Şimdi Ara

SIFIR ARABAYI İLK 1500-2000 KM DE NASIL KULLANMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "0" Passat 1.6 FSI Otomatik Benzinli aldım. Henüz 300 Km de (Karlar erimediği ve sokaklar temizlenmediği sürece de daha uzun günler öyle kalacak gibi). İlk 1500-2000 Km arası aracı nasıl kullanmak gerekir? Sürat yapmalı mıyım? Set fren yapılmaması gerektiğini biliyorum. Araç otomatik olduğu için çok kısa sürede 6. vitese çıkıyor. 60 km/h civarında 6. vitesi görüyorum. Biraz gaza yüklenip devirli kullanmalı mıyım, yoksa ikiden ikiden mi gitmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 27 Ocak 2006 0:20:25 >

• Hayırlı olsun ....umarım kazasız belasız güle güle kullanırsın....
  • aracın hayırlı olsun iyi seçim

Arabayı nasıl yaparsın, sabreder misin bilmiyorum ama 1500-2000 km arası devirli kullanmamaya çalış.

Olabildiğince yumuşak kullan, bayan gibi

Unutma şu anda arabayı test ediyorsun, henüz tam anlamıyla çalıştığının garantisi yok.

Kazasız belasız, iyi günlerde kullanman dileklerimle
  • bence nasıl acarsan aracı öyle gider uyuz açarsan uyuz gider herzamanda bizim araclar öyle olmuştur mesela amcamdada doğan vardı sıfır 98 yılında babamdada amcamınki uyuzdu babamınki deli kaçıyodu o yıllarda açmaya bağlı bişey bea..
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

aracın hayırlı olsun iyi seçim

Arabayı nasıl yaparsın, sabreder misin bilmiyorum ama 1500-2000 km arası devirli kullanmamaya çalış.

Olabildiğince yumuşak kullan, bayan gibi

Unutma şu anda arabayı test ediyorsun, henüz tam anlamıyla çalıştığının garantisi yok.

Kazasız belasız, iyi günlerde kullanman dileklerimle

Güle güle, kazasız belasız kullan. Bende forumdan edindiğim tecrübelerle arkadaşa tamamen katılıyorum. Sabret artık belli bir süre. :))

• Alıntıdır ancak artık ehliyet sahibi herkes bunları bilir:
    "Yeni bir araçta 0-2000 km arası ilk kullanım süresine rodaj denir. Rodaj süresi çalışan parçaların birbiriyle alışma süresidir. Rodaj süresince aşırı sürat yapılmaz, ani duruş kalkış yapılmaz, motor tam güç konumunda çalıştırılmaz, uzun süre sabit hızda gidilmez."
  • Teşekkür ederim, çoooook daha iyileri sizin olsun inşallah. Sabır konusuna gelince, merak etmeyin, benden daha sabırlı bir adam bulamazsınız. Zaten arabayı ben de yavaş kullamayı severim ama arabanın ilk km. lerde farklı kullanılması gerekiyorsa, gereğini yapmak lazım diye düşünmüştüm. Ehliyetim olmadığı için bunları bilmiyorum tabii ki. İnşallah onu da alacağım.

Demek ki yavaş, yavaş, sağdan sağdan, kurallara uyarak ama trafiği de aksatmadan yola devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 27 Ocak 2006 0:52:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En iyisi Kullanim klavuzunu okumak prosche larda blok feren yapilmamasini biliyordum her araba icin gecerli olmayabilir bazi motorlar rodaj suresi sonunda araca monte ediliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

En iyisi Kullanim klavuzunu okumak prosche larda blok feren yapilmamasini biliyordum her araba icin gecerli olmayabilir bazi motorlar rodaj suresi sonunda araca monte ediliyor.

Monte edilme olayını anlamadım yahu biras açarsan sewinirim...
  • Araçtan kullanma klavuzu çıkmadı maalesef. Yetkililerin dediklerine göre nakliye sırasında yolda çalıyorlarmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

Araçtan kullanma klavuzu çıkmadı maalesef. Yetkililerin dediklerine göre nakliye sırasında yolda çalıyorlarmış.

yolda çalışam ne alaka yada ne demek
  • aynı arçtan sipariş verdim 1.6 FSI Comfotline Triptonik sanırım pazartesi gelicek bende bir süre yumuşak kullanmayı düşünüyorum bişey değil tam kış kıyamette aldık yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

quote:

Araçtan kullanma klavuzu çıkmadı maalesef. Yetkililerin dediklerine göre nakliye sırasında yolda çalıyorlarmış.

yolda çalışam ne alaka yada ne demek

Pardon, ne sordunuz, anlaşılamadı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

En iyisi Kullanim klavuzunu okumak prosche larda blok feren yapilmamasini biliyordum her araba icin gecerli olmayabilir bazi motorlar rodaj suresi sonunda araca monte ediliyor.

her Motor Saseye Monte edilmeden(oturtulmadan) ewel Test Surecine giriyor bazi modellerde rodaj suresi yoktur ya da motorlar (acildiktan) tam performans vermeye baslladiktan sonra araca monte edilir.

