Şimdi Ara

Spora yeni başlayanlar için besin takviyesi önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Spora yeni başladım. Daha önceden 1-2 ay(yalandan) fitness salonlarında zaman geçirdim. Fakat devam etmek için gerekli motivasyonu elde edemedim.
    Kilo problemim oldu. yaş 27 boy 183 şuan ki kilom 82. diyet yaparak en yüksek kilom olan 94 ten 74 e kadar indim. fakat tekrar kilo aldım. bu sırada hiç spor yapmadığım için güzel bir görünüm elde edemedim. bel çevresinde yarıklar, ince kollar, göbek gibi sorunlarım var.

Şimdi tekrar bir salona yazıldım ve gün aşırı gitmeye özen gösteriyorum. Üşengeçliğim geçerse her gün gidebilirim. Sadece kardiyo yapabilirim.

Fakat şöyle bir sorun var düzenli beslenememek. Gerekli alışverişi yapmak ve düzgün yiyecekler hazırlamak için zaman ayırmak gerekiyor. Hali hazırda zaten bir diyetim var. Hiç bir unlu mamülü yememek, meyve dışında şeker almamak gibi.

İnternette bir çok sitede öneriler var fakat ben sizlere de sormak isterim. Spora yeni başlayan birisi için protein,vitamin,yağ veya adını ve işlevini bilmediğim diğer ürünlerden hangilerini önerirsiniz.
    Alacağım şeyler arasında D vitamini ve balık yağı var.

Önereceğiniz ürünlerin normal beslenen kişiye göre artısı ve eksisi ne olacaktır.

şuan için değerlerim ve bana verilen antrenman programı
    Spora yeni başlayanlar için besin takviyesi önerileriSpora yeni başlayanlar için besin takviyesi önerileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Dilenci -- 18 Temmuz 2020; 17:55:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spora Yeni Başlayanlar için Besin Takviyesi Önerileri

Spora yeni başlayanlar için besin takviyeleri, antrenman performansını iyileştirmeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Ancak, hangi takviyelerin sizin için uygun olduğundan emin olmak önemlidir.

Protein Tozu: Kas büyümesi ve onarımı için gerekli olan proteini almanıza yardımcı olur.

Kreatin: Kas gücünü ve dayanıklılığını artırabilen doğal bir bileşiktir.

Kafein: Enerji seviyelerini yükseltir ve yorgunluğu azaltır.

Beta-Alanin: Kaslarda karıncalanmaya neden olabilen ancak antrenman sırasında dayanıklılığı artıran bir amino asittir.

Glutamin: Kas iyileşmesini destekleyen amino asit.

Balık Yağı: Kalp sağlığına faydalı olan ve iltihabı azaltabilen omega-3 yağ asitleri içerir.

Multivitaminler: Genel besin ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olur.

Spora yeni başlayanlar için en iyi besin takviyeleri kişisel ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlıdır. Takviye almayı düşünüyorsan, önce bir sağlık uzmanına danışman önemlidir.

Unutmayın: Takviyeler dengeli bir beslenmenin yerini tutmaz. Sağlıklı bir diyet, sporda başarılı olmanın anahtarıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.