklarda veya trafikte beklerken vitesi N konumunda tutmanin bir yarari veya zarari varmidir?

Iyi gunler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otomatik vites keyiflidir. Ben 15sn ve daha uzun bekleme olacak yerlerde N pozisyonuna alıyorum. Zararı yok. Zaten motorun rahatladığını sesinden anlayabiliyorsunuz. Hareket halinde iken, yokuş aşağı kesinlikle N'ye almayın.
  • Otomatik vitesli otomobillerin kullanımı, son derece konforlu ve keyiflidir. Vites değişimleri, aracın kendiliğinden yaptığı bir işlev olduğu için, sürücülerin özellikle yoğun trafikte çok daha rahat etmesini ve konforun artmasını sağlar. Sürücü sol ayağını kullanmaz, sadece sağ ayağını gaz ve fren pedalı üzerinde yer değiştirerek kullanabilir.

Vites kolunun üzerinde P - R - N ve D konumları bulunmaktadır. Park etmek için vitesin P konumunda bulunması gerekir. Geri geri gitmek için, vites R konumuna getirilmektedir. N pozisyonu da aracın boşta olmasını sağlar. D pozisyonu ise, aracın hareket halinde vites değişimlerini otomatik ayarlar.

Vites kolu üzerinde bulunan düğme, özellikle park ve geri pozisyonlarında, aracın vites değişimi seçilirken kullanılabilir. N ve D pozisyonlarında o düğmeye basılması gerekmez. En tehlikeli durumlardan bir tanesi, hareket halinde R ve P pozisyonuna almaktır. O yüzden hareket halinde butona basmadan vitesin değiştirilmesi gerekir.

D pozisyonunda, otomatik vites kendini birinci vitese ayarlar. Hız arttıkça uygun olan vitese arttırmaktadır. Yavaşlamayla birlikte tekrar uygun olan vitese düşer.

İlk çalıştırmadan sonra, eğer manevra yapılması gerekiyorsa araç geri vitese alınır. Bazı araçlarda bir uyarı sesi duyulabilir. Park sensörü varsa, geri vitesle birlikte aracın kontrollerini yaparak arkaya hareketi yapılır. Yeterli manevra yapıldıktan sonra vites D pozisyonuna alınır ve hareket edilir.

Hareket halinde giderken D pozisyonundan, R ya da P pozisyonuna kesinlikle alınmamalıdır. Sürüş anında N pozisyonuna almamakta fayda vardır. Ancak duruş sırasında, ayak frende ve el freni çekilerek yapılabilir.

Öndeki araçlarla doğru takip mesafesini yapıyorsanız, çok fazla fren gaz etkisine gerek kalmayacaktır. Yoğun trafikte çok daha hafif gaza basmayı önermekteyiz.

• hayırlı olsun.. N'ye almaya gerek yok. beklemelerde frene tam basın yalnız az basarsanız kavramada bekliyor fark edersiniz zaten..

onun dışında şanıuman biraz ısınıp yağlanmadan sert kullanmayın. park edince önce el frenini çekip sonra P'ye alın derler şanzumana yük binmemesi için.

bunun dışında bence dikkat edilecek bir durum yok.. şahsen ben bunlara dikkat ediyorum DSG'de.
  • Frene az basma çok basma olayı yeni nesil çift kavramalarda var. A/T otomatiklerde frene ne kadar basarsanız basın rolantiye almaz araç gitmek ister. Bu sebeple kırmızı ışıklarda N'ye almak uzun vadede faydalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Frene az basma çok basma olayı yeni nesil çift kavramalarda var. A/T otomatiklerde frene ne kadar basarsanız basın rolantiye almaz araç gitmek ister. Bu sebeple kırmızı ışıklarda N'ye almak uzun vadede faydalıdır.

Arkadaşın arabası imzasında belirttiği üzere DSG. ona yönelik yanıt verdim. tork konvertörlü otomatikklerde dediğiniz gibi N'ye almak gerekebilir bilgim yok. ondan bahsetmedim zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgrsrgn

Merhabalar

Ilk defa otomatik arac sahibi oldum ve elimden geldigince sorunsuz kulllanmak istiyorum bu maksatla otomatik sanzimanli arac kullanirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Bu sanzimanlarin hassas olduklari konular varmidir?

Ornegin isiklarda veya trafikte beklerken vitesi N konumunda tutmanin bir yarari veya zarari varmidir?

