Şimdi Ara

Peugeot 3008 aldım, izlenimlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araba alacaktık ve eşim "şimdiye kadar aldığımız arabaları hep seçtin, bu defa benim istediğim araba alınacak, beyaz renk 3008 istiyorum" dedi. Bu araba meselesi yüzünden eşimle önceden yaşadığımız bir takım tatsız olaylar olduğu için ona "3008 değil de şunu alalım" falan demedim. İstediği neyse onu almak istedim. "Tamam" dedim ve onun isteği doğrultusunda 3008 araştırmaya başladım.

Önce sıfır fiyatları için Peugeot bayilerini aradım. 3008 1.5BlueHDI Allure için 450 bin TL civarı fiyat verdiler. Makyajlı kasada allure çok dolu sayılmaz. Gerçek anlamda dolu denebilecek olan GT Selection için 498 bin TL dediler. En dolusu olan GT'yi sormadım ama ona da 520-525 civarı derlerdi muhtemelen.

Ben de ikinci ellere bakmaya başladım ama km'si 50.000'i pek geçmemiş ve hatasız sıfıra yakın temizlikte olanlara bakıyordum. 2017-18 1.6BlueHDI EAT6 Allure Elegance veya GT-Line araştırmaya başladım.

O arabaydı, şu arabaydı derken en sonunda 2017 model ama 21 Aralık 2017 trafik çıkışlı, 52.000km'de hatasız, boyasız, hatta çiziksiz çok temiz bir 3008 1.6BlueHDI EAT6 Allure Elegance + Krom paket (GT-Line dış görünüş paketi) + 4 kış lastiği (19" jant var, lastiğin tanesi 1500TL) olan bir 3008'i 340.000TL'ye aldım. Sırf beyaz renk olmadıkları için 4000 - 5000 TL daha uygun fiyatlı birkaç seçeneği elemek zorunda kaldığımı da ekliyeyim.

Gelelim izlenimlere:

Allure Elegance oldukça dolu bir paket. Adaptif CC, ön-arka kamera, 360 derece kamera, kör nokta, şeritte kalma, tabela okuma, adaptif LED farlar, anahtarsız giriş/çıkış, elektrrikli ayakla açılan bagaj, hafızalı ısıtmalı koltuklar, kablosuz şarj, vs. vs. yok yok arabada. Simdiye kadar kullandığım açık ara en donanımlı araba diyebilirim.

Aracın iç/dış tasarımı hakkında yorum yapmıyorum, herkesin zevki değişkendir.

İlk olarak 1.6BlueHDI + EAT6 kombinasyonu beklediğimden çok iyi çıktığını söyleyebilirm. Daha önce de tork konvertörlü otomatik arabalar kullandım ama bunun kadar pürüzsüz ve akıcı çalışanını görmedim. ZF8, 9g-tronic falan daha iyi olabilirler ama onları ben kullanmadım hiç. Sanızman çok çabuk kickdown yapmaya meğilli değil. Gaza baya basmadıkça kick-down yapmıyor. Bu şekilde ayarlanmış ve benim hoşuma gitti bu şekilde olması. Bazı otomatikler zırt/pırt vites düşürüyorlar hemen. Bir de vites D'de iken yani manuel modda değilken de kulakçıklardan vitese müdahale edilebiliyor. Böyle olması iyi. Bazı otomatiklerde D'de iken manuel müdahale edilemiyor veya edilirse vitesi D'den M'ye alıyor. Bunda öyle bir şey yok. D'de manuel müdahaleni kabul ediyor ve D'de çalışmaya devam ediyor. Kısacası şanzıman oldukça hoşuma gitti.

Aracı Ankara'dan aldım ve Antalya'ya geldim. Yolun yarısında CC 120'ye sabitledim. Yol baya yoğundu, sabit 120 ile gitme şansım olmadı, adaptif CC sık sık hızı düşürdü. Yolun baya bir kısmında da yer yer 130 - 140 gibi hızlara çıkarak geldim. Bu şekilde yol bilgisayarı tüketimi 5.0 olarak gösterdi. Bu cüssedeki ve ağırlıkta bir SUV için oldukça düşük geldi bana. Ben az 5.5 - 5.8 falan yakacağını tahmin ediyordum.

