Biraz tembel birisiyim. Bir şeyleri sürekli erteliyorum. Akşam yaparım, yarın yaparım diye diye son ana kadar erteliyorum her şeyi. Yapmam gereken o şeyi yapacağım zaman uykum geliyor. Var mı başka böyle birisi? Bu sorunu nasıl aşıyorsunuz? Nasıl aşabilirim? |
Tembellik ve Erteleme Sorunu
-
-
yapman gereken şeyi yapana kadar hoşlandığın şeyleri yapma.
-
30 yaşında bir abi tavsiyesi; bu durumdan hemen kurtul. Ben de aynı senin gibiydim hala biraz öyleyim. Hem günlük hayatta hem çalışma hayatında ciddi sorunlara yol açıyor.
Ben şu şekilde biraz çözdüm; iş yerinde defterim var sabah hemen o gün yapmam gerekenleri yazıyorum görev gibi hatta saat belirleyip öyle yazıyorum. Sonra onları tek tek yapmaya çalışıyorum. Gözümün önünde olunca rahatsız ediyor o yüzden bitirmeye çalışıyorum. Yine de bazen üzerini çizip ertelediğim oluyor onu da halletmeye çalışıyorum.
Günlük hayatımda henüz tam çözüm bulamadım. Daha stressiz sonuçları olduğu için.
Sorunun kaynağı ise basit, küçükken sorumluluk verilmemiş, çalışkanlık kazandırılmamış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende de aynı sorun vardı.Hatta sırf bu yüzden ailemden çok azar işittiğim olmuştu en son lise sınavına hazırlanırken üstteki hocam gibi ben de bir gün içinde yapılacakları not almıştım sonrasında kendi içimde bir rekabete girmiştim mesela bugün düne göre daha fazla çalışacağım şeklinde sorunum bu şekilde çözülmüştü.
Hayırlı forumlar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yaklaşık 5 senedir sebest tercüman olarak çalışıyorum bende de oldukça benzer bir hastalık var. Yaklaşık 2 senedir CV'mi aha güncelleyeceğim, yarın yaparım, haftaya yaparım sonuç 2 senedir güncellenmemiş CV :)
Normalde işlerimi hallediyorum onları erteleme rahatsızlığım yok ancak iş CV gibi acele olmayan birkonuya gelince erteliyorum ve hatta hiç başlayamıyorum.
Nasıl çözerim bende de benzer sıkıntı var ;S
-
Bu sebepten sınıfta kaldım çok tembelim.
Aylardır günlerim boş geçiyor tabii bunun bir sebebi de kişisel problemler ve depresyon. O yüzden hocam kafanın rahat olduğundan emin olmalısın öncelikle. İnsan bazen tembel olduğundan değil mutsuz olduğundan bir şeyler yapmak istemiyor. (Bukowski'nin sözüydü sanırım)
İrade eğitimi yapmaktan başka bir çözümü yok.Mesela benim bir sürü boş vaktim var.İlgi duyduğum şeyler de var ama gel gör ki üşendiğim için yapmıyorum.
Videoyu izleyin size iradeyi nasıl güçlendirebileceğinizi anlatıyor.Kendisi paikologtur.İşinin ehli yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
lanet olsun bu durum benim iliskilerimi bile etkiliyor ya, acilen kurtulmak lazim ama kurtulamiyorum. Universite hazirlik sinavina 3 kere girdim, sadece 3.giriste ders calisabildim onda da 4-5aylik bir surecte ustteki arkadasin dedigi gibi gunluk veya haftalik programlar yapardim, saat saat her seyi ama her seyi yazardim ve bu sekilde calisabilmistim. Bunun disinda disiplin oturtamiyorum maalesef. Belki evlenince eşim veya şuanki kiz arkadasim beni degistirir bu konhda diye bekliyorum :d
https://forum.donanimhaber.com/profesyonel-hayat-danismanligi-hizmeti-veriyorum--144934665
Sana reddemeyeceğin bir teklif yapacağım.
Bunu ben askerde aştım. Daha sonrasında da tekrar ederse kalıcı oluyor diye hiç bozmadım. Birşeye karar verdiysen o an yapacaksın. Askerde gece 2:55 de çavuş gelip 3 te nöbetin var dediğinde 5 dakikada o kamuflajı ve botları giyip silahını alıp doldur boşalt istasyonunda hazır olmaya alıştığında herşey çözülüyor.
Bunu aşamamamın bir sebeplerinden birisi de sanırım henüz ciddi bir etkisini görmemem. Öğrencilik hayatım henüz bitmedi ve doğru düzgün ders çalışmadığım halde ne dersten kaldım ne de ortalamam 3'ün altına düştü. Bu böyle devam edecek değil, bir gün fena patlayacağım ama ne zaman... Düzeltmem lazım ama düzeltmeye üşeniyorum.