Bu yuzden kullanim kilavuzunu okumak lazim calindiysa yenisini iste bi zahmet sonucta ona her an ihtiyacin olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vaio

aynı arçtan sipariş verdim 1.6 FSI Comfotline Triptonik sanırım pazartesi gelicek bende bir süre yumuşak kullanmayı düşünüyorum bişey değil tam kış kıyamette aldık yaw

Siz de şimdiden güle güle kullanın. Rengi nedir? Benimki grafit mavi. Maalesef bu havalarda benimki de garajda dinleniyor zaten. Hele bi karlar eriyip, yollar temizlensin, piyasaya çıkacağım. Boya koruması da yaptırdım, size de tavsiye ederim. Bu arada, Pazartesi geleceğine eminsiniz değil mi? VW bayileri biraz bu konuda vurdum duymaz da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 27 Ocak 2006 1:19:43 >

• quote:

quote:

aynı arçtan sipariş verdim 1.6 FSI Comfotline Triptonik sanırım pazartesi gelicek bende bir süre yumuşak kullanmayı düşünüyorum bişey değil tam kış kıyamette aldık yaw

Siz de şimdiden güle güle kullanın. Rengi nedir? Benimki grafit mavi. Maalesef bu havalarda benimki de garajda dinleniyor zaten. Hele bi karlar eriyip, yollar temizlensin, piyasaya çıkacağım. Boya koruması da yaptırdım, size de tavsiye ederim. Bu arada, Pazartesi geleceğine eminsiniz değil mi? VW bayileri biraz bu konuda vurdum duymaz da...

teşekkürler aynen sizede hayırlı olsun
    baya araştırdım alırken benimkinin rengi Fırtına Grisi ilk başta erelden alacaktım erek fırtına grisine bayabi beklemem gerektiğini söledi + sunroof gelmicekmiş o renk için o partide sonra doğuşa sordum onların elinde fıtına grisi vardı ama onlardada sunroof yoktuu bende dedim zaten dual zone klima var sunroofa ne gerek aldım evt pazartesi en geç o hafta içi bi gün gelicek ki acelesi fazlada yok kış kıyamette gezemeyiz bide arabaya acemiyiz buzlu muzlu kayıp gitmeyelim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

her Motor Saseye Monte edilmeden(oturtulmadan) ewel Test Surecine giriyor bazi modellerde rodaj suresi yoktur ya da motorlar (acildiktan) tam performans vermeye baslladiktan sonra araca monte edilir.

Bu yuzden kullanim kilavuzunu okumak lazim calindiysa yenisini iste bi zahmet sonucta ona her an ihtiyacin olur.

tesekkür ederimmm....

• güle güle kullan..
    acacın rodaj evresinde motor açılsın mantığı ile yüksesk hızlara ve devirlere çıkılır bunu sakın yapmayın..mümkün mertebe yumuşak kullanın..
    yeterli olacaktır.
  • quote:

Teşekkür ederim, çoooook daha iyileri sizin olsun inşallah. Sabır konusuna gelince, merak etmeyin, benden daha sabırlı bir adam bulamazsınız. Zaten arabayı ben de yavaş kullamayı severim ama arabanın ilk km. lerde farklı kullanılması gerekiyorsa, gereğini yapmak lazım diye düşünmüştüm. Ehliyetim olmadığı için bunları bilmiyorum tabii ki. İnşallah onu da alacağım.

Demek ki yavaş, yavaş, sağdan sağdan, kurallara uyarak ama trafiği de aksatmadan yola devam...

Lütfen şehir içinde ehliyetsiz araba kullanmayın şayet illaki kullanacaksanız tenha yerlerde kullanın. "Ehliyeti araba kullanmaz" diyebilirsiniz ama ben sizin için söylüyorum. Gider hiç ummadık bir anda birine çarparsınız çok başınız ağrır. Ha birde allah korusun ölür, katîl konumuna gelirsiniz. Lütfen yazdıklarımı işinize karışmak türünden algılamayın. Ben sadece bir öneri/tavsiye vermek istedim. İnşallah hiç kaza yapmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 27 Ocak 2006 1:43:10 >

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler aynen sizede hayırlı olsun
    baya araştırdım alırken benimkinin rengi Fırtına Grisi ilk başta erelden alacaktım erek fırtına grisine bayabi beklemem gerektiğini söledi + sunroof gelmicekmiş o renk için o partide sonra doğuşa sordum onların elinde fıtına grisi vardı ama onlardada sunroof yoktuu bende dedim zaten dual zone klima var sunroofa ne gerek aldım evt pazartesi en geç o hafta içi bi gün gelicek ki acelesi fazlada yok kış kıyamette gezemeyiz bide arabaya acemiyiz buzlu muzlu kayıp gitmeyelim

özelinize msn adresimi gönderdim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.