Motorun performansı için "yeterli" diyebilirim. Öyle C sınıfı manuel vites dizel araçlarda olduğu gibi koltuğa yapıştırma hissi yok, motor uçurmuyor kasayı. "300 tork var, gaza bastın mı koltuğu yapıştırır" diye beklentiye giren yanılır. Bir de son dişli oranı çok uzun. Son viteste 2000 devirde 125-130 civarı hız yapıyor. Bu ekonomi ve sessizlik için iyi ama 6. viteste giderken hızlanmalarda biraz nazlı davranıyor ve biraz dik rampalarda 6. viteste zorlanıyor. Ama düz yolda sabit 120 ile giderken devirin 2000'in altında olması güzel bir şey.

Araçta motor sesi yalıtımı çok başarılı, neredeyse hiç dizel hırıltısı duyulmuyor diyebilirim. Genel olarak da yalıtım başarılı bence. Geçenlerde birisi başlık açmıştı 3008'de yüksek hızlarda çok ses oluyor diye. Ben 140'a kadar rahatsız edici seviyede ses duymadım. Daha üst hızlara da çıkmadım.

Ergonomi ile ilgili eleştireceğim 2,3 durumu var aracın. Klima menfezlerinin yukarıya yönlendirilme açıları bence yetersiz. Ben baya yukarıya yönlendirmek istyorum ama olmuyor. Bir de CC kolu sürüş esnasında tamamen direksiyonun arkasında kaldığı için hiiçbir şekilde görünmüyor. Koldaki düğmelerin ne işe yaradığını ezberleyip kullanmak gerekiyor. Yolda giderken CC'yi ilk açmada baya zorlandım.

Son model dizel Peugeot'larda Ad-Blue sorunu dile getiriliyor hep. Bu araçta böyle bir sorun yaşanmamış. İlerde ben yaşar mıyım bilmiyorum, bekleyip göreceğiz.

İzlenimlerim bu kadar.

Arkadaşlar atış serbest bu arada. "340'a ikinci el araba mı alınır ?, 2017 model araba mı alınır ?" şeklinde atıp tutabilirsiniz. 3008'lerin ikinci el piyasası yüksek, fiyatlar böyle maalesef. 2018-19 1.5BlueHDI + EAT8'lerin aynı donanım temizleri 365 ve üzeri fiyatlardaydı ve 19" jant standart olarak yok onlarda. 19" jant hem ebat hem de tasarımından ötürü çok değiştiriyor aracı.

• Kuş Kafası kullanıcısına yanıt
    Kuş Kafası demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

Şu doygunluk seviyesine ulaşmak ne kadar güzel bir şeydir kim bilir

Kastettiğiniz 3008'i eşime verip kendimin 325.000km'deki Focus1'e binmem sanırım.

Hocam, yaş 43 oldu ve benim arabalara karşı pek ilgim ve merakım kalmadı artık. 3008'i alırken de çok heveslenmedim. Araba alacaktık zaten, eşim bu aracı istediği için aldım.

Eskiden araba merakım çoktu ama kalmadı. Kendime başka hobiler ve başka ilgi alanları edindim. Bisiklete merak sardım mesela. Antalya bisiklet için çok uygun, doğası güzel, çok güzel güzergahar var.

• Hayırlı olsun hocam güzel araç.

• Hayırlısı olsun alınmış alınmıştır baya dolu araba fakat ben olsam 2020 1.5 eat8 c5a veya 3008 tercih ederdim. Mesela c5a selection. donanim evet onemli ama 1 yasinda yeni motor daha iyi ve kararli sanz tercihim olurdu. Keyifle binin hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan milletin ne dediği değil, önemli olan sizin içinize sinmesi, arabayla bütünleşebilmeniz ve içindeyken yapacağınız seyahatlerin hayalini kurabiliyor olabilmeniz..

bunlar tamamsa hayırlı uğurlu kazasız belasız olsun :)

oydu buydunun sonu yok hayat kısa keyfini çıkartın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 13 Temmuz 2021; 13:25:34 >
  • Alınmışsa konu yoruma kapanmıştır. :)

Bu saatten sonra hayırlı olsun demek düşer.

Bir de hiç tanımadığı aileler hakkında tavsiye veren kendini bilmezlere aldırış etmeyin.