Iyi gunler dilerim.

araciniz ve sanziman tipiniz nedir. tam otomatikletde n ye almak iyi degil ama tek ve cift kavramalarda n ye almak sagliklidir. ayrica egime park ederkende once n ye alin el frenini cekin sonra ayaginizi frenden cekin arac agirligi arka tekerlere binsin, sonra tekrar frene basarak p ye alin. direkt p ye almayin.hayirli gunler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam Otomatik SUV
    3 yıl önce açıldı
    Hangi otomatik araç ?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/tm.htm (turbo şarjlı araç doğru kullanım.)

https://eksisozluk.com/otomatik-vites-arac-kullanmanin-puf-noktalari--2656069

Hayılı olsun aracınız. Rapid spaceback almışsınız sanrım. Araç çok güzel, aracınız cam tavan ve kırmızı ise tadından yenmez

• Aracim rapid spaceback 1.6tdi dsg beyaz renkte.Cam tavan tercih etmedim hem fiyattan hemde ellerinde hemen teslim arac olmadigindan dolayi.Önerileriniz icin tesekkurler umarim problem yasamam Dsg ile ilgili zira alirken garantisini 4 yila uzatmistim ne olur ne olmaz diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aracim rapid spaceback 1.6tdi dsg beyaz renkte.Cam tavan tercih etmedim hem fiyattan hemde ellerinde hemen teslim arac olmadigindan dolayi.Önerileriniz icin tesekkurler umarim problem yasamam Dsg ile ilgili zira alirken garantisini 4 yila uzatmistim ne olur ne olmaz diye.

DSG eninde sonunda bozulacağı için bence fazla ciddiye alma, içinden geldiği gibi kullan (-:

Şaka bir yana bizde DSG'li araç sahibiyiz kullanım stilim genelde 2000 devir gibi vites değiştireceğini bildiğim için 2000 devire yaklaşırken ayağımı hafif gazdan çekiyorum vites attıktan sonra tekrar yavaş yavaş gaz veriyorum. Yakıt tüketimine ve aracın kendini daha iyi toparladığını hissediyorum.

Park ederken kesinlikle önce N 'e alıp el frenini çekiyorum daha sonra P'ye alıyorum.

30 saniyeden fazla ışıklarda bekleyeceksem N 'e alıyorum.

Aracı çalıştırırken N 'de birkaç dakika çalışır vaziyette tutuyorum. Hemen çalıştırdığım gibi kalkış yapmamaya dikkat ediyorum.

Hareket halinde iken N'e kesinlikle almamaya özen gösteriyorum ve 10 km hız üstü manuel'e geçmeyin diye uyarı var diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kulilka azadi

quote:

Aracim rapid spaceback 1.6tdi dsg beyaz renkte.Cam tavan tercih etmedim hem fiyattan hemde ellerinde hemen teslim arac olmadigindan dolayi.Önerileriniz icin tesekkurler umarim problem yasamam Dsg ile ilgili zira alirken garantisini 4 yila uzatmistim ne olur ne olmaz diye.

DSG eninde sonunda bozulacağı için bence fazla ciddiye alma, içinden geldiği gibi kullan (-:

Şaka bir yana bizde DSG'li araç sahibiyiz kullanım stilim genelde 2000 devir gibi vites değiştireceğini bildiğim için 2000 devire yaklaşırken ayağımı hafif gazdan çekiyorum vites attıktan sonra tekrar yavaş yavaş gaz veriyorum. Yakıt tüketimine ve aracın kendini daha iyi toparladığını hissediyorum.

Park ederken kesinlikle önce N 'e alıp el frenini çekiyorum daha sonra P'ye alıyorum.

Aracı çalıştırırken N 'de birkaç dakika çalışır vaziyette tutuyorum. Hemen çalıştırdığım gibi kalkış yapmamaya dikkat ediyorum.

Hareket halinde iken N'e kesinlikle almamaya özen gösteriyorum ve 10 km hız üstü manuel'e geçmeyin diye uyarı var diye biliyorum.

10 km üstü manuele geçmeyin derken?

bende edc var; her süratte manuele geçiyorum, manuele geçmenin dişlilerle bir alakası yok ki.

sadece vites değiştiren bilgisayarı devreden çıkarıyorsunuz.

dsg ye özel bir durumsa bilemem tabi.

hayırlı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: kulilka azadi

quote:

10 km üstü manuele geçmeyin derken?

bende edc var; her süratte manuele geçiyorum, manuele geçmenin dişlilerle bir alakası yok ki.

sadece vites değiştiren bilgisayarı devreden çıkarıyorsunuz.

dsg ye özel bir durumsa bilemem tabi.

hayırlı günler.

Kullanım kitapçığında öyle yazıyor diye hatırlıyorum ama bir daha kontrol edip kesin bilgiyi yazarım.

• çok fazla otomatik tecrübem yok..ilk kez sangyong araçta daha sonra 2000 model civarı birkaç dsg li araç denedim...(golf, octavia vs.)...bir de opel astra classic easytronic denedim...
    daha önce kullanmadığım için biraz gaza yüklenerek kullandım...devir saatleri 5000'de 2.ve 3.vitese geçti...daha sonra 6000'i geçmesine rağmen 4.vitese geçmedi...ayağımı azıcık gazdan çekince 4.vitese öyle geçti...
    bu dediklerim özellikle dsg lilerde yaşadıklarım...bu hep böyledir...daha seri tık tık diye geçmesini istiyorsan 7-8 ileri bmw-mercedes grubuna bakacaksın diyorlar...bu gerçekten böyle midir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.