Focus 2.5 aracım var 1.6 dize. Bu araç sıfır alındığından bu yana shell varsa shell yoksa opetten mazot alınmış. Bende shellden almaay devam ediyorum. Ancak malum shellin menzili biraz kısa bp denemek istiyorum ama sıkıntı çıkarır diye araç da korkuyorum. Enjektörleri nasıldır bu aracın ? Bp nin yakıt kalitesi nasıldır ? Bp nin kendi işletmesi olan Ankarada bulunan eskişehir yolu üzerinde congresium'un yanında bulunan bp den almayı düşünüyorum yakıtı. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. |
Dizel Araçlarda Shell V-Power ve BP Ultimate Arasındaki Farklar
Dizel araç sahipleri, yakıt seçimi yaparken sıklıkla Shell V-Power Diesel ve BP Ultimate Diesel arasında kalırlar. Her iki yakıt da yüksek performans vaat etse de, aralarında bazı farklılıklar vardır.
Temizleme Özellikleri
Shell V-Power Diesel, BP Ultimate Diesel'den daha fazla temizleme maddesi içerir. Bu maddeler, motor parçalarında biriken birikintileri temizlemeye yardımcı olur ve bu da performansı artırabilir.
Yanma Verimliliği
BP Ultimate Diesel, Shell V-Power Diesel'den daha yüksek setan değeriyle formüle edilmiştir. Setan değeri, dizelin tutuşma kolaylığını gösterir. Daha yüksek setan değerine sahip yakıtlar, daha temiz ve verimli yanar.
Koruma
Her iki yakıt da korozyona karşı koruma sağlasa da, Shell V-Power Diesel'in bu konuda daha etkili olduğu iddia edilmektedir.
Fiyat
Genellikle Shell V-Power Diesel, BP Ultimate Diesel'den daha pahalıdır. Ancak bu fiyat farkı, daha iyi temizleme özellikleri ve koruma ile dengelenebilir.
Hangisini Seçmelisin?
Hangisini seçeceğin, önceliklerine ve aracının ihtiyaçlarına bağlıdır. Daha iyi temizleme özellikleri ve koruma istiyorsan, Shell V-Power Diesel daha iyi bir seçenek olabilir. Daha verimli yanma ve daha düşük fiyat arıyorsan, BP Ultimate Diesel'i düşünebilirsin.
Diğer Dizel Yakıt Seçenekleri
BP Ultimate Diesel ve Shell V-Power Diesel'in yanı sıra, Opet Dizel de popüler bir dizel yakıt seçeneğidir. Opet Dizel, diğer iki yakıtla karşılaştırıldığında daha uygun bir fiyata sunulur.
Sonuç
Dizel araç sahipleri, Shell V-Power Diesel ve BP Ultimate Diesel arasında bilinçli bir seçim yapmak için yakıtların özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate almalıdır.