gdh TVyoutube Evli, çocuklu, kirada oturan bir asgari ücretliyle yaklaşık bir hafta geçirdik ve gördük ki gelecek zam onları heyecanlandırmıyor bile. Asgari ücretli için İstanbul gibi bir metropolde yaşamak 7 gün 24 saat mücadele demek.
Asgari ücret ne kadar olacak tartışmaları sürerken, asgari ücretli heyecan bile duymuyor. Çünkü "Asgari ücret ne kadar olacak?" tartışmalarının sonucunda devlet eliyle gelen zammın enflasyon olarak kendilerine geri döndüğünün onlar da farkında.
İşin patronaj kısmı ise ""adeta onları görmüyor. Kâr oranlarına kâr ekleyen firmalar, asgari ücrete gelen zamları etiketlere, dolayısı ile asgari ücretlinin aldığı zamma yansıtırken, kimse kârından taviz vermeyi düşünmüyor.
Yani asgari ücretlinin daha iyi şartlarda yaşamasının tek yolu maaşlara yapılan zamlar değil. Patronların da biraz olsun ellerini vicdanlarına koyması şart.
Asgari ücret ile yaşamaya çalışan bir emekçinin hayatına ve evine konuk olup bir asgari ücretli nasıl yaşayamaz gözlerimizle şahit olduk.
İyi seyirler...
Sosyal Medya Hesaplarımız:
*X:* https://x.com/gundemedairhs
*Instagram:* https://instagram.com/gundemedairhs
*Facebook:* https://facebook.com/gundemedairhs
*Telegram:* https://t.me/gundemedairhs
#asgariucret #maaş #asgariücret https://www.youtube.com/watch?si=MJbFbWO7WDjzaFmQ&v=F7AzBm5Sigg&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 19 Aralık 2024; 22:57:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şok markette çalışanın hayatı nasıl geçiyor
-
-
Bak dayıya seninki de dert mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
modern şehirlerin bu şekilde işleyebilmesi için mavi yakalı işi denen milyon tane işin sürekli yapılıyor olması gerekli. ev yürüten kişi. bilir. kendi yemeğini düzenli yapmak bile zordur. sürekli çalışman gerekir.
bu arkadaş da işten çıkıp manava gidip tezgah temizleyip para alıyormuş. aynen öyle işte bir manav için bile işine devam edebilmek için yapılması gereken sürüyle iş var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar, sıfırdan bir ekonomiyle bir ülke kursan (bir ada satın aldın mesela) neler önceliğin olurdu?
Kadın nüfusu ve genetiği
Doğru mu bunlar @yotundaşi
Dakika 13 kocamın parasızlığı aramızı bozuyor diyor bak
@hamza5806
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 20 Aralık 2024; 8:20:27 >
Bu cografayada insanlar hayat yaşamıyor ömür tüketiyor sadece.
Avupadaki evcil kopek burdakilerden daha iyi sartlarda yasayip ölüyor.
Tabiki vahim olan, insanlar öle değilmiş gibi Umut ederek yaşamaları. Yani kızgın olup vurup kırmaları dokmeleri lazim.
Onun yerine bi ale ve efradini, uc bes sirketi sahibini sût banyosu yapsınlar diye köpek gibi hayati yaşıyorlar.
Coğrafyanın halkı onarılamacak kadar cahil ve buda yetmez gibi dindar.
antidepresanları dayıyorlar millete herkes olanları normla karşılıyo
Aynen öyle kardeşim, mesela ben EYT'den 20.000 TL, ŞOK marketlerinden ise ayda her şey dahil ortalama 23.000 TL alıyorum aylık gelirim ise ortalama 43.000 TL'yi buluyor ama yetiyor mu tabiki yetmiyor üstelik evde kendimin yani kira derdim yok
Eytliler 12500 almıyor mu ?
Şok market hafta da 6 gün günde 8 saat bir günde full mü çekiyorsunuz
geri kalmış ülkelerde sistem şöyle işletiliyo:
1- halkın kazancı haksız şekilde yüksek vergi vs ile alınıp, çok kuvvetli bi yöntim oluşturulur.
2- para sahibi bu yönetim, özel sektörü de yavaş yavaş kontrolüne alır.
3- artık herkes sistemi farkeder. o yönetimin yanında olmazsan, aç kalacaksındır.
4- yönetim ara sıra çaldığı paralardan halka dağıtıp şov yapar. halk da sevinir. tanrıdan gelmiş bir lütuf gibi.
bu tipik bi kölelik sistemi işte.
Batı'da da aynısı var, Batı'da bankacılık sistemi ve şirket patronları sistemi işletiyolar.
Komünizm'de de polit büro aynı sistemi işletiyo.
Kardeş o en az taban maaş, ben İBB'nin iştirak şirketlerinde çalıştığım için yüksek alıyorum, evet aynen öyle çalışıyorum
İçim daraldı valla çok üzüldüm adama. Ben şunu anlamıyorum. Asgari ücretli bu tarz bi işi anadolunun birçok şehrinde bulabilir. Neden istanbul'da kirada yaşama çabası? Örneğin tekirdağda 10 bin altına evler var. Pazar alışverişi de daha ucuza gelir.
-
Sorsan istanbulda imkan fazla derler ama o imkanlardan paran yoksa yararlanamazsın. O imkanlar zenginler için. İstanbulda birine misafirliğe gitmiştik kahvaltıda adamlar önümüze sayıyla zeytin peynir koydu. 5 tane domates dilimi koydu 4 kişiye. Sonradan diyolarmışki istanbulda karnın doyunca kadar yemek yenmez. Bize (ege bölgesi) geldiklerinde ziyafet sofrası çektiğimiz adamlar bunlar Sefalet içinde yaşıyolar oralarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 21 Aralık 2024; 2:17:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X