-
bende de tam tersi var. bir işim olduğunda hemen yaparm ıyoksa uyuyamam xd
-
Ne güzel hocam senin için.
-
Hocam irade güçlenmesi demek hazzı erteleyebilmek demek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: raaitben10Hocam irade güçlenmesi demek hazzı erteleyebilmek demek.
Evet.Zaten tembel kişiler uzun vadeli şeyleri yapamıyorlar.Uzun dönemde elde edeceği bir ödül varsa bunun yerine anlık hazları tercih ediyorlar.Tembelliği anca bu yöntemle yenersiniz.Japonların da bir taktiği vardı sanırım.Adım adım hedef gerçekleştirme ile ilgiliydi.O da irade eğitimi işte.
Bunun çözümü ne biliyor musun? "Şu gün, şu saatte ders çalışacağım." diye plan yapma. Çünkü insanlar genellikle yaptıkları planları uygulayamazlar. Çözümü çalışmaya hemen başlamak. Bir yerde çalışmak için kendini zorlamazsan daha çok ertelersin, ben sana söyleyeyim; çünkü çalışma isteği asla beklemeyle gelmez.
Sadece ders değil hocam.
En azından ders çalışma sorununu bu şekilde çözebilirsin. Diğer işler için de durum böyle. İşi hemen yapmaya başla, plan yapma. Çünkü ertelemek bir kısır döngüdür, asla düzelmez. Dediğimi yaparsan tüm sıkıntın çözülür.
Bu sorunu çözmenin en basit yolu kesip atmaktır.
İçgüdülerine teslim oluyorsun. Konfor seni içine çekiyor.
Kendini kendine bırakma. Sana kalsa beynine kalsa ye iç yat.
Bu tarz durumlarda hemen kendini işe odaklayıp yapmak istediğini yapmaya başlaman lazım.
İlk uygun fırsatta ayağa kalkıp yola koyulmalısın.
Tabi başka yöntemlerde vardır da en basit ve keskin yol budur.
Kendine acıma ve hislerinin kölesi olma.
Jack reisten öğretici sahneler
-
Aslında içimizdeki hayvansal içgüdüler biz hayla ormandayız zannediyor. Ne şirketi, çalışması, maaş alması bilmiyor.
Yani şehirde hayatta kalmak isteyen varsa ilk olarak bu içgüdülerine kendini bırakmamak zorunda.
Bence tembellik ve erteleme de bir hayvansal içgüdü meselesi, içimizdeki o "ne gerek var amaaaan" hissi, çalışmaya başlayıp en ufak yorulmada, streste bırakmamız hep hayvansal içgüdülerimizin sonucu.
İnsanlar olarak zekamız var, yapacağımız işe rasyonel bir şekilde bakarak "ben bunu yaparsam, şu olur" "şu sınava şu günlerde şu kadar çalışırsam, şuraya girerim" şeklinde olayı anlamalıyız. Çünkü mantığın hiç şaşmaz, sen eğer o sınava kendini gerekli şartlara sokarak hazırlanırsan başarırsın. He hiç mi başarısız olmazsın, belki tüm mantığınla davranırsın ama başarısız olursun.
Fakat bu ihtimal çok daha azdır, ve sen bu az ihtimali düşünüp yola girmeme kararı alırsan işte o zaman hiçbir şeyi başarma ihtimalin kalmaz zaten.
Hayvansal icgüdüler bulanıktır, duygulardır vesayredir.
Ama zekan 2+2 = 4 şeklinde düşündüğün yerdir, şakası yoktur.
Saygılar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
30 yaşında bir abi tavsiyesi; bu durumdan hemen kurtul. Ben de aynı senin gibiydim hala biraz öyleyim. Hem günlük hayatta hem çalışma hayatında ciddi sorunlara yol açıyor.
Ben şu şekilde biraz çözdüm; iş yerinde defterim var sabah hemen o gün yapmam gerekenleri yazıyorum görev gibi hatta saat belirleyip öyle yazıyorum. Sonra onları tek tek yapmaya çalışıyorum. Gözümün önünde olunca rahatsız ediyor o yüzden bitirmeye çalışıyorum. Yine de bazen üzerini çizip ertelediğim oluyor onu da halletmeye çalışıyorum. Günlük hayatımda henüz tam çözüm bulamadım. Daha stressiz sonuçları olduğu için. Sorunun kaynağı ise basit, küçükken sorumluluk verilmemiş, çalışkanlık kazandırılmamış. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X