• Hayırlı olsun çok güzel bir tercih yapmışsınız. Kazasız belasız keyifli yolculuklar diliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun güle güle kullanın. mazotu bildiğiniz yerlerden alın ucuz mazot kullanmayın. total in yağlarını kullanmaya özen gösterin. adblue depo basınç sorununun 2016 dan sonra çözdüklerini biliyorum. bir sorun ile karşılaşacağınızı sanmıyorum. 80bin den sonra ön amortisörlere baktırın . sağlıklı günlerde kullanmak nasip olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PEUGEOT RİFTER ALDIM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hız sabitlemeyi ben de ilk başta yadırgamıştım sonra alışınca cuk diye ele oturuyor şehir içi bile kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 jant iyi bir şeymiş, iyi bir özellikmiş gibi anlatılmış ama ben 19jantlı 3008i çok konforsuz bulmuştum. 19 jant ülkemiz yolları için bence olumsuz bir özellik, 17 - 18 daha rahat ettirecektir.

• Teşekkürler arkadaşlar. Dediğim gibi aracı eşime aldım ve onun tercihiydi. O kullanıyor zaten.

Ben 21 yılık arabam olan 2000 model 325.000km'deki Focus1 HB'me binmeye devam ediyorum  .

• İstediğiniz gibi atıp tutabilirsiniz demişsiniz, eşine değer verip iş yapan kişiyi ben şahsen ancak takdir ve tebrik ederim.

Hayırlı uğurlu olsun, Rabb’im iyi günlerde kazasız ve belasız kullanmanızı nasip etsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuş Kafası -- 13 Temmuz 2021; 14:47:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

19 jant iyi bir şeymiş, iyi bir özellikmiş gibi anlatılmış ama ben 19jantlı 3008i çok konforsuz bulmuştum. 19 jant ülkemiz yolları için bence olumsuz bir özellik, 17 - 18 daha rahat ettirecektir.

Tercih meselesi tabi. Yalnız Jant 19 ama lastiğin yanak kalınlığı çok az değil. 205/55/r19 ebatı, 55 yanak var yani. 18" jantlı 3008 de kullandım ve konfor olarak pek fark hissetmedim.

3008 ve diğer SUV'lar genel olarak sert süspansiyonlu. Ağırlık merkezleri yukarda olduğu için stabiliteyi sağlamak için biraz sert olmaları gerekiyor olabilir.

• aga aldıysan sus ses çıkarma. yengeyle kavga edersin burdakileri dinlersen. hayırlı olsun

• Hocam hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler diliyorum size. Haddim olmayarak soruyorum, mazur görün ama sadece meraktan. Acaba eşiniz aracın sadece görünümüne bakarak mı değerlendirmiş aracı yoksa komple bir süzgeçten geçirdikten sonra "hmm benim aracım 3008 olmalı" mı demiş? İlk seçenek gibiyse acaba sizin araç hakkında "Bu aracın şöyle artısı şöyle eksisi var" demeniz gerekmez miydi? Biz erkekler genelde aracın görünümünün yanında aracı bir bütün olarak ele alırız, sürüşü, hatasızlığı, rahatlığı, yakıtı açısından düşünüp öyle karar veririz ya, bu benim aklıma takıldı sadece. Cevap vermek istemezseniz alınmam, tekrardan mazur görünüz.

• Aracınız Diamond Black tavan ise kronik boya atması yaşayacaksınız. Geçmiş olsun.

• hayırlı olsun 8 ileri olanlar cok mu farklıydı fiyatta ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

Kastettiğiniz 3008'i eşime verip kendimin 325.000km'deki Focus1'e binmem sanırım.

Hocam, yaş 43 oldu ve benim arabalara karşı pek ilgim ve merakım kalmadı artık. 3008'i alırken de çok heveslenmedim. Araba alacaktık zaten, eşim bu aracı istediği için aldım.

Eskiden araba merakım çoktu ama kalmadı. Kendime başka hobiler ve başka ilgi alanları edindim. Bisiklete merak sardım mesela. Antalya bisiklet için çok uygun, doğası güzel, çok güzel güzergahar var.

• Hayırlı olsun birinci sınıf bir araç hanım abla zevk sahibiymiş.(beyaz takıntısı hariç 😁) Bordo turuncu yeşil müthiş renkleri var aracın